Prečo sa čurillovci boja „rozviazaných rúk“ Polície v ich prípade a prečo TV JOJ o ich prípade zavádzala?

   Najskôr si popíšme doslova spravodajské zvrhlosti vo včerajších večerných správach TV JOJ. V prvom rade si páni redaktori akosi „nevšimli“ všetky nezákonnosti, ktoré na záchranu „čurillovskej mafie“ (citujem Kollára, ktorý o mafii zjavne veľa vie) vyfabrikovala na poslednú chvíľu odchádzajúca „koalícia zla“ na čele s Matovičom, a ku ktorým sa nečakane pridala aj prezidentka, čo sa tak rada váľa v pózach po kobercoch prezidentského paláca.

1.      Ako jačali vtedajší koaličníci, keď boli „čurillovci“ zákonne vzatí do väzby. A ako sa po prepustení z väzby vyhrážali zákonne konajúcemu sudcovi.

2.      Ako je dnes už obžalovaný bývalý prezident PZ SR Kovařík, ktorý evidentne na pokyn Hegera (a ten by to bez Matoviča neurobil) zmaril získanie dvoch svedkov nezákonných praktík „čurillovcov“.

3.      Ako Hamran podvodne nasadil Inšpekciou vyšetrovaného Ďurka do tej istej Inšpekcie a keď si slušný pán Šimko dovolil o tejto okatej manipulácii zaprotestovať, tak ho „progresívna“ Čaputová nevídane škandalózne odvolala z postu ministra vnútra??!

4.      Ako sa na poslednú chvíľu pokúsili politickí patróni „čurillovcov“ cez nasadených kolaborantov odcudziť vyšetrovací spis „čurillovcov“. A nikomu v TV JOJ nenapadlo, že by to nerobili, keby sa nebáli tohto, čo už tam je zadokumentované??!

5.      Ako na poslednú chvíľu vystrašení exponenti Matovičovej krachujúcej koalície vyfabrikovali čistý nezmysel, že „čurillovci“ sú vraj nedotknuteľní „oznamovatelia“.

   No ale vrcholom potom sú jasné zavádzanie v produkcii TV JOJ:

A.    Klamlivo naznačovali, že všetky dôkazy stoja len na nahrávkach „čurillovcov“. Tie boli len indíciami pre ďalšie vyšetrovanie, kedy sa podarilo zaistiť podrobné svedectvá ich kolegov Kalavského a Kučerku, ktorí sa pred následnou pomstou „čurillovcov“ museli schovať v zahraničí. A odtiaľ ich nevydali, lebo už je medzinárodne známe, že za „koalície zla“ došlo cez právne zvrhlé nápady koaličných plagiátorov k útoku na základy právneho štátu, ktoré detailne opisujem v knihe „Slovensko – raj kajúcnikov, Spravodlivosť podľa Matoviča“. Tých svedkov je pochopiteľne omnoho viac. Sú ich desiatky, ako si ukážeme čoskoro.

B.     Redakcia TV JOJ sa ani len nezamyslela nad tým nezmyslom, že policajní vyšetrovatelia nemôžu byť „oznamovateľmi protispoločenskej činnosti“, keďže majú priamo vo svojej pracovnej náplni takéto javy vyšetrovať a nie „oznamovať“. Ten zákon je na ochranu zamestnancov mimo OČTK, keďže tam tie oznámenia smerujú na vyšetrenie! A tiež redaktori TV JOJ účelovo zatajili otázku, čo to teda „čurillovci“ také závažné „oznámili“, keďže takéto oznámenia sú jasne definované proti nadriadeným – takže „čurillovci“ oznámili zvrhlé protizákonné konanie svojich nadriadených Mikulca, Hamrana a ich patrónky Čaptovej, cez jej poskoka Ódora?! Neviem o tom. Ale viem, že za trestný čin „zneužitia právomoci verejného činiteľa“ by mal byť vyšetrovaný ten, kto sa takýmto vyfantazírovaným označením za „oznamovateľov“ pokúsil zabrániť spravodlivému súdu zavrhnutiahodných výčinov „čurillovcov“. Namiesto toho redaktori TV JOJ si trúfli vajatať na tému, či naplnením zákona sa nový minister vnútra nedopustil trestného činu?! Kde ešte skončia takéto novinárske manipulácie s informáciami?

C.     Redakcia TV JOJ zavádzajúco podsúvala svojim divákom tvrdenie, že nahrávky boli vraj získané nezákonne, ale toto účelové tvrdenie politických patrónov „čurillovcov“ nijako nedokázala. Vyšetrovanie proti nim trvá, nikto ich obvinení nezbavil, ale redaktori TV JOJ týchto dlhoročných zneužívateľov právomoci policajných vyšetrovateľov aj naďalej predstavujú verejnosti, ako „elitných“??? V čom elitných?!!

   Dlhoročný šéf spravodajstva TV JOJ, Roland Kubina, svojho času vyhlásil: „TV správy musia byť férové a užitočné“. Čo „férové a užitočné“ bolo na včerajšej zúfalej apoteóze o „čurillovcoch“??? To mal pán Kubina akútny výpadok prúdu, sklátila ho chrípka, alebo čo sa to včera stalo?! Mimochodom „čurillovcov“ obhajuje veľmi svojský advokát, ktorý sa náhodou tiež volá Kubina a ktorého miluje žltá tlač, lebo vie vždy priskočiť aj s politickým názorom, ktorý s advokáciou nemá nič spoločné. Tento Peter Kubina veľmi pripomína Lipšica, ako pôvodne politického advokáta Matovičovskej koalície (viď Kubina a absurdná kauza Pavol Rusko a Černák, ale aj kauza Kuciak). Ach, aká to náhoda!

   Pritom vieme z rozhodnutí najvyšších orgánov práva u nás, ktoré snáď aj pán Kubina z TV JOJ rešpektuje, o škandalóznom výpočte čurillovských porušení zákonnosti.

 

 

Vystavený účet čurillovcom

   Nekalé praktiky „čurillovcov“ a s nimi úzko spriahnutých prokurátorov okolo Lipšica vrátane vybraných kolaborujúcich sudcov spočiatku za potlesku žltej tlače (SME-čky, denníka N-ádor, týždňa-konšpirácií a manipulačných aktuality.sk) ohromovali verejnosť. Ale justičný systém odolával a Matovičov režim vyvolal cez arogantné spôsoby ministerky Kolíkovej odpor v celom sudcovskom stave (pravda, až na výnimky s takýmto režimom kolaborujúcich sudcov). A tak sa už bez fanfár žltej tlače dozvedáme o nezákonnosti praktík Matovičovho „čurillovského“ komanda „instantnej spravodlivosti“ (viď knihu „Slovensko – raj kajúcnikov, Spravodlivosť podľa Matoviča“):

          V prípade advokáta Ribára konštatoval Ústavný súd až v troch nálezoch nezákonnosť jeho 565 dní trvajúcej väzby.

          O kolúznej väzbe Haščáka rozhodla na želanie Matovičovho komanda sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Pamela Záleská. Ministerstvo spravodlivosti SR konštatovalo, že ona, prokurátor Repa a vyšetrovateľka NAKA Martina Babacsová konali nezákonne. Haščákovi sa ministerstvo ospravedlnilo, len pani Kolíkovej by sa asi zauzlili vnútornosti, keby to mala podpísať, tak to podpísal štátny tajomník.

          Obvinenie bolo zrušené aj manželom Arpášovcom v kauze Gorila, súvisiacej s Haščákom.

          Aj bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský bol vo väzbe nezákonne… Navyše sa vyšetrovatelia NAKA dopustili doslova zvrhlej svojvoľnosti pri prehliadke kancelárie jeho advokátov v Bratislave.

          V prípade advokáta Tibora Timára generálny prokurátor jednoznačne konštatoval, že k vzneseniu obvinenia voči nemu vôbec nemalo dôjsť… Neskôr celé stíhanie aj zastavili. Návrh na väzbu podal nechvalne známy prokurátor Michal Šúrek, ktorého si potom („za odmenu“?) vzal Lipšic na Úrad špeciálnej prokuratúry.

          Ústavný súd SR rozhodol, že aj v prípade sudcu Richarda Molnára (zadržaného počas akcie Búrka) došlo k porušeniu jeho základného práva na osobnú slobodu… Molnárovi priznal finančné zadosťučinenie a náhradu trov konania, ktoré je povinný zaplatiť Najvyšší súd za ich sudcu Klimenta.

          Matovičovo komando neustále predlžovanou kolúznou väzbou doslova mučilo bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu, Moniku Jankovskú, až to viedlo k jej pokusu o samovraždu. A koncom roku 2021 Ústavný súd rozhodol, že Krajský súd v Trnave… porušil jej základné právo na osobnú slobodu. Dôvody na jej kolúznu väzbu boli „čisto všeobecné a neakceptovateľné Ústavou“.

          Aj u bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika konštatoval Ústavný súd porušenie práva na zákonného sudcu. Porušovateľom bol – nehádajte, je v tomto smere recidivista – sudca Juraj Kliment!

          V prípade Jozefa Brhela zasa Ústavný súd namietal neexistenciu dôvodov útekovej väzby. Najvyšší súd ju schválil vraj len na základe hypotéz a domnienok takých abstraktných, že by ňou bolo možné (Plus 7 dní): „… odôvodňovať útekovú väzbu kohokoľvek, komu sa vo výkone väzby zhoršil zdravotný stav“.

          U Norbeta Bödöra Najvyšší súd „narušil aj prezumpciu neviny“. NAKA-Apači (teda „čurillovci“) skúsili starý trik, keď po mesiacoch väzby súd podnikateľa Bödöra prepustil, vzápätí ho zatkli pre iné obvinenie a prokurátor navrhol novú väzbu. Ale tentoraz narazili, pretože Najvyšší súd konštatoval, že v tejto veci mohli robiť vyšetrovacie úkony počas prvej väzby, ale nepohli ani malíčkom. A tak starý trik tyranizovania vybranej obete nevyšiel.

          Ústavný súd konštatoval, že nezmyselne brutálny policajný zásah u Zuriana, keď mu zbytočne vyrazili dvere na byte, porušil jeho základné ľudské práva… Novinár z časopisu e-Report si k tomu dovolil otázku: „Kto sa teraz postaví pred kameru a ospravedlní sa za tento spackaný policajný zásah? Mikulec alebo Hamran?“. Myslím, že odpoveď je jasná – ani jeden a to ani omylom.

   Okrem toho Ústavný súd konštatoval, že Najvyšší súd nezákonne rozhodoval aj o väzbách:

          exvyšetrovateľa Mariána Kučerku

          exštátneho tajomníka Radka Kuruca

          exfunkcionára PPA Ľubomíra Partiku

          ako aj podnikateľa Mariána Gogu z kauzy K. Kičuru.

   Kučerka sa oprávnene bojí zverstiev čurillovcov, veď Kaľavský dosvedčil: „Volal som Čurillovi v súvislosti s Kučerkom. Povedal mi: Môžeš mu zastreliť deti…“?!! A tí istí „Hamranovi chlapci“ na čele s Čurillom s pomocou „univerzálneho kajúcnika“ Slobodníka na Kučerku podľa ich zvyku „rozviazaných rúk“ vyfabrikovali absurdné obvinenie, hneď aj s medzinárodným zatykačom a návrhom na väzbu a keby existoval trest smrti, tak aj ten by navrhli, lebo ich praktiky odhalil a zverejnil. „Odmenili“ sa mu aj nebývalým terorom proti jeho rodine a ich malým deťom (viď kniha „Slovensko – raj kajúcnikov, Spravodlivosť podľa Matoviča“).

   A to spomíname len tie najznámejšie a najokatejšie prípady… 

  Ako konštatoval aj známy kriminalista, generál Ivor, v rozhovore pre týždenník Plus 7 dní:Žiaľ, pre rôzne excesy, ktoré verejnosť sleduje a vyhodnocuje si ich, polícia, prokuratúra alebo súdnictvo dôveru zrejme nezískali… Ešte by som poznamenal, že excesy sú najzávažnejšie vtedy, keď sa nimi musí zaoberať Ústavný súd. Je tu asi do dvadsať nálezov Ústavného súdu, kde sa vo všeobecnosti konštatuje, že počas tejto vlády boli v trestnom konaní porušené základné práva a slobody. Dvadsať prípadov! To je strašné číslo, je to veľmi veľa. Je to alarmujúce. Ja si takýto stav nepamätám.“

   Spustil to Matovič, vyplnili „čurillovci“ a chránili ich Mikulec, Hamran a nakoniec aj Ódor s Čaputovou!

   A čudujete sa, že sa teraz toľkí prisluhovači nezákonných politických procesov aranžovaných „čurillovcami“ boja „rozviazaných rúk“ Polície? Kauza „čurillovcov“ je len začiatok obnovy právneho štátu a odsúdenia tých, ktorí ho za bašovania selfie-vlády plagiátorov aktívne ohrozovali nezákonným prenasledovaním politicky vybraných obetí…

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 211

Celkové hodnotenie: 23.72

Priemerná čítanosť: 2784

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V Bratislave sa opäť protestovalo

    0icon

    Na proteste proti zásahom do verejnoprávneho RTVS aj druhého dôchodkového piliera sa vo štvrtok večer na bratislavskom Námestí slobody zišlo niekoľko tisíc ľudí. Protest zorganizovalo…

    Poľský turista uviazol v Horných dierach, pomohli mu horskí záchranári

    0icon

    Horskí záchranári vo štvrtok pomohli 26-ročnému poľskému turistovi, ktorý uviazol v malofatranských Horných dierach. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na sociálnej sieti.

    Uhrík: Pán premiér, dúfam, že sa tým nadutým "umelcom" nemienite ospravedlňovať

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) na tlačovej konferencii z ministerstva kultúry kritizoval stav umenia na Slovensku. Niektorých umelcov však…

    Havarijný stav cesty okamžite uzavrel časť Ulice Jána Bottu v Trnave

    0icon

    Z dôvodu havarijného stavu cesty, ktorý odhalila inštalácia vodovodných prípojok, musela byť urgentne od štvrtka od 18.00 h uzavretá časť frekventovanej Ulice Jána Bottu v…

    Slovenskí aktívni katolíci sú pohoršení a rozčarovaní. Píšu otvorený list biskupom

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)   Slovenskí aktívni katolíci napísali list otcom biskupom. Sú pobúrení postojom cirkvi k zbierke na zbrane pre Ukrajinu Najdôstojnejší…

    Vyšetrovanie v rámci akcie Pilát je v záverečnej fáze

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade minuloročnej policajnej akcie s krycím názvom Pilát, týkajúcej sa podozrení v korupčnej trestnej činnosti, je v záverečnej fáze. Zároveň sa už len…

    Vyšleme slovenských vojakov na Ukrajinu? Premiér sa vyjadril

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v…

    Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z postu členov Súdnej rady

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Poslanci Národnej rady (NR) SR odvolali z funkcie členov Súdnej rady SR Andreja Majerníka a Jána…

    Požiar v Dobročskom pralese zasiahol približne hektár ochranného pásma

    0icon

    Požiar v Národnej prírodnej rezervácii (NPR) Dobročský prales, s ktorým hasiči bojovali od stredy 1. mája, zasiahol podľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR približne jeden…

    Hlasovanie o FPU opäť presunuli, v piatok sa hlasovať nebude

    0icon

    Hlasovanie o novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU) sa opäť presunulo, rozhodnúť by o nej mali poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA