Očkovanie

Lokdaun
Máme entú vlnu hnusoby. Vláda zatvára čo môže a obmedzuje koho vládze. Televízie na všetkých kanáloch vysielajú variácie na jedinú tému – nezodpovední antivaxeri a nimi poškodení zodpovední zaočkovanci. Človek by mohol získať dojem, že očkovanie je slnko nad krajinou.
Už nie len vyberaní lekári, odborníci a odborníčky zo všetkých možných kútov a zákutí, ministri a ministerky, ale aj “náhodne” oslovené hlasy ulice nahovárajú – očkujte sa. Dokonca už aj naša citlivá, vnímavá a prepekná prezidentka sa rozčertila. Vraj musíme prestať tliachať a šíriť bludy, lebo sme najhorší na svete. Mimochodom, slovník hoden hlavy štátu.
„Dobré poledne“. Ja som sa nedal zaočkovať. Som antivaxer?! Nie! Iba som nedôverčivý a moja nedôvera každým dňom rastie. Milá paní prezidentka. Vy neviete, že hnusoba neprišla včera? Vy sa nepamätáte na výroky najzodpovednejších politikov, ktorí sa radili s tými najvzdelanejšími odborníkmi a prijali tie najlepšie riešenia? Máte problém s krátkodobou pamäťou? Dnes nie je ťažké kliknúť a nájsť si archív. Všetko je na Webe.
Odborníci, počas novodobého SNP odpálili atómovú bombu. Ako vo vojne vyhlásili stanné právo. Ignorovali ústavu, naše aj medzinárodné zákony, ignorovali rozhodnutia súdov po druhej svetovej vojne a čo dosiahli? Ako kobylky v Egypte žije hnusoba ďalej. Chvíľu ticho, pokoj, a zrazu vlna. Aj naši odborníci. Chvíľu ticho, potom rečí a šup – lokdaun. Nepomáha testovanie, rúška ani respirátory, dokonca ani igelit, slabé je očkovanie, nefunkčné sú obmedzenia. To neregistruje? Neviete, že podobné problémy majú aj štáty v ktorých obyvatelia uverili? Mnohí sú zaočkovaní aj tretí krát. Prečo, keď „naši“ sľubovali slobodu? Druhú dávku posilňujú treťou. Prečo aj oni lokdaunujú? O viere v Boha nepochybujem, ale viera vo vakcínu?
Prečo mi nadávate? Prečo ste sa nepričinili, aby som si mohol vypočuť na slovo vzatých odborníkov, ktorí vedia, že Zem je guľatá s neodborníkmi, o ktorých si myslia, že Zem je plochá. Nepochybujem, že dámy a páni v utajení, známi ako Konzílium odborníkov, pri súčasnom poznaní faktov o ktoré sa opierajú, poľahúčky zmetú zo stola bludy samozvancov. Alebo nie? A či aj oni sami pochybujú? Či ich argumentu nemajú dostatočnú váhu? Presvedčený vedec by sa dal aj upáliť, aby dokázal pevnosť argumentov. Falošný, by mal aspoň zmiznúť z očí. Vlastne to robia od prvej chvíle. Utajení, nedotknuteľní, nezodpovední, nie zodpovední.
Niekoľkoročný experiment s vakcínou bez záruky výrobcu, bez záruky medzinárodnej aj domácej komisie evidentne nie je to orechové. Už nenesie prívlastok – experimentálna? Ak áno, čo to znamená? Orechová je v prvom rade imunita, potom lekárska starostlivosť a až nakoniec nemocničná opatera. Odborníci na sto percent nemajú dobrý postup. Ak chorého pošlú domov, aby tam týždeň, dva iba čakal na sanitku, sami plnia JISky.
Ešte raz poviem – „dobré poledne“. Prečo ste si, paní prezidentka, doteraz nevšimli, že niekoho nemohúcnosť zapríčinila tisíce úmrtí, niekoho nespôsobilosť prinútila opustiť medicínsku profesiu tisíce skutočných odborníkov, niekoho diletantstvo nezabezpečilo vyštudovanie nových? Niekoho ľahostajnosť podcenila odmeňovanie porovnateľné s inými štátmi? Prečo ste si nevšimli, že štát nakupuje techniku a nikoho neškolí ju obsluhovať? Že konkrétni ľudia vyhadzujú peniaze do odpadu, namiesto budovania nemocníc? Že niekto úmyselne manipuluje štatistiky? Že nikto nevyvrátil podozrenie o možných povakcinačných komplikáciách? Že k vakcíne chýba podrobný príbalový letáčik? Že človek nie je pred vakcínou vyšetrený, ale podpisuje reverz? Že nie je prijatá smernica na odškodnenie? Naopak. Vykonáva a vyhodnocuje sa iba minimálne množstvo pitiev, ale diagnóza Korona je pridelená mŕtvemu takmer okamžite?
Slová, slová, slová z klasickej hry môžeme pokojne zameniť za sľuby, sľuby, sľuby v živote. Kde zostali sľuby o vitamínoch a mineráloch pre ohrozené skupiny? Kde ležia testy u účinnosti rúšok a respirátoroch? Kto skutočne vysvetlí a zdôvodní účinnosť a bezpečnosť vakcíny? Kto zverejní jej pôvod? Kedy si zodpovední priznajú neschopnosť a nemohúcnosť? Kedy uvoľnia miesto schopným a zodpovedným?
Ľuďom, ktorí nedôverujú vakcíne, s ľahkosťou pierka vyčítate nezodpovednosť. Vraj koľko očkovaní ste v živote absolvovali a ani vás nenapadlo pochybovať. Naozaj? Koľko dávok som musel dostať na čierny kašeľ, tuberkulózu, osýpky, ovčie kiahne, tetanus, … ? Koľkí z nás mali po očkovaní komplikácie? Koľkí mali vážne dôsledky? Určite existujú štatistiky. Ukážte ich a porovnajte.
Takmer nič z toho, o čom pochybujem nie je ťažké vysvetliť, prípadne urobiť. Verím, že podobný názor má aj veľká väčšina nedôverčivých, ako nás rozhorčene a urážlivo nazývate – antivaxerov. Verím, že ak odborníci na Zem v priamej konfrontácii presvedčia svojich oponentov, keď dostaneme potvrdenie o bezpečnosti a účinnosti očkovania so zárukou o odškodnení pozostalých, budeme stáť v rade záujemcov aj celú noc. Zatiaľ – aspoň tie balíčky. Nepotrebujeme urážky, ale pravdu a riešenie.
Brezová 24. novembra 2021

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 143

Celkové hodnotenie: 37.82

Priemerná čítanosť: 920

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Pri zmenách v NAKA bude snahou, aby prípady zostali rovnakým policajtom

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Pri reorganizácii Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bude snahou, aby nespôsobila neprimerané predĺženie konaní a aby na veciach pracovali rovnakí…

    Začala sa peľová sezóna tráv z čeľade lipnicovitých

    0icon

    Banská Bystrica 2. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Po peľovej sezóne brezy na území Slovenska nastupuje peľová sezóna ďalšieho silného alergénu, a to peľu tráv z…

    Poslanci pokračujú v rokovaní, deň začali diskusiou o situácii s medveďmi

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR v úvode 10. dňa 12. schôdze pokračovali v diskusii o novele zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorej cieľom je…

    Je podložené, že Zem je guľatá? Po tom ako Machala vyvolal mediálny rozruch, prišla rázna reakcia

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Foto:TASR)   V spoločnosti sa za posledné týždne rozvírila diskusia okolo budúcnosti verejnoprávnej RTVS. Vládna koalícia predstavila zámer urobiť predovšetkým televíziu…

    „Nulovanie“ západného vybavenia urýchli porážku Ukrajiny

    0icon

    Moskva 2. mája 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Libkos)   Súdiac podľa zúfalých titulkov vo svetových médiách a alarmujúcich vyhlásení západných hovoriacich hláv sa ruskej armáde čoraz úspešnejšie darí…

    Ako sa robí propaganda? Ako príklad exministrovi poslúžil článok z Denníka N

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/ Foto:TASR/AP-Ebrahim Noroozi)   Exminister Juraj Draxler v rámci boja proti hoaxom a "fake news" názorne na príkladoch článkov z Denníka…

    Trnavčanov mrzela kľúčová chyba, Gašparík: "Nikdy sme to nespravili"

    0icon

    Košice 2. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Dominantný výkon, ale opäť neúspešný výsledok proti neobľúbenému súperovi. Taký bol z pohľadu hráčov Spartaka Trnava stredajší finálový…

    Figeľ: Zrušiť právo veta v citlivých otázkach by nebolo dobré pre Európu ani SR

    0icon

    Bratislava 2. mája  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)   Zrušiť právo veta v citlivých otázkach a presunúť rozhodovanie na Brusel by nebolo na prospech Európy ani Slovenska.…

    Umelci posielajú Fica „na koberček“ Žilinkovi

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Slovenskí umelci vyrazili do (proti)ofenzívy. Štandardne, lebo Fico. Prekáža im, že určitú skupinu ich kolegov nazval „duchovnými bezdomovcami“,…

    47. brigáda AFU utrpela veľmi veľké straty vojakov a stratila aj 40 BMP Bradley a 5 tankov Abrams

    0icon

    Kyjev 2. mája 2024 (HSP/Foto:Twitter)   Forbes píše, že: „Keď sa ukrajinská obrana pred niečo vyše týždňom zrútila pri dedine Očeretino, niekoľko kilometrov západne od…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA