Exaktná, ekonomická negácia Zisku. alebo Makroekonómia > hazardná hra s ľudskými životmi.

Svetovú ekonomiku ovládajú dve nevlastné sestry, mikro a makro ekonómia. Aj profesionálom sa niekedy nedarí rozlíšiť, ktorá je, ktorá a, čo ktorá ovláda v spoločnosti. Pritom medzi makroekonómiou a mikroekonómiou  je presná hranica a tou je “brána podniku či pult predajne”. 

Mikroekonómia riadi ekonomické vzťahy za bránou v podniku (za pultom) a vzťahuje sa na ňu vnútropodnikové účtovníctvo, v ktorom sa účtuje  len o vnútropodnikových vzťahoch. Akékoľvek straty či zisky sa musia navzájom kompenzovať. V podvojnom účtovníctve sú na tento účel zriadené vnútropodnikové účty, ktoré sa stretávajú na účte 395, ktorý v konsolidovanej závierke musí skončiť na nule, teda žiaden zisk ani strata z týchto vzťahov nemôže vzniknúť!!! To, čo sa vyprodukuje a je na sklade, je PRODUKTOM, nie TOVAROM a jeho hodnota (cena) predstavuje úplné celospoločenské náklady nielen podniku, ale celej spoločnosti!

Hodnotu podniku v celkovom účtovníctve, v ktorom sa účtuje o vzťahoch k spoločnosti ako celku (pracujúcim, dodávateľom, vlastníkom podniku a štátu) predstavujú >aktíva<, ktorých obsahom sú majetky, peniaze, pohľadávky a všetky náklady, vrátane straty ak ju podnik dosiahol. Táto strata je aktívum, medzi pohľadávkami voči majiteľom podniku. Zisk v aktívach nie je!!!

Makroekonómia je to, čo je pred bránou podniku (pred pultom). Makroekonómia, teda riadi vzťahy podniku so spoločnosťou. To sú vzťahy podniku s inými subjektami (dodávatelia, pracujúci, poisťovne, majitelia podniku a štát) v účtovníctve tvoria osobitnú skupinu účtov > pasíva <, ku ktorým patria aj výnosy a Zisk > pasívum! Tu sa mení PRODUKT na TOVAR – cenu – hieroglyf.

Spojnicu medzi cudzími subjektami (pasívami) a vlastným podnikom (aktívami) tvorí jediný účet, a to je účet 431 – Výsledok hospodárenia v schvaľovaní. Ten, teda vzniká zo vzťahu podniku s jeho partnermi, a teda aj so spoločnosťou ako celkom! Toto je už makroekonómia, ktorá ovláda vzťah podniku so spoločnosťou ako celkom.

Tak a teraz pozor!!! 

  • Ak podnik dosiahne ZISK je to jeho dlžoba (pasívum) voči vlastníkom podniku. Podnik a cez neho skutoční tvorcovia reálnej hodnoty PRODUKTU od pracujúcich po celú spoločnosť, ktorí boli odmenení za jeho tvorbu cez mzdy, odvody a dane, teda boli pred bránou podniku (pri pulte) okradnutý vo výške zisku, ktorý podnik dosiahol!  Tu už žiadna práca nebola vykonaná, a preto vždy Zisk je bezprácna hodnota.

    ZISK nie je realita, je to fiktívna veličina, pomocou ktorej sa riedi obraz reality a slúži na okrádanie spoločnosti jednotlivcami. Makroekonómia je, teda falošná ideológia nie veda.

  • Ak by podnik dosiahol stratu (bolo by to aktívum) túto by si nárokoval od svojich vlastníkov

  • Zisk je aktívum, teda pozitívny jav len pre majiteľov podniku. Pre podnik a cez neho pre pracujúcich, poisťovne a štát, teda zbytok spoločnosti, ktorá vlastne zhotovila produkt je to pasívum, záväzok a teda strata rovnajúca sa výške zisku!!!

  • Čo z toho plynie? Ak by sa mikroekonómia používala v celosvetovom priestore, žiaden zisk ani strata by nemohli vzniknúť, pretože suma ziskov by sa musela rovnať s presnosťou na jeden cent sumám strát.

Toto je dialektický výklad celosvetovej ekonomiky, ktorý makroekonóm nepochopí, lebo bol vychovaný k monoteistickému spôsobu chápania ekonómie a nekonečnej úcte k bezprizornému (bezprácnej hodnote) bohu, zvaný Zisk!

Záver

Makroekonómia je zločinecká ideológia určená na produkciu bezprácneho zisku a okrádanie spoločnosti ako celku jednotlivcami.

Jedinou „zmysluplnou“ obranou makroekonómov, zrejme bude prehlásenie, že majitelia podnikov si bezpracné zisky zaslúžia, lebo riskujú na TRHU. Touto cestou uznajú, že makroekonómia nie je veda, ale hazardná hra s ľudskými životmi, tak ju pošlime do horúcich pekiel a začnime žiť ako rozumní ľudia.

Začnime deliť spoločenskú produkciu prostredníctvom trhu ovládaného človekom, podľa skutočných zásluh a spoločnosťou uznaných potrieb a nie v nezmyselnej (živelnej) konkurencii či vojnách volov.

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Andrej Sablič

O AUTOROVI

Akadémiu spoločenských vied v Moskve som ukončil v roku 1979 pred skúšobnou komisiou prehlásením a obhajobou, že „politická ekonómia socializmu nie je veda ale kniha rozprávok o socializme“. O dnešnej ekonómii a teóriách ktoré ju obhajujú, a „vylepšujú“ to platí dvojnásobne. Žiaľ nechceme vyzerať hlúpo pred súčasníkmi a tak ostaneme hlúpi pre našich potomkov. Ja to odmietam a spravím všetko preto aby tomu tak nebolo!!!

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 125

Celkové hodnotenie: 15.74

Priemerná čítanosť: 981

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Zica v Paríži okradli, prišiel o cennosti v hodnote 500.000 eur

    0icon

    Bývalý brazílsky futbalista Zico sa stal tesne pred štartom OH v Paríži terčom zlodejov. Neznámi páchatelia mu ukradli tašku s mimoriadne cenným obsahom.

    Pri požiari slamy v Malom Šariši vznikla predbežná škoda 15.000 eur

    0icon

    Malý Šariš 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Profesionálni a dobrovoľní hasiči vo štvrtok (25. 7.) večer zasahovali pri požiari približne 350 balíkov slamy v…

    Na diaľnici R1 treba počas víkendu počítať s dopravnými obmedzeniami

    0icon

    Bratislava 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Na diaľnici R1 treba počas soboty (27. 7.) od 7.00 h a nedele (28. 7.) do 18.00 h počítať…

    HZS pomáhala pod Rysmi 17-ročnému turistovi, poranil si dolnú končatinu

    0icon

    Horskí záchranári v piatok pomáhali 17-ročnému českému turistovi, ktorý pod vrcholom Rysov spadol a poranil si dolnú končatinu. O súčinnosť požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej…

    Ružomberok požiadal o odloženie zápasu 2. kola proti Žiline

    0icon

    Žilina 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Stretnutie 2. kola futbalovej Niké ligy medzi MŠK Žilina a MFK Ružomberok sa na štadióne pod Dubňom neodohrá…

    Francúzsko po útokoch posilnilo bezpečnosť na železničnej sieti

    0icon

    Francúzsko posilnilo po nočných útokoch bezpečnostné opatrenia na železničnej sieti. Informovala o tom v piatok národná železničná spoločnosť SNCF. Podpaľačské útoky zasiahli železničnú dopravu v…

    Dve chránené lokality v Nízkych Tatrách podľa ochranárov ohrozuje ťažba dreva

    0icon

    Dvojica cenných chránených lokalít v Nízkych Tatrách je podľa mimovládnych ochranárov z občianskeho združenia (OZ) Prales a iniciatívy My sme les ohrozená ťažbou dreva. V…

    SaS: Stabilizačný príspevok je výsmechom policajtov

    0icon

    Stabilizačný príspevok je výsmechom policajtov. Je načase pýtať sa, kto bude novým ministrom vnútra. Uviedla to opozičná SaS. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podľa…

    ÚVZ: RÚVZ pristupujú k problematike hluku zodpovedne a chránia zdravie ľudí

    0icon

    Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) pristupujú k problematike hluku zodpovedne a chránia zdravie ľudí v zmysle národnej legislatívy. Tá má prísnejšie prípustné hodnoty určujúcich veličín…

    ITA suspendovala Iračana Sehena za užitie anabolických steroidov

    0icon

    Olympijské hry v Paríži majú svojho prvého dopingového hriešnika. Iracký džudista Sajjad Sehen, ktorý sa chystal na svoju prvú olympiádu, mal pozitívny test na anabolické…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Miroslav Iliaš

    Viktor Pondělík

    Artem Klymenko

    Erik Majercak

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    .

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA