Ľudstvo sa chveje nad priepasťou!

Vysoký stupeň poznania v technológiách (výrobných silách) a katastrofálna zaostalosť poznania o medziľudských (výrobných) vzťahoch priviedla ľudstvo po tisíce ročnom vývoji, počnúc otrokárskou spoločnosťou, pred brány pekla na zemi.

Pozeráme sa na tento stav všetci ako teľce na maľované vráta!!!

Opisujeme, konspekt-ujeme, obdivujeme a rozmnožujeme myšlienky staré nie desiatky, ale už stovky rokov, namiesto toho, aby sme sa pozreli pravde do očú!

Za 30 rokov sa nenašla na Slovensku duša, ktorá by bola ochotná rozmýšľať so mnou o inej ako kapitalistickej či socialistickej spoločnosti. O spoločnosti, ktorá by zodpovedala pojmu homo sapiens, teda o spoločnosti rozumnej a mierovej.

Spoločenské vedy a politici zalamujú ruky a čumia do priepasti, pred ktorú sme sa dostali, namiesto toho, aby sme sa obzreli do minulosti, kde ľudstvo spravilo chybu.

Bolo to dávno, keď človek začal organizovane, systémovo okrádať iného človeka, bolo to pri zrode otrokárskej spoločnosti a tomuto hriechu sme verní dodnes. My sa ho nechceme zbaviť, my ho milujeme, zdokonaľujeme, my ho ospevujeme. Všetky technologické objavy sa podriaďujú ZISKU, teda novodobým, hybridným formám okrádania a zabíjania človeka človekom. To je to semienko, ktoré vtedy človek zasial medzi ľudí a teraz odkvitá. Žiadna spolupráca, žiadna pomoc človeka človeku, len konkurencia a konkurencia v jej dokonalosti od právnej ochrany až po atómové zbrane a systém Perimeter známy ako “Mŕtva ruka”, ktorá visí nad nami. Toto je život, ktorí obdivujeme a zároveň nad ním nariekame.

V minulom článku Ako vo svete k spravodlivosti, mieru a rozumnému spolužitiu s prírodou?, som tento vývoj ľudstva zhodnotil aj ukázal krátko a jasne cestu, ako ho zmeniť.

Ľudí neznalých mikro a makro ekonómie chcem upozorniť, že môj návrh novej cesty pre ľudskú spoločnosť nie je žiadna fantázia, ako ma obviňujú makroekonomickí šarlatáni, ale požitie osvedčených, a teda exaktných princípov mikroekonómie pre ekonomickú vedu ako celok a celú spoločnosť, doplnené o pevnú mernú (menovú) jednotku odvodenú od tvorcu ekonomických hodnôt, teda človeka.

Teóriu Mikuláša Koperníka v stredoveku, ktorá je podstatne zložitejšia na pochopenie, ľudia pochopili, ale dôkazy o zločinnosti makroekonomického učenia, ktoré sa dotýkajú každého z nás a ohrozujú ľudstvo i túto planétu sú Vám nepochopiteľné a ste voči ním ľahostajní ako tie teľce pred maľovanými vrátami. Dôkazy, ktoré ľudia Vám predkladám sú oproti Koperníkovej teórii o pohybe nebeských telies neporovnateľne menej náročné na pochopenie a naviac podložené každodennými i historickými dátami a s Vami to ani nehne!!!

Ja vám nerozumiem ľudia!!!

Alebo?! Myslím si, že som Vám v tejto chvíli porozumel! Áno!!! Vy pod ekonómiou rozumiete mikro aj makro ekonómiu. Vy pod ekonómiou chápete aj to, čo robili, písali a v školách nám vysvetľovali, taký velikáni „ekonómie“ ako Smith, Marx, Keynes, nositelia Nobelových cien za ekonómiu a ďalší a ďalší „ekonómovia“!!!

Za socializmu sme tomu poctivo hovorili „polit-ekonómia“. Teda zmes politiky a ekonómie!!! Ak je v tom politika, tak to už nemôže byť ekonómia, ak je v tom politika, tak to už nemôže byť exaktná veda. V politike 2+2 môže byť 3, 4, aj 5. V skutočnej ekonómii nič také neexistuje!!! 2+2=4, a preto skutočná ekonómia je skutočná, teda exaktná veda!!! Polit-ekonómia takou vedou nie je a nemôže byť!!!

V exaktnej ekonómii neexistujú premenné, neexistuje samotný zisk bez rovnocennej straty, zisk sa tvorí na trhu a nadhodnota či pridaná hodnota v podniku, zisk peniaze devalvuje a nadhodnota revalvuje. Kapitalista (makroekonómia) neokráda pracujúcich v podniku (mikroekonómii), lebo v podniku sa kradnúť nedá, suma aktív sa musí rovnať na cent sume pasív, preto zisk sa musí rovnať strate, preto ak vznikne nadhodnota musí klesnúť cena produkcie na sklade a nie zvýšiť o nejaký bezprácny zisk.

Kradnúť sa dá len na trhu, cestou Marxovej takzvanej abstraktnej (záhadnej, neidentifikovateľnej) práce. Po-lopate bez-práce alebo jasne povedané bezprácny zisk!!!

Nuž a na trhu sa kapitalista (makroekonómia) nestretá s pracujúcim, ale so spoločnosťou, ako celkom, a preto neokráda len pracujúceho, ale celú spoločnosť, a tak ju rozkladá na bohatú a chudobnú časť spoločnosti – antagonizuje!!! Stavia človeka proti človeku rovnako, ako otroctvo rozdeľovalo viditeľne ľudí na otrokov a otrokárov. Dnes to nevidíme, lebo to už nerobí kapitalista, ale všemocná ideológia zvaná makroekonómia.

Tak, tak, konečne pochopme, že problém nie je v ľuďoch, ale v ideológii, ktorú všetci uznávame korporatívne oveľa dôslednejšie a vieru_hodnovernejšie ako kresťania kresťanstvo. Prečo? Lebo kresťanstvo bolo jedno z mnohých, ale makroekonómia je len jedno v mnohom. My nič iné nepoznáme! A to nie je pravda, lebo poznáme skutočnú, exaktnú ekonómiu, ktorú sme ponížili na akúsi mikro-ekonómiu!!! My sme z neutrálnej vednej disciplíny spravili slúžku (Bieleho koňa) pre skryté okrádanie človeka človekom.

Že nám nie je hanba a do plaču z tohto univerzálneho, celosvetového klamstva!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale, aby som zbytočne neublížil Smithovi, Marxovi, Keynesovi a iným z minulosti musím povedať, že možno v tej dobe ekonómia v časti dnes nazývanej mikro-ekonómia, nevedela stanoviť „úplné celospoločenské náklady“ na svoju produkciu, a preto potrebovala „politickú barličku“. Dnes, ale ekonómia s tým problém absolútne nemá!!! Stanovuje ich s presnosťou na jeden cent pod termínom „úplné vlastné náklady,“ v ktorých nie sú len konkrétne náklady účtovnej jednotky, ale spoločnosti ako celku. Sú síce dnes rozhádzané a nesystemizované, ale sú v účtovnej jednotke naozaj všetky, stačí ich poctivo systemizovať, aby sme im rozumeli.

Naviac každá uzatvorená ekonomická jednotka používa vo svojom internom účtovníctve pevnú mernú (menovú) jednotku, ktorá vznikla pri jej založení, vkladom jej vlastníkov. Otvorené jednotky takúto pevnú jednotku (menu) nemajú, a preto pri uzatváraní si ju musia stanoviť alebo prevziať univerzálnu mernú (menovú) jednotku, ktorá zatiaľ neexistuje, preto ju v predchádzajúcom článku navrhujem.

Tak vážení spoluobčania tejto planéty, konečne sa zobuďte z Vášho makro-ekonomického spánku a začnite myslieť skôr, ako bude už neskoro!!!

V Michalovciach 18.7.2022

Andrej Sablič

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Andrej Sablič

O AUTOROVI

Akadémiu spoločenských vied v Moskve som ukončil v roku 1979 pred skúšobnou komisiou prehlásením a obhajobou, že „politická ekonómia socializmu nie je veda ale kniha rozprávok o socializme“. O dnešnej ekonómii a teóriách ktoré ju obhajujú, a „vylepšujú“ to platí dvojnásobne. Žiaľ nechceme vyzerať hlúpo pred súčasníkmi a tak ostaneme hlúpi pre našich potomkov. Ja to odmietam a spravím všetko preto aby tomu tak nebolo!!!

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 117

Celkové hodnotenie: 15.58

Priemerná čítanosť: 948

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Žiga absolvoval prvú časť Konferencie predsedov parlamentov krajín EÚ

    0icon

    Podpredseda Národnej rady (NR) SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený výkonom právomocí predsedu NR SR, v pondelok absolvoval prvú časť Konferencie predsedov parlamentov členských…

    Jedináková aj Kubalová postúpili do štvrťfinále a zabojujú o medaily

    0icon

    Slovenská reprezentantka v boxe Miroslava Jedináková postúpila na ME v Belehrade do štvrťfinále v kategórii do 60 kg. Medzi elitnú osmičku sa dostala po osemfinálovom…

    Blanár na Rade EÚ predstavil výsledky rokovania slovenskej a ukrajinskej vlády

    0icon

    Ukrajina bola hlavnou témou pondelňajšieho spoločného zasadnutia ministrov obrany a zahraničných vecí EÚ v Luxemburgu, ktorí sa však venovali aj konfliktu na Blízkom východe. Uviedol…

    "Vojna" Nottinghamu s rozhodcami, klub cíti krivdu po zápase s Evertonom

    0icon

    Anglický futbalový klub Nottingham Forest oznámil, že podal oficiálnu žiadosť o zverejnenie rozhovorov medzi rozhodcami po nedeľňajšej prehre 0:2 s Evertonom. Účastník Premier League chce…

    Turizmus po pandémii v Bratislave ožíva, vytvára to tlak na dopravné riešenia

    0icon

    Turizmus v Bratislave po pandémii COVID-19 ožíva. Doterajšie údaje ukazujú, že sa v počte návštevníkov vracia k číslam z rekordného roku 2019. V pondelok to…

    Primátor Prešova avizuje stiahnutie bodu o hazarde z programu zastupiteľstva

    0icon

    Bod programu týkajúci sa návrhu všeobecne záväzného nariadenia o zákaze umiestnenia herní na území mesta Prešov primátor mesta František Oľha plánuje stiahnuť zo stredajšieho (24.…

    Štátny tajomník Marek Eštok odcestoval na pracovnú cestu do Čínskej ľudovej republiky

    0icon

    Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok odcestoval na pracovnú návštevu Čínskej ľudovej republiky (23. – 25. apríla 2024). Cieľom…

    Odhalenie NKÚ: Stámilionové Covidové Eldorádo

    0icon

    Bratislava 22. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Poslanci Smeru Tibor Gašpar a Richard Glück vo svojom videu na Facebooku upozorňujú na to, ako predchádzajúce vlády…

    Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom

    0icon

    Prezidentka SR Zuzana Čaputová bude od utorka (23. 4.) do piatka (26. 4.) úradovať z Košíc. V utorok sa stretne s primátorom mesta Jaroslavom Polačekom…

    SNS navrhuje do súdnej rady svojho kandidáta: Štefana Harabina

    0icon

    Bratislava 22. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian) Aktualizované 22. apríla 16:46 SNS navrhne za člena Súdnej rady exsudcu a neúspešného prezidentského kandidáta Štefana Harabina. Na Facebooku…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA