K mojim ľuďom, seniorom, deťom, všetkým mojim pacientom, kolegom

Som všeobecný lekár, jeden z tých obyčajných lekárov, s ktorými sa aj vy všetci ostatní máte možnosť stretnúť v ambulanciách v blízkosti svojho bydliska. Poznáme sa navzájom dlhé roky a musím povedať, že vám pomáhame a pomáhame vám preto, lebo vás pacientov máme radi.
Žijeme spolu s vami tu a tam, dole v mestách a dedinách a spoločne s vami znášame všetko dobré aj zlé. To hovorím preto, aby ste vedeli, že nám na vašom zdraví, ale aj na vašom živote záleží.

A teraz prejdem k odbornému komentáru súčasnej situácie:

Prach si a v prach sa obrátiš. Preto nikdy neprestaň byť človekom. Foto Peter Lipták

1. Máme tu pandémiu?
Tu sa vedie vlastne taká informačná vojna. Prestal sa používať termín „Chorý“ a vznikol nový termín „Pozitívne testovaný“. Zamieňajú sa pozitívne testovaní za chorých! 1000 pozitívne testovaných za minulý týždeň, ale koľko je z nich reálne chorých? Najlepší odborníci, Prof. Beneš z infekčnej kliniky Karlovej Univerzity z Prahy, virológ Klempa z virologického ústavu SAV, obaja zhodne prezentujú názor, že ak je niekto pozitívne testovaný tak to automaticky neznamená, že je chorý, ani to, že infekciu šíri.
Výbor odbornej spoločnosti všeobecných lekárov SSVPL už požiadal ministra, aby boli vykazovaní reálne chorí pacienti a nielen pozitívne testovaní. Aby nebola vyrábaná hrozba tam kde nie je a nevznikala panika!
Denník New York Times koncom augusta prezentoval poznatky profesora Miňa z Harvardskej univerzity a ďalších vedcov, ktorí zistili, že PCR RNA výterové testy sú až príliš citlivé a zisťujú až 10x viac pozitívnych výsledkov než je skutočných pacientov. To znamená, že 90% pozitívne testovaných sú úplne zdraví a nie sú schopní ďalej infikovať nikoho.
Na Slovensku 1000 pozitívne testovaných za minulý týždeň to je cca 100 chorých a to je incidencia 1,8 chorého/100 000 obyv. Pri chrípke, ktorú tu máme už viac ako 100 rokov sa považuje za epidémiu keď sa dosiahne týždenný prírastok, incidencia 1 600-1800 chorých/100 000, až vtedy sa hovorí o prekonaní epidemického prahu. Dnes tu máme 1000x menší výskyt chorých na Covid ako pri chrípke a strašíme pandémiou? Áno naši „činitelia“ nás strašia na základe falošných štatistík!
A to, že stav štatistík je ešte biednejší ako vo svete hovorí aj
situácia v DD Lipany – tam z 27 pozitívne testovaných osôb nejaví ani jedna príznaky ochorenia.

2. Starí ľudia
-sú od marca izolovaní v DD- zomierajú vo zvýšenej miere, ale nie na COVID, ale na rôzne obštrukcie v poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ktoré tu už boli a Covid hystéria ich ešte veľmi zhoršila. Nedostanú sa včas so svojím srdcovocievnym alebo onkologickým ochorením k potrebnej liečbe.  Na Slovensku denne zomrie 140 ľudí, z toho cca 110 na kardiovaskulárne a onkologické choroby. A tu sa skrýva aj tých 11 000 odvrátiteľných úmrtí pacientov, ktorí ročne zbytočne zomierajú, lebo pri kvalitnej zdravotnej starostlivosti by nemuseli zomrieť. Nie pandémia COVID ale zanedbávaná pandémia chronických ochorení nás vo veľkom zabíja. Namiesto toho aby sme riešili 5500 zbytočných úmrtí našich ľudí na onkologické a cievne ochorenia za pol roka, tak riešime na úkor tohto závažného problému chorobu, ktorá spôsobuje za pol roka 38 úmrtí!? A my sme iba na pochybné testy Covid 19 PCR RNA vyhodili už 30 mil €? Kto to plytvanie zastaví? Opakujem denne zomiera na onkologické a srdcovocievne ochorenia viac ľudí ako zomrelo za pol roka na COVID. A čo je ďalšou veľkou tragédiou, mnohí seniori zomierajú na sociálnu depriváciu – sú od marca ako vo väzení a zomierajú „od žiaľu“.

3. Deti
-sú štúdie, že prehnaná dezinfekcia a plošné nosenie rúšok poškodzujú zdravie všetkých ľudí. Rúška obmedzujú prísun kyslíka, znižuje sa kolektívna imunita, zvyšuje sa výskyt alergických ochorení. Poškodzuje to ľudí a to najmä deti, ktoré sú vo vývoji, aj duševne a sociálne. Je výrazne obmedzená komunikácia  a prejavovanie emócií. V deťoch narastá strach a vychovávame z nich ľudí, ktorí nemajú mať ľudské emócie a nemajú vedieť po ľudsky komunikovať. Čo vlastne vychováme z detí s náhubkami? Zombíkov budúcnosti? Zvlášť vypuklo to je vidieť v školách kde je dnes ťažko postihnutý celý vzdelávací a výchovný proces. Deťom už pol roka chýba normálna škola. Je to vojna? Predsa ani WHO neodporúča plošné nosenie náhubkov tak prečo na Slovensku?
Prečo trestáme práve deti, keď ako vyplýva z celosvetových štatistík deti nie sú vôbec ohrozené touto infekciou? A naopak sú prirodzeným pilierom kolektívnej imunity proti COVID!
Ešte raz kričím „Deti nie sú vektorom prenosu infekcie COVID!“ Opatrenia prinášajú viac škody ako úžitku! Toto je môj pohľad zdravotníka, ale aj renomovaní právnici (JUDr. Ján Drgonec a JUDr. Štefan Harabin) upozorňujú, že nariadenia Hlavného hygienika Mikasa porušujú ľudské práva a sú protiústavné a protiprávne.
A v kontraste aká iná situácia je vo Švédsku, kde sa náhubky nenosia?
Veľká časť švédskej populácie už má imunitu (protilátky a imunitné bunky) a nemajú žiadnu druhú vlnu a aj na našom semafore sú zelení!!

4. Rúška – pred infekciou Covid nechránia!
Naopak poškodzujú zdravie.  Sú zdrojom infekcie, poškodzujú kolektívnu imunitu, ich nosenie je cestou k zvýšenému výskytu alergických ochorení. Znižujú fyzickú výkonnosť a pre chronicky chorých môžu znamenať aj bezprostredné ohrozenie života.
Potvrdenie
Všeobecní lekári by mali zvládnuť vystaviť svojim pacientom potvrdenie o neodporúčaní nosiť rúško zo zdravotných dôvodov a to bez problému deťom aj dospelým.

Svetová zdravotnícka organizácia WHO
Ani svetová zdravotnícka organizácia(WHO) neodporúča plošné nosenie rúšok.

5. Východisko
-podľa situácie na Slovensku, kedy je v skutočnosti výskyt ochorenia Covid veľmi nízky, dokonca menej ako 10 x nižší než uvádzajú oficiálne štatistiky, plošné protiepidemické opatrenia (nosenie rúšok…) nemajú zmysel. Zmysel majú cielené opatrenia zamerané na ochranu rizikových skupín, teda na starých ľudí a ľudí s chronickými ochoreniami.
Už dávno sa mali títo rizikoví ľudia zmapovať a mali byť zaradení do systému špeciálnej ochrany. Už dávno všetci rizikoví ľudia mohli byť chránení aj tak, že by im na lekársky predpis boli zadarmo dodávané respirátory triedy FFP2, alebo lepšie FFP3 s takmer 100% stupňom ochrany pred nákazou a s ventilom, ktorý zabezpečuje pohodlné dýchanie aj pacientom s respiračným a srdcovým zlyhávaním. Naopak vláda dokonca tieto respirátory najvhodnejšie pre oslabených ľudí zakázala predávať a tak im znemožnila, aby mohli mať túto najlepšiu ochranu.
A už dávno mali byť starým a chronicky chorým vydávané denné dávky vitamínov D3(2000 IU), C(1000 mg s pomalým uvoľňovaním), Zinok(20 mg). Už dávno mala byť pre nich zabezpečená jedna tabletka obsahujúca všetky potrebné vitamíny.
Na realizáciu týchto ochranných opatrení, cielených na najviac ohrozených, mohla byť využitá už suma 30 mil € z tunela, ktorý bol vytvorený na zbytočné testovanie.

6. Covid aj očkovanie proti Covid  – strašenie, súčasť kampane strachu
Povinné očkovanie proti Covidu? Nestrašte, to vôbec neprichádza do úvahy! Vakcínu, ktorá by bola bezpečná a účinná stále nemáme. Ruskú nechcú doviezť a vývoj „západnej“ je zastavený pre ohrozenie zdravia pacientov. Ubezpečujem vás, že my všeobecní lekári vás žiadnou vakcínou, ktorá nebude mať za sebou všetky dôkazy o bezpečnosti a účinnosti, očkovať nebudeme.

7. Záver
Strach  umožňuje aby ľudia prijali čokoľvek, akékoľvek porušovanie ich ľudských práv. Igor Matovič s.r.o. nepochybne vládnutie smeruje k totalite, k policajnému štátu.
Nie strach, ale vedomosti, vedecká medicína a pravdivé informácie musia byť obranou! Toto je viac informačná choroba ako infekčná choroba. Pre zdravie preto dnes potrebujeme najviac čisté informácie! Vyzývam na spojenie všeobecných lekárov a pacientov dolu v našich ambulanciách! Obracajte sa so všetkými svojimi problémami na svojich všeobecných lekárov, spájajme sa a hľadajme spoločne riešenie. Záchrana topiacich sa, je v rukách topiacich sa! V našich spoločných rukách!
Ľudia budíček! Mobilizácia!

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Lipták

O AUTOROVI

Som lekár s 36-ročnou praxou v prvom kontakte s pacientmi - obyčajný pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 147

Celkové hodnotenie: 25.65

Priemerná čítanosť: 4789

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    FOTO DŇA