Kto je Zuzana Čaputová?

Prezidentka Slovenskej republiky, ktorá svojím konaním, alebo prostredníctvom organizovania skupín iných osôb, presadzuje záujmy ukrajinských nacistov a USA. A všetko to robí na úkor záujmov obyvateľov Slovenska.

Za túto činnosť som na ňu osobne, ako aj členov ňou organizovaných zločineckých skupín podal už 28.04.2022 trestné oznámenie o jej nepriateľskej činnosti, veľmi podrobne zdokumentované asi na 120 stranách.
Novinár Igor Jurečka bol držiakom kamery a zaznamenal dianie naživo z Generálnej prokuratúry SR. Je autorom reportážneho videa, ktoré videlo doteraz viac ako 160 000 ľudí s tisíckami podporných vyjadrení v diskusii. Súhlas a pobúrenie prejavilo 11 000 z nich, proti sa doteraz vyjadrilo 159 skalných Zuzany Čaputovej.
Video je dostupné na tomto linku
https://www.facebook.com/RaptorTV.cz/videos/1038455956752671

Čo sa však stalo s mojím trestným oznámením?
Vy
šetrovateľka PZ a následne aj dvaja prokurátori ho zamietli, zhodne dôvodiac,
1. že z trestného oznámenia nevyplýva ani len v hrubých rysoch reálne podozrenie zo spáchania uvedených trestných činov a
2. že prezidentka Čaputová má trestnoprávnu aj hmotnoprávnu imunitu a preto tieto podozrenia aj tak nesmú OČTK podľa zákona vyšetrovať. A čo členovia ňou organizovaných zločineckých skupín? Aj tí majú v tomto prípade imunitu? Naozaj má polícia v ostatných troch rokoch rozviazané ruky, hoci nekoná ani v najzávažnejších skutkoch rukolapne ohrozujúcich existenciu samotnej Slovenskej republiky?

Od podania trestného oznámenia ubehol viac ako rok. Čo sa však od toho času deje?

1. Na tohtoročných oslavách SNP Slováci znovu ukázali, že nezabúdajú a vedia, kto ich oslobodil. To na rozdiel od súčasných politických predstaviteľov, ktorí v čase osláv výročia SNP vyvesujú na stožiaroch pri pamätníku v Banskej Bystrici v posledných rokoch dokonca zástavy Nemecka, proti ktorému povstanie vzbĺklo a samozrejme aj zástavy USA a ďalších štátov. Chýbajú štátne vlajky Ruskej federácie a Bieloruska. V tomto aj v minulom roku boli celoštátne verejné oslavy SNP v Banskej Bystrici dokonca celkom zrušené.
Je historický fakt, že ukrajinskí nacisti z SS divízie Galícia, keď potláčali SNP a vraždili a vypaľovali slovenské dediny a osady, kričali „Slava Ukrajine“. Rovnako ako ukrajinskí dozorcovia v koncentrákoch keď vraždili Židov.
Pozdrav „Sláva Ukrajine“ používa aj prezidentka Zuzana Čaputová. Zakričí „Sláva Ukrajine“ a potom si ide uctiť hrdinov a obete SNP. Na ktorej strane vlastne stojí?
Je fakt, že vyšetrovateľ Ďurka zo skupiny čurillovcov, kvôli ktorému musel padnúť minister Šimko, mal v kancelárii hákový kríž.
Prezidentka Zuzana Čaputová udelila štátne vyznamenanie členom Bielej légie, teda práve osobám, ktoré sa podieľali na potlačení SNP.
Ako by mohli fašisti oslavovať SNP? Zrejme tak isto, ako súčasná vládna moc na Slovensku, ktorá čoraz väčšmi bojkotuje riadne oslavy SNP.

Slovenské  zákony zakazujú podporu a propagovanie režimov, ktoré potláčajú, alebo ktoré v minulosti potláčali základné ľudské práva a slobody…
 
§ 42
1 Trestného zákona
(1) Kto založí, podporuje alebo propaguje skupinu, hnutie alebo ideológiu, ktorá smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, alebo ktoré hlása rasovú, etnickú, národnostnú alebo náboženskú nenávisť alebo kto propaguje skupinu, hnutie alebo ideológiu, ktorá v minulosti smerovala k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.

§ 422 Trestného zákona
(1) Kto verejne alebo na mieste verejnosti prístupnom, najmä používaním zástav, odznakov, rovnošiat alebo hesiel, prejavuje sympatie k skupine, hnutiu alebo ideológii, ktorá smeruje alebo v minulosti smerovala k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, alebo ktorá hlása rasovú, etnickú, národnostnú, náboženskú nenávisť, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky

2. Zelenský a jeho neobanderovský  zločinecký nacistický režim  vytrvalo hlása národnostnú a náboženskú nenávisť …  Národným hrdinom a svätým dnešnej neobanderovskej Ukrajiny sa stal zločinec a masový vrah Stepan Bandera, ktorý počas druhej svetovej vojny organizoval masové vraždy, pogromy na Židov, Rusov, Poliakov, Čechov. Banderovci zabíjali aj Slovákov. Bandera, nielen nemeckí nacisti, sa významne podieľal na zločinoch holokaustu.
Oslava Banderu preto znamená popieranie holokaustu. Kto oslavuje jedného z hlavných aktérov holokaustu, ten popiera, že holokaust bol zločin. Nie je predsa možné pripomínať si 9. september ako Pamätný deň obetí holokaustu a súčasne velebiť Ukrajinu a jej súčasných predstaviteľov, ktorí majú za patróna a národného hrdinu hlavného vykonávateľa programovo a systematicky riadeného genocídneho zločinu na Ukrajine. Štát Izrael a Židia proti prejavom neobanderizmu na Ukrajine opakovane protestovali.
Naozaj, na ktorej strane stojí prezidentka Zuzana Čaputová?

3. Pokračuje podpora vojny na Ukrajine a neľudského represívneho nacistického režimu.
Ukrajinu v roku 2014 napadli Spojené štáty, krvavým nacistick
ým pučom inštalovali, neústavný nacistický režim, ktorý zaviedol brutálne represie voči ruskojazyčnému obyvateľstvu a rómskemu etniku a vojensky napadol vlastných občanov na Donbase. Krym sa pred týmto besnením nacistov zachránil, využil postavenie autonómnej republiky a pripojil sa k Ruskej federácii. Banderovci bombardovali východné oblasti Ukrajiny delostrelectvom a ľudské obydlia dokonca ostreľovali aj taktickými raketami. Do februára  2022 zavraždili viac ako 14 000 civilistov vrátane 300 detí.
Dôkazy sa nachádzajú napríklad v monitorujúcich správach OBSE a UNHCR.

Správa Organizácie pre bezpečnosť a spolupráce v Európe (OBSE) tu:
https://www.osce.org/files/f/documents/e/7/233896.pdf

Správa najvyššieho komisára pre utečencov OSN (UNHCR) tu: https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/Countries/UA/OHCHR_seventh_reportUkraine20.11.14.pdf

Na obranu vlastného štátu pred postupom NATO ďalej na východ Ruská federácia 24.02.2022 vstúpila na Ukrajinské územie a začala Špeciálnu vojenskú operáciu. Hneď na začiatku konfliktu sa podarilo uskutočniť mierové rokovania medzi Ukrajinou a Ruskou federáciou v Istanbule, kde sa dohodlo mierové urovnanie konfliktu, ktoré malo platiť od apríla 2022 za podmienok, že Krym zostane ruský, východné oblasti Donbas a Luhansk získajú autonómiu, tak ako bolo stanovené v Minských dohovoroch v roku 2015. Ďalšou podmienkou bolo, že Ukrajina nevstúpi do NATO, že zostane neutrálna, to znamená, že na jej území sa nebude budovať žiadna, ani obranná, ani útočná infraštruktúra NATO a že na Ukrajine sa zabezpečí dodržiavanie základných ľudských práv znovu aj pre ruskojazyčné obyvateľstvo. Čiže podľa tejto dohody by Ukrajina s výnimkou Krymu zostala celá a zabíjanie a ničenie sa malo okamžite zastaviť.  Samozrejme mali pokračovať dodávky lacného plynu, ropy a ostatných surovín z Ruska,  aby Ukrajina mohla rozvíjať svoje hospodárstvo a uspokojovať všetky potreby obyvateľstva.
Zelenský najprv túto dohodu  dosiahnutú v Istanbule, výhodnú pre obe strany privítal, ale poradil sa s premiérom Velkej Británie Johnsonom a prezidentom USA Bidenom, ktorí ho pred mierom varovali a prisľúbili mu, že ho vo vojne podporia. Napokon túto Istanbulskú mierovú dohodu, ktorú Putin už podpísal, Zelenský podpísať odmietol.
Dnes, po 18 mesiacoch bojov, Ukrajina ťažko prehráva, prišla už o armádu v počte 1,4 milióna mužov, z čoho je 500 000 mŕtvych a ostatní sa stali invalidi, alebo sú nezvestní. Ukrajinská pohrebná služba vytvorila až 2 milióny nových hrobových miest určených pre padlých vojakov, čo sa rovná dnešnej mobilizačnej kapacite Ukrajiny. Toto je hrôzostrašná predstava o budúcnosti mladých Ukrajincov. V dôsledku vojnového konfliktu z Ukrajiny ušla celá polovica obyvateľov a zostáva
tam 20-25 miliónov ľudí: ženy, deti, starci.  Pre porovnanie: počas stalinského hladomoru 1932-33, ktorý je uznaný za genocídu Ukrajincov, ubudlo na Ukrajine asi 3 milióny obyvateľov, aby v nasledujúcom období stalinského rozkvetu do začiatku druhej svetovej vojny pribudlo asi 10 miliónov Ukrajincov. Ukrajina v konflikte s Ruskom stratila aj ďalšie územia. K Donbasu a Luhansku pribudol Cherson a Záporožie, bojuje sa o Charkov. Keď Rusi dobyjú aj Odesu, Ukrajina stratí prístup k Čiernemu moru. O väčšinu západnej Ukrajiny má záujem Poľsko, o časti priliehajúce k Rumunsku Rumunsko, Maďarsko neskrýva záujem o Zakarpatsko.
Vychádzaj
úcuvedených skutočností Zelenského rozhodnutia vedú k obrovským stratám a nešťastiu.  Ukrajina sa rúti do vojenskej, demografickej, ekonomickej a ľudskej katastrofy. Spadla už medzi 10 najchudobnejších štátov sveta, medzi najchudobnejšie krajiny Afriky a hrozí zánik Ukrajiny ako štátu. Zelenský má na svedomí smrť a zmrzačenie niekoľko miliónov Ukrajincov. Jedni hovoria, že je blázon, iní, že bol oklamaný. Ale potom medzi tých, ktorí Zelenského klamali, patrí aj Zuzana Čaputová.

4. Prezidentka Zuzana Čaputová je spoluvinníčka. Namiesto toho, aby sa usilovala o mierové urovnanie konfliktu, podporovala a podporuje vojenskú eskaláciu tým, že sa podieľa na vojenskej propagande na Ukrajine a jej šírení aj na Slovensko. Nesie svoj diel zodpovednosti za smrť státisícov ľudí a humanitárnu katastrofu na Ukrajine, ale aj za ohrozenie SR, pretože nám hrozí zatiahnutie do vojny USA proti Rusku. Tým, že z rozhodnutia prezidentky Slovensko poslalo svoje zbrane, protilietadlový systém, lietadlá, tanky, húfnice… na Ukrajinu a dovolilo na svojom území zriadiť americké vojenské základne na Sliači a v Kuchyni, sa fakticky zapojilo do prebiehajúcej proxy vojny USA proti Ruskej federácii. Zuzana Čaputová nerešpektuje fakt, že toto nie je naša vojna, pretože Slovensko má, naopak, záujem o mierovú spoluprácu s Ruskom, ekonomicky výhodnú pre slovenských obyvateľov. A o čo iné než o ekonomickú výhodnosť pre slovenských obyvateľov a zachovanie mieru, by malo prezidentke Slovenska ísť?  Opätovne zdôrazňujem, že Čaputovej činy sú hrozbou, že ďalším štátom zneužitým Spojenými štátmi vo vojne proti Rusku môže byť Slovensko.
Podľa slovenských zákonov je ohrozovanie mieru trestné.
 
§ 4
17 Trestného zákona
(1) Kto v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až desať rokov.
(2) Odňatím slobody na desať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa potrestá páchateľ, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) v spojení s cudzou mocou alebo cudzím činiteľom,

Samozrejme, pre súčasný stav v spoločnosti, by bola potrebná rekodifikácia trestného zákona.   Trestné činy proti mieru by mali byť lepšie definované, aby mohli byť postihované aj konkrétne činy politikov vedúce k vojne. Novo kodifikované by mali byť trestné činy ohrozenia prirodzeného záujmu obyvateľstva na zachovaní mieru a ohrozenia mierovej spolupráce medzi národmi. Bez politikov a ich individuálnych ambícií by žiadne vojny neboli. Politici dnes vedú globálnu informačnú vojnu, totálne prekrúcajú spoločenské fakty, manipulujú verejnú mienku, zneužívajú médiá. Môžu nás priviesť do civilizačnej katastrofy, ku kolapsu ľudskej spoločnosti a masovým obetiam. A na to všetko by malo moderné trestné právo pamätať.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Lipták

O AUTOROVI

Som lekár s 36-ročnou praxou v prvom kontakte s pacientmi - obyčajný pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 151

Celkové hodnotenie: 25.7

Priemerná čítanosť: 4742

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Slovenský Patriot chce v EP presadzovať suverénnu zahraničnú politiku

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Miroslav Radačovský) Aktualizované 29. apríla 19:59 Jednou z hlavých priorít, ktoré chcú kandidáti strany Slovenský Patriot presadiť v Európskom parlamente (EP),…

    Rada RTVS mieni, že vedenie mohlo znížiť hospodársku stratu, manažment nesúhlasí

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Dôsledným priebežným sledovaním vývoja hospodárenia i správnymi manažérskymi opatreniami mohol manažment RTVS predísť, respektíve minimalizovať vykázanú stratu v…

    "Globálna vzbura proti Amerike": Prvé krajiny sa rozhodli pre rázne kroky. Kto sa k nim pridá?

    0icon

    Washington 29. apríla 2024 (HSP/Foto:twitter)   Africké a blízkovýchodné krajiny sťahujú zlaté rezervy zo Spojených štátov, čím oslabujú dolár   Africké a blízkovýchodné krajiny začali…

    Lipšic musel vysvetľovať najnovšiu kauzu. Uhrík reaguje: Čo robí ten chlap ešte na prokuratúre ?!

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR)   Predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa na sociálnej sieti pohoršoval nad správaním prokurátora Daniela Lipšica v pracovnom čase Poukázal…

    Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, Filip Kuffa hovorí o výmysloch

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Gregor Kuffa, brat a syn štátnych tajomníkov envirorezortu, sa zúčastňuje na oficiálnych rokovaniach,…

    Bild: Varšava je presvedčená, že Západ môže eskalovať konflikt na Ukrajine beztrestne

    0icon

    Varšava 29. apríla 2024 (HSP/Bild/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   „Máme na výber: buď porazená ruská armáda mimo Ukrajiny, alebo víťazná ruská armáda na hraniciach s Poľskom. A…

    Prečo tak strašne teraz záleží Naďovi na tom, aby to Kaliňák čo najrýchlejšie podpísal?

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: TASR: Pavel Neubauer, František Iván)   Exministrovi Jaroslavovi Naďovi zjavne mimoriadne záleží na tom, aby minister obrany Robert Kaliňák podpísal…

    Obľúbený francúzsky herec Gérard Depardieu skončil vo väzbe

    0icon

    Paríž 29. apríla 2024 (HSP/CNN/Foto:AP/Axel Schmidt)   Francúzskeho herca Gérarda Depardieua ráno zadržali v súvislosti s obvinením zo sexuálneho napadnutia dvoch žien. Je vo väzbe,…

    Koncom mája sa to začne

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service via AP)   Ruská federácia pripravuje koncom mája alebo v júni veľkú ofenzívu, uviedli zdroje z…

    RTVS si pripomenie 20. výročie členstva v EÚ

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) si v stredu (1. 5.) pripomenie 20. výročie členstva Slovenskej republiky v Európskej…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA