HARABINOVA LABUTIA PIESEŇ

Posledný blog Š. Harabina v HS (08.03.2020) vyvolal celý rad diskusií a obrovskú polemiku nad tým, kto je tu vlastne rozbíjač národných hlasov, kto je vlastne na vine, že Vlasť skončila s výsledkom pod 3 percentá, a čo má Vlasť robiť v budúcnosti. Samozrejme ako obvykle, Š. Harabin si musel kopnúť do ĽS Naše Slovensko a tvrdí, že táto plní niekoho úlohy tak, aby rozložila nástup vlasteneckých na Slovensku. Toto tvrdenie však narazilo na úplne jednoduchú a pre každého  mysliaceho človeka vec prirodzenú vec. Zdravý rozum.

Tak si teda povedzme ako to vlastne bolo a je. Ja som o tom hovoril už na KB a rozobral som aj okolnosti deklarovanej „spolupráce“ medzi týmito stranami. To si môžete vypočuť v archíve KB v detailoch. Teraz si  teraz dovolím urobiť summa summárum od času kedy som sa priamo zúčastňoval jednaní medzi Š. Harabinom, jeho tímom a ĽS Naše Slovensko, teda od času pred prezidentskými voľbami. Tu budem predstavovať fakty a nič len fakty a zase len fakty.

Čo vlastne Š. Harabin stratil:

  • Možný postup do druhého kola prezidentských volieb v roku 2019, kedy svojimi postojmi a prístupom k tak dôležitej téme a kampani, 3 krát podviedol nielen stranu ĽSNS a celý jej tým, ale aj každého národne zmýšľajúceho Slováka. Toto je fakt a je to preukázateľné svedkami (viď. KB).
  • Stratu akejkoľvek dôvery v jeho serióznosť a uveriteľnú snahu a záujem o možnosť vytvorenia a spojenia širokého spektra všetkých pronárodných, proslovenských a konzeratívnych síl. Dôkazom je nespochybniteľný dôkaz v priamom prenose, ktorou je  známa tlačová konferencia na ktorej sa novinári dozvedeli výsledok ešte pred jej skončením.
  • Totálne fiasko vo voľbách do NR SR, kde nezískal ani 3 percentá voličov potrebných na to, aby mu bol zaplatený štátny príspevok.
  • Stratu okolo 200 000 voličov, ktorí ho volili v prezidentských voľbách, no vo voľbách do NR SR o jeho osobu stratili záujem. Je potrebné opýtať sa prečo.
  • Možnú stratu pozície sudcu NS SR, pretože sa obávam, že zo svojej pozície bude vyštvaný. Podotýkam, že Š. Harabin má 62 rokov a ešte prinajmenšom 3 roky môže vykonávať funkciu sudcu na NS SR, ak mu to jeho predstavení dovolia. To je ešte veľká otázka. O tom, že je to jeden z najlepších trestných sudcov, ktoré Slovensko má, nie je potrebné pochybovať.
  • Dlh v sume približne 750 000 EUR, ktorý musí strana splatiť svojim veriteľom. Toto potvrdil aj Roman Michelko v relácií SV Trikolóra. Tu sa natíska otázka, kto podpísal úverovú zmluvu(y) na tých 750 000 EUR. Š. Harabin nie je štatutárom Vlasti, predpokladám teda, že ich podpísala pani Žatková – predsedníčka a štatutárka Vlasti). Možno dlhy splatia jeho mecenáši ktorých od začiatku tajil a tají doteraz, alebo si povedia my sme si podali športku a nevyhrali sme. Uvidíme.
  • Čo je však najhoršie je skutočnosť, že podobnými článkami ako je tento v jeho blogu stráca aj to málo kredibility čo mu ostalo. Toto je bohužiaľ pravda.
  • Najhoršie čo sa mi momentálne javí je skutočnosť, že najlepšia pozícia pre Š. Harabina ale aj pre Slovensko, ktorou je funkcia Generálneho prokurátora SR sa stala absolútne nereálnou. A to je tá najväčšia škoda.

A teraz niečo osobného:

„Štefan, vykašli sa už na to. Máš pred sebou kariéru úspešného sudcu a znalca práva. Dúfam, že sa ti to podarí. A ja ti to prajem z celého srdca. Tvoje rozsudky, ako som uviedol v jednom interview po voľbách kandidátov na sudcov na ÚS SR, by sa mali povinne učiť na všetkých právnických fakultách v SR, pretože sú dokonalé, majú logiku a sú perfektne právne odôvodnené. Tam je tvoj svet. Tvoj svet však v politike skončil a ani sa ho nepokúšaj obnoviť“.

Záverom, zamyslenie pre všetkých, ktorí to so Slovenskom a so svojím slovenským a rodinným spôsobom života myslia vážne. Použijem terminológiu botaniky. Strom symbolizujúci Slovensko je lipa. Slovák by mal, podľa môjho názoru, uvažovať nasledovne: Ak už niekto lipu zasadil, lipa sa už zakorenila a vyhnala svoje prvé lístky, snaží sa podrásť a zmohutnieť. Aby priniesla svoje plody. Tie plody majú liečivé účinky pre svoj národ. Aby tento národ bol zdravý, silný a hlavne aby prežil. Ja si myslím, že  každý dobrý pestovateľ prispeje k jej rastu a nebude robiť nevhodný rez. A už vôbec nie používať ROUNDUP.

Mgr. Radovan Hrádek

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Radovan Hrádek

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 62

Celkové hodnotenie: 21.9

Priemerná čítanosť: 2192

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Brusel sa úplne odtrhol od reality! Kde je mu koniec?

    0icon

    Bratislava 27. júla 2024 (HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Európska politika stratila svoj pôvodný smer už asi nadobro. Jej dominantnou pracovnou metódou je dnes hájenie…

    Čo bude s medveďom v dôsledku mimoriadnej situácie? Budú to jatky v kukuričnom poli?

    0icon

    Bratislava 27. júla 2024 (HSP/Foto:TASR - František Iván)   Medveď hnedý je chráneným druhom živočícha európskeho významu. Za jeho ochranu, manažment zodpovedá Štátna ochrana prírody…

    Zica v Paríži okradli, prišiel o cennosti v hodnote 500.000 eur

    0icon

    Bývalý brazílsky futbalista Zico sa stal tesne pred štartom OH v Paríži terčom zlodejov. Neznámi páchatelia mu ukradli tašku s mimoriadne cenným obsahom.

    Pri požiari slamy v Malom Šariši vznikla predbežná škoda 15.000 eur

    0icon

    Malý Šariš 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Profesionálni a dobrovoľní hasiči vo štvrtok (25. 7.) večer zasahovali pri požiari približne 350 balíkov slamy v…

    Na diaľnici R1 treba počas víkendu počítať s dopravnými obmedzeniami

    0icon

    Bratislava 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Na diaľnici R1 treba počas soboty (27. 7.) od 7.00 h a nedele (28. 7.) do 18.00 h počítať…

    HZS pomáhala pod Rysmi 17-ročnému turistovi, poranil si dolnú končatinu

    0icon

    Horskí záchranári v piatok pomáhali 17-ročnému českému turistovi, ktorý pod vrcholom Rysov spadol a poranil si dolnú končatinu. O súčinnosť požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej…

    Ružomberok požiadal o odloženie zápasu 2. kola proti Žiline

    0icon

    Žilina 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Stretnutie 2. kola futbalovej Niké ligy medzi MŠK Žilina a MFK Ružomberok sa na štadióne pod Dubňom neodohrá…

    Francúzsko po útokoch posilnilo bezpečnosť na železničnej sieti

    0icon

    Francúzsko posilnilo po nočných útokoch bezpečnostné opatrenia na železničnej sieti. Informovala o tom v piatok národná železničná spoločnosť SNCF. Podpaľačské útoky zasiahli železničnú dopravu v…

    Dve chránené lokality v Nízkych Tatrách podľa ochranárov ohrozuje ťažba dreva

    0icon

    Dvojica cenných chránených lokalít v Nízkych Tatrách je podľa mimovládnych ochranárov z občianskeho združenia (OZ) Prales a iniciatívy My sme les ohrozená ťažbou dreva. V…

    SaS: Stabilizačný príspevok je výsmechom policajtov

    0icon

    Stabilizačný príspevok je výsmechom policajtov. Je načase pýtať sa, kto bude novým ministrom vnútra. Uviedla to opozičná SaS. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podľa…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Miroslav Iliaš

    Viktor Pondělík

    Artem Klymenko

    Erik Majercak

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    .

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA