KDH zradilo svojich voličov. Môže za to František Mikloško…

 

Úsilie každej strany vo voľbách je zacielené na zisk čo najlepších výsledkov a na ich základe presadiť sa v politike a v orgánoch štátu. KDH na svojej stránke ako piliere svojho programu uvádza ochranu ľudskej dôstojnosti, solidaritu, spravodlivosť pre všetkých, slobodu, ako aj budúcnosť pre každé dieťa. Ich program je cca na 80% ľavicový, sociálny a zameraný na tradičné hodnoty človeka. Aspoň v častiach venovaných domácej problematike. Tvorcovia programu sa vyhli objektívnemu spracovaniu v oblasti zahraničnej politiky, obrany a bezpečnosti. Program je zbytočne obšírny na 148 stranách, volič mohol strácať prehľad o kontinuite cieľov KDH. Niektoré problémy boli zbytočne popisné, tvorcovia sa v nich zacyklili a pre voliča nebolo z obsahu vidno ciele KDH.

Najväčším omylom a prejavom politickej nezrelosti vedúcich politikov KDH však bolo rozhodnutie neísť do koalície so Smerom, Hlasom a SNS. Po dlhom období politickej stagnácie KDH dostalo možnosť podieľať sa na tvorbe politiky v súčasnej koalícii. Túto ponuku odmietlo, čím zradilo záujmy svojich voličov. Voliči KDH ich predsa volili preto, aby úspech vo voľbách pretavili do účasti vo vláde. A hlavne, aby sa posnažili presadiť aspoň časť zo svojho volebného programu v prospech občanov SR. Začlenením sa do opozície vedenie KDH dalo najavo, že je politicky nezrelé, lebo uprednostnilo záujmy politikov KDH pred záujmami voličov, ktorým sa má zodpovedať za svoje kroky. KDH volilo viac ako 200 000 voličov a ich zástupcovia sa dostali „len“ do parlamentu. Čierna ovca medzi poslancami KDH je bezpochyby František Mikloško. Človek, ktorý nemá v KDH žiadnu funkciu ani zodpovednosť, žije len z minulosti a vďaka nej sa dostal do parlamentu. Niet pochýb o tom, že to bol on, kto neskúseného Majerského vo vysokej politike ovplyvnil natoľko, že KDH skončilo v opozícii. S vysokou pravdepodobnosťou je Mikloško politik, ktorý je riadený zo zahraničia. Buď priamo alebo sprostredkovane. Pre Slovensko je Mikloško bezpečnostným rizikom lebo sa stal členom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Bude mať prístup k citlivým informáciám, ktoré môže zneužiť.

Mikloško sa svojho času prejavil aj svojím negatívnym ovplyvňovaním iniciatívy Za slušné Slovensko (ZSS), ktorej činnosť zásadne ovplyvnil a deštruktívne rozložil tak, že skončila so svojou aktívnou činnosťou. Jeho smutnou bábkou sa stal Juraj Šeliga. Už pred 3 a pol rokmi som napísal na Hlavných správach článok pod názvom „Sú výsledky vyšetrovania úkladnej dvojnásobnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v zhode so skutočnou pravdou“? Tento článok je aj dnes aktuálny a vyšetrovatelia by mali venovať pozornosť vzájomným súvislostiam prípadu ak sa chcú dopátrať k pravde. V tomto článku som urobil podrobnú analýzu zákulisia ZSS. Celú činnosť ZSS negatívne ovplyvňoval Šeliga, ktorý bez súhlasu iných členov vedenia ZSS angažoval tzv. „Múdre hlavy“. Boli to: Štefan Hríb, František Mikloško, Stach, L. Koles, F. Pagáč, M. Luterán. Martin Šimečka, Filip Vagač, Miša Benediková, Zuzana Števulová, Kolesárová, Martin Bútora, Juraj Rizman.“ Akým spôsobom sa kádehák Mikloško objavil v spoločnosti Sorosovho klanu nevedno. Môžem akurát tušiť, čo ho motivovalo začleniť sa do tejto spoločnosti. Netvrdím, že to boli peniaze, ale táto možnosť tu existuje. Zvlášť, ak Mikloško sa vtedy postavil proti predčasným voľbám z dôvodu, že Progresívne Slovensko ešte nebolo pripravené prevziať moc. Americká guvernérka štátu Slovensko Čaputová tento čas jeho umelým predlžovaním Progresívnemu Slovensku poskytla, ale aj tak im to nepomohlo.

V ZSS sa angažovala a jej činnosť riadila aj Sorosova mimovládka (MVO) PDCS. Túto MVO riadi istý Dušan Ondrušek a tak ako aj viaceré iné MVO na Slovensku je činnosť tejto MVO vysokým bezpečnostným rizikom pre SR.

Dušan Ondrušek sa okrem iného venuje činnosti trénera nenásilnej komunikácie a facilitátora. Viedol asi 1100 tréningov vo viac ako 40 krajinách. Je lektorom na Sokratovom inštitúte podporovaným Sorosom a s prepojením na ďalšiu nadáciu Pontis podporovanú Sorosom. Založil mimovládku PDCS (Partners For Democratic Change Slovakia). Ondrušek v USA absolvoval viacero vzdelávacích aktivít napr. Johns Hopkins University, Institute of policy studies v Baltimore, kurzy cez NICPAN (USA) v Budapešti, Deliberative Demokracy Approach (Kettering Foundtion), AED vo Washingtone. Jednoducho sorosovec ako vyšitý zo žurnálu. Jeho aktivity siahajú aj do zahraničia: Bosna a Hercegovina, Srbsko, Čierna Hora, Kosovo, Poľsko, Rusko, Bielorusko, Kazachstan, Izrael, Litva, Gruzínsko, Arménsko, Lotyšsko, Azerbajdžan, Estónsko, Moldavsko, Ukrajina, Abcházsko, Keňa, Tunis, Jordánsko, školenia pre srbské, rumunské NGO-čky v Maďarsku!!! Projekty boli platené okrem Sorosa, Fridrich Nauman Stiftung, Nemecko a tiež Rockefeller Brothers Fund. Na Slovensku preškoľoval v dlhodobých kurzoch predstaviteľov tretieho sektora, ktoré financovali rôzne kontroverzné nadácie.

František Mikloško je politik, ktorý je samorast, nevie spolupracovať v tíme, využíva svoju minulosť na presadzovanie si svojich cieľov bez ohľadu na záujmy KDH. O škodlivosti jeho samorastovej línie pre politiku KDH svedčia i jeho nasledovné vyjadrenia v rozhovore v protislovenskom štváčskom plátku SME, v článku: „Treba sa pripraviť na to, že sa Fico zameria na branno-bezpečnostné veci“.

Na otázku, „Akú známku by ste dali KDH za rokovania o vzniku koalície“ Mikloško nechce priamo odpovedať. Vyhýba sa odpovedi a vinu hádže na Pellegriniho. Dosť úbohé stanovisko. Ale s vysokou výpovednou hodnotou. Keby si náhodou Pellegrini zvolil ako partnera zloduchov z Progresívneho Slovenska, KDH by s radosťou do takej koalície šlo. Napriek totálnemu rozporu s programom KDH.

Ďalšia otázka znela: „Milan Majerský povedal, že idete do opozície. Bola to politická chyba“? Mikloško sa opäť vyhovára na Pellegriniho ako keby Pellegrini mohol za rozhodovanie v KDH. Nevie sa vyjadriť o prípadnom vstupe KDH do koalície. Jeho nasledovné slová sú alibistické: „Neviem, či on sám (Majerský) chcel ísť do vlády so Smerom. V každom prípade by som povedal, že zrejme pod tlakom svojho klubu ustúpil a ide týmto smerom“. To poukazuje na skutočnosť, že to bol práve Mikloško, pod ktorého tlakom sa Majerský rozhodol, že pôjde do opozície. Mikloško dlhodobo spolupracuje so Sorosovým liberálnym Progresívnym Slovenskom. Je jeden z poslancov, ktorý bude verný Šimečkovi a nie KDH. Ako pokrový hráč kalkuluje s tým, že v prípade rýchleho pádu terajšej koalície, bude KDH vo vláde s Progresívnym Slovenskom. Napriek absolútnej protichodnosti ich politických programov. Mikloško stratil súdnosť a nemá zmysel pre aktuálnu politickú realitu. Žije vo svojej progresívnej škrupine. Vôbec by som sa nečudoval, keby do Šimečkovej strany onedlho prestúpil. Čo tam po ideáloch. Peniaze predsa nesmrdia. Dodávam, že smrdia charaktery.

Mikloško tiež dostal otázku: „Milan Majerský povedal, že by hlasoval za to, aby bol ústavný zákaz adopcií detí queer ľuďmi. Vy by ste v parlamente hlasovali za“? Mikloško sa vyhýbal priamej odpovedi, tvrdiac, že je to nezmyselný zákon a že Fico odpútava pozornosť a že bude riešiť bezpečnostno-branné záležitosti. Zaujímavosťou je, že okrem tohto vyjadrenia a nadpisu v celom článku nie je žiadna zmienka o tzv. branno-bezpečnostných veciach. Nadpis je teda vzhľadom k obsahu článku zavádzajúci.

Nakoniec sa ho redaktorka priamo opýtala: „Ešte ste neodpovedali, či by ste za také niečo hlasovali?“ Odpoveď je pre progresívneho Mikloška príznačná: „Nemôžem vám na to odpovedať, lebo je to úplne mimo a neviem, čo tým Robert Fico myslí“.

Ďalšia otázka znela: „Prečo KDH nechcelo ísť do koalície so Smerom? Mikloško sa domnieva, že by to bol zánik KDH a že Fico si bude robiť to, čo chce a nebude sa vraj pýtať menších partnerov. Táto odpoveď je odpoveď politika odtrhnutého od politickej reality.

Dalo by sa ešte veľa písať o Františkovi Mikloškovi a o jeho hadej politike. Stačí si urobiť rozbory jeho vyjadrení v médiách a rozmýšľajúci človek odhalí podstatu jeho vyjadrení. Odporúčam KDH, aby si dalo pozor na tohto politika, lebo sa ozaj môže stať, že jeho pričinením KDH opäť padne na politické dno. Čím skôr sa s ním rozlúči, tým lepšie.

Médiá a politici si žiaľ nevšímajú, že Mikloško dostal aj maďarské vyznamenanie Jánosa Esterházyho, československého politika v maďarských službách, ktorý pracoval na revízii trianonu a spolupracoval s fašistami na pričlenení slovenského územia k Maďarsku resp. získaní maďarskej autonómie pre juh Slovenska. Už teda vieme, kto je František Mikloško?

Viac na:

https://domov.sme.sk/c/23234157/frantisek-miklosko-rozhovor.html

https://blog.hlavnespravy.sk/20557/su-vysledky-vysetrovania-ukladnej-dvojnasobnej-vrazdy-jana-kuciaka-a-martiny-kusnirovej-v-zhode-so-skutocnou-pravdou/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 378

Celkové hodnotenie: 24.16

Priemerná čítanosť: 2415

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V Bratislave sa opäť protestovalo

    0icon

    Na proteste proti zásahom do verejnoprávneho RTVS aj druhého dôchodkového piliera sa vo štvrtok večer na bratislavskom Námestí slobody zišlo niekoľko tisíc ľudí. Protest zorganizovalo…

    Poľský turista uviazol v Horných dierach, pomohli mu horskí záchranári

    0icon

    Horskí záchranári vo štvrtok pomohli 26-ročnému poľskému turistovi, ktorý uviazol v malofatranských Horných dierach. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na sociálnej sieti.

    Uhrík: Pán premiér, dúfam, že sa tým nadutým "umelcom" nemienite ospravedlňovať

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) na tlačovej konferencii z ministerstva kultúry kritizoval stav umenia na Slovensku. Niektorých umelcov však…

    Havarijný stav cesty okamžite uzavrel časť Ulice Jána Bottu v Trnave

    0icon

    Z dôvodu havarijného stavu cesty, ktorý odhalila inštalácia vodovodných prípojok, musela byť urgentne od štvrtka od 18.00 h uzavretá časť frekventovanej Ulice Jána Bottu v…

    Slovenskí aktívni katolíci sú pohoršení a rozčarovaní. Píšu otvorený list biskupom

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)   Slovenskí aktívni katolíci napísali list otcom biskupom. Sú pobúrení postojom cirkvi k zbierke na zbrane pre Ukrajinu Najdôstojnejší…

    Vyšetrovanie v rámci akcie Pilát je v záverečnej fáze

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade minuloročnej policajnej akcie s krycím názvom Pilát, týkajúcej sa podozrení v korupčnej trestnej činnosti, je v záverečnej fáze. Zároveň sa už len…

    Vyšleme slovenských vojakov na Ukrajinu? Premiér sa vyjadril

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v…

    Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z postu členov Súdnej rady

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Poslanci Národnej rady (NR) SR odvolali z funkcie členov Súdnej rady SR Andreja Majerníka a Jána…

    Požiar v Dobročskom pralese zasiahol približne hektár ochranného pásma

    0icon

    Požiar v Národnej prírodnej rezervácii (NPR) Dobročský prales, s ktorým hasiči bojovali od stredy 1. mája, zasiahol podľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR približne jeden…

    Hlasovanie o FPU opäť presunuli, v piatok sa hlasovať nebude

    0icon

    Hlasovanie o novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU) sa opäť presunulo, rozhodnúť by o nej mali poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA