Slovensko, ovenčené 76-timi poslaneckými hrdinami, je krajina, kde sa ľudia neboja zomierať!!! Aj preto sa mi obyčajná logika pri pandémii rúca!

Je toto zámer politických elít dostať rozkokošenú konzumnú populáciu, medzi hrubé múry, alebo nie je Covidlogika správne vyhodnotená? Pri porovnaní čísiel nakazených tou dnešnou pliagou z minuloročných a tohtoročných čísiel nakazených sa obyčajná logika začala rútiť z Mount Everestu a ešte stále padá. A neviem či niekedy aj dopadne, ale stále sa rúti strmhlav.

Tak si to porovnajme fakty. Vlani sme nemali nikoho zaočkovaného a po prvej vlne napadnutých Koronavírusom sme mali niekoľko 10-tok tisíc ľudí a okolo 40 obetí. Vtedy neexistovala skoro žiadna odolnosť po prekonaní tejto pliagy. Nakoniec v druhej mohutnej vlne  ktorá začala pred rokom padlo za obeť Covidu u nás 12 tisíc ľudí. Nová vláda i napriek tomu, že o jej príchode vedela, ju podcenila.

Dnes po roku a vakcinovaní máme skoro 2,5 milióna očkovaných (cca 45 percent), ktorí by mali byť mimo obliga. Okolo milióna ľudí prekonalo Covid, ktorí majú protilátky. Zostávajú nám 2 milióny, z toho asi pol milióna má dobrú imunitu a okolo 300 tisíc býva na lazoch a v dedinkách, kde ich ani Google nenájde, nie to ešte Koronavírus. Takých, ktorí nechodia medzi ľudí a dávajú si na seba pozor je odhadom ďalších 200 -300 tisíc. Všetci sú však v pozore. No, dennodenné čísla nás presviedčajú, ako keby sme boli v podobnom štádiu, ak pred rokom. Podľa najnovších čísiel denne nakazených je ešte viac a už nám umiera 60 ľudí denne. Zaznamenávame rekordy nakazených. Čo sa teda zmenilo? Ako pre koho!?!? Včera m povedal jeden zaočkovaný spevák, že je to v disciplíne. A bola lepšia pred rokom? Skôr naopak. Ale stále počúvame, že očkovanie je sloboda a prekonáme s ním pandémiu.

Konzílium odborníkov len s ťažkosťami a po výčitkách občanov pokľaklo a povolilo slobodu. Tieto „lekárske esá“ nám odporúčajú. dovolím si tvrdiť nie veľmi spoľahlivú injektáž. Neviem, či odporúčať je to adekvátne slovo, skôr sa snažia obmedzovať mnohokrát aj zdravých ľudí s výbornou imunitou a nepriamo ich zákazmi obmedzujúcimi slobodu nútia sa očkovať vakcínami, ktoré majú deklarovanú účinnosť od 80 do 97%. Najviac sa u nás očkuje Pfizerom, ktorý ak sa nemýlim má „účinnosť“ nad 90-timi percentami. Sú tie percentá účinnosti reálne?

Slovenský mainstream nás kŕmi informáciami z ministerstva zdravotníctva, ktorými môže hýbať, ako sa mu zachce. Zo začiatku bolo v nemocniciach až 90 percent neočkovaných, dnes už hovoria o 80 percentách. Minulý týždeň som pozeral na Nove Internacional Televízni noviny a len som žasol, pretože spôsob života našich bratov je oveľa viac disciplinovanejší ako nás Slovákov. V nemocniciach mali 56 percent nezaočkovaných a 44 percent zaočkovaných !!! Na JIS-kách je pomer 30:70 a až na umelých pľúcnych ventiláciách je pomer blížiaci sa 20:80 percent. No a nás tu zavádzajú, že jediná voľba pri porazení pandémie je očkovanie a na pľúcnych ventiláciách sú len neočkovaní. Tí, ktorí si dali pichnúť vakcínu, ak tomu môžeme tak hovoriť, by Covid nemali dostať a sú chránení. Nemusia ani na testy, až keď je zle. No mnoho krát je opak pravdou. Jediný profit je, že menej ľudí má ťažší priebeh choroby. Belgická televízia už pred čosi vyše týždňom v piatok odvysielala rozhovor s lekárom v nemocnici GZA v Antverpách, ktorý na živo televíznym divákom priznal, že v súčasnosti ležia u nich na JIS-kách v nemocnici iba očkovaní pacienti,

Dostal som však pred pár dňami štatistiku umierania športovcov. Pokiaľ na zlyhanie srdca zomrelo pred pandémiou priemerne ročne 5-8 športovcov, trénerov a rozhodcov na svete, od mája do konca októbra teda počas už rozvinutého očkovania sa podľa Wikipédie zoznam skolabovaných pri športe a úmrtí mnohonásobne zvýšil. Prípadov v priebehu piatich mesiacov je 75 a to je medzi nimi aj 13-ročné dieťa. Prečo asi?

Už aj českí špecialisti porovnali pod mikroskopom krv neočkovaných a zaočkovaných a bol v nej poriadny rozdiel. No a pri záťaži sa to prejavuje.

Zaujímavé je, že vlani a aj teraz vymizla každoročná chrípka. Testy PCR totiž nevedia rozlíšiť tieto vírusy a zdravotnícky personál berie za každý Covid prípad príplatky. Čím viac ich majú, tým viac im pridá štát. Prečo by si teda mali ukrátiť z odmien??? Náš vedec Čekan dostal od štátu státisíce na testy, ktoré rozlíšia chrípku a Covid. A dokonca ich aj predstavil. A ja sa pýtam, kde sú tie testy, keď stále používame staré PCR testy s viac ako 28 cyklami amplifikácie teda množenia. Ak by mali menej ako 28 cyklov dokázali by Covid oddeliť od iných vírusov. U nás stále používané PCR testy majú podľa Mikasa od 40 do 50 cyklov množenia a tie čistý Covid nevedia rozlíšiť! Takže aj toto mi logika neberie.

Zaujímavo na mňa zapôsobili pred týždňom informácie od mojich 10-tich známych, z toho sú 4 zaočkovaní. Všetci dostali Covid a iba jeden soplil a kašlal s dvojdňovou zvýšenou teplotou okolo 37,5 stupňovou teplotou. Ostatní nemali skoro žiadne príznaky. Tu vyvstáva otázka, aká je kvalita testov PCR? Nie sú infikované, aby čísla a opatrenia boli na mieste a odôvoditeľné, alebo vďaka príplatkom zdravotníci výsledky upravujú? .Ako keby bol vírus Covid 19 unikátne neporaziteľný, ale asi ako tvrdí česká špecialistka Peková od začiatku tento vírus je umelo stvorený, čo dnes pripúšťa mnoho ďalších odborníkov z prostredia výskumu a každým dňom ich pribúda. A ďalšie mutácie sú zase umelo pretvárané. Zatiaľ to môže byť hoax, ale aj úvodné a vtedy zatracované informácie od Pekovej prehlasovali za hoax a Peková si za to zniesla mnohé urážky a ukazuje sa, že mala pravdu.

Naozaj mi rôzne fakty a čísla nesedia. Viď najzaočkovanejšie krajiny ako Izrael, Island, Dánsko, Veľká Británia, Portugalsko či Taiwan sa broja dnes s mohutnými vlnami. Skutočne neviem, ale moja logika a verím, že ani jednoduchá sedliacka tieto fakty, čísla a realitu nenasaje. Domýšľať si podľa spomínaných čísiel môžeme hocičo. Ale až budúcnosť, kedy môže byť už neskoro, nám ukáže, aká bola podstata informácii a pravdy v šírení pandémie. Zatiaľ sme sa so skoro 13 tisíc obeťami Covidu stotožnili s pravdou jedného z našich najvyšších ústavných činiteľov, ktorý nám oznámil, že: „Slovensko bude krajina, kde sa ľudia nebudú báť umierať.“ No, akú len pravdu nesie v sebe spomínaný výrok z úst najvyššie usadenej!!! Nebojíme sa umierať aj vo veľkom!

A navyše máme podľa premiéra Hegera aj 76 hrdinov v parlamente, ktorí sa dokázali podpísať pod reformu zdravotníctva, aby prešla do druhého čítania. Myslím si, že zdravotníctvo na Slovensku potrebuje teraz pomôcť mohutným zvýšením klasických platov (aby zdravotníci neodchádzali do zahraničia) a nie vytvárať „reformných poslaneckých hrdinov“ v parlamente.

Pavel Jacz

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Jacz

O AUTOROVI

Dlhoročný televízny redaktor

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 179

Celkové hodnotenie: 27.51

Priemerná čítanosť: 3264

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA