Správa z uniknutého sledovacieho spisu dňa 24. 03. 2017 a 29.3. 2017 – výber druhá časť

O.16.00 h. začaté zachytávanie Š.H. na Partizánskej ulici a Konventnej ulici. Zároveň bol začatý monitoring na Panenskej ulici pred kaviarňou “U Krajniaka”. Š.H. v tento deň nebol videný. (Štefan Hríb pozn. autora).

Od 20.00 h. bolo jeho zachytávanie vykonávané len v bare Next Apache na Panenskej ulici, kde sa očakávalo jeho pravidelné stretnutie s Petrom Zajacom, Fedorom Gálom, bratom Fedora Gála a ďalšími. Stretnutie sa v ten deň neuskutočnilo. V kaviarni “U Krajniaka” bolo do 21.01 h. zhasnuté svetlo a javila sa ako prázdna. Vo výklade slabo svietila stojanová lampa.

O 21.01 h. prišiel po Kozej ulici, smerom od ulice Palisády, na Panenskú ulicu Milan Krajniak. Podišiel k dverám kaviarne, z vrecka nohavíc vybral kľúč a kaviareň odomkol. O. 21.26 h. prišla pred kaviareň zo smeru od Štetinovej ulice neznáma žena so psom. Pokúsila sa otvoriť dvere do kaviarne, ktoré však boli zamknuté. Zvyčajne, ak sa niekto v kaviarni nachádza, bývajú dvere odomknuté a prichádzajúci môžu si sami dvere otvoriť a vojsť dnu. V tento deň to bolo inak. Neznáma žena preto búchala na dvere i okno.

Dvere jej boli otvorené až potom, ako použila telefón. O 21.43 h. prišiel od ulice Palisády a Kozej ulice pred kaviareň Daniel Lipšic. Zadokumentovanie jeho vstupu do kaviarne zabránila dodávka, ktorá asi na tri minút zastavila pred kaviarňou a čakala na mladých ľudí s cestovnou batožinou z vedľajšieho vchodu. Výhľad na kaviareň bol na tento čas znemožnený.

O 22.17 h. zaparkovalo pred kaviarňou vozidlo Range Rover tmavej farby EČV BL 584 Gx. Vozidlo prišlo na pomery vysokou rýchlosťou. Z vozidla vystúpil Boris Kollár a veľmi rýchlo vkÍzol do odomknutej kaviarne (viď foto 14,15 a 16). V tom čase sa okolo kaviarne dvakrát previezol Jošt na vozidle Hyundai i20. V miestnosti kaviarne, do ktorej je vidieť z Panenskej ulice, sa počas stretnutia nik nenachádzal. Stretnutie prebehlo v zadnej miestnosti, do ktorej je zrejme vidieť len z neprístupného dvora. O 22.50 h. Boris Kollár kaviareň opustil, rovnako rýchlo prešiel do svojho vozidla a prudko vyrazil smerom na ulicu Palisády.

O 22.57 h. prešiel pešo okolo kaviarne Jošt, oblečený len naľahko. Pri kaviarni sa nezastavil, len nazrel dnu a pokračoval smerom na Štetinovú ulicu. Nemožno urobiť záver, či išlo o náhodu alebo to mal byť pokus o akýsi druh ochrany stretnutia uvedených osôb. V každom prípade nemal dôvod podozrievať nikoho z monitorujúcich a ani použité motorové vozidlá. Nebol žiaden náznak v jeho správaní, že by pozornosť, čo len na moment, zameral na niektoré vozidlo. Aj ked’ pešo okolo kaviarne dosiaľ Jošt neprechádzal bez toho, aby sa v kaviarni ani len nezastavil, od začiatku monitoringu pred takmer mesiacom bol viackrát spozorovaný ako sa vo vozidle Hyundai previezol po Štetinovej ulici, Panenskej ulici, Kozej ulici, ulici Palisády a znovu dokola. Aj keď je skutočnosťou, že v danej lokalite sa len veľmi ťažko nájde miesto na parkovanie, jeho konanie nemožno podceniť.

O 23.15 h. vyšla z kaviarne žena so psom. Vzápätí za ňou vyšiel Daniel Lipšic. Spoločne pokračovali smerom na Štetinovú ulicu, správanie celkom prirodzené. Asi po 50 metroch chôdze si Daniel Lipšic uvedomil, že v kaviarni niečo dôležité zabudol. Prejavil istú mieru paniky, buchol sa po čele, otočil sa a šprintom utekal späť do kaviarne. Búchal na dvere i okno. Milan Krajniak ho pustil dnu.

Asi o minútu Daniel Lipšic kaviareň opustil s dokumentmi formátu A4 v euroobale v ruke. Dobehol neznámu ženu, ktorá naňho so psom čakala a pokračovali na Štetinovú ulicu.

O 23.38 h. prišiel ku kaviarni v smere od Kozej ulice mladý neznámy muž. Vlastným kľúčom si odomkol dvere kaviarne a vošiel dnu. Asi po troch minútach kaviareň opustil s bicyklom, kaviareň zamkol, nasadol na bicykel a pokračoval na ňom smerom na Suché mýto.

Deň 29.3. 2017

O 20.32 h. bol na Panenskej ulici spozorovaný Daniel Lipšic, ktorý smeroval do baru Next Apache. Vošiel do baru a posadil sa k neznámemu mužovi, ktorý tu už sedel pri stole pre dvoch.

Dvojica viedla rozhovor na tému bankové právo, súčasný postoj bánk ku korporáciám a ku korporátnemu úverovaniu. Okrajovo sa dotkli aj niektorých voľno časových aktivít. O 21.28 h. bol pred barom Next Apache spozorovaný Štefan Hríb. Prichádzajúc po chodníku viedol telefónny hovor. Spočiatku komunikoval pokojne. Počas rozhovoru vybral z vrecka predmet, ktorý krátko zasvietil a znovu ho vložil do vrecka – akoby mal ešte jeden telefón a zistil si tak možno aktuálny čas alebo overoval potenciálne prijatý hovor, sms, apod. Postupne rozhovor gradoval, bolo čoraz viac zrejmé, že rozpráva s nejakým politikom, ktorého pobáda k interview pre periodikum týždeň. Kritizoval volaného, že je pomalý a málo akčný. Nahlas nahnevane takmer kričal, že on mu pošle otázky a aj ich vypracuje, len nech ich potom pozrie a odobrí. Rozhovor trval asi štyri minúty a zdalo sa, že ho Hríb ukončil bez rozlúčenia predčasným zrušením. Následne vošiel do baru Next Apache. V tvári mal badateľné rozčúlenie.

Hríb sa posadil hneď k prvému stolu za vchodom, kde sedel neznámy muž v správe zo dňa 22.3. 2017 zaznamenaný na foto 5 a 6 a v správe zo dňa 23.3.2017 zaznamenaný na foto 9,10,11 a 12 a neznáma žena, ktorá je rovnako zachytená na uvedených foto, ako s týmto mužom opúšťajú kaviareň “U Krajniaka”. Ide o ženu, ktorá mala vtedy oblečené šaty/sukňu s horizontálnymi bielo-tmavými pásmi. Trojica rozoberala aktuálny spor medzi prezidentom Kiskom a podpredsedom vlády a ministrom vnútra Kaliňákom o využívaní vládnej letky. Rozoberali aj tému rušenia amnestií, či tzv. kauzy Technopol.

O 21.56 h. si Daniel Lipšic odsadol od neznámeho muža a posadil sa k stolu, pri ktorom sedel Hríb, uvedený neznámy muž na foto z uvedených správ a neznáma žena. Nastolil tému diania v parlamente. Útržkovito bolo počuť , ako sa bavia o Sulíkovi, ktorého by bolo potrebné vraj “viac naštartovať”‘. Neznámy muž vyjadril počudovanie, ako je teraz Sulík pasívny a pritom “by mal prečo konať v snahe zrušenia všetkých milostí”. Hríb podotkol, že nechápe ako mu niektoré veci nedocvakávajú a pritom ide o kohosi, kto mal a má ambíciu byť premiérom. Podľa Hríba bude fatálnou chybou, ak sa nezrušia všetky milosti a Kočner vykÍzne. Chvíľu to ešte rozoberali a Lipšic dodal (nebolo tomu však celkom dobre rozumieť, preto nemožno brať reprodukciu odpočutého rozhovoru doslovne), že ,Kočner by mohol mať aj iný problém, lebo Piťo……, ktorý hovorí ….zapojenie .. .. je ochotný….”. Išlo o jednu dlhšiu vetu. V tejto chvíli si k nim prisadol aj muž, ktorý predtým sedel len s Lipšicom. Hríb a uvedený neznámy muž sa počas toho, ako Lipšic telefonoval, venovali tiež téme Kaliňák Bašternák. Vraj to vyzerá, že to Kaliňák neustojí, vraj už nemá takmer žiaden vplyv. Tlak musí pokračovať ,,minimálne do očakávaného apríla”. Ak sa vraj podarí poriadne “dvihnúť vlnu” môže z nej vzísť nová sila, tak tomu vraj v histórii vždy bolo – hlas ľudu, hlas boží…

O 22.30 h. opustili Lipšic, uvedený neznámy muž a neznáma žena bar Next Apache a odišli pomalou chôdzou na Štetinovú ulicu. O 23.05 h. opustil bar Hríb, pokračoval na Lýcejnou ulicou na Konventnú ulicu, kde vošiel do vchodu, v ktorom býva.

Pozn. autora:

Z uvedeného obsahu sa dá predpokladať, že nešlo o priateľské stretnutia, ale o konšpiratívne stretnutia vystupujúcich osôb. Čo bolo ich cieľom, nie je ťažké sa dovtípiť. Jednoducho dostať sa k moci. A to za každú cenu. Na tento účel používali hlavne kaviareň „U Krajniaka“ a bar „Next Apache“.  Piváreň „Koziu Bránu“ v ich blízkosti zrejme používali na kontrolu pred sledovaním. Jošt mal zrejme za cieľ kontrolovať okolie kaviarní pred neželanými svedkami vystupujúcich osôb.

Bolo by zaujímavé mať k dispozícii všetky dôležité vyšetrovacie spisy ohľadne vraždy Kuciaka a jeho priateľky a preštudovať ich, či tu nie je „čisto náhodou“ nejaký súvis.

https://blog.hlavnespravy.sk/20557/su-vysledky-vysetrovania-ukladnej-dvojnasobnej-vrazdy-jana-kuciaka-a-martiny-kusnirovej-v-zhode-so-skutocnou-pravdou/

Na internete je mnoho údajov o osobách vystupujúcich v spise. Keď si nájdete čas a prezriete si tie stránky, zistíte kto je na koho naviazaný. Medzi politikmi to vždy funguje tak, že opozícia a koalícia na seba vyhľadávajú vedrá špiny, ktorá sa na nich nalepila. Cieľ je jednoduchý – diskreditovať politického súpera. Informácie o sebe si nechávajú väčšinou pre seba, lebo tak môžu s politikom v opačnom tábore manipulovať. Ich slovníkom povedané – držia sa navzájom za gule. Z času na čas sa nejaká malá kauza prevalí. Robí sa tak v období, keď potrebujú strany bodovať na politickej scéne. A ďalej sa malou kauzou prekryje spravidla nejaká veľká akcia, ktorá je dopredu naplánovaná a rozbehnutá. Keď sa uskutoční, rozdelia sa peniaze a ide sa ďalej. Až kým to niekto nedohľadá a nevyrobí z toho kauzu. Ale aj tak, čo sa dá, všetko sa zametie pod koberec. Mafiánsky systém vládnutia je tak nastavený. A už dlhé roky….Slúži aj núdzový stav na prelievanie miliónov do nenásytných vreciek politikov a ich spriaznených osôb? Zaujímavé čítanie môže byť aj tu:

https://www.crz.gov.sk/2171273-sk/centralny-register-zmluv/?art_zs2=&art_predmet=&art_ico=&art_suma_spolu_od=1000000&art_suma_spolu_do=&art_datum_zverejnene_od=&art_datum_zverejnene_do=&art_rezort=0&art_zs1=&nazov=&art_ico1=&ID=2171273&odoslat=Vyh%C4%BEada%C5%A5&frm_id_frm_filter_3=605d8bf9bd31d

alebo tu:

https://www.reserves.gov.sk/index.php/dokumenty/faktury/faktury-2021/

https://www.eurorespekt.sk/wp-content/uploads/2020/05/Zvazok-c.-29-part-3.pdf

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 378

Celkové hodnotenie: 24.16

Priemerná čítanosť: 2414

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pobežal pred derby s Čechmi: "Dokážeme s nimi hrať vyrovnanú partiu"

    0icon

    Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov sú po splnení primárneho cieľa, ktorým bol postup zo skupiny, pripravení zabojovať na MS vo Fínsku o semifinálovú miestenku.…

    Leteckí záchranári pomáhali vo Vysokých Tatrách 57-ročnému lyžiarovi

    0icon

    Leteckí záchranári z Popradu pomáhali v stredu dopoludnia 57-ročnému lyžiarovi vo Vysokých Tatrách. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air -…

    Korčok verejne vytrel podlahu s Matovičovcami

    0icon

    Bratislava 1. mája 2024 (HSP/Foto:Facebook/Ivan Korčok)   Gyimesi sa na Facebooku vyjadril k vyjadreniu Ivana Korčoka v súvislosti s voľbami do Európskeho parlamentu. Neúspešný prezidentský…

    Stratu politickej subjektivity EÚ nasleduje ekonomická degradácia

    0icon

    Bratislava 1. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Jean-Francois Badias)   Európska únia jasne ukazuje, ako strata politickej subjektivity vedie k deindustrializácii a hospodárskej degradácii Ak totiž máte ako…

    Polícia vyšetruje dva prípady, keď seniori pri podvode prišli o tisíce eur

    0icon

    Bratislavská polícia vyšetruje dva prípady, pri ktorých seniori prišli pri podvode o tisíce eur. Pri oboch incidentoch začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Informovala…

    Vstup Slovenska do EÚ očami priameho účastníka prístupových rokovaní

    0icon

    Bratislava 1. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Vladimír Benko)   Prvého mája 2024 si pripomíname vstup Slovenska do EÚ a 20 rokov nášho pôsobenia v tomto spoločenstve. EÚ…

    Generál si posvietil na zbierku na muníciu pre Ukrajinu - niečo tu nesedí

    0icon

    Bratislava 1. mája 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Screenshot Stránka zbierky Munícia pre Ukrajinu)   Generál Jozef Viktorín (Republika) vo svojom nedávnom videu na Facebooku zhrnul…

    Viacerí ministri aj politici si pripomenuli výročie vstupu SR do EÚ

    0icon

    Viacerí ministri si pripomenuli 20. výročie vstupu SR do EÚ. Poukázali na rôzne pozitíva prameniace z členstva. Apelovali aj na potrebu presadzovania štátnych záujmov a…

    To najdôležitejšie z Ukrajiny: Ruská armáda pod Časov Jarom prekročila Severský Doneck a dobyla Rabotino

    0icon

    Kyjev 1. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP- Andrii Marienko) Aktualizované 1. mája 2024 19:19 V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na…

    Prezidentka: Hlas SR po vstupe do EÚ zosilnel

    0icon

    Hlas Slovenskej republike po vstupe do Európskej únie (EÚ) zosilnel a naša spoločnosť sa stala prosperujúcejšou. Vyplýva to z vyjadrenia prezidentky SR Zuzany Čaputovej na…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA