DOBROVOĽNE NASILU!

V sobotu a v nedeľu (7.11. – 8.11.) sa konalo 2. „dobrovoľné“ testovanie občanov na území SR v regiónoch, ktoré sú najviac postihnuté „pandémiou“ koronavírusu.

Prvému kolu plošného testovania predchádzali nejednoznačné a vzájomne si odporujúce vyhlásenia jednotlivých ministrov ako aj tlačové správy jednotlivých rezortov vrátane odkazov pána premiéra. Ako príklady stačí uviesť:

Štvrtkové vyhlásenie  ministra školstva Branislava Grohlinga (TV Markíza 29.10.) v ktorom uvádza že netestovaní rodičia môžu sprevádzať svoje deti do materských škôl. Na druhý deň – v piatok popoludní sa nechal počuť minister zdravotníctva Marek Krajči, že deti netestovaných rodičov budú musieť sprevádzať testovaní rodinní príslušníci a už večer, pár hodín pred testovaním vyšla Vyhláška hlavného hygienika, ktorá umožnila vstup do MŠ len testovaným rodičom a na odporúčanie zo samospráv v nedeľu škôlky eliminovali v rozoslaných mailoch rodičom sprievod inými rodinnými príslušníkmi v nadväznosti na podpísanie dôležitých dokumentov (len zákonnými zástupcami).
Výsledok? Napriek sľubom pred testovaním, netestovaní rodičia sa museli doma venovať deťom.
Pričom veľa ich nešlo na test z dôvodu, že pracujú z domu, chodia len s deťmi do škôlky a na občasný nákup do potravín, v styku s verejnosťou sú len minimálne.

Ako ďalší príklad uvádzam ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho, ktorý vo štvrtok večer (opäť TV Markíza 29.10.) vyhlásil: „Každý človek, ktorý má pocit, že testovanie nie je vhodné pre neho, by mal kontaktovať svojho lekára a ten mu na požiadanie vydá potvrdenie, že sa nemusí zúčastniť testovania, s ktorým sa potom bude preukazovať.”
Na druhý deň však nik z doktorov o ničom nevedel a odmietali vystaviť čokoľvek. Vestník vlády, ktorého súčasťou bola aj príloha „potvrdenia lekára“  bol zverejnený až v piatok večer a ešte v pondelok o ňom obvodoví lekári ani nevedeli. Tí napokon aj počas týždňa po testovacom víkende neakceptovali uvedené jednotlivé výnimky vyhlášky a neotestovaných ľudí často vyhadzovali z čakárne bez akéhokoľvek potvrdenia.
Výsledok? Veľa občanov, ktorí sa z obáv o svoje zdravie (či zdravie iných napr. v prípade PNkujúcich) nezúčastnili na plošnom testovaní ostali medzi mlynskými kameňmi zákazov a nariadení, z ktorých sa nemohli vymaniť.

Tieto pochybenia ešte umocnilo jednanie jednotlivcov neochotných vyjsť  v ústrety takýmto skupinám ľudí ako aj prílišná iniciatíva maloobchodných predajcov potravín, ktorí ani po niekoľkých hodinách vysvetľovania, či dohovárania neboli ochotní zvesiť oznamy o zákazoch vstupu netestovaným do predajní.
Osobne som riešil dva obdobné prípady v Žiline. Ohľadne MŠ s vedúcou odboru školstva Mestského úradu v Žiline, s pani Mgr. Ingrid Dolníkovou, ktorá neprejavila najmenší záujem informovať o takomto probléme školy a škôlky v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a slušne ma vypoklonkovala.
Druhým prípadom bola iniciatívna majiteľka Večierky potravín v Žiline na sídlisku Hájik, za ktorú sa po mojom poďakovaní na sociálnej sieti Facebook za odstránenie jej oznamu porušujúceho nariadenie na ktoré sa paradoxne odvoláva, vyfasoval tvrdú kritiku. Opäť paradoxne od tých, ktorí sa tak radi oháňajú ľudskými právami a údajne nehľadia na svet „cez prsty“.

Väčšina  dobrovoľne netestovaných (vrátane mňa) počítala s obmedzeniami vyplývajúcimi z núdzového stavu v rozsahu 10 dní, ako deklarovala celá vláda s premiérom na čele.
Aj tu však nastali zmeny a zrazu boli obmedzenia presunuté na 14.11. , vládni predstavitelia začali v piatok 6. novembra ešte nahlas „uvažovať“  o ďalšom predĺžení.

Do druhého kola testovania sa tak boli postupne nútení pripojiť všetci, ktorí potrebujú živiť svoje rodiny a vyčerpali dovolenky. Rovnako po neúspešných absolvovaniach pôšt sa k nim pripojili dôchodcovia, ktorí by si bez priepustky (certifikátu) nemohli vybrať ani svoje dôchodky, či úspory. Komplikácie nastali k tragickému vytriezveniu občanov aj pri vstupoch do zdravotníckych zariadení a miestami atmosféra naozaj gradovala.
O protiústavnosti a porušovaní zákona v spojitosti s nariadeniami sa to len hemží na sociálnych sieťach rôznymi právnymi analýzami, no z kompetentných vládnych predstaviteľov nereaguje nik. Prekvapujúco ani médiá priveľmi nereagujú na možné pošliapavanie ľudských práv, pričom tieto témy bývajú ich primárnou parketou.

Fotogaléria v odkaze na sociálnu sieť

Tí, ktorí sme boli prinútení zúčastniť sa 2. kola plošného testovania sme aspoň vestami s nápismi vyjadrili svoj nesúhlas s „dobrovoľným“ plošným testovaním a jeho vydieračskou realizáciou.Je to súčasne aj tichý protest za tých, ktorí ostali uväznení na základe dezinformácii a vzájomne si odporujúcich vyhlásení premiéra a ministerských diletantov s vydanými nariadeniami.

Pán Boh nám pomáhaj.

Pavol Lazar,
oblastný predseda ĽS Naše Slovensko pre okresy Žilina a Bytča


TESTOVAŤ!  OČKOVAŤ!
ILÚZIU VOĽBY DAŤ
A SLOBODU POTLÁČAŤ ?
SME PROTI!

Aktívni Pobúrení Občania Slovenska


 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavol Lazar

O AUTOROVI

Od roku 2006 som sa začal zaujímať o medzinárodné dianie a následne aj o politické a kultúrno-spoločenské dianie na Slovensku. Od roku 2010 som sa angažoval ako dobrovoľník aktivizujúci sa v pronárodne orientovanom občianskom združení a neskôr som začal spoluprácu s ďalšími, podobne orientovanými združeniami a organizáciami.
Pred parlamentnými voľbami v r. 2016 som začal aktívne podporovať ĽS Naše Slovensko. O niekoľko mesiacov som vstúpil do ich radov ako člen, neskôr sa stal predsedom okresnej organizácie v Žiline a následne oblastným predsedom pre okresy Žilina a Bytča. V poslednom desaťročnom období som organizoval, alebo sa spolupodielal na organizácii množstva projektov s rôznorodým zameraním (ekoprojekty, diskusie, spomienkové akcie, či dobrovoľnícke brigády zamerané na pomoc).
Popri výkonu práce v rozsahu mojich živností pracujem súčasne aj ako kontrolór pre distribučné spoločnosti, venujem sa rodine, straníckym záležitostiam, pomoci ľuďom v rámci regiónu a štúdiu na vysokej škole, kde rozširujem svoje vedomosti v oblasti politológie.

"Byť rozhľadeným Slovákom a dobrým človekom je cesta, ktorou sa uberá môj život.", je mojim osobným krédom, ktorým sa riadim.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 40

Celkové hodnotenie: 22.8

Priemerná čítanosť: 2735

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predpoveď počasia na piatok

    0icon

    Do našej oblasti prúdi vlhký morský vzduch. Dnes bude postupne zamračené a na väčšine územia dážď. Teploty 7 až 12 stupňov C.

    Po náraze do zvodidiel na D1 pri Beluši sa zranil vodič osobného auta

    0icon

    Zranenie vodiča osobného auta si vyžiadala dopravná nehoda na diaľnici D1 pri Beluši v okrese Púchov. Pri udalosti zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru s…

    Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu

    0icon

    Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu. Za prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti o 67 kilometrov za hodinu mu bola uložená bloková pokuta…

    Ministerstvo kultúry upozorňuje - Slušne ale rázne: Prestaňte robiť hanbu slovenskej kultúre aj v zahraničí!

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Výrazné žlté farby, amplióny, exriaditeľ Kunsthalle Bratislava Jen Kratochvíl v ružovej šiltovke, s náušnicou v uchu a k tomu…

    Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci

    0icon

    Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci. Jej návrh predložilo Ministerstvo vnútra (MV) SR do medzirezortného pripomienkového konania. Krajiny majú kooperovať za…

    Zelenského nočná mora

    0icon

    Kyjev 19. apríla 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service)   Bloomberg: v Rusku nie je mobilizácia, desaťtisíce ľudí sú ochotní slúžiť na základe zmluvy, sumarizuje…

    Ostrá debata v parlamente : "Shut Up! Idiot!"

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Telegram / Foto: TASR - Jaroslav Novák)   Dnes to v parlamente opäť raz iskrilo. Do slovného konfliktu sa dostal…

    Frühauf ocenil hru Nemcov: "Je na nás ako zareagujeme v sobotu"

    0icon

    Kaufbeuren 19. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Sedem zápasov trvala šnúra víťazstiev slovenských hokejistov. Odštartoval ju novembrový duel na Nemeckom pohári proti domácemu…

    Blaha: "Zľakol sa, a tak sme išli po sebe..... Takíto sú tí liberáli hrdinovia!"

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto:Screenshot Telegram video)   Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Telegram Ľuboš Blaha (SMER-SSD) pripomenul, že progresívci chodia po Bruseli a…

    Takto sa progresívno - liberálne sily krásne odhalili

    0icon

    Bratislava/Kyjev 19. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook)   Máme tu dennú informáciu o tom, ako Slováci posielajú peniaze na nákup mierovej munície pre Ukrajinu. Podľa dostupných informácii…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA