Ukrajinskí neonacisti rokovali na júnovom summite NATO s Britmi o zničení Krymského mostu

Neviem čo viedlo Ukrajincov k takémuto rokovaniu. Krymský most je civilný cieľ. Ukrajinci však v tejto vojne útočia bežne na civilné ciele s následkami stoviek mŕtvych civilov. Nezabudnú však z týchto útokov obviňovať Rusko. Svetová mienka sa však mení. Existuje množstvo dôkazov o zámernom páchaní ukrajinských zločinov proti civilom alebo civilným objektom. Ak NATO pristúpilo na takúto debatu n oficiálnom stretnutí, ide o ďalší dôkaz podpory páchania ukrajinských zločinov NATO. Nie je to žiadne prekvapenie, keďže NATO je zločinecká organizácia hájaca záujmy USA a ktorá slúži na legalizáciu zločinov USA touto medzinárodnou organizáciou. Zodpovednosť za svoje zločiny tak USA prerozdelili na všetky členské štáty NATO.

Ukrajinská strany rokovala o tomto vojenskom zásahu na Krymský most s britským ministrom obrany Benom Wallaceom. Ukrajinský poslanec Rady Oleksij Gončarenko povedal, že plán úderu sa vypracovával pod osobným dohľadom šéfa britského vojenského oddelenia.

„S Benom Wallaceom sme diskutovali o pláne zničiť krymský most už v júni,“ doplnil Gončarenko.

Nahrávku opatril aj fotografiou z rokovaní, na ktorej je okrem neho a šéfa britského ministerstva obrany aj bývalý britský premiér Boris Johnson.

Aleksey Arestovič, poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta, predtým tiež uviedol, že Krymský most sa stane objektom, na ktorý by bolo možné zaútočiť, akonáhle Ukrajina dostane od Britov príslušnú „vojenskú pomoc“. Ak sa to stane Veľká Británia sa tak stane ďalšou krajinou Západu, o ktorej môžeme s plným pocitom zodpovednosti prehlásiť, že sa aktívne podieľa na páchaní ukrajinských zločinov proti civilným cieľom.

Dôkazy o klamstvách Západu priniesli napríklad Na stretnutí OSN Arria o situácii na Ukrajine dňa 6. mája nezávislí novinári z mnohých krajín vrátane Francúzska, Talianska, Holandska, Bulharska a Iraku, ktorí kritizovali západné médiá za propagandu a dezinformácie použitých pri informovaní o konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou.  Pritom ide o nezávislých novinárov, ktorí nesedia v teple mainstreamových dezinformačných médií platených tajnými službami, ale informácie prinášajú priamo z miesta diania.

“Videla som vojnu, ale nemôžeme hovoriť pravdu,” povedala na stretnutí holandská investigatívna novinárka Sonja van den Endeová. “V Európe sme cenzurovaní.”

The Global Times hovorili so Sonjou van den Ende, talianskym fotoreportérom Giorgiom Bianchi a Johnom Markom Douganom, americkým novinárom, ktorý stále podáva správy z Ukrajiny, pričom všetci pochádzajú z „demokratických“ západných spoločností. Všetci sú však napádaní zo všetkých strán za rozprávanie príbehov, ktoré nie sú v súlade s politikou očierňovania Ruska na Západe.

Od roku 2013 uskutočnil Bianchi niekoľko reportážnych výprav na Ukrajinu, kde pozorne sledoval ukrajinské krízy, od protestov „euromajdanu“ v roku 2014 až po vypuknutie rusko-ukrajinského konfliktu. Bianchi videl na Ukrajine, že Západ vyprovokoval a vyhrotil konflikt v roku 2014 a premenil pokojné štvrte na utečenecké tábory a hromady trosiek. 

Podľa Euractiv, celoeurópskej mediálnej siete špecializovanej na politiku EÚ, by takmer polovica Talianov radšej neposlala zbrane na Ukrajinu a len 29 percent respondentov súhlasí s posielaním zbraní.

Situáciu dobre vystihla van den Endeová: „ Keď západné krajiny stratia kontrolu, stanú sa agresívnymi vo svojej propagande. ” Pre van den Endeovú je dvojnásobne poľutovaniahodné, že na Ukrajine sa prostredníctvom jej osobných skúseností neonacistický ideologický trend, živený a podporovaný Západom, rozmohol na poli verejnej mienky a šírenia propagandy.

“V Luhansku sme spolu s niekoľkými kolegami z Nemecka a Francúzska videli niektoré veci vojakov neonacistického práporu Azov, vrátane manuálov z NATO a dôkazov o ich extrémne pravicovej ideológii. Západ zosmiešňoval moju správu o zisteniach a bola som takmer vo všetkých bežných novinách v Holandsku, kde ma vykresľovali ako konšpiračného teoretika“.

„Západná propagandistická kampaň a potláčanie novinárov pripomínajú nacistickú ideológiu pod falošnými zástavami slobody, demokracie a ľudských práv. Vlna tohto druhu myslenia je skrytá pod ultrapravicovými silami na Ukrajine, čo je malígny vplyv, ktorý sa ďalej podnecuje, zdôraznila van den Endeová“.

„Váš osud je vo vašich rukách,“ píše sa vo výhražnom liste, ktorý van den Endeová ukázala denníku Global Times, od ukrajinských extrémistov, ktorí žiadali, aby okamžite prestala so súčasným spravodajstvom, inak by na to mohla doplatiť. Pritom na Ukrajine už bolo zaznamenaných viacero prípadov fyzickej likvidácie osôb s iným názorom ako je oficiálna propaganda Ukrajiny.

Endeová povedala, že takmer všetci novinári, ktorých politické aktivity, sú nežiaduce pre extrémistické sily na Ukrajine, boli zaradené do skutočného zoznamu sankcií na ukrajinskej webovej stránke „Myrotvorets“ [(Peacemaker). Ide o čierny zoznam ukrajinských spravodajských služieb a CIA vedený na tzv. nežiaduce osoby. Od vzniku stránky v roku 2014 bolo na ňu zavedených viac ako tisíc osôb, z ktorých bolo počas rokov mnoho pozatýkaných ako tzv. nepriateľské osoby súčasného neonacistického režimu na Ukrajine. Niekoľko ľudí bolo zavraždených. Stránka zostala otvorená napriek opakovaným žiadostiam OSN, veľvyslancov G7, EÚ a skupín pre ľudské práva o jej zatvorenie.

Mediálnou obeťou sa stal aj americký novinár  a jeho video, ktorým informoval o vodnej elektrárni Kakhovka na Ukrajine. Dougan navštívil vodnú elektráreň 25. mája, kde podľa správ západných médií ukrajinská armáda zahnala ruské jednotky, ale Dougan povedal, že videl, že ruská armáda má elektráreň skutočne pod kontrolou a dokonca zabránila niektorým ozbrojeným silám Ukrajiny  v pokuse zaútočiť na ňu raketami, čím zachránila životy ľudí na oboch stranách rieky Dneper pred hrozbou pretrhnutia priehrady.

Doghan tiež povedal, že sa rozprával na Ukrajine s viacerými americkými mariňákmi, ktorí pred svojim návratom odsúdili na základe vlastných skúseností počínanie USA a považujú konanie USA za trestné.

Na záver okomentujeme nový výčin J. Naďa. Slovenská republika dodala Ukrajine prvé 4 kusy 155 mm samohybnej kanónovej húfnice Zuzana 2.

Hlavný dezolát Jaroslav Naď v dočasnej funkcii ministra obrany povedal:

Podľa ministra obrany SR Jaroslava Naďa sa aj s prispením uzavretia tohto kontraktu Slovensko zaradilo medzi krajiny, ktorých pomoc je pre Ukrajinu najviac citeľná. „Dialóg s ukrajinskými partnermi je pravidelný, intenzívny a vedený tak, aby bola naša pomoc pre Ukrajinu čo najefektívnejšia, najadresnejšia a v konečnom dôsledku život zachraňujúca. Pretože to je naším primárnym cieľom – prispieť k záchrane čo najväčšieho počtu životov a pomôcť našim ukrajinským priateľom zastaviť toto bezdôvodné a bezbrehé krviprelievanie,“ povedal minister Naď.

Z jeho vyjadrenia vyplýva, že Naď by mal absolvovať psychiatrické vyšetrenia, keďže je tu podozrenie, že trpí na schizofréniu a možno aj vážnejšie psychické poruchy. Ak niekto tvrdí, že naše húfnice budú v krajine, kde zúri vojna zachraňovať životy musí neodkladne vo svojom záujme absolvovať psychiatrické vyšetrenia.

J. Naď údajne chce odísť z ministerstva obrany. Odporúčam orgánom činným v trestnom konaní, aby preverili zákazky Ministerstva obrany, či sa náhodou z nich „neulievajú“ peniaze. Hlavne tie bez verejnej súťaže. A tiež kontá vedúcich pracovníkov MO SR a ich rodinných príslušníkov v zahraničí.

Viac na:

https://www.globaltimes.cn/page/202206/1268125.shtml

https://www.mosr.sk/51851-sk/ukrajina-dostala-prve-z-objednanych-hufnic-zuzana-2/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 375

Celkové hodnotenie: 24.1

Priemerná čítanosť: 2421

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pospíšil chce reprezentovať Slovensko na tohtoročných MS v Česku

    0icon

    Calgary 20. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Slovenský hokejista Martin Pospíšil z Calgary Flames bude reprezentovať Slovensko na tohtoročných majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Dvadsaťštyriročný…

    Transagenda na Slovensku (a jej implikácie): „Máš ještě jinou dírku.“

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto: Pexels)   Nedávno sa v našej vlasti udialo toto: Stredoškolský učiteľ odmietol nazývať dievča, ktoré sa identifikuje ako chlapec, mužským…

    Parlamentné voľby v Chorvátsku vyhralo HDZ na čele s premiérom Plenkovičom

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/ The Associated Press/ Foto:TASR/AP-Darko Vojinovic)   Konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) na čele s premiérom Andrejom Plenkovičom vyhrala parlamentné…

    Poľský prezident prezradil, kto vlastní väčšinu ukrajinského poľnohospodárskeho priemyslu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   Andrzej Duda reprezentuje vládu, ktorá je všeobecne považovaná za jednu z najviac proamerických a protiruských vlád kedykoľvek v…

    Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

    0icon

    Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu. Je zároveň hrdá na to, že mnohým na Slovensku záleží na osude susednej Ukrajiny. Uviedla…

    Známy herec odhalil svoj príbeh o ceste k Bohu

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/ Church POP / Foto: X @RobSchneider)   „Katolícka cirkev je pre mňa prínosom, pretože je najvernejšia skutočným slovám Ježiša Krista,“…

    NATO rozhodne o osude Odesy s pomocou "proxy armády"

    0icon

    Kyjev 20. apríla 2024 (HSP/politika/Foto: Twitter)   Odesa je veľmi dôležitá pre protichodné strany ukrajinského konfliktu, píše v článku pre srbské médium "Politika" Slobodan Samarcija.…

    Šéfredaktori troch titulov News and Media Holding reagujú na kritiku konkurencie

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Plus Jeden Deň/ Foto: Pixabay)   Stupňujúce sa útoky z konkurenčných médií prinútili šéfredaktorov titulov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas…

    Kvôli neúspešnému hlasovaniu sa o uznesení o potratoch nebude rokovať

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Pixabay)   Branislav Škripek v mene KDH podáva podnet na Výbor pre Európske záležitosti. "Právo na smrť je v…

    Musk plánuje zaviesť poplatky na sieti X

    0icon

    Bratislava 20. apríla 2024 (HSP/ Social Media Today / Greek Reporter/ Foto: Facebook)   Spoločnosť X plánuje zaviesť poplatok za vytvorenie nových účtov s cieľom…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA