Správa z uniknutého sledovacieho spisu– výber šiesta časť

Konšpiračné stretnutia, protagonistov zo sledovacieho spisu pokračovali aj dňa 26. 05. 2017.

O 19.11 hod. bol zachytený Mirek Tóda na Vlčkovej ulici ako pešo pokračuje ulicami Lermontovou, Moyzesovou, Kuzmányho, Palisádami, Štetinovou ulicou na Panenskú ulicu. Na rohu Panenskej ulice zostal stáť a pozeral na vchod Štetinová 1(o. i. tu býva aj Daniel Lipšic). Pokúšal sa telefonovať, ale zrejme neúspešne. Vzápätí pokračoval do baru Next Apache na Panenskej ulici. Prešiel na terasu a pri jednom zo stolov sa podaním ruky a pozdravom v anglickom jazyku zvítal s asi 43 ročným mužom. Pri stole sedela aj asi 30 ročná žena, s ktorou sa Tóda pozdravil po slovensky. Rozhovor, výlučne v anglickom jazyku, spoločne viedli predovšetkým Tóda a uvedený muž, žena sa do rozhovoru zapájala striedavo anglicky i slovensky v menšej miere.

Rozhovor sa týkal ruskej ekonomiky, vzrastajúcej industrializácie tejto krajiny a zmenšovania závislosti jej štátneho rozpočtu od ceny za nerastné suroviny a od doterajšieho tzv. rúrového hospodárstva. Tóda mužovi zápalisto rozprávalo veľkých investíciách a rozvoji predovšetkým ruského chemického priemyslu, poľnohospodárstva a elektronického priemyslu. Rusko podľa neho urobilo obrovský posun a aj jeho obraz v očiach Európanov sa bude postupne meniť. Je vraj blízko zlom akejsi psychologickej bariéry dosiaľ budovanej Západom. Naopak, akoby táto bariéra začala paradoxne narastať smerom k Západu.

Rozoberali summit, ktorý sa konal v polovici mája 2017 v Pekingu, tiež situáciu v Donbase a na Kryme. Často spomínal meno premiéra Fica, zaznelo tam aj asi trikrát meno expremiérky Radičovej či meno Georga Sorosa. Rozprávali sa aj o chystaných protestoch proti korupcii v Londýne, Prahe a na Slovensku. Tóda uviedol čosi v zmysle, že ak sa podarí dobre zorganizovať protest v Londýne či v Prahe, môže to mať v konečnom dôsledku väčší efekt, ako protest v Bratislave či v Košiciach. Slováci sú podľa Tódu citliví na to, ako ich vnímajú v zahraničí a čo o nich prinášajú zahraničné médiá. Potom, ak to vyjde podľa predstáv organizátorov, to bude potrebné len neustále stupňovať a na jeseň by to mohlo vyvrcholiť a viesť aj k pádu vlády. Neznámy muž sa opýtal, či to skutočne vidí takto reálne vzhľadom na situáciu v politickom spektre. Tóda odpovedal, že už sa čosi podobné podarilo v roku 1998 a teraz je prostriedkov i vôle dostatok. Podľa neho je v samotnej koalícii veľká frustrácia z vývoja a veľa ľudí dnes spolupracuje dobrovoľne. Uvedenú citlivosť Slovákov je podľa neho potrebné využiť, môže ísť o jednu z posledných šancí. Svet sa podľa Tódu bude radikálne meniť. Neznámy muž sa opýtal na Ústav pamäti národa. Tóda odpovedal, že Monika sa tomu venuje, ale je to len malý problém. Nemá to potenciál, uzavrel.

Správanie tohto muža aj v minulosti vykazovalo znaky, akoby bol majiteľom baru. Malo by ísť o štátneho občana Kanady. Je otázka, že ak majiteľ malého baru má kontakty s celou konzervatívnou slovenskou pravicou, a vedie debaty na tejto úrovni, kto to v skutočnosti je…

Pozn. autora: Ide o Kanaďana menom Ben Pascoe, ktorý vlastní bar Next Apache, miesta konšpiračných stretnutí aktérov vystupujúcich v spise. S veľkou pravdepodobnosťou je prepojený na Toma Nicholsona, podozrivého z organizácie vraždy J. Kuciaka a M. Kušnírovej. V obchodnom registri SR vystupuje i meno Martin Rajec, bydlisko Manchaster Rd. 2264 Ann Arbor MI 48104 Spojené štáty americké, a Sarah Rajec na tej istej adrese. Že by išlo o redaktora RTVS Martina Rajca, ktorý je známy amerikanofil? Aká náhoda…Martin Rajec je vhodná osoba pre spravodajské využitie americkými spravodajskými službami…

O. 20.10 h. postupne prichádzali na miesto pravidelní účastníci piatkových debát v Next Apache (ďalej len „Apači“). Postupne prišli Štefan Hríb (Týždeň), Eugen Korda (DenníkN a Týždeň) a Martin Mojžiš (Týždeň) a na záver Peter Zajac. Všetci Apači si objednali biele víno a viedli rozhovor, predovšetkým na politické témy. Rozoberal sa summit NATO v Bruseli, kritika i uťahovanie si z Trumpa, pokračujúci tlak na podpredsedu vlády a ministra vnútra Kaliňáka, prípravy na chystajúce sa protesty proti korupcii a s tým súvisiace financovanie, väčšie zapojenie hercov, vytváranie dojmu vo  verejnosti o prepojení strany Smer-SD so stranou ĽSNS (na poslednej téme trval najmä Eugen Korda).

O 20.19 hod. zaparkovalo pred barom Next Apache vozidlo BMW tmavej farby s nemeckým evidenčným číslom K JM 1426. Z vozidla vystúpil asi 64 ročný muž s výraznou plešinou a s okuliarmi. Posadil sa k Apačom a chvíľu po ňom si prisadla k Štefanovi Hríbovi manželka Milana Krajniaka.

O 20.36 h. vošiel do baru Milan Krajniak, pozdravil sa s celou spoločnost’ou sediacou vo vnútri baru a sadol si pred barový pult k neznámej spoločnosti asi desiatich ľudí.

Tóda sa vrátil do baru do miestnosti s barovým pultom, v ktorej sedel aj Milan Krajniak. Posadil sa pri bare k neznámemu mladému mužovi v modrej košeli Tóda sa s týmto mužom veľmi dobre pozná, prejavovali si priateľskú náklonnosť, neznámy muž pri komunikácii s inými mužmi používal viac haptiku, ako je bežne zvykom. Nemožno s určitosťou tvrdiť, či ide o človeka s homosexuálnymi sklonmi alebo či len takýmto spôsobom neverbálne podporuje svoju náklonnosť a verbálny prejav k niekomu, s kým práve komunikuje.
Tento muž neskôr dlhšiu dobu komunikoval aj s Milanom Krajniakom, ktorého často chytal okolo krku, za plece alebo potľapkával po stehne.

O 21.48 h. Mirek Tóda bar Next Apache opustil.

O 22.10 h. čašníčka baru Next Apache obišla bar a požiadala vybraných hostí, aby uhradili svoje účty. Týkalo sa to asi len šiestich hostí, čo znamená, že ostatní sa tam všetci poznajú a majú iné pravidlá. Po uvedenom čase sa vstup do baru z Panenskej ulice uzavrie a závesy na oknách sa zatiahnu. Dnu je vpustený len ten, kto má telefónne číslo na obsluhu a koho obsluha dnu po 22.00 h. vpustí. (Pravdepodobne prijaté opatrenie na bezproblémové pokračovanie konšpiračných rozhovorov bez možnosti kontroly. Pozn. autora).

O 23.15 h. začali niektorí návštevníci bar postupne opúšťať medzi nimi aj menej či viac pripití Apači. O 23.57 h. opustil bar Next Apache Eugen Korda Bol najviac opitým Apačom a rovná chôdza bola preňho veľký problém. Potácajúci pokračoval Panenskou ulicou, cez Suché mýto prešiel krížom ignorujúc podchod, pred Grassalkovičov palác, Námestím 1. Mája. Tu zrejme chcel močiť.
Keď odbočil do tmy smerom k fontáne, náhodne sa ocitol v pouličnej bitke asi siedmich mladíkov.

Títo začali po ňom vykrikovať. Korda vytiahol z nohavíc mobilný telefón, ktorý mu chcel jeden z mladíkov vykopnúť ruky. Na výzvu ho mladý muž nechal tak. Eugen Korda pokračoval Námestím Slobody na priechod pre chodcov smerom na Mýtnu ulicu. V momente, ked’ sa dostal na druhú stranu ulice pred budovu RTVS, sa Eugen Korda potkol a padol priamo na hlavu na chodník. Nestihol ani predpažiť ruky, aby zmiernil následky dopadu. Pád vyzeral skutočne hrôzostrašne a chvíľu sa Eugen Korda vôbec nehýbal. Ležal na bruchu ruky mal popri tele, nohy roztiahnuté široko do strán. Práve v tejto chvíli prechádzali okolo tri mladé dievčatá vo veku asi 19 až 21 rokov, ktoré ostali z toho doslova v šoku z krvácajúceho Kordu. Pozerali sa na  neho a kričali o pomoc. Nik iný sa v tom čase na mieste nenachádzal.

Nebolo možné sa tomuto incidentu vyhnúť a pri sekundovom zvažovaní ľudskosť – profesionalita, zvíťazila ľudskosť. Eugen Korda sa po chvíli pokúsil pomaly vstať, no vzápätí padol na chrbát a už sa nezdvihol. Bola mu okamžite privolaná rýchla záchranná služba, ktorá na miesto prišla asi za 10 minút. Neustále si pýtal kontakt, aby sa mal komu poďakovať za opateru, vyjadroval znaky uznania. Eugen Korda bol odovzdaný záchranárom bez toho, aby mu boli poskytnuté osobné údaje volajúceho na linku záchrany.

O 2.15 hod. opustili bar poslední Apači, po jednom sa tratili v priľahlých prázdnych uliciach. Sledovanie bolo ukončené.

Záver:

Táto časť potvrdzuje prepojenie agentov západných špionážnych služieb na redaktorov Denníka N, osoby, ktoré sú dnes vo vysokej politike ne vedúcich miestach a osoby prepojené na Sorosa. Z tohto zdroja pochádzajú zrejme aj financie na organizáciu prevratu v roku 2020 a aktivity, ktoré mu predchádzali. Opäť vzniká podozrenie, že aktivity Toma Nicholsona v období pred Kucakovou vraždou nejako súviseli. Terajšie orgány činné v trestnom konaní pravdepodobne tieto podozrenia nepreverujú…Náhoda?

Na internete je mnoho údajov o osobách vystupujúcich v spise. Keď si nájdete čas a prezriete si tie stránky, zistíte kto je na koho naviazaný. Medzi politikmi to vždy funguje tak, že opozícia a koalícia na seba vyhľadávajú vedrá špiny, ktorá sa na nich nalepila. Cieľ je jednoduchý – diskreditovať politického súpera. Informácie o sebe si nechávajú väčšinou pre seba, lebo tak môžu s politikom v opačnom tábore manipulovať. Ich slovníkom povedané – držia sa navzájom za gule. Z času na čas sa nejaká malá kauza prevalí. Robí sa tak v období, keď potrebujú strany bodovať na politickej scéne. A ďalej sa malou kauzou prekryje spravidla nejaká veľká akcia, ktorá je dopredu naplánovaná a rozbehnutá. Keď sa uskutoční, rozdelia sa peniaze a ide sa ďalej. Až kým to niekto nedohľadá a nevyrobí z toho kauzu. Ale aj tak, čo sa dá, všetko sa zametie pod koberec. Mafiánsky systém vládnutia je tak nastavený. A už dlhé roky….Slúži aj núdzový stav na prelievanie miliónov do nenásytných vreciek politikov a ich spriaznených osôb? Zaujímavé čítanie môže byť aj tu:

https://www.crz.gov.sk/2171273-sk/centralny-register-zmluv/?art_zs2=&art_predmet=&art_ico=&art_suma_spolu_od=1000000&art_suma_spolu_do=&art_datum_zverejnene_od=&art_datum_zverejnene_do=&art_rezort=0&art_zs1=&nazov=&art_ico1=&ID=2171273&odoslat=Vyh%C4%BEada%C5%A5&frm_id_frm_filter_3=605d8bf9bd31d

alebo tu:

https://www.reserves.gov.sk/index.php/dokumenty/faktury/faktury-2021/

https://www.eurorespekt.sk/wp-content/uploads/2020/05/Zvazok-c.-29-part-3.pdf

https://www.scribd.com/doc/80901687/Lipsic-Aron-Finish

https://orsr.sk/vypis.asp?ID=45276&SID=2&P=1

https://www.tyzden.sk/casopis/12426/ben-pascoe-keby-vsetko-zostalo-tak-ako-je/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.03

Priemerná čítanosť: 2414

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Vodička v Prievidzi narazila pod vplyvom alkoholu do oporného múru

    0icon

    Polícia obvinila 41-ročnú ženu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodička narazila so svojím autom značky Opel do oporného múru mosta na Košovskej ceste,…

    O korporátní kultuře

    0icon

    Praha 24. apríla 2024 (HSP/petrhampl/Foto:TASR/AP-David Zalubowski)   Vyhození zaměstnanci Tesly se o výpovědi dozvěděli tak, že ráno přišli do práce a nefungovala jim vstupní karta.…

    O nájemním bydlení

    0icon

    Praha 24. apríla 2024 (HSP/petrhampl/Foto:Pixabay)   Tak Piráti přišli s vlastní hospodářskou koncepcí. Vlastně je v něčem podobná koncepci Institutu Václava Klause, byť z opačné…

    "Na dvoch stoličkách sa sedieť nedá"

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: TASR - Jakub Kotian)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v nedávnom príspevku na Facebooku komentuje kroky Andreja Danka…

    Poslanci v stredu pokračujú v diskusii k neziskovým organizáciám

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR začali 6. rokovací deň 12. schôdze pokračovaním v diskusii o návrhu novely zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby.…

    Polícia vyšetruje požiar obydlí v obci Výborná pod Tatrami

    0icon

    Výborná 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Požiarom drevených obydlí v obci Výborná pod Tatrami, ku ktorému došlo v utorok (23. 4.) pár minút po polnoci,…

    Používanie medzier

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Medzery a ich používanie má tiež svoje pravidlá, ktoré upravujú Pravidlá písania a úpravy písomností Máme dva druhy medzier…

    Gedra reaguje na prezidentku: "Nemoralizujte, keď robíme v štáte poriadok"

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot Facebook Video)   Pani prezidentka Zuzana Čaputová si ani na konci svojho pôsobenia vo funkcii nedáva pokoj a využíva…

    Kultúra smrti zbierkou na nákup munície prerazila ďalšie dno

    0icon

    Kyjev 24. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Ôsmym dňom pokračuje na Slovensku zbierka s názvom „Munícia pre Ukrajinu“ Detailnejšie sme sa samotnou zbierkou zaoberali (tu). Dnes…

    Európske cezhraničné združenia sú skutočne "hybridnými zbraňami"

    0icon

    Bratislava 24. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Screenhsot Facebook video)   Poslanec Euróspkeho parlamentu Milan Uhrík (Republika) v nedávnom videu pripomína, ako ovládli politické mimovládky štáty…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA