Padla kosa na kameň! Selektívna tolerancia ‘demokrata’ Jána Benčíka – časť 2.

Na začiatok chcem znovu pripomenúť a teda dať v krátkosti na pravú mieru blud o spojení mňa (a iných z Vedomca) a Vedomca s Bádateľom.

Fakt je taký, že, ako sme to svojho času uviedli na Vedomcovi, od Bádateľa sme sa oddelili 5. Februára 2015 po istých zmenách, ktoré urobil, a tiež kvôli kvalite článkov a počte reklám, ktoré sa na stránke objavili (a stále objavujú) a jasne sa od neho z týchto aj iných dôvodov dištancujeme.

Ako p. Benčík demokraticky toleruje názor iných

Ján Benčík, liberálny demokrat, svoju netolerantnosť voči inému názoru odhalil v tomto jedinom, mňa očierňujúcom blogu na viacerých miestach. Nedokáže napríklad len tak bez ironických poznámok prehltnúť, že som za Brexit (a akýkoľvek iný exit, vrátane Benčixit), že podporujem Slobodný vysielač, že kritizujem p. Kišku a pod.

Viem si veľmi dobre predstaviť, ako sa počas 10 hodinového tvorenia blogu o mne pán Benčík usilovne prehrabával v mojom Facebooku. Snažil sa silou-mocou nájsť nejaké fašistické alebo iné extrémistické materiály. Tak veľmi dúfal, že ma bude môcť zdiskreditovať a neoliberálnemu svetu zase len ukázať a dokázať, že názory týkajúce sa kritiky medicinského systému, vakcinácií, imigrácie, ďalej podpory zdravého života, rodiny, zachovávania kultúry a tradícií, národnej sebestačnosti, identity a pod., sú zas len produktom fašistického myslenia. Kosa však padla na kameň, p. Benčík! A ten kameň si bude kosa pamätať dlho.

Pridáva sa k iným (ne)tolerantným skeptikom, ktorí nielenže nedokážu tolerovať naše presvedčenie, že očkovania by mali byť na základe slobodného rozhodnutia a že majú aj nebezpečné vedľajšie účinky, ale arogantne používajú známu nálepku ‘Anivaxéri’, a z cieľom očierňovania nezabúdajú všade prizvukovať, že v tomto zmysle šírime konšpirácie. Taktiež, s cieľom diskreditácie spájajú tých, čo majú výhrady voči očkovaniam, s individuami šíriacími nenávisť a fašizmus.

Nebudem teraz rozoberať otázku očkovania. Len poukážem na fakt, že naproti neborákom poškodeným vakcínami na Slovensku, v Británii existuje zákonný nárok na odškodné po vážnom ochorení s výsledkom aspoň 60% invalidity v určitom čase po vakcinácii, pričom ani nie je potrebné dokazovať, že invaliditu spôsobila tá ktorá vakcína. Pre zaujímavosť, len od r.1997 do r 2005 bolo poškodeným britským občanom vyplatených celkom 3.5 miliónov libier! Slovenskí poškodení dostali s prepáčením h***o a ešte sú aj znevažovaní a zosmiešňovaní ľuďmi ako Benčík a ‘edukovaní a erudovaní‘ Lovci šarlatánov. To aj kvôli takýmto charakterom poškodení na SK nemajú nárok na nič.

Britský zákon tak nepriamo uznáva, že ostatných ľudí, s poškodením a invaliditou menšou ako 60% je logicky omnoho, omnoho viac. Tí sa však odškodnému minú, inak by toľké kompenzácie položili UK zdravotníctvo finančne na kolená. Teda toto je celá tá Benčíková konšpirácia.

Ohľadne Dr Wakefielda, dôkazy, ktoré viedli k odobratiu jeho licencie, boli v r. 2016 prehlasené v inom, ale súvisiacom prípade Prof. Johna Walkera Smitha ako neplatné a Dr Wakefield je v čase písania článku v štádiu žiadosti o prinavrátenie licencie.

Iné pozoruhodnosti a Benčíkové dvojité metre

Benčík lamentuje, že my v Kampani „pripisuje(me) lekárom a modernej medicíne vinu za smrť ľudí, ktorí podstúpia nimi ordinovanú medikamentóznu liečbu“. Skutočne, p. Benčík? Toto trápne a zámerné zovšeobecnenie (pozn. alebo chcete povedať, že neexistujú štatistiky úmrtí na medikamentóznu liečbu!?) je pravdivá objektívna informácia!? Toto máme v informáciách o Kampani? Prečítal si p. Benčík aspon jeden článok na www.vedomec.com a o tom, čo je náš cieľ?

Každý súdny človek, ktorý aspoň trochu pozná stránku Vedomec, vie, že cieľom Kampane nie je nikoho odhovárať od lekárskych vyšetrení a akejkoľvek liečby. Cieľom Kampane je, aby ľudia zdravšie žili a predovšetkým zdravšie jedli. Cieľom je aj to, aby ľudi neboli zavislí len na lekároch a chemických liekoch, pričom poukazujeme na ich (mnohé vážne a fatálne) dôsledky a samozrejme, ponúkame aj iné možnosti, ktoré existujú a zďaleka nie sú nepreskúmané výskumníkmi v oblasti výživovej a funkčnej medicíny. Toto je pravá tvár Kampane a Vedomca, a nie tvár, ktorú nám chce implantovať p. Benčík splu s Lovcami ako MUDr. Rudnay, MUDr. Ondriga, MUDr Knorovsky a iní.

Suma sumárum, nikto, Marek Vojčík, Damián Kuzmovič (nech je Damián ktokoľvek) ani iní, podpísaní alebo nepodpísaní pod článkami na Vedomci, nechceme nikomu nič zlé, ale práve naopak, chceme pomôcť ľuďom k lepšiemu zdraviu a to prirodzenejším spôsobom, ako ponúka medicínsko-farmaceutický system.

Že si mädlíme ruky a len zarábame. Ja osobne mám mimochodom stály plat z plnoúväzkovej práce, kde často robím nadčasy aj o víkendoch a nociach. Za svoj plat sa veru nehanbím. Edítorovanie článkov pre Vedomec my vynáša takmer nič a o niečo viac nám viacerým vynášaju vitamíny z DamianVit. Tých niekoľko produktov by, ako samostatná práca, neuživilo ani našu mačku, ktorá je na obrázku. Teda ak nám p Benčík závidí, že si vďaka DamianVit mädlíme ruky, potom mne osobne je ho úprimne ľúto. P. Benčík, nezáviďte! Možno Vám raz prispejem na váš ďalší zlacnený zájazd, ako ho spomínate v blogu o Judášskom groši – aj keď mi vás prišlo (zase) úprimne ľúto, ako ktosi zverejnil fotku s vašou manželkou a nepekným komentárom pod ňou.

Že som bol v Slobodnom Vysielači. Po prvé, opakujem, ak p. Benčík tvrdí, že zbiera len verejne dostupné scrínšoty alebo informácie, aj túto konkrétnu informáciu má z verejného zdroja? Nemá. Má ju od našej zlatej Vierky, ktorá mu prezradila A (že ja som navštívil SV, a aj mu preposlala náš email, čo sme kedysy poslali jej a p. Lichtnerovi) ale akosi zabudla povedať aj B a zmieniť sa, že sa tam s nami v mojom aute viezla a návšteve sa veľmi tešila. Na to jestvuje aj spoločná fotka (fotila nás žena p. Lichtnera, ktorému Vierka osobne povedala, akú vynikajúcu prácu robia, lebo odhaľujú korupciu a bezprávie na Slovensku!). Je to teda pamäť, alebo skôr zámerný podlý a pokrytecký čin tejto osoby, ktorá mení názory podľa toho, ako jej v danej chvíli vyhovuje?  Znamená to, p. Benčík, že naša Vierka môže bez kritiky navštevovať SV, lebo ona je predsa LGBTI, alebo do SV môže chodiť Sulík, lebo je liberál, a iní, ale nemôžem tam chodiť ja, lebo mám nekorektné názory?

Email zverejnený Benčíkom

Ten istý email, ktorý máme k dispozícii v schránke Damiána Kuzmoviča, ale bez začiernenia Viery Dedíkovej (viera_d@yahoo.com)

Ďalej s ap. Benčík ponosuje, že som božechráň kritický na Andreja Kišku, lebo som o chudáčikovi zverejnil status, ktorý som zverejnil – viď Benčíkov originál blog. Nuž p Benčík, tak, ako ste tej istej slečne redaktorke povedal, že “hrdinovia sú tí, ktorí si za svojím názorom stoja”, aj ja, hoci sa za hrdinu nepovažujem a nepotrebujem ani Bielu vranu, si stojím za tým svojim. A ten je jasný a teda taký, že mala britská ministerka dosť charakteru a odstúpila z funkcie kvôli relatívnym somarinám, mal by to v demokratickom štáte vedieť urobiť aj Kiška, ktorý má škandálov omnoho viac a omnoho závažnejších. Inak, ja som toho jeho Kišku neobviňoval, ako mi to znovu len zámerne prišil, ale som napísal jasne, že je má na krku škandály, čo je niečo trochu iné, ako obvinenie.

Že mám rád Kotlebu. Tu musím priznať, že až dovtedy, kým p Benčík nezverejnil blog o mne, kedy som si všimol viacero jeho blogov, som ignoroval fakty, že s Kotlebom sú spájaní viacerí ľudia extrémického zmýšľania. Úprimne priznávam, že som dovtedy nevedel ani o jeho pozdrave o peknom bielom dni. Stranu ĽSNS som osobne podporoval najmä kvôli ich zastávaniu sa slobodného rozhodovania sa o očkovaní, kvôli presádzaní vyššej sebestačnosti Slovenska (a teda väčšiu nezávislosť od iných štátov) a kvôli podpore rodiny ako základnej bunky spoločnosti. Aj keď si za týmito názormi naďalej stojím a stáť budem, tohoto času vidím nenávistné črty strany svoj postoj vočí Kotleba-ĽSNS som už kriticky prehodnotil.

Čo o sebe tvrdí Benčík a kým v skutočnosti je? Krátka analýza na základe jeho blogu o mne

Že píše blogy výlučne na základe skrínšotov z verejne dostupných informácií. To je očividné klamstvo, lebo v blogu o mne tvrdí niečo iné – a teda o „z informácií, ktoré mám“ (od Vierky informátorky), a taktiež zverejnil moje súkromné fotografie (ktoré mu Vieročka dohodila) a navyše súkromný email Damiána, adresovaný Slob. Vysielaču (a Vierke J ). Keby sa p. Benčík držal svojej zásady a zverejňoval len skrínšoty, nedospel by ku skutočne primitívne chybnej dedukcii (na základe neaktuálnej alebo zámerne podvodnej informácie pomstychtivej informátorky), že my sme Bádateľ.

Ľudia ako p. Benčík, aj keď, objektívne povedané, môžu pre spoločnosť robiť aj prospešné veci, si myslia, že majú patent na pravdu a každý s iným názorom je blbec a extrémista. Ale nie je to tak. Určite nie vždy. Lebo pokiaľ sa p. Benčík pre istý portál nechal samochválne počuť, že “S informáciami je treba pracovať, a to veľa ľudí nevie”, z bludov, ktoré popísal a z informácií, ktoré si poskladal, sa nezdá, žeby bol on ten pravý človek, ktorý s informácaiami narábať vie. Pretože to, že mu naša pomstychtivá a netolerantná Vierka zámerne podsunula neaktuálne informácie a on, berúc ich ako samozrejme fakty, z ich nasilu vydedukoval, že my sme Bádateľ, o jeho schopnostiach analyzovať informácie celkom iste nesvedčí.

Nakoniec, to, že o sebe vehementne tvrdí, že je demokrat a liberál, pričom má vážny problém tolerovať mnohé názorý iných, a má tiež problem s dvojitým metrom, ako som na to poukázal skôr, nechám na posúdenie čitateľom.

Všetko to ale má aj humornú stránku

Pätnástho novembra Damián Benčíkovi pod jeho smejka napísal, že nech sa len smeje a naďalej na ňom vyvršuje, a že keď sa už úplne vyvŕši, nech mu dá vedieť, aby sme mohli na všetky výplody patrične reagovať. Vzápätí, akoby zmyslu zbavený (v ruštine je na to vynikajúci vyraz, sumašedšyj, v američtine insane) začal Benčík chŕliť idiotské a väčšinou irelevantné screenshoty, snažiac sa asi o oddialenie našej reakcie, neuvedomujúc si, ako sa každým scrínšotom ešte viac strápňuje.

Marek Vojčík

_________________________________________

OBSAH

Úvod. Padla kosa na kameň! Časť 1. – Známy ‘demokrat’ Ján Benčík a jeho podlé totalitné praktiky

…alebo, Keď sa nenávisť spojí s úchylkou liberálno-demokratického extrémizmu udávania a kádrovania

Padla kosa na kameň! Časť 2. – Známy ‘tolerantný’ Ján Benčík

Padla kosa na kameň! Časť 3. – Cestou, necestou Benčíkovej informátorky

           Cestou necestou…, alebo Benčíkov informátor RNDr. Viera Dedíková a jej  problém

 

Streda 29. novembra Padla kosa na kameň! Časť 4. – Známy ‘demokrat’ Ján Benčík a jeho kumpáni

Benčík a Denník N v blogu o mne píšu a šíria bludy, zastrašujú, kádrujú a to vraj v záujme verejnosti

Piatok 1. decembra – Padla kosa na kameň – časť 5. – Čerešnička na tortičke

                        Ján Benčík píše britskej kráľovnej Alžbete II.

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Marek Vojčík

O AUTOROVI

Som Slovák dlhodobo žijúci v Británii a hlasoval som za Brexit - niečo, čo lib-dem ľudia ako Benčík a spol nevedia prehltnúť. Som jeden z členov redakcie Vedomec.com a Kampane za pravdu nielen v medicíne. Som človek tolerantný, kategoricky odmietam nenávisť, avšak mám vážne výhrady napríklad voči imigračnej politike, LGBTI adopciám, rodovej ideológii a iným ideologickým fenoménom, ktoré v spoločnosti vidíme.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 7

Celkové hodnotenie: 7.82

Priemerná čítanosť: 8403

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Poslanci ukončili utorkové rokovanie diskusiou o financiách pre samosprávy

    0icon

    Poslanci ukončili prvý rokovací deň 12. schôdze Národnej rady (NR) SR diskusiou v prvom čítaní o vládnom návrhu novely zákona o rozpočtovom určení výnosu dane…

    Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico na dnešnej tlačovej konferencii hovoril o tom, že je pre neho dôležité aby sa zachoval…

    Nadalov víťazný návrat, v Barcelone postúpil do 2. kola

    0icon

    Španielsky tenista Rafael Nadal má za sebou úspešný návrat do súťažného kolotoča. Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión postúpil do 2. kola turnaja ATP v Barcelone, keď v…

    Kde ma reálny pôvod hrôza „demokratov“

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:Pixabay)   Ak hodnotíme, čo všetko sa podarilo novej vláde urobiť od volieb – je to už viac ako pol roka,…

    Bruselská polícia sa pokúsila ukončiť konferenciu národných konzervatívcov, informuje Krajniak a zverejnil video

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Zhromaždenie európskej pravicovej elity v Bruseli ostali šokované, keď polícia zatarasila vchod na konferenciu a vyvolala všeobecné pobúrenie Konferencia…

    MZVEZ: Slovensko podporuje mierové úsilie Turecka pri aktuálnych konfliktoch

    0icon

    Šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár (Smer-SD) ocenil úsilie Turecka aktívne prispievať k hľadaniu mierových riešení v prípade aktuálne prebiehajúcich konfliktov. Pripomenul, že SR podporuje čo…

    Iránsky útok na Izrael dostal Netanjahua do úzkych

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Abir Sultan)   Je to prekvapujúca situácia: takmer celý svet vyzýva Izrael, aby nereagoval na iránsky úder, pretože bol odpoveďou na…

    Ľubica Rošková je vinná v kauze agrodotácií

    0icon

    Pezinok 16. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann) Aktualizované 16. apríla 2024 14:38 Obžalovaná Ľubica R. je uznaná za vinnú v kauze poberania agrodotácií. Samosudca…

    Naživo: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot youtube) Aktualizované 16. apríla 2024 17:55 Sledujte živé vysielanie zo 4. zasadnutia Súdnej rady 17:40- Členovia Súdnej rady SR odvolali…

    Novelu zákona o EIA posunuli poslanci do druhého čítania

    0icon

    Novela zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie tzv. EIA by mala zjednodušiť a zrýchliť proces posudzovania z dôvodu prepojenia s povoľovacím procesom pre stavby…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA