REŽIM OTP PRI VSTUPE DO PRÁCE UŽ AJ NA SLOVENSKU a AKO TO DALO RAKÚSKO

REŽIM OTP PRI VSTUPE DO PRÁCE UŽ AJ NA SLOVENSKU a AKO TO DALO RAKÚSKO “NA MATOVIČA”.

👉 Na základe uznesenia vlády bude uložená povinnosť zamestnávateľom aby umožnili vstup do zamestnania len tým neočkovaným zamestnancom, ktorí budú mať platný negatívny test, alebo potvrdenie o prekonaní.Pokiaľ zamestnanec nebude spĺňať kritériá Kovid-pasu, bude to považované za prekážku na jeho strane. Informovali dnes večer médiá hlavného mediálneho prúdu vo svojich večerných spravodajstvách.

👉 Z úst premiéra Hegera:

“Zavádzame Kovid-pasy na vstup do zamestnania a nezaočkovaní zamestnanci budú mať povinnosť sa testovať.”

👉 Právna úprava bude musieť prejsť parlamentom. Predstavitelia koalície upozorňujú, že by sa to mohlo podariť už tento týždeň a platnosť tohto režimu by bola aplikovaná minimálne vo všetkých čiernych okresoch kovidového semaforu na Slovensku.

Finančné náklady na testovanie by podľa vlády mali niesť zamestnávatelia (príspevok, či nejakú pomoc zo strany štátu zatiaľ nevylučujú), voči čomu sa hneď vyhradili zamestnávatelia prostredníctvom Republikovej únie zamestnávateľov.

👉 Dnes sa súčasne nechal počuť aj Vladimír Krčméry, infektológ a člen protipandemického konzília odborníkov, ktorý sa dožaduje:

“Vyhlásiť núdzový stav a dať z neho výnimky pre zaočkovaných.”, pričom už ani sám nespochybňuje porušovanie ľudských práv a slobôd, keďže súbežne uviedol, že: “Ochrana zdravia má prednosť pred právami jednotlivca, demokraciu môžeme uplatňovať len medzi živými.”

👉 Susedné Rakúsko to pritom dalo “na Matoviča”, keďže ich aktuálne nastavenie protipandemických opatrení “2,5G” zamedzuje nezaočkovaným zamestnancom vstúpiť na pracovisko bez PCR testu, ktoré sú žiaľ nedostupné, keďže všetky termíny sú obsadené na obdobie niekoľkých dní.

👉 Podľa slov niektorých našich priaznivcov žijúcich a pracujúcich v Rakúsku už z obáv pred hroziacimi pokutami začínajú zamestnávatelia netestovaných zamestnancov nevpúšťať na pracoviská a pod dohľadom stoviek príslušníkov policajného zboru nevpúšťajú neočkovaných zákazníkov bez testu do predajní s výnimkou potravín a drogérie.

👉 V Rakúsku boli takéto rozhodnutia prijaté vládou prakticky zo dňa na deň s neskrývaným cieľom, zabezpečiť čo najvyššiu zaočkovanosť.

👉 Občania Rakúska čakajúci na očkovanie pred vakcinačnými centrami zhodne vypovedajú, očkovanie je už prakticky povinnosť a sú tam z donútenia.

👉 To čo sa však z médií na Slovensku nedozvieme je, že v Rakúsku v spojitosti s týmto posilnením reštrikcií voči neočkovaným zavládol chaos. Zamestnávatelia sú si vedomí absentujúcich PCR testov u svojich zamestnancov, ktorí si na ne nevedia rezervovať termíny kvôli vysokej obsadenosti, samotná aplikácia začala často padať a prakticky v tichosti mnohí akceptujú 24hodinovú platnosť AG testov, ktoré sú podľa súčasných rakúskych pravidiel už neplatné.

👉 Nájdu sa aj zamestnávatelia, ktorí skryto nevyžadujú už nič s vedomím prakticky neriešiteľnej situácie, keďže komplikácie dlhodobo pretrvávajú aj so samotnými AG testami a dokonca policajný zbor odmieta chodiť na kontroly do firiem, keďže to považujú za protizákonné a kontrolám zamestnancov sa vyhýbajú, alebo ich vykonávajú len na verejných priestranstvách pred vstupmi do areálov firiem.

👉 Vláda na súčasný stav reaguje otvorením niekoľkých testovacích centier, kde je možná realizácia PCR testu bez objednania, avšak je ich žalostne málo a fungujú v takom režime prakticky len jeden deň v týždni.

👉 Situácia je o to vyhrotenejšia, že pôvodne vláda mala zaviesť plánované opatrenia “2G”, ktoré umožnia vstup na pracoviská už len očkovaným a prekonaným (vo voľnom preklade prakticky lockdown pre neočkovaných), no zatiaľ všetko (ne)funguje v tzv. prechodnom režime 2,5G a v závislosti od lokality a jej semaforu.

👉 To mnohých Rakúšanov núti uvažovať o účelovom nakazení sa, aby sa týmto postihom vyhli, keďže jednorazové očkovacie vakcíny sú už nedostupné a za plnohodnotne očkovaných ich bude štát považovať až po absolvovaní oboch dávok, čo bude trvať niekoľko týždňov, či mesiacov pri súčasnej obsadenosti. Že takýto katastrofálny scenár môže nastať už upozorňovali viacerí komentujúci v rôznych skupinách sociálnych sietí:”Jediné riešenie ako sa dostať z väzenia (obmedzenia príjmu a slobody) je možnosť ostať pozitívny.”.

👉 Úprimne musím konštatovať, že ani plošné testovanie Igora Matoviča (dobrovoľne nasilu), nedosiahlo takéto tragické rozmery.

Pavol Lazar

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavol Lazar

O AUTOROVI

Od roku 2006 som sa začal zaujímať o medzinárodné dianie a následne aj o politické a kultúrno-spoločenské dianie na Slovensku. Od roku 2010 som sa angažoval ako dobrovoľník aktivizujúci sa v pronárodne orientovanom občianskom združení a neskôr som začal spoluprácu s ďalšími, podobne orientovanými združeniami a organizáciami.
Pred parlamentnými voľbami v r. 2016 som začal aktívne podporovať ĽS Naše Slovensko. O niekoľko mesiacov som vstúpil do ich radov ako člen, neskôr sa stal predsedom okresnej organizácie v Žiline a následne oblastným predsedom pre okresy Žilina a Bytča. V poslednom desaťročnom období som organizoval, alebo sa spolupodielal na organizácii množstva projektov s rôznorodým zameraním (ekoprojekty, diskusie, spomienkové akcie, či dobrovoľnícke brigády zamerané na pomoc).
Popri výkonu práce v rozsahu mojich živností pracujem súčasne aj ako kontrolór pre distribučné spoločnosti, venujem sa rodine, straníckym záležitostiam, pomoci ľuďom v rámci regiónu a štúdiu na vysokej škole, kde rozširujem svoje vedomosti v oblasti politológie.

"Byť rozhľadeným Slovákom a dobrým človekom je cesta, ktorou sa uberá môj život.", je mojim osobným krédom, ktorým sa riadim.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 40

Celkové hodnotenie: 22.76

Priemerná čítanosť: 2735

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Slovensko a Maďarsko by chceli posilniť spoluprácu v oblasti kultúry

    0icon

    Slovensko a Maďarsko by chceli posilniť spoluprácu v oblasti kultúry. Zhodli sa na tom ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) a maďarský veľvyslanec na…

    Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

    0icon

    Prístup k tehotným študentkám by sa novelou vysokoškolského zákona mohol zmeniť. Takisto aj inauguračné a habilitačné konania. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu…

    V Bratislave zadržala polícia medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

    0icon

    Policajti zadržali v bratislavskej Záhorskej Bystrici medzinárodne hľadaného Radoslava C., občana Bosny a Hercegoviny. Pre drogovú a násilnú trestnú činnosť formou organizovanej skupiny bol na…

    V Bratislave došlo na priechode pre chodcov k zrážke auta a dievčaťa

    0icon

    Na priechode pre chodcov v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves došlo vo štvrtok poobede k zrážke osobného motorového vozidla a dievčaťa. Príčiny zatiaľ nie sú…

    Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

    0icon

    Trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužívania začal košický vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. Polícia v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony.

    Vyšetrovateľ obvinil konateľa firmy, ktorá vyviezla stavebný odpad do lomu

    0icon

    Vyšetrovateľ enviropolície vzniesol obvinenie mužovi z obce Lietava v okrese Žilina a právnickej osobe, ktorej je obvinený konateľom, za spáchanie zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi.…

    Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR z klubu SNS predložili novelu zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby. Docieliť chcú zvýšenie transparentnosti financovania mimovládnych neziskových…

    SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve

    0icon

    Opozičná strana SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve v tomto roku. Žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky. Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne. Uviedli…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA