Nadácia Milana Šimečku – ďalší nežiadúci mimovládny element na Slovensku

Dnes som zvolil netradičný prístup k písaniu môjho blogu. Niektoré odkazy som umiestnil do textu, pretože takto čitateľ získa komplexný postupný pohľad na danú problematiku a vytvorí si vlastný názor na súčasné pokusy klanu Šimečkovcov (KŠ) na zvrhnutie vlády, ktorá vzišla z demokratických volieb.

Nedávno som venoval pozornosť Grigorijovi Mesežnikovi zo stáda politicko-ekonomického teroristu G. Sorosa tu:

https://zemavek.sk/grigorij-meseznikov-priklad-skodnej-z-portfolia-mimovladnych-organizacii/

V tomto stáde je i Nadácia Milana Šimečku a strana jeho nepodareného potomka. Na ich stránke sa uvádza, že citujem: V nadácii sa zasadzujeme o to, aby Slovensko bolo otvorenou krajinou, ktorej záleží na ľudských právach a odmieta nenávisť“.

Táto okázalá veta v ponímaní Nadácia je iba pozlátkom a nenaplnenenou teóriou v praxi. Nezáleží im ani na ľudských právach, ani na potlačení nenávisti. Práve naopak. KŠ nemá záujem o vyšetrenie závažných káuz a zločinov, ktoré spôsobili alebo zanedbali minulé vlády dvojzáprahu Matovič-Heger. Niektoré konkrétne príklady si môžete pozrieť tu:

https://blog.hlavnespravy.sk/33170/budu-pachatelia-trestnych-cinov-z-radov-minulych-vlad-potrestani/

KŠ si tiež zvolil cestu nenávisti. Rozhodol sa na príkaz západných tútorov, že sa pokúsi násilným spôsobom zmeniť výsledky volieb vo svoj prospech a zvrhnúť demokraticky zvolených predstaviteľov štátu. Neváhal bez dôkazov spochybniť právny systém a rozoštvával pred Vianocami ľudí na námestiach, zasieval do nich nenávisť voči vláde na základe obhajoby politického Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý sa dopúšťal nezákonností. Konkrétne príklady si môžete pozrieť tiež tu:

https://blog.hlavnespravy.sk/33433/to-co-sa-na-slovensku-deje-je-pokus-o-majdanizaciu-slovenska-a-nasilne-zvrhnutie-demokraticky-zvolenej-vlady-za-pomoci-zapadu/

Na adrese nadácie tu https://nadaciamilanasimecku.sk/o-nas/

v časti naša misia sa uvádza:Veríme, že vďaka rešpektovaniu rozmanitosti dokážeme naplno využiť potenciál nás všetkých. Preto vzdelávame a podporujeme žiačky a študentov, učiteľov a učiteľky, zamestnancov či zamestnankyne samosprávy a verejnosť“.

Túto činnosť by bolo možné považovať za chvályhodnú, keby svoju činnosť v oblasti vzdelávania vykonávali nestranne, odborne a profesionálne. Nič z toho však nie je pravda. Svoju činnosť vykonávajú s cieľom ovplyvňovania skupín v ich hľadáčiku tak, aby prijali ich pochybnú pravdu, ich pochybné názory a čo je najdôležitejšie, aby mohli s nimi manipulovať. A toto je pre spoločnosť obrovské nebezpečenstvo. Takto zmanipulovaní ľudia sa potom na „zapísknutie“ režiséra hneď objavia na námestiach hájiť presadzovanú pochybnú pravdu Klanu Šimečkovcov. Na stránke nadácie sa môžeme dozvedieť, že Metodické materiály boli vytvorené Nadáciou Milana Šimečku a inými organizáciami (zrejme v duchu Sorosovej ideológie). A to už od škôlok, až po vysokoškolákov. Záludnosť týchto materiálov spočíva v tom, že ich obsahy sú nenápadne pretkané obsahmi, ktoré sú škodlivé pre zdravý rozvoj dieťaťa a študentov. Na presadzovaní Sorosovej ideológie medzi mladými ľuďmi sa podieľa aj ďalšia Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti (NOS). Tá v marci pripravila diskusiu na tému: „Ako rozvinúť aktivizmus a ustrážiť radikalizáciu mládeže“ tu:

https://osf.sk/pribehy/pridite-na-diskusiu-o-aktivizme-a-deradikalizacii-mladeze/

zameranú na manipuláciu mladých voličov. Hlavní diskutujúci manipulátori boli:

Dušan Ondrušek – psychológ, tréner a zakladateľ Partners for Democratic Change Slovakia (PDCS). A treba dodať, že hlavný manipulátor iniciatívy Za slušné Slovensko, ktorý „v správnom okamihu udusil“ aktivity tejto iniciatívy. Prečo to tak bolo si môžete prečítať tu:

https://blog.hlavnespravy.sk/20557/su-vysledky-vysetrovania-ukladnej-dvojnasobnej-vrazdy-jana-kuciaka-a-martiny-kusnirovej-v-zhode-so-skutocnou-pravdou/

Ondrušek v USA absolvoval viacero vzdelávacích aktivít napr. Johns Hopkins University, Institute of policy studies v Baltimore, kurzy cez NICPAN (USA) v Budapešti, Deliberative Demokracy Approach (Kettering Foundtion), AED vo Washingtone. Jeho aktivity siahajú aj do zahraničia: Bosna a Hercegovina, Srbsko, Čierna Hora, Kosovo, Poľsko, Rusko, Bielorusko, Kazachstan, Izrael, Litva, Gruzínsko, Arménsko, Lotyšsko, Azerbajdžan, Estónsko, Moldavsko, Ukrajina, Abcházsko, Keňa, Tunis, Jordánsko, školenia pre srbské, rumunské NGO-čky v Maďarsku!!! Projekty boli platené okrem Sorosa, Fridrich Nauman Stiftung, Nemecko a tiež Rockefeller Brothers Fund.

Andrej Návojský – údajný expert na vzdelávanie a metodik v Národnom inštitúte vzdelávania a mládeže (NIVAM). Pán magister zrejme nemá pedagogické vzdelanie, a preto je jeho odbornosť diskutabilná. Vzhľadom k tomu, v akých kruhoch sa pohybuje, by som mu nezveril tvorbu metodických príručiek pre nové generácie smrdiace sorosovinou. Uvedený príklad tu:

https://dobraskola.sk/o-rozmanitosti/

svedčí o tom, ako je možné manipulovať ľuďmi na základe údajných noriem. Podanie ruky nie je norma, ale súčasť neverbálnej komunikácie, zaužívané gesto, ktoré však nie je normou, ale určitým pravidlom, vyjadrením slušnosti, úcty voči inému a pod. Návojský sa však od tohto príkladu odklonil k iným nenormám a v závere poukázal na inakosť a rozmanitosť, čo bol cieľ jeho manipulácie spočívajúci subjektu vnútiť svoj pohľad na problematiku inakosti a rozmanitosti. V podstate vyjadril svoj záver na základe nezmyslu.

Uvedené aktivity sú pre spoločnosť škodlivé, lebo negatívne ovplyvňujú a manipulujú mladými ľuďmi, zasahujú do vzdelávacieho procesu v rozpore s cieľmi Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Uvedené ministerstvo by malo rázne zakročiť proti takýmto praktikám, dištancovať sa od nich a urobiť opatrenia na zastavenie manipulácie celého školského systému od základných škôl až po vysoké školy.

Na stránke nadácie zistíme, že klan Šimečkovcov je okrem iných podporovaný: Holandský židovský humanitárny fond, Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti, Paideia – Európsky inštitút pre židovské štúdie vo Švédsku, Konferencia o židovských materiálových nárokoch voči Nemecku, veľvyslanectvo USA a pod. Samozrejmosťou pre nich je, že mediálne sú previazaní na známe sorosovské médiá, SME, DenníkN a aktuality.

Politiku Šimečku som vyzliekol „donaha“ tu:

https://blog.hlavnespravy.sk/33013/liberalno-progresivny-pokrsteny-katolik-simecka-sa-prepadol-do-politickej-zumpy/

V konečnom dôsledku je Nadácia Milana Šimečku zameraná nielen na propagáciu židovstva, ale na násilné prevzatie moci prostredníctvom tzv. Progresívneho Slovenska, čo je pre vlastenecky cítiaci národ Slovenska nebezpečné a neprijateľné.

Viac na:

https://blog.hlavnespravy.sk/33314/prozapadny-mainstream-svojimi-dezinformaciami-a-hoaxami-podkopava-demokraciu/

https://blog.hlavnespravy.sk/33210/kdh-zradilo-svojich-volicov-moze-za-to-frantisek-miklosko/

https://zemavek.sk/progresivne-slovensko-nevolim-preto-lebo-slovensko-milujem/

 

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.11

Priemerná čítanosť: 2418

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Slováci prehrali v odvetnom zápase s Českom 1:4

    0icon

    Bratislava 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann) Aktualizované 27. apríla 2024 o 18:31 Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v druhom prípravnom zápase s Čechmi…

    Ústup 10 km: AFU opustila Berdyči a sťahuje sa na západ

    0icon

    Avdejevka 27. apríla 2024 (HSP/Svobodnaja Pressa/Foto:TASR/AP-Andriy Andriyenko)   Betónové pevnosti ukrajinskej armády pri Avdejevke sa rúcajú, konštatuje Konstantin Olšanskij pre noviny Svobodnaja Pressa Ruská ofenzíva…

    Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

    0icon

    Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS) avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o Fonde na podporu umenia (FPU). Na pozmeňujúcom návrhu sa dohodli…

    Čo sa teraz deje v blízkosti Očeretina

    0icon

    Očeretino 27. apríla 2024 (HSP/Foto:Telegram) Aktualizované 27. apríla 2024 o 18:07 Podľa ruských telegramových kanálov ruská armáda rozvíja ofenzívu severovýchodne od Očeretina a obsadila závod…

    "Denník N, SME, Aktuality, prečo o tomto mlčíte?"

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto: TASR - Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) najnovšie hovoril v parlamente aj o vakcínach. Tvrdí, že aj keď…

    O možnosti spájania štátnych podnikov VV a SVP sa hovorí dlhé roky

    0icon

    Bratislava 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   O možnosti spájania štátnych podnikov Vodohospodárskej výstavby (VV) a Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) sa hovorí dlhé…

    Payer: Pre študentov medicíny je dôležitá praktická výučba

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Marko Erd)   Pre študentov medicíny sú veľmi dôležité praktické vedomosti. Lekárska fakulta Univerzity Komenského (LF UK) v Bratislave…

    Šucha: Členstvo Slovenska v Európskej únii je kľúčové

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Je kľúčové, aby Slovensko zostalo súčasťou Európskej únie (EÚ). Členstvo nám ponúka mnohé výhody, akými sú…

    Rezort životného prostredia chce zaviesť opatrenia na ochranu pobrežných pozemkov

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR chce zaviesť opatrenia na ochranu pobrežných pozemkov. Plánuje zaviesť možnosť majetkovoprávne…

    Do Týždňa dobrovoľníctva sa môžu organizácie hlásiť do konca apríla

    0icon

    Šestnásty ročník kampane Týždeň dobrovoľníctva chce poukázať na to, že aj malé skutky môžu byť veľkým hrdinstvom. Bude sa konať od 20. do 26. mája.…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA