Nechcela by si Monika Tódová sadnúť na detektor lži? Aj s kumpánmi?

Na „počesť“ Moniky Tódovej (MT) som sa rozhodol oprášiť Správu z uniknutého sledovacieho spisu a poukázať na spôsoby práce konšpiračnej skupinky v období keď ešte jej účastníci neboli pri moci.

https://www.eurorespekt.sk/wp-content/uploads/2020/05/Zvazok-c.-29-part-3.pdf

Herci konšpiračnej skupinky:

Vladimír Pčolinský, pravá ruka Borisa Kollára, prezývaného aj čistič. Zrejme z dôvodu „upratania“ nežiaducich dokumentov o činnosti bývalého polepšeného mafiána. Bývalý vyšetrovateľ NAKA Pavol Milan, dôverník Lucie Ďuriš Nicholsonovej, dodávateľ dokumentov pre Pčolinského, Štefan Hríb, Peter Zajac, Fedor Gál, Egon Gál (brat Fedora), Milan Krajniak, Daniel Lipšic, Boris Kollár, Martin Mojžiš (periodikum Týždeň), Samuel Abrahám, bývalý emigrant, politológ s možným prepojením na tajné služby Kanady vrátane Toma Nicholsona, Stanislav Janota, prechádzajúci spisom Gorila podobne ako Krajniak, Macháč z rádia Slobodná Európa (prepojenie na špionážne služby Západu – hlavne nemeckej BND), Mirek Tóda, Monika Tódová, Robert Ondrejcsák, bývalý štátny tajomník ministerstva obrany v súčasnosti pôsobiaci na poste veľvyslanca SR vo Veľkej Británii, pravdepodobne prepojený na tajné služby Západu a USA podobne ako Korčok, Kanaďan Ben Pascoe, ktorý vlastní bar Next Apache, miesto konšpiračných stretnutí aktérov vystupujúcich v spise. Takisto ako Tom Nicholson vyučuje angličtinu a najnovšie je členom tímu Rádio Slovakia International. (cudzojazyčná stanica RTVS). S veľkou pravdepodobnosťou je prepojený na Toma Nicholsona. Eugen Korda, Peter Susko, bývalý šéfredaktor spravodajstva Markíza a Playboya, bývalý veľvyslanec v Chorvátsku (2018-2023), Miroslav Lajčák, momentálne európsky vírusový politik v Srbsku.

Táto konšpiračná skupinka je skupinkou, ktorej niektorí členovia sú previazaní na tajné služby Západu, sorosovské mimovládky a finančné prostredie, ktoré zmenu vlády konšpiračným spôsobom v roku 2020 financovalo. Na uvedených konšpiračných miestach, v baroch pripravovali akcie, ktoré mali za cieľ zvrhnúť vládu R. Fica. To všetko za aktívnej účasti niektorých štvavých médií s Denníkom N na čele.

Škoda, že sa zo spisu nepodarilo ustanoviť iné osoby, ktoré by mohli viac osvetliť činnosť týchto členov skupinky. Napríklad účastníci z Nemecka. Skupinka mala a možno aj má prepojenie na informátorské zdroje SIS, resp. iné tajné služby, čo je obzvlášť pre Slovensko nebezpečné.

Dajte si kávičku, začíname:

Dňa 3.apríla 2012 v ranných hodinách sa uskutočnilo “pamätné” offrecord stretnutie Daniela Lipšica a Gábora Grendela s lojálnymi novinármi. Počas tohto stretnutia po krátkom úvode Daniel Lipšic ako aj Grendel opustili miestnosť s novinármi, pričom nechali dokument – výsledky kontroly v Privatbanke voľne ležať na stole v miestnosti, kde boli naďalej novinári.

Problém pre Moniku Tódovú predstavuje už to, že fotky dokumentu mala vo svojom telefóne. Vlastnosti fotiek jasne preukazujú, že to bolo odfotené počas stretnutia Lipšica s novinármi v apríli 2012. Ide o zjavný úmysel Lipšica ako aj Grendela poskytnúť „zabudnuté“ dokumenty novinárom akože bez ich vedomia. Monika Tódová sa ich s radosťou ujala. Nebolo by divné, keby táto cesta neoprávneného poskytnutia informácií bola dopredu dohodnutá!!! Nebol by som prekvapený, keby podobné úniky, ktoré boli zaznamenané a medializované mali spoločných protagonistov.

Debata medzi Mirkom Tódom a Robertom Ondrejcsákom, bývalým štátnym tajomníkom Ministerstva obrany SR, dnes veľvyslancom vo Veľkej Británii:

Štátny tajomník sa opýtal na včerajšiu (22.05.2017) tlačovú konferenciu, na ktorej mala Monika Tódová „variť“ Kaliho. ( R. Kaliňák). Obaja sa smiali. Štátny tajomník servilne povedal, že aj keď sa nepatrí kopať do politickej mŕtvoly, musí povedať, že Kali bol trápny v tom, ako skúšal Moniku z matematiky. Novinár prikyvovaI a rozhodil rukami na znak súhlasu bez komentára a vzápätí sa opýtal štátneho tajomníka, že ako v strane Most-Híd vnímajú katastrofálny prepad volebných preferencií v ostatnom prieskume verejnej mienky. Štátny tajomník poznamenal niečo v zmysle, že on nie je člen strany, ale len jej nominant a až tak ho to nezaujíma.

Uviedol, že Béla je v podstate tiež politická mŕtvola, ale môže si za to sám. Vraj sa viac stará o kaštieľ v Rohovciach ako o politickú stranu. Pokračoval, že možno nemá všetko v poriadku s eurofondami použitými na rekonštrukciu kaštieľa a tak pri Kalim drží hubu.

Sťažoval sa aj na Šebeja, ktorý je vraj už starý a točí to isté dokola. V ostatnej televíznej debate Šebej mal rozprávať stále o tom istom, ošúchané frázy, namiesto toho, aby dobre verejnosti odkomunikoval nadchádzajúci summit NATO. Teraz sa podľa štátneho tajomníka toľko deje a ten dedo tára také pičoviny. Vraj je dobré, že do Bruselu ide Kiska a nie Fico a dúfa, že Gajdoš tam nedostane slovo. Obaja sa smiali. Ondrejcsák sa obával, že Trump v Belgicku znovu príde s kontroverznými vyhláseniami, ktoré bude treba verejnosti postúpiť upravené a správne ich komunikovať.

Toho kokota nám bolo treba” uviedol na adresu Trumpa. Rozprával údajne v nedávnej minulosti s niekým z americkej ambasády. Spomenuli ostatné rokovanie vlády a prijaté rozhodnutia týkajúce sa Pobaltia, či prezbrojenia armády. Vraj pôjde o veľké peniaze, viac ako 1,2 miliardy eur. Rozprávali sa o tendri na obrnené vozidlá pre mechanizovanú brigádu. Tu stíšili hlas. Smiali sa z ministra Gajdoša i Pašku, spomínali sa mená Kali, Saloň i Balciar. Zelená guma (asi Gajdoš) by vraj najradšej nakupoval lacnejšiu techniku od Rusov, ale s tým sa vraj musí definitívne skončiť, pretože naši partneri si to želajú.

Tóda sa opýtal na povyšovanie. zazneli priezviská Glváč, Fico a Jahnátek. Rozoberali závery akejsi kontroly, a že vydrbú nejakého úradníka a tým sa to vybaví. Na druhý deň MT v DenníkuN uverejnila článok:

https://dennikn.sk/773876/za-glvacove-povysovanie-ministrov-prepustia-uradnika-na-obrane/

V marci 2017 !!! sa udial nasledovný rozhovor (že by akcia Kuciak?)

Daniel Lipšic si odsadol (v bare) od neznámeho muža a posadil sa k stolu, pri ktorom sedel Hríb, uvedený neznámy muž na foto zo správ a neznáma žena. Nastolil tému diania v parlamente. Útržkovito bolo počuť, ako sa bavia o Sulíkovi, ktorého by bolo potrebné vraj “viac naštartovať”‘. Neznámy muž vyjadril počudovanie, ako je teraz Sulík pasívny a pritom “by mal prečo konať v snahe zrušenia všetkých milostí”. Hríb podotkol, že nechápe ako mu niektoré veci nedocvakávajú a pritom ide o kohosi, kto mal a má ambíciu byť premiérom. Podľa Hríba bude fatálnou chybou, ak sa nezrušia všetky milosti a Kočner vykĺzne. Chvíľu to ešte rozoberali a Lipšic dodal, že Kočner by mohol mať aj iný problém, lebo Piťo……, ktorý hovorí ….zapojenie .. .. je ochotný….”. Išlo o jednu dlhšiu vetu. V tejto chvíli si k nim prisadol aj muž, ktorý predtým sedel len s Lipšicom. Hríb a uvedený neznámy muž sa počas toho, ako Lipšic telefonoval, venovali tiež téme Kaliňák, Bašternák. Vraj to vyzerá, že to Kaliňák neustojí, vraj už nemá takmer žiaden vplyv. Tlak musí pokračovať ,,minimálne do očakávaného apríla”. Ak sa vraj podarí poriadne “dvihnúť vlnu” môže z nej vzísť nová sila, tak tomu vraj v histórii vždy bolo – hlas ľudu, hlas boží…

O 12.20 h. bol zachytený Vladimír Pčolinský vo vozidle X5 na ulici Staré Grunty. Vozidlo zaparkoval na Panenskej ulici a pešo pokračoval do pivárne ,,Kozia brána” na rohu ulíc Podjavorinskej a Kozej. Posadil sa k stolu v nefajčiarskej časti a čakal. Jeho správanie bolo veľmi všímavé. Piváreň bola v tom čase takmer plná obedujúcich ľudí. O 12.52 h. vošiel do pivárne bývalý vyšetrovateľ NAKA Pavol Milan, ktorý vyšetroval kauzu DPH odsúdeného Milana Chovanca (aktuálne vo výkone trestu odňatia slobody), kvôli ktorej tento vyšetrovateľ opustil rady polície. Pavol Milan je člen poradného tímu podpredsedníčky Národnej rady Slovenskej republiky Lucie Ďuriš Nicholsonovej. (V čase vzniku spisu). Ďalej Pavla Milana budeme uvádzat’ skrátene K2. (kontakt č. 2). K2 sa posadil k Vladimírovi Pčolinskému. Spočiatku sa rozprávali všeobecne o rodine, športe a pod. Potom prešli na tému DPH. Vladimír Pčolinský sa opýtal, či mu “to” K2 doniesol. Odpoveď bola, že áno. K2 vybral z čiernej tašky papierové hárky formátu A4 a komentoval to ako úplnú “pecku”. Povedal, že k tomu už nebude treba dávať nič iné, že to bude poriadna rana a treba to načasovať pred ďalšími protestmi. Dodal, že je však potrebné k tomu získať ešte doplňujúce informácie, aby “nám to nevyrazili a neurobili z nás hlupákov”. Pčolinský sa opýtal, čo ešte je treba? K2 povedal. Pozri je tu všetko. Celé podanie Závarský, Remeta, Bakoš, Holub, všetci, samá depehačka, k tomu premrhané eurofondy za 80% pri rozostavanosti 40 % … prepojenie Remetu a spol. na KUFS (kriminálny úrad finančnej správy – pozn.) to všetko má, neviem, či z vlastných zdrojov alebo z partnerských, ale majú to, spracovali to do roviny podania na začatie trestného stíhania a …. nič …, neodišlo to odtiaľ na NAKU. Neodišiel svojho času Bašternák a teraz rovnaký scenár u týchto štyroch. Je to adresované NAKA. Pýtal som sa na NAKA, nič nemajú … , Mako alebo Imrecze to stopol.” “Mako vypaľuje firmy, robí im záslužnú prácu a tak sa nebojí nikoho a ničoho, prídu vezmú účtovníctvo, zistia problém, alebo im problém avizujú daniari po kontrole a idú “rokovať” … nie stíhať, ale vydierať … chápeš?” “Totálne svinstvo, hnus.” K2 listoval niekoľko stranové podanie, čítal množstvo percentuálnych údajov, peňažných súm, dátumov, atď. Pčolinský ticho počúval a spýtal sa ešte raz “čo je teda ešte treba?”. K2 odpovedal, že treba nájsť niekoho poriadne nahnevaného na Maka, “veď je mnoho Makom prepustených a nahnevaných, treba, aby niekto zvnútra KUFS-u potvrdil, že to tam bolo podané na podpis Makovi a ten to zastavil a že sa odvtedy už s tým nič nerobí, lebo inak, ak s tým vybehneme a oni povedia, že veď sa s tým robí, len sme ešte navrhli doplniť podanie napr. o poznatky daňovej kontroly alebo operatívy, tak vyjdeme z toho nakoniec ako somári, ktorí ešte aj maria vyšetrovanie”. “Treba, aby niekto z KUFS-u potvrdil, že v danej veci sa stratila stopa, administratívna stopa, že sa nič nedeje, len je ticho, bez žiadneho dokumentu s číslom v spise, že to nežije procesne, že nik nežiada pokračovať v tom takým či onakým spôsobom”. Pčolinský odpovedal, že jasne a vieš o niekom?”. K2 “budem na tom pracovať budúci týždeň, Rajtár na to tlačí, Lucia (Nicholsonová) ma naháňa … , myslím že viem koho osloviť, aby nám pomohol”. “Skúsim sa ešte dnes s niekým stretnúť a ak nie, tak budúci týždeň som opäť v Bratislave” povedal K2.

Dňa 7. apríla 2017 – v bare Next Apache sa stretli Peter Zajac, Štefan Hríb a dvaja neznámi muži, korí sa však často zúčastňovali apačských porád.

Peter Zajac vyjadril presvedčenie, že Orbán padne v prípade, ak túto univerzitu (Sorosovu) v Budapešti zruší. Iveta (Radičová) sa vraj vyjadrila, že Soros je mimoriadne z jeho konania rozladený. Vyjadril názor, že zároveň je tu obrovská šanca pre Slovensko získať sídlo pre túto univerzitu. Hríb sa pohŕdavo a posmešne vyjadril na adresu ministra Plavčana, ktorý mal vyhlásiť, že “univerzít máme dosť”. “Je to blbec, ako môže takú blbosť povedať?” spýtal sa Hríb. “Viete si predstaviť, čo by sme tým získali? Zaviedol (Soros) by sem finančné toky, posilnilo by nás to, bol by tu nový priestor pre novú základňu pre progresívne zmýšľajúcich ľudí”. Neznámy muž s kratšími vlasmi dodal, že by to bolo dobré, že by sa hneď vedelo poskytnúť na tento účel niektorú z “hnusných komunistických budov”, ktorých je teraz prázdnych veľa. Vraj stále má uložené číslo bývalého rakúskeho prezidenta Fischera, ktorého by mohol presvedčiť, aby z toho Rakúsko vycúvalo a Viedeň neponúkala tejto univerzite nové sídlo namiesto Budapešti. Ak by to nemala byť Bratislava, tak radšej potom Praha ako Viedeň. Peter Zajac povedal, že skúsi kontaktovať Ivetu a porozprávať sa s ňou.

Len pre zaujímavosť kaviareň „U Krajniaka“ sa nachádza len pár metrov od baru „Next Apache“ a odohrávali sa tam takisto zaujímavé stretnutia konšpiračnej skupinky. V obidvoch zariadeniach sa často motali aj Daniel Lipšic a Boris Kollár.

A úplne na záver len pripomínam, že Martin Daňo, ktorý nachytal Pamela Záleského a Moniku Tódovú, rodenú Žemlovú v Tatrách na konšpiračnom stretnutí sa následne v Extraplus pýta či nie je priveľká náhoda, že matka novinárky Moniky Tódovej Daniela Žemlová pracuje v rovnakej väznici, kde bolo odhalené nezákonné odpočúvanie Mariána Kočnera v návštevnej miestnosti. Niekto mal záujem vedieť o čom sa Kočner baví so svojimi advokátmi.

V Extraplus sa doslova píše. Citujem: „Po štyroch rokoch policajná inšpekcia potvrdila, že stretnutia Kočnera v leopoldovskej väznici boli skutočne tajne monitorované. Prípad preveruje na základe trestného oznámenia, ktoré podali jeho obhajcovia Mareka Para a Michal Mandzák. Odpočúvanie iniciovala NAKA a špeciálna prokuratúra pre údajné podozrenie z korupcie. Povolenie na nahrávanie návštev vydal Špecializovaný trestný súd“. Koniec citácie. Nechcel by to pán Lipšic vysvetliť? A nechcel by pán Lipšic povedať všetko čo vie o vražde Kuciaka a Kušnírovej? Najlepšie tiež na detektore lži?

Viac na:

https://blog.hlavnespravy.sk/26297/sprava-z-uniknuteho-sledovacieho-spisu-dna-04-05-2017-vyber/

https://blog.hlavnespravy.sk/26331/sprava-z-uniknuteho-sledovacieho-spisu-dna-24-03-2017-a-29-3-2017-vyber-druha-cast/

https://blog.hlavnespravy.sk/26356/sprava-z-uniknuteho-sledovacieho-spisu-vyber-tretia-cast/

https://blog.hlavnespravy.sk/26490/sprava-z-uniknuteho-sledovacieho-spisu-vyber-stvrta-cast/

https://blog.hlavnespravy.sk/26570/sprava-z-uniknuteho-sledovacieho-spisu-vyber-piata-cast/

https://blog.hlavnespravy.sk/26830/sprava-z-uniknuteho-sledovacieho-spisu-vyber-siesta-cast/

 

https://blog.hlavnespravy.sk/26908/sprava-z-uniknuteho-sledovacieho-spisu-vyber-siedma-cast/

https://blog.hlavnespravy.sk/26997/sprava-z-uniknuteho-sledovacieho-spisu-vyber-osma-cast/

https://www.eurorespekt.sk/wp-content/uploads/2020/05/Zvazok-c.-29-part-3.pdf

 

https://www.eurorespekt.sk/podla-prokuratury-je-grendelova-obzaloba-dovodna/

https://www.extraplus.sk/clanok/dano-todovej-matka-pracuje-vo-vaznici-kde-odpocuvali-kocnera-s-obhajcom

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 378

Celkové hodnotenie: 24.16

Priemerná čítanosť: 2415

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Polícia pátra po 57-ročnom Milošovi Galovičovi z Kotešovej

    0icon

    Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnom 57-ročnom Milošovi Galovičovi z obce Kotešová v okrese Bytča. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková,…

    Fungovanie detských ambulantných pohotovostí by sa mohlo od júla skrátiť

    0icon

    Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti by sa mohli od 1. júla skrátiť z 22.00 h do 20.00 h. Zabezpečiť to má pozmeňujúci návrh zákona,…

    Na R1 v smere na Nitru sa prevrátil autobus

    0icon

    Polícia upozorňuje na neprejazdný pruh na rýchlostnej ceste R1 z Trnavy smerom na Nitru, kde sa prevrátil autobus. Dopravu na mieste nehody regulujú diaľniční policajti.

    Členovia volebnej komisie musia byť pri výkone funkcie nestranní

    0icon

    Členovia volebnej komisie musia byť nestranní pri výkone funkcie a nepôsobiť v prospech ani neprospech kandidujúcich subjektov. Tomu musia prispôsobiť aj svoje oblečenie a konanie.…

    Opíjanie čistou vodou má svoj konkrétny cieľ

    0icon

    Bratislava 6. mája 2024 (HSP/Foto:Facebook)   V sociológii je známy pojem metropolitného človeka, resp. metropolitného občana. Obyčajne sa tým myslí človek žijúci vo významných metropolách,…

    Výtržnosti na Bradle. Fanúšikova opozície narušili pietny akt za prítomnosti vládnych špičiek

    0icon

    Bratislava 6. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)   V sobotu sme informovali o prejavoch, ktoré predniesli vládni politici pri príležitosti 105. výročia úmrtia Milana Rastislava Štefánika.…

    Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

    0icon

    Polícia preveruje okolnosti úmrtia muža v areáli popradskej nemocnice. Toho podľa krajskej policajnej hovorkyne Jany Ligdayovej našli bez známok života v nedeľu (5. 5.) okolo…

    Hlavný problém nespočíva v tom, že Rusi dobyli Očeretino

    0icon

    Moskva 6. mája 2024 (HSP/Foto:telegram)   Situáciu na frontoch komentuje ruský vojenský analytik Jurij Podoljaka Front v smere Očeretino je pre ukrajinskú armádu veľmi náročný…

    Zásahový tím zaznamenal v pondelok pohyb medveďa v Očovej

    0icon

    Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR zaznamenal v pondelok ráno pohyb medveďa v Očovej vo Zvolenskom okrese. Pre TASR to uviedla…

    Blaha je „špinavý kolaborant“, útočí .týždeň

    0icon

    Bratislava 6. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Istá Marína Gálisová, komentátorka podcastu Týždeň s. týždňom, označila Ľuboša Blahu za ohavného, špinavého kolaboranta (s Ruskom). ZDROJ…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Juraj Tušš

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA