Sú výsledky vyšetrovania úkladnej dvojnásobnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v zhode so skutočnou pravdou?

O zmanipulovaní iniciatívy Za slušné Slovensko

zdroj: www.odboj.eu

Vo februári 2018 otriasla Slovenskom vražda Martiny Kušnírovej a novinára Jána Kuciaka. Našli sa vrahovia a známy je údajne aj hlavný objednávateľ. Skutočne? Je objednávateľ ten, ktorý je obvinený alebo je to len obeť politických intríg. Známe fakty hovoria, že táto dvojnásobná vražda sa stala  už 21. februára  večer. Na podnet príbuzných polícia vraždu objavila 25. februára a verejnosť sa o nej dozvedela 26. februára.  Z pohľadu páchateľov vraždy boli k dispozícii štyri resp. päť dní, počas ktorých mohli zahladzovať možné stopy.

Okamžite po vražde sa rozbehla mašinéria vyšetrovania, akú Slovensko v novodobej histórii ešte nezažilo. Vládna strana SMER-SD  a vtedajšia koalícia si bola vedomá hrozby, straty pozícií v prípade zlyhania vyšetrovania. Do vyšetrovania boli zaangažované nielen slovenské vyšetrovacie orgány, ale aj medzinárodné vrátane družíc. Opozícia nelenila a okamžite zahájila útok. Hlavnú úlohu zohralo OĽANO, SaS a vtedajší prezident Kiska.

Priam katastrofálne vyzneli Matovičove vyhlásenia pár dní po vražde:

„Míľnik, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice, by mohol konečne spôsobiť návrat k svedomiu poslancov Smeru.“

Bol to len Matovičov omyl alebo Matovič o vražde niečo vedel? Matovičov slovník je pomerne jednoduchý a takýto výrok môže nasvedčovať, že už niečo podobné počul a následne ho len zopakoval.

Prezident Kiska bol  v tej dobe údajne na lyžovačke v Nemecku. Na vraždu novinára a jeho priateľky reagoval neskoro, za čo si vyslúžil kritiku verejnosti. Kiskova dovolenka môže byť skutočná, ale bolo by dobré vedieť, s kým sa Kiska v zahraničí stretol.

Talianska stopa odhalila korupciu na najvyšších miestach politiky, ale nie objednávateľa vraždy ani páchateľov. Vyšetrovacie orgány, tlač a verejnosť sa nejakú dobu touto stopou zaoberalo a až neskôr na základe bádania a výsledkov medzinárodného týmu sa vyšetrovanie začalo uberať správnym smerom.

Hneď na začiatku je oprávnená otázka akú úlohu tu zohral Tom Nicholson. Agent tajných služieb v úlohe novinára, ktorý dlhodobo pôsobil na Slovensku a odhaľoval vážne kauzy vrátane Gorily, ktorá doteraz nebola vyšetrená pre nezáujem politikov. Nicholson mal vážne väzby na politikov, mafiánov, predstaviteľov tajných služieb, médiá, mimovládne organizácie a iné osoby, ktoré ovplyvňovali chod štátu vrátane súdnictva. Kuciaka dlhodobo zásoboval výbušnými informáciami, ktoré Kuciak spracovával a uverejňoval. Nemá to žiadnu logiku. Keby bol Nicholson novinár, uverejní získané články sám.  Jeho imidž ako novinára by stúpal. Ale on sa ich vzdal, zásoboval nimi Kuciaka a čakal ako sa situácia bude vyvíjať. Ako budú reagovať politici, verejnosť, médiá. Potom príde dvojnásobná vražda, falošná talianska stopa a odrazu sa Nicholson vracia do Kanady. Údajne za svojou láskou. Svoj odchod avizuje v médiách desať dní pred vraždou. Po tom ako na Slovensku prepukne vyšetrovacie „peklo“ sa Nicholson zbalí a odfrčí natrvalo do Kanady. Vrcholne zaujímavé a podozrivé skutočnosti.

Nicholson mal blízko aj  k prominentnému právnikovi Ernestovi Valkovi, tiež zavraždenému za mimoriadne čudných okolností a mimoriadne čudného vyšetrovania. Táto vražda bola zaujímavá aj tým, že sa Lipšic tesne po vražde objavil na mieste činu, pričom tam nemal čo robiť. Ďalej neboli urobené dostatočné kroky na zaistenie stôp. Skutočnosť, že sa Lipšic stal obhajcom jedného z vrahov, ktorý tvrdil, že nestrieľal, je veľmi podozrivá. Ale vzhľadom k tomu mal prístup k vyšetrovaciemu spisu. Legálna otázka znie. Mohol usmerňovať vyšetrovanie? Lipšic predtým tvrdil, že bol Valkovým priateľom. Záver vyšetrovania bol veľmi čudný. Nepátralo sa po tom, či vrahovia vraždili na objednávku alebo nie. Valko bol pritom prominentný právnik, ktorý sa obával o svoj život, vzhľadom ku kauzám, na ktorých pracoval.

Akú úlohu zohrala v prípade Kuciaka česká novinárka Pavla Holcová? Podľa jej vyjadrení bola s Kuciakom v intenzívnom kontakte posledných päť rokov.

Nebola len novinárka. Bola aj agentka českej tajnej služby, ktorá bola poverená určitými úlohami na Kube. Odovzdávala inštrukcie kubánskym disidentom za čo jej bola venovaná oprávnená pozornosť kubánskej polície. Údajne ako investigatívna novinárka prispela aj k pádu macedónskej vlády. To je oficiálna verzia. Ale mohlo to byť aj tak, že bola na tento účel nasadená. Za takými prevratmi vždy stoja západné tajné služby resp. tajné služby štátu, odkiaľ pochádza týmto spôsobom úkolovaný špión alebo osoba s väzbami na mimovládky, ktoré majú zmeny režimov v určených krajinách v popise práce.

Akú úlohu tu zohral Daniel Lipšic? Ako bývalý minister vnútra mal mnoho priateľov a známych medzi policajtmi. Keď po páde Radičovej vlády zakladal stranu NOVA, veľa policajtov mu zostalo verných. Preto je oprávnená otázka či mu policajti donášali informácie aj keď už nebol ministrom? Všetko nasvedčuje tomu, že áno. To by vysvetľovalo úniky informácií z policajného prostredia a ich medializáciu cez vybraných novinárov. Pán Lipšic by mal vysvetliť za aké služby ho platila americká spoločnosť Alliance Defending Freedom (ADF), ktorá má veľmi blízko k tajným službám USA a súkromným vojenským štruktúram typu Blackwater, ktoré napríklad „hájili“ americké záujmy v čase krízy na Ukrajine. Je tu súvislosť so spracovaným Memorandom na tajného spolupracovníka Vojenským obranným spravodajstvom z marca 1998 na jeho osobu?

Vieme či sa polícia zaoberala oznámeniami Pavla Forischa, bývalého príslušníka SIS, ktorý po zdravotných problémoch bol v kóme a momentálne je v zahraničí? Podľa jeho výpovede odovzdal polícii mnoho materiálov. Čo sa s nimi stalo? Ak bol vypočutý, boli jeho výpovede niekde zverejnené, zadokumentované? Boli súčasťou vyšetrovacieho spisu?

Forisch tvrdí, že oficiálne obvinené komando vrahov Kuciaka a jeho snúbenice na miesto činu prišlo už po vražde. Obvinený vrah Marček tiež najprv tvrdil Szaboóvi, že do domu ani nešiel lebo obaja už boli mŕtvi. Vo výpovediach je viacero rozporov. Forisch pre každý prípad – ak by sa mu niečo stalo – posunul informácie a dokumenty viacerým europoslancom. Pracuje niekto na objasnení týchto dokumentov? Forisch tvrdí, že za vraždou stojí Haščák, Nicholson a Lipšic.

Krátko po nástupe Radičovej vlády bol zavraždený László Basternák. Vrah bol chytený, odsúdený, prípad uzavretý až na jednu „maličkosť“. Nikto sa nezaoberal skutočnosťou, že vraždu si mohol niekto objednať. Len nedávno bola z vraždy obvinená Alena Zsuzsová. Jej chápadlá pohltili mnoho vplyvných politikov alebo významných osôb. V tej dobe na vnútre ministroval Lipšic. Nebol záujem hľadať objednávateľa vraždy keď sa zistilo, že vrah nemal motív Basternáka zabiť a že bol iba niekým najatý?

Lipšic je právnym zástupcom rodiny Kuciakovcov. Má preto prístup k vyšetrovaciemu spisu. Je tu súvislosť medzi uniknutými informáciami zo spisu?

Protesty Za slušné Slovensko (ZSS) sa začali 2.3. 2018 a po kontaktoch na bratislavských organizátorov sa už od 15.3. objavovali pokyny o predčasných voľbách a vyslovení nedôvery vláde z Bratislavskej centrály na jednotlivé regióny Slovenska.

V prílohe zaslanou pani Táňou Sedlákovou z Bratislavy už boli zaslané materiály o podpore arcibiskupa Bezáka, odkazy pre zahraničie a zo zahraničia. Bratislavský štáb mail končí pozdravom: „Pozdravujeme Vás zo sorosovskej obývačky“.  Výstižné a veľavravné!

20.3.2018 sa uskutočnilo stretnutie s prezidentom Kiskom, na ktorom odzneli požiadavky Šeligu a Farskej na vyšetrenie vraždy, na tému predčasných volieb, respektíve rekonštrukciu vlády. Následne Kiska vymenoval novú vládu s Petrom Pellegrinim a iba o deň neskôr Táňa Sedláková poslala inštrukcie mailom, v ktorých šokovala regionálnych zástupcov vyhlásením, že protest v piatok 23. marca sa zrušil, keďže Kiska vymenoval novú vládu. Napriek tomu, že sa očakávalo pokračovanie protestov a boli vytlačené tisíce letákov. Čudná informácia v rýchlom časovom slede. V prílohe im poslala inštrukcie a vyjadrila nádej, že budú spolupracovať naďalej lebo vedia, že to bude „beh“ na ďalšie dva roky. Myslela tým Sedláková už na oficiálny termín nových parlamentných volieb? Zaujímavé!!! Oficiálne sa oznámil vznik platformy Za slušné Slovensko (ZSS). V texte sa hovorí, že ich činnosť nekončí a že budú naďalej sledovať vývoj v spoločnosti a že si netreba mýliť ich slušnosť s nedostatkom odhodlania a vytrvalosti.

Podpísaní boli: Katarína Nagy Pázmány, Peter Nagy, Karolína Farská, Juraj Šeliga, Veronika Bruncková, Tatiana Sedláková a Jakub Kratochvíl. Pre zjednodušenie budeme túto bratislavskú centrálu nazývať šeligovci.

V prílohe mailu sa hovorí, že piatkové protesty zrušili preto lebo nechcú radikalizovať spoločnosť. Ohlasy zo zahraničia od organizátorov protestov hovoria ako o podraze bratislavskej centrály kvôli netransparentnosti a elitárskemu centralizovanému rozhodnutiu.

Ľuďom, ktorí sa zaoberajú aktivitami politicko-ekonomického teroristu Sorosa je jasné, že je tu jeho podpis. Mnoho jeho akcií vo svete s cieľom zmeny režimu malo podobný priebeh s následným podchytením mladých ľudí v novovytvorenej organizácii s celoplošným zámerom a novým cieľom ovplyvňovať politiku v štáte podľa jeho inštrukcií.

V ďalšej inštrukcii sa hovorí že:

Štvrtok 29. marca – spoločné stretnutie organizátorov zhromaždení krajských miest

Banská Bystrica, Záhrada, 10:00-17:00

Facilitácia: Dušan Ondrušek a Karolína Miková

Stretnutia sa zúčastnia max 30 organizátori zhromaždení, prednostne tí, ktorí zhromaždenia organizujú v krajských mestách

Krátko po tomto spoločnom stretnutí budú nasledovať spoločné stretnutia organizátorov v krajoch, ktorých sa zúčastnia aj zástupcovia nás.

Prosíme vás o navrhnutie bodov, ktorým by ste sa chceli na stretnutí 29. Marca 2017 venovať. Prosím pošlite ich na môj mail sedlakova@gmail.com

Pred stretnutím Vám pošleme náš návrh obsahu a body, ktoré by sme chceli prebrať, samozrejme ich môžete doplniť.

Na scénu vstupuje doteraz neznáma osoba pre organizátorov protestov s výnimkou Bratislavy, ktorou je  Dušan Ondrušek. Pôvodne pracoval ako psychológ, neskôr sa začal venovať činnosti trénera nenásilnej komunikácie a facilitátora. Viedol asi 1100 tréningov vo viac ako 40 krajinách. Je autorom a spoluautorom 11 kníh. Je lektorom na  Sokratovom inštitúte podporovaným Sorosom a s prepojením na ďalšiu nadáciu Pontis podporovanú Sorosom. Založil mimovládku PDCS (Partners For Democratic Change Slovakia). S ním na jednej vlne vstupuje na scénu súčasná riaditeľka PDCS Katarína Miková.

Facilitátor môže byť človek, ktorý riadi diskusiu, nezodpovedá však za jej obsah. Oficiálne. Neoficiálne je preškolený na také riadenie diskusie, ktorou môže zásadne ovplyvniť myslenie diskutujúcich a nenápadne ich vtiahnuť do riešení, ktoré chce facilitátor. Nebezpečná technika riadenia rozhovoru pokiaľ je praktizovaná s nekalým cieľom.

Roman Mancel Ondrušeka v materiáli uvádza ako osobu s kľúčovým vplyvom na celú iniciatívu Za slušné Slovensko. (ZSS).

Dovolím si tiež odcitovať Mancelovo vyjadrenie, ktorý veril v ideály úprimných a čistých myšlienok o lepšej spoločnosti. Právom on, ale aj iní s podobnými myšlienkami  v ZSS sa cítia byť šeligovcami podvedení. Tam sa totiž rozdávali karty s úplne inými hráčmi, ktorí na scéne ani neboli:

„Vznik občianskej platformy bola skvelá myšlienka. Osobne som bol touto ideou dojatý. Predstavte si, že sa spojí sila všetkých regiónov Slovenska. A všetci tí roztrúsení jednotlivci vo všetkých mestách, občianske združenia, mimovládne organizácie sa spoja do jednej platformy. Bol by to obrovský ľudský potenciál, ktorý by mal úžasnú silu. A hlavne, potrebovali sme konečne trochu vydýchnuť, preskupiť sily aby sme sa mohli vrátiť, ale už omnoho silnejší. Krásna predstava, no škoda, že to nebola aj predstava šeligovcov.“

Jeden z poradcov tzv. „múdrych hláv“ šeligovcov bol František Mikloško, ktorý sa postavil proti ďalším protestom po vymenovaní novej vlády. Dôvodil tým, že ak by protesty pokračovali, išli by potom aj proti Kiskovi. Zrazu vzniklo riziko pádu Kisku, čo si nikto z vtedajšej opozície ani v určitých kruhoch v zahraničí neželal. Zaujímavé súvislosti !!!

V priebehu ďalších dní začalo dochádzať k polarizácii názorov medzi šeligovcami a ostatnými organizátormi. Mnohí nechápali o čo vlastne šeligovcom ide. Viazla aj komunikácia šeligovcov so zahraničnými organizátormi. Mnohí si sťažovali na nezáujem. Bolo zrejmé, že zahraniční organizátori sú už šeligovcom na príťaž. Postupne sa organizovali ďalšie protesty, ale už v „zmierlivom duchu“ zamerané skôr na jednotlivé problémy regiónov a kompetencie ministerských úradníkov. 15.4. 2018 po proteste sa uskutočnilo posedenie v reštaurácii, na ktorú sa „samopozvali“ „múdre hlavy“ František Mikloško a Štefan Hríb.

23.4.2018 Mancel uvádza nasledovné:

„Táňa Sedláková zverejnila post v tajnej FB skupine k pripravovanému stretnutiu v Banskej Štiavnici. Dozvieme sa z neho, akým bezprostredným spôsobom sa Dušan Ondrušek a Karolína Miková z mimovládnej organizácie PDCS podieľali na tvorbe a rozvoji platformy Za slušné Slovensko, ale aj to, aký blízky a intenzívny bol vzťah bratislavských organizátorov a múdrych hláv. V tento deň bolo aj spoločné veľké stretnutie so všetkými ostatnými iniciatívami, samozrejme facilitovala ho Karolína Miková z PDCS. V podstate, Miková a Ondrušek z PDCS boli prítomní na každom type takéhoto stretnutia, kde bratislavskí organizátori komunikovali s ľuďmi a bolo treba usmerňovať diskusiu želaným spôsobom. Nás takto „usmernili“ na stretnutí v Banskej Bystrici.“

Z doteraz uvedeného vyplýva, že Táňa Sedláková je jednou z hlavných osôb manipulovania mimobratislavských organizátorov protestov ZSS. Bolo by zaujímavé vedieť, čo bolo obsahom jej komunikácie tajnej FB skupiny a kto boli účastníci tejto skupiny.

Protesty pokračovali, ale bolo jasné, že hlas ulice o predčasných voľbách nebude vypočutý na čom má obrovskú zásluhu bratislavská skupina šeligovcov. Zdá sa to absurdné? Áno, ale len do okamihu, keď sa spýtame prečo? Jedna z vysoko  pravdepodobných odpovedí je v tom, že šeligovci boli naviazaní priamo na prezidenta a opozíciu a tí ešte neboli pripravení ani obsahovo ani personálne na vládne výmeny v prípade predčasných volieb. Oveľa viac mohli vyťažiť manipuláciou iniciatívy ZSS a verejným mediálnym masírovaním občanov. Potrebovali nazbierať živením smutných udalostí, s prepojením na problémy spoločnosti rozhodujúci politický kapitál do rozhodujúcej bitky. A tou boli riadne parlamentné voľby tohto roku.  Tieto predpoklady potvrdzujú aj vyjadrenia niektorých mailových komunikácií zo zahraničia. (viď časť 2, príloha2.3.materiálu na www.odboj.eu).

V ZSS sa situácia postupne stávala neprehľadnou, šeligovci s Ondrušekom a Mikovou odsabotovali každý pokus organizátorov protestov z iných miest, ktorý nebol v súlade s ich cieľmi. Mám na mysli skutočné ciele, o ktorých okrem nich, iní ľudia zo ZSS ani netušili.

Situácia medzi šeligovcami a organizátormi z iných miest sa vyostrila na konci apríla v Banskej Štiavnici na celoslovenskom stretnutí. Tam samozrejme nechýbali Ondrušek a Miková, osvedčení manipulátori, ktorí mali za úlohu viesť rokovania tak, aby šeligovci nestratili kontrolu nad riadením iniciatívy ZSS.

Ondrušek v USA absolvoval viacero vzdelávacích aktivít napr. Johns Hopkins University, Institute of policy studies v Baltimore, kurzy cez NICPAN (USA) v Budapešti, Deliberative Demokracy Approach (Kettering Foundtion), AED vo Washingtone. Jednoducho sorosovec ako vyšitý zo žurnálu. Jeho aktivity siahajú aj do zahraničia:  , Bosna a Hercegovina, Srbsko, Čierna Hora, Kosovo, Poľsko, Rusko, Bielorusko, Kazachstan, Izrael, Litva, Gruzínsko, Arménsko, Lotyšsko, Azerbajdžan, Estónsko, Moldavsko, Ukrajina, Abcházsko, Keňa, Tunis, Jordánsko, školenia pre srbské, rumunské NGO-čky v Maďarsku!!! Projekty boli platené okrem Sorosa, Fridrich Nauman Stiftung, Nemecko a tiež Rockefeller Brothers Fund.

Na Slovensku preškoľoval v dlhodobých kurzoch predstaviteľov tretieho sektora, ktoré financovali rôzne kontroverzné nadácie.

Predsedovi správnej rady PDCS, Ondrušekovi „výborne“ sekundovala Karolína Miková, riaditeľka PDCS alebo opačne?

V mimovládke PDCS pracuje od roku 1996. Na post riaditeľky prešla od piky cez projektovú manažérku, trénerku a facilitátorku.

Vyštudovala územné plánovanie na Fakulte architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Absolvovala ročný študijný pobyt na Inštitúte pre verejné štúdie na Univerzite Johnsa Hopkinsa v Baltimore, USA. Absolvovala doktorandské štúdium na Katedre politológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

V rokoch 2011/2012 pracovala ako riaditeľka Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.

Podobne ako Ondrušek svoju činnosť poskytovala záujemcom vo viac ako 30 krajinách sveta.

PDCS vo svojej výročnej správe za rok 2018 spoluprácu s platformou ZSS informuje takto:

„Na požiadanie iniciatívy Za slušné Slovensko a iniciatívy Kultúrny reparát sme opakovane v rôznych regiónoch Slovenska facilitovali stretnutia aktivistov, aby sa dohodli a sformulovali priority pre pozitívne zmeny v slovenskej spoločnosti. Najviac sme pracovali s regionálnymi aktivistami, ktorí pracujú v oveľa ťažších podmienkach, než tí v Bratislave. V regiónoch narážajú na nemenné štruktúry, túžbu po zmene a súčasne strach z lokálnych mocenských manipulácií u veľkej časti obyvateľov. Sme radi, že sme aj touto činnosťou mohli prispieť k nádejnému demokratizačnému pohybu, ktorý mal svoju nepriamu pozitívnu odozvu v komunálnych aj prezidentských voľbách.“

Skromné vyjadrenie. Podľa Romana Mancela, ktorý vyjadril počudovanie pri opisovaní udalostí a činnosti iniciatívy ZSS nad ich náhlym zjavením sa v ich štruktúrach možno usudzovať, že mimobratislavskí aktivisti ich nepozvali a ani možno nevedeli o ich existencii. Logicky z toho vyplýva, že ich museli kontaktovať šeligovci alebo sa na nich nakontaktovali sami a infiltrovali sa do iniciatívy ZSS. Cieľ bol zjavný. Nepripustiť žiadne vybočenie z línie naplánovanej šeligovcami.

Keby ste si naštudovali bohatú činnosť, Ondrušeka a Mikovej boli by ste ohromení z ich rozsiahlych aktivít a „obetovania sa“ pre spoločnosť. Ale iba dovtedy, kým si neodpoviete na nasledovné otázky:

Roman Mancel na svojej stránke ďalej uvádza:

„Mám však jednu jedinú otázku. Ak Karolína Miková a Dušan Ondrušek sú naozaj také kapacity, ako je možné, že doteraz (v tejto chvíli je august) je celé hnutie Za slušné Slovensko úplne zdecimované, organizátori sú demotivovaní, nič sme nedohlasovali, nič sme nerozhodli, dokonca sme neboli schopní založiť ani hlúpe občianske združenie. Jediné, čo sa ako tak vytvorilo, sú pseudo pracovné skupiny v aplikácií Slack, v ktorej okrem hŕstky sfanatizovaných organizátorov nik nekomunikuje. Neviem, si pomôcť ale buď sú úplne neschopní, alebo tu niečo nesedí. Možno preto, že v skutočnosti sú tieto „kapacity“ len obyčajní šmejdi.“

Takže ozaj ako sa pri facilitácii a riadených komunikáciách Ondrušeka a Mikovej v rámci ZSS mohla stať iniciatíva ZSS neúspešnou? Bol neúspech ZSS naplánovaný a teda úspechom Ondrušeka a Mikovej? Vyzerá to tak, že ZSS splnilo svoju úlohu, o ktorej asi ani nevedelo aká v skutočnosti je. Vedeli to len šeligovci. Dnes už iniciatíva ZSS nie je potrebná, lebo na Slovensku vládnu tí, čo boli plánovačmi naplánovaní a zaplatení.

V dňoch 30.4.-1.5. 2018 sa v Banskej Štiavnici konalo celoslovenské stretnutie aktivistov ZSS opäť  s facilitátormi Ondrušekom a Mikovou. Pre predstavu čitateľov ho uvediem tak, ako ho videl Roman Mancel:

„Začala Karolína Miková. Namiesto toho, aby sme seriózne rozobrali naše možnosti a analyzovali ich dôsledky a možný vývoj, na ich bielej tabuli pripravili 3 možnosti, ktoré sa ani nedali nazvať možnosťami. Podľa nej by nebolo prospešné aby sa vytvorili skupiny s rovnakým názorom, tak nás odpočítala vždy po troch a takto nás rozdelila do troch skupín.

Možnosti boli tri:

a)  možnosť predčasných volieb nie je agenda ZSS (ZSS nikomu nebráni v agende predčasných volieb)

b) možnosť predčasných volieb nie je hlavná agenda ZSS ale podporujeme iniciatívy, ktoré to robia

c) predčasné voľby sú hl. agenda ZSS, nateraz sa nebudeme venovať iným cieľom

Bod A znamená, že ZSS sa skoncentruje na dlhodobú stratégiu, to znamená na regionálne voľby a potom parlamentné. Bod B je čistý alibizmus. Jeden člen ju definoval parádne: „Hoci to nie je naša agenda, v podstate ju podporujeme.“ Čiže aj keď nebudeme robiť nič, budeme sa tváriť, že podporujeme napríklad petíciu za predčasné voľby. Bod C je jasný.

Skončil som v skupine s Táňou Sedlákovou pri bode B. Do skupiny sme dostali jednu fixku a veľký papier. Naň sme mali zapísať plusy a mínusy. „Už to konečne chápeš Roman?“ Spýtala sa ma Táňa Sedláková mentorským hlasom. Nie, nechápal som to. Ako môžeme rozhodnúť o takejto veci, takýmto spôsobom, bez toho aby sme to vnímali v celkovom kontexte a to všetko v tak závažnej veci za 10 minút? A to doslova za desať minút. Tá diskusia predtým k otázke predčasných volieb bola v podstate len o tom, aby sme sa vôbec začali zaoberať touto myšlienkou

Hlasovanie dopadlo takto. A – 3 hlasy, B – 13 hlasov, C – 8 hlasov za predčasné voľby. Možnosť B bol len chyták, že každé mesto si môže robiť čo chce. Len aký to má zmysel, keď to nemá byť spoločná vízia celého ZSS? Pri voľbe A boli 3 hlasy. To znamenalo, že ZSS bude riešiť dlhodobú stratégiu, respektíve ZSS nebude okrem toho riešiť nič. Pamätám si dve mená, ktoré boli za. Bol to Juraj Šeliga a Marek Hattas. Marek Hattas ma prekvapil, pretože som sa ho pýtal na spoločné stanovisko Trnavského kraja za predčasné voľby a povedal, že super koncept. A teraz, po štyroch dňoch otočil o 180 stupňov. Neskôr sa Marek Hattas objaví ako kandidát na primátora Nitry podporovaný ZSS. Vitajte v politike.

Okrem iných vecí boli šeligovci konfrontovaní otázkou, kto sú to tie „múdre hlavy“ a aký majú vplyv. Juraj Šeliga vymenoval tieto mená:

Štefan Hríb, František Mikloško (kandidát na prezidenta), Stach, L. Koles, F. Pagáč, M. Luterán. Martin Šimečka,  Filip Vagač, Miša Benediková, Zuzana Števulová, Kolesárová, Martin Bútora, Juraj Rizman.“

Z Mareka Hattasa sa stal teda primátor mesta Nitra, čo tiež nie je náhoda, takisto ako nie je náhoda post podpredsedu parlamentu a „kádrováka“ Juraja Šeligu. Obaja kandidovali za stranu A. Kisku „Za ľudí“, ktorý je v súčasnej dobe v politickej karanténe vzhľadom k prešetrovaniu svojich „podnikateľských“ aktivít.

Z uvedeného vyplýva ako facilitátori manipulovali s mladými ľuďmi, aby ich dostali tak, kam chceli. A už na prelome apríla a mája 2018, čiže len 2 mesiace po brutálnej vražde bolo jasné, že šeligovci sú extra partia s extra podozrivým externým poradenským tímom. (PDCS, „múdre hlavy“). Záver bol asi taký, že kým si mimobratislavskí aktivisti želali predčasné voľby, šeligovci neboli za predčasné voľby a facilitátori tam boli preto, aby mimobratislavských aktivistov spacifikovali na obraz šeligovcov.

Keďže aktivisti boli rozdelení do pracovných skupín bolo treba povedať, čo robili pracovné skupiny:

Opäť dáme priestor Romanovi Mancelovi:

„Kája (Miková) s Dušanom (Ondrušekom) nám chceli najprv pustiť nejaké video a pracovné skupiny nechať na koniec, ak ostane čas. No a potom pustili tie videá z revolúcií z celého sveta. Vtedy sa nám pochválili, že trénovali organizátorov protestov v Srbsku. Títo facilitátori boli čudní. Mne, neboli sympatickí. Bez úsmevu, zamračení. Nebolo na nich vidieť to nadšenie, keď niečo robíte, pretože tomu veríte. Potom je tam už iba jediný motív. Peniaze. Netreba ich vôbec podceňovať. Sú to veľmi inteligentní ľudia. Ale bolo až tragikomické, cítiť z nich ich pocit nedocenenia.“

Roman Mancel krátko, ale veľmi dobre odhalil skutočnú podstatu činnosti uvedených facilitátorov, mimovládku PDCS a jej donorov. Žiaľ domnievať sa, že mimovládky na Slovensku majú len ušľachtilé ciele je ťažký omyl. Mimovládiek, ktoré zasahujú do politiky s cieľom organizácie prevratov alebo napomáhania organizácie politických zmien, ktoré sú platené Západom, sú na Slovensku  desiatky a možno aj stovky. Mnohé z nich sa neprejavujú okamžite. Pomer ich oficiálnej  činnosti  oproti neoficiálnej môže byť napríklad 80% ku 20%. Môže to byť aj naopak. Záleží od konečného cieľa, pre ktorý sú platené. A potom je tu niekoľko ďalších, o ktorých sa vie že sa zaoberajú  v podstate nelegálnou podvratnou činnosťou, ale vzhľadom k tomu, že sú platené Západom, tak politici sú na nich naviazaní alebo sa ich boja a trpia ich. Rusko takýmto mimovládkam už dávno zakázalo činnosť a vyhostilo organizátorov prevratov.

Z prijatej zápisnice zo stretnutia v Banskej Štiavnici sa v bode 2.3 okrem iného zdôvodňuje prečo by nemali byť predčasné voľby. Obavy z presadenia sa Kotlebu, rizika že sa spojí Smer, SNS, ĽSNS. Konštatuje sa, že vznikajú nové strany, ktoré môžu znamenať trieštenie spomenutých strán. Tiež sa konštatuje, že sa chystá séria diskreditujúcich článkov o Kotlebovi, čo ĽSNS môže oslabiť. Zdôrazňuje sa, že ZSS nejde o predčasné voľby, ale o výsledok volieb. V podobnom duchu bolo urobené vyhlásenie pre médiá.

S blížiacim sa termínom riadnych volieb sa ďalší protest ZSS uskutočnil v septembri minulého roku. Cieľ – oslabiť koalíciu a posilniť opozíciu. DenníkN okomentoval neriadenú strelu Igora Matoviča nasledovne:

„Práve politizáciu organizátorom vyčítal napríklad líder Obyčajných ľudí Igor Matovič, ktorý označil Za slušné Slovensko za politickú organizáciu. „Bohužiaľ, medzičasom sme viacerí pochopili, že Za slušné Slovensko už nie je občianska iniciatíva, ale politická organizácia strany Za ľudí Andreja Kisku a PS/Spolu,“ hovoril v lete. Pridal sa tak k Ficovi, ktorý dlhodobo na iniciatívu útočí.“

Ozaj neriadená strela Matovič? Alebo riadená strela Matovič. Lebo jeho vyjadrenie si môžeme vysvetliť aj tak, že už pre neho protesty nie sú vyhovujúce, mal už dávno vypracovaný plán na kroky, ktoré bolo treba urobiť do termínu riadnych volieb. Iniciatíva ZSS bola z plánu Matoviča vyškrtnutá a dal to najavo aj verejnosti. Verejným vyhlásením iniciatívu markantne oslabil. Jednoducho pre neho splnila svoj cieľ a už ju odkopol. Využil aj vstup Šeligu do strany Za ľudí a svojim vyhlásením oslabil svojich politických konkurentov.

Na jednom so stretnutí s aktivistami  sa Šeliga rozprával pri ohni v Banskej Štiavnici s Majkou, ktorá sa ho pýtala ako môže ako mladý vyštudovaný právnik vyžiť v Bratislave bez príjmu. V tej dobe mal 27 rokov a rok nepracoval nikde. Povedal, že robil nejaký projekt pre ministerstvo spravodlivosti, za čo dostal 3000 eur. Inak, že žije z úspor. Majka sa ho pýtala z akých úspor žije, keď po skončení školy nikde nepracoval. Na to už odpoveď nedostala. Len spomenul, že už počas školy spolupracoval s KDH. Preto sa aj František Mikloško objavil medzi tzv. „múdrymi hlavami“. Na záver Majka v sms komunikácii s kolegom konštatuje, že dlhé týždne sa hrali na apolitických a pritom Šeliga ako jedna z kľúčových osôb ZSS bol už dávno predtým v spojení s politickými stranami. Osobne vyjadruje sklamanie a zradu vo vlastných radoch. Možno by stálo za to preveriť spätne príjmy a výdaje Šeligu a jeho elektronickú komunikáciu.

Okrem prepojenia na KDH má prepojenia na sorosovske fondy cez PDCS, Via Juris, Nórsky finančný mechanizmus a Nadáciu otvorenej spoločnosti. Jeho pravá ruka Karolína Farská bola spolupracovníčkou Martina Poliačika z Progresívneho Slovenska.

František Mikloško kandidoval na prezidenta a možno tiež očakával nejaké zviditeľnenie sa prostredníctvom ZSS. Doba ukázala, že Mikloško bol bez šance. A to aj preto lebo ľudia si pamätajú jeho nemastné, neslané mediálne lavírovanie v politike a tiež prijatie maďarského vyznamenania vlastizradcu Jánosa Esterházyho, bývalého občana ČSR pracujúceho v prospech Maďarska.

Neboj sa oni utíchnu…

Iniciatíve ZSS poslal sms jeden taxikár, ktorý viezol Šeligu do DenníkaN. Bolo pár dní po zrušenom proteste. Počul ako Šeliga hovorí do telefónu. „Neboj sa oni utíchnu“. Taxikár dodal, že prestal chodiť na ďalšie protesty. Píše o Šeligovi, ako o človeku čo zneužil protesty pre naštartovanie politickej kariéry. Túto vetu mohol povedať Šeliga len človekovi, ktorý ho riadil.

Záver

Vražda Jána a Martiny a neustále články o falošnej talianskej stope vyburcovali davy, že hrozilo, že protesty sa vymknú spod kontroly a stanú sa naozaj masové. Ľudia vedení aktivistami (mimo Bratislavy) ZSS by dosiahli pôvodný cieľ, ktorým bol predčasné voľby. Už z uvedených dôvodov to nehralo do karát šeligovcom z Bratislavy, múdrym hlavám a ďalším ľuďom z pozadia, o ktorých v tomto článku nie je zmienka alebo sa spomínajú len okrajovo. Predčasné voľby nevyhovovali terajšej koalícii plus slniečkárom z Progresívneho Slovenska, vrátane Beblavého, Mikloška, Matoviča, Kisku a samozrejme donorom stojacimi za Karolínou Mikovou a Dušanom Ondrušekom. Preto vlastne šeligovci aj s tzv. facilitátormi z PDCS odsabotovali pokračovanie činnosti iniciatívy ZSS.

Udalosti v závere okomentoval Roman Mancel takto…

„Ľudia na námestiach by prekročili kritické množstvo a pád vlády by bol reálny.“ Kiska bol stále prezident a jeho strana Za ľudí ešte neexistovala. PS/SPOLU už existovali, ale nikto ich nepoznal. Potrebovali čas. Čas do termínu riadnych volieb, aby mohli pozakladať politické štruktúry, prezentovať sa verejnosti, najlepšie útokmi proti Smeru, ale i celej vtedajšej koalícii.

„Tým v pozadí bol pripravený už od samého začiatku. Objavuje sa meno Dušan Ondrušek z mimovládnej organizácie PDCS. (Partneri pre demokratické zmeny Slovensko), ktorá trénuje organizátorov protestov v krajinách na Balkáne a v arabských krajinách, ktorým sa prehnala vlna farebných revolúcií arabskej jari.“

„Katarína Nagy Pazmány už niekoľko rokov pôsobí ako trénerka v  mimovládke PDCS. V tomto prostredí sa pohyboval aj Jakub Kratochvíľ a aj Táňa Sedláková, pretože boli partnermi. Mimovládka PDCS je slovenskou pobočkou najväčšej organizácie na svete financovanej americkým kongresom, ktorá sa špecializuje na riešenie konfliktov“.

Mancel ďalej hovorí: „Vôbec nie je ľahké postaviť sa proti ZSS. Prvý krát som bol označený za zradcu, pretože som povedal pravdu. Ale spravodlivosť neexistuje bez pravdy a sloboda bez spravodlivosti.“

„Juraj Šeliga bol iba postavičkou ktorá mala založiť neškodné hnutie, od ktorého sa okrem podpornej politickej kampane pre strany Za ľudí a PS/SPOLU nič neočakávalo. Malo to byť rovnaké ako pri iniciatíve Veľký protikorupčný pochod. Avšak keď sa protesty vystupňovali, museli prísť profesionáli, Karolína Miková a Dušan Ondrušek z mimovládnej organizácie PDCS, aby utlmili „konflikt“ a dostali dianie v iniciatíve ZSS pod kontrolu. To znamená zastavili protesty a zabezpečili aby sa z iniciatívy stalo len neškodné hnutie sfanatizovaných mladých ľudí, ktorí budú podporovať volebnú kampaň Za ľudí a PS/SPOLU.“

„Politickú kampaň pre strany PS/SPOLU a našu prezidentku Zuzanu Čaputovú robila agentúra Árona Shaviva Strategy And Campaigns. Táto agentúra bola zapojená do prevratu v Čiernej Hore a pokusu o zabitie premiéra. Je tu orgán „múdrych hláv“, ktorý vytvára triádu prepojení medzi médiami, sorosovskými  nadáciami Otvorenej spoločnosti a politickými stranami, až po prezidentskú kanceláriu. Ale mali sme tu premiéra, ktorý nech bol aký bol, ale povedal to jasne. Tento scenár bol písaný v zahraničí.“

„A čo sa Smeru týka. Toto poviem z pozície organizátora, ktorý pol roka zabezpečoval protesty proti tejto vláde. Smer má na krku veľa zlodejín, ale medzi Smerom a Pentou panovalo nepriateľstvo. Veď hádam už každý videl nahrávku s Haščákom kde hovorí o veľkom pláne na zničenie Smeru. Smer napriek všetkému bola doteraz jediná strana, ktorá proti Pente aj niečo robila. Úspešne sa jej to podarilo pri zisku zdravotných poisťovní. To bol precedens, ktorý mal dopad na zmluvy v celej EÚ. Získali sme naspäť vodnú elektráreň Gabčíkovo. A tento súboj so zahraničným kapitálom pokračoval aj pri ďalších energetických monopoloch.“

„Ak ste však štrngali kľúčmi proti Gorile tak zo všetkých vecí si uvedomte jednu jedinú vec.  Kiska sa ako prezident osobne angažoval v spore firmy MECOM, na strane PENTY, čiže GORILY‼ A Daniel Lipšic, advokát rodiny zavraždených, zastupuje firmu MECOM, na strane PENTY čiže GORILY‼“

„Politické strany sú v prevažnej miere len bielymi koňmi oligarchie. A médiá sú len ich manipulátormi verejnej mienky a nástrojom politického boja. Plus 7 dní vlastní PENTA, SME vlastní PENTA, časopis Týždeň podporuje Haščák z vlastných peňazí. Kuciakova redakcia Aktualít má rovnakú adresu ako vydavateľstvo PENTY. A Denník N zase financuje ESET, ktorý je sponzorom strany PS/SPOLU.“

„Pohyboval sa tu akýsi Tom Nicholson, ktorý ako prvý vypustil falošnú taliansku stopu aby hneď na druhý deň zdrhol do zahraničia. A mediálne celebrity, ako napríklad Monika Tódová, ktorá nosila Farskej raňajky do postele donášala Pente informácie na SIS, ktoré pomáhali rozvracať túto krajinu. Za slobodna sa volala Žemlová a nájdete ju v spise Gorila. Hlavne, že dostala ocenenie biela vrana. Farská sa potom objaví niekde v Amerike u nejakého vojnového lobistu a svet sa točí ďalej.“

„Môžem povedať len jediné, strana Za ľudí a PS/SPOLU sú zlo a sú absolútne nevhodné aby sa dostali do parlamentu. Rovnako ako sa o Kiskovi vyjadril spoluzakladateľ Dobrého anjela o Kiskovi Brossmann, ktorý povedal, že Kiska je absolútne nevhodný na funkciu prezidenta Slovenskej republiky.

Organizátori: Katarína Nagy Pazmány, Peter Nagy, Karolína Farská, Juraj Šeliga, Veronika Bruncková, Tatiana Sedláková, Jakub Kratochvíl,

 Facilitátori: Karolína Miková a Dušan Ondrušek z PDCS

 Múdre hlavy: Štefan Hríb, František Mikloško (kandidát na prezidenta), Stach, L. Koles, F. Pagáč, M. Luterán. Martin Šimečka,  Filip Vagač, Miša Benediková, Zuzana Števulová, Kolesárová, Martin Bútora, Juraj Rizman.

Toto je koniec iniciatívy Za slušné Slovensko. Ľudia v pozadí sa budú brániť a pôjde im to dobre. Dajte si na to pozor. Videli ste s akou ľahkosťou dokážu povedať akékoľvek klamstvo. Majú na to zdroje, tréning a bolo investovaných už príliš veľa miliónov eur.

Nastala doba temna a vtedy vyliezajú príšery. Neexistuje nikto okrem Vás, kto by sa tomu postavil. Doba prechodu, kedy sa odovzdáva moc, je najnebezpečnejší čas.

Znovu nás čakajú revolučné časy. Časy ako za Štúrovcov. Zatiaľ čo tie svine, ktoré prehlasujú o Slovákoch, že sú podradná čvarga budú dostávať ocenenia. Niektoré Facebookové stránky a youtube kanály záhadne zaniknú. Niekomu príde trestné oznámenie. Pre niekoho si možno príde NAKA. A niekto možno zmizne bez stopy. Procesy, ktoré vedú k šialenstvu davov a samovražde Európy sa budú stupňovať, ale v skutočnosti nikto nevie čo bude.

Raz príde tá doba a konečne zaznie druhá časť slovenskej hymny. Dovtedy si spomeňte prečo čo ste stáli na námestiach. Ak ste tam stáli za Jána a Martinu, ich život už nedokážeme zachrániť, môžeme ich iba pomstiť, pretože sloboda bez spravodlivosti neexistuje. Rovnako ako spravodlivosť bez pravdy. Ale v prvom rade sa postavte za seba a svoje rodiny. Postavte sa za Váš dôstojný život…„

Vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy sa ukončilo. Sú známi obvinení, strelci, objednávateľ. Dozvieme sa či to bolo skutočne tak ako prebiehalo vyšetrovanie? A aký bude výsledok? K tomu len jediná poznámka. Kočner nie je žiadne nevinatko, ale nie je natoľko hlúpy, aby si objednal vraždu, keď bolo predtým medializované jeho vyhrážanie sa Kuciakovi. Spoločnosť vedela, že Kuciak o ňom písal. Iste mu to bolo nepríjemné, a reagoval ako reagoval. Je málo pravdepodobné, že si vraždu objednal on. O Kočnerovi sa popísalo dosť aj predtým v rôznych kauzách. Je nelogické a nepravdepodobné že by dal zavraždiť človeka a predtým upriamil pozornosť polície na seba. Zásadnou otázkou zostáva. Vieme akým spôsobom sa preverili závažné skutočnosti poskytnuté Forischom? Je v skutočnosti Kočner iba obetným baránkom vo veľkej hre? Páchatelia vraždy sú údajne jasní. Ale je jasný aj objednávateľ? Vylúčila polícia že motívom vraždy mohol byť pokus o štátny prevrat? Je tu veľa nezodpovedaných otázok, na ktoré by verejnosť rada poznala odpovede.

Po parlamentných voľbách 90% národa očakávalo, že sa začne vyšetrovať Gorila. Vtedajší aktéri sa z námestí presťahovali do vlády, do polície, do SISky. Ale počujete to ticho? Nikde ani náznak, že by bola vôľa to vyšetriť. Prečo? Lebo Korona? Korona môže za všetko. Nie korona nemôže za všetko. Za všetko môžu Gorily. A Gorily sami seba vyšetrovať nebudú…

Pri rýchlom toku udalostí sa dá očakávať, že Matovičovci narobia toľko chýb, že sa inicatíva ZSS preberie z letargie, vráti sa k svojim pôvodným predstavám o živote v spoločnosti a vyjde do ulíc. Ale tentoraz bez šeligovcov a vymývačov mozgov. Čo by na to povedala Matovičova vláda? Odporúčam iniciatíve ZSS neskladať zbrane, jeden prehratý boj ešte neznamená prehratú vojnu. A možno je čas, aby si založili vlastnú stranu. A hlavne poučili sa z minulosti. Nesmieme dovoliť, aby Ján Kuciak a Martina Kušnírová položili svoje životy zbytočne…

https://www.tyzdennikkoment.sk/matovic-prepiskol-milnik-ktory-sme-dosiahli-vrazdou-kuciaka/

https://dennikn.sk/1041480/tom-nicholson-kuciaka-mohla-zavrazdit-talianska-mafia-s-vazbami-na-slovenskych-politikov/

https://www.omediach.com/tlac/12548-tom-nicholson-sa-rozhodol-odist-zo-slovenska

https://www.aktuality.sk/clanok/583648/kryje-policia-najomcu-valkovej-vrazdy/

https://www.cas.sk/clanok/938924/vrazda-valka-prokurator-uzatvoril-s-klinkom-dohodu-o-vine-a-treste-kolko-rokov-si-odpyka/

https://www.infovojna.sk/article/video-forisch-nicholson-mal-prsty-vo-vrazde-novinara-kuciaka-aj-pravnika-valka-lipsic-je-upratovacka

https://peterjin.blog.pravda.sk/2019/04/05/dennik-n-nas-varuje-pred-cinnostou-slovenskeho-expolitika/

https://www.opendemocracy.net/en/5050/revealed-trump-linked-us-christian-fundamentalists-pour-millions-of-dark-money-into-europe-boosting-the-far-right/

https://legacy.blisty.cz/art/23789.html

https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy-sex/jak-se-stat-tajnou-agentkou-pres-inzerat-jako-pavla-holcova.A080820_103205_ona_ony_jup

 

https://www.tvnoviny.sk/domace/1986728_megaproces-marcekovo-svedomie-prehovorilo-o-detailoch-vrazdy-zsuzsova-podrzala-kocnera

https://www.infovojna.sk/article/forisch-koho-si-valko-a-kuciak-mohli-vpustit-do-domu-valko-mal-gorilu-a-dalsie-veci-na-hascaka-a-kuciak-mal-tony-materialu-na-pentu

https://www.infovojna.sk/article/pre-koho-je-exsiskar-pavol-forisch-najvacsou-hrozbou

https://denniks.sk/9290/mozno-vas-zabiju-hovori-redaktorovi-dennika-s-exsiskar-forisch/

https://denniks.sk/40005/uhrik-tvrdi-ze-ma-materialy-pre-ktore-otravili-forischa-podal-trestne-oznamenie/

https://dennikn.sk/minuta/1713791/?fbclid=IwAR2tMyw81EdLiKH1eXPI6zoQoUpvwgT9Pl7-uLEqIua_9eJLF_K6Fvr0y64

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 365

Celkové hodnotenie: 24.06

Priemerná čítanosť: 2434

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    Redakčná rada CME deklaruje, že dozrie na Markízu

    0icon

    Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a…

    Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)   Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné…

    FOTO DŇA