Prečo poklesla úcta k pápežovi u mnohých katolíkov? Miesto milujte sa, sa s vážnou tvárou pochabíme

V 1990 roku vítalo s nadšením vo Vajnoroch pápeža Jána Pavla II. milión ľudí. Úcta ku nemu nepoklesla ani neskôr. Trpiaci pápež je totiž viac ako všetky iné jeho gestá či encykliky.

Pri návšteve Františka nedávno u nás také nadšenie už nebolo. Desaťkrát menej ľudí mala na svedomí nie iba vrajpandémia.Latinskoamerický štýl pastorácie je diametrálne iný než ten európsky.

Divné sa nám zdalo, že pri migrantskej kríze pred 6.rokmi pápež na storaký spôsob vyzýval vlády aj farnosti, aby sa nebáli prijať utečencov. Po nejakých dvoch troch rokoch, keď ich tu boli vari dva milióny, a mnohí z nich narobili veľký sajrajt v busoch, ale aj bordel v hoteloch, aj vraždu kňaza aj vypálenie kostolov, napr., nenápadne pre médiá skonštatoval, že ich teda má každá krajina prijať iba toľko, koľko ich dokáže integrovať. Nepamätáme si od neho rázne napomenutie tých, čo dali nahádzať bomby a rozvrátili viaceré krajiny. V Sýrii z 22 mil. obyvateľov bolo 7 mil. vyštvatých zo svojich domovov. A nie iba tam. Nivočia všade umelo počasie, demolujú ekonomiku. Rozpášili vírusy. Už nanucujú zmanipulované vakcíny. To zjavne vystrájajú veľkí nadnárodní pracháči, tzv.globalisti. Ráčte si to zúfalo zinfantilizovaní otitulovaní mainstrímáci doštudovať. Aj hovorcovia biskupov. Miesto unáhleného pľuvania na alternatívu. Ich nadlóža bude tou šelmou z mora. Nikto im za ich produkciu sväto nehrozí evanjeliové: Beda Vám boháči! Čím viac sa nafukujete, tým hanebnejšie spľasnete. Beda Vám satanisti! Beda Vám potratofilovia! Beda aj Vašim komplicom za pohoršenia! /

Od prorockého hlasu by sa toto napr. očakávalo. František miesto toho sa prefíkane verejne vyslovil, že on globalizmu vraj nerozumie. Ani od nijakého kardinála či biskupa niečo primerane a rázne už ani nikde v najserióznejšej z inštitúcií nezaznieva. Prílišnou zmäkčilosťou sme napadnutí už všetci. Beda Vám sme z evanjelia svojvoľne teda vypustili. V tomto bode sú všetky cirkvi už dávnejšie dokonale ekumenicky zjednotené. Sú to však slobodomurárske noty, melódia už nie Božia. Aj keď pesničky sú cirkevné. A to všetci katolícki klerici majú v cirkevnom práve kánon, že ich svätá povinnosť je ohlasovať evanjelium kompletne.

Neklamme si teda, otcovia a bratia, že ho verne ohlasujeme. Lebo aj toto nám môže byť zarátané ako pochabenie sa už.

Kán. 760 CIC 83 – V službe slova, ktorú treba opierať o Sväté písmo, Tradíciu, liturgiu,

magistérium a život Cirkvi, sa má Kristovo tajomstvo predkladať v celosti a verne.

Minulý rok sa pp František vyslovil, že inakorientovaným treba vytvoriť civilné zákony na ochranu ich zväzku. Nesúhlasí ale so zdvihutým prstom s ich hókus-pókusmi v sexovaní.Túto časť si ten filmárik z dokumentu zámerne vystrihol. Že aj oni majú právo na rodinu. Alebo byť v rodine? Ďalší hrozný zmätok. Čo niektoré štáty, napr. ČR už aj urobili. Nažívajú si teda už legálne, adoptujú aj deti. Väčšina z nich nežije dôstojne a správne. O svätosť sa snažia iba výnimočne niektorí z nich. Toto by navrhol nejaký liberálny vrajkresťan v parlamente. Od pápeža doporučovať niečo takéto je gýč. Toto od neho nepovzbudilo vo viere. Skôr zarmútilo a mnohých aj pohoršilo.

„Musíme sa držať ,eucharistickej súdržnosti‘, čo znamená byť si vedomí toho, že (politici a verejné osoby) nemôžu pristupovať k svätému prijímaniu a zároveň konať skutkami alebo slovami proti prikázaniam, najmä ak ide o podporu potratov, eutanázie a iných závažných zločinov proti životu a rodine.“

Hlavným autorom tohoto dokumentu „Aparecida“ bol vtedajší kardinál Bergoglio. Prečo nie ste vo svojich postojoch konzistentný, Vaša Svätosť? Veď sa tu nejedná iba o ochranu vzácnych vajec orla skalného, ale o ľudské bytosti, PREBOHA…A o etický príklad celej planéte.

Nedávno bol vo Vatikáne americký prezident. Osobne s potratmi vraj nesúhlasí, ale v pracovnej dobe ich veselo podpisuje. Ani náznak ochrániť jedného z tých 4 – 5 tis. zabitých američanov denne. Miesto podpory matiek či rodín oni tam dávajú miliardy na zbytočné štvavé vojny. Ako amorálni blázni. Aj ten s vierou pochabiaci sa herec, chladným relativizmom napáchnutý a driblujúci s ťažkým prochoice medicimbalom, čo sa zabáva v práci šéfa svetovej veľmoci ako vzorne apostatovaný polokatolícky šmejd. Verný spolupracovník satanistov je to.Ten sa nehanbí vo Vatikáne sa cirkvi Kristovej vysmievať? Pápež tomu šašovi a novotvaru zherodeskovatelému na americkom tróne vraj povedal, že je “dobrý katolík a môže pristupovať k eucharistii”. Zaujíma niekoho vôbec, čo si zmätené ovečky o tomto postoji myslia? Baránky totiž už strácajú úctu. A labute, tie od nás sympatiami v húfoch odlietajú. Čiže tí najlepší Vám prestávajú dôverovať. Nevadí? Nie je to moc pozitívne zistenie, však? Sliepky Vám pozobú aj tieto už zaplesnené heterodoxné zrná. Len dajte pozor aby ste sa pri ich obdivnom kotkodákaní nepremenili z baránkov na už neortodoxne kikiríkajúcich kohútov…

„Obávam sa, že cirkev stratila svoj prorocký hlas. Kde sú Jánovia Krstiteľovia, ktorí budú konfrontovať Herodesov dnešných dní?“ pýtal sa v sobotu biskup Thomas Tobin z Providence v štáte Rhode Island. Arcibiskup zo San Franciska Salvatore Cordileone na adresu takého politika povedal, že sa podobá skôr na oddaného satanistu než dobrého katolíka. Tak to už sú náznaky mužnejšieho postoja k veci. Ide totiž o výrazné oslabenie aj amerického hnutia za život. Biden je totiž človek, ktorý „kope za ten druhý tím, za tím nepriateľov kresťanstva“ a „do brány katolíckej Cirkvi dáva jeden gól za druhým“.

Taylor Marshall ďalej uvádza: „Ak Biden dostane schvaľovaciu pečiatku od Františka, čo to evokuje ako echoozvena v Amerike a v celom svete? Mama s piatimi deťmi, nemáš žiadnu morálnu povinnosť bojovať za nenarodených. Právnik – nemáš žiadnu morálnu povinnosť bojovať za nenarodených. Guvernéri Floridy, Texasu, Kalifornie – ani pápež, ani nikto z Cirkvi od vás neočakáva, že sa stanete hrdinami pre nenarodených…

Niektorú z týchto viet by sme od Vašej Svätosti očakávali. Totálne nie tú, ktorú ste vyslovil.

V decembri 2020 pápež podpísal dokument, že očkovanie má byť dobrovoľné. Od 1.októbra 2021 ho nariadil zamestnancom Vatikánu. Katolícka výhrada vo svedomí sa doporučuje, ale iba farmaceutom, ale nie švajčiarskym gardistom. To prečo sa takto deje? Čo si o tejto dvojakej morálke máme myslieť. O pár dní to zaviedla talianska vláda, a krajina je odvtedy rozvrátená. Už nasilu občanov vakcinujú. A to je už totalita. A pošliapanie dôstojnosti človeka. Vatikán to má pod oknami a mlčí. Tých napadnutých ľudí kôli čomu a komu nebráni? V týchto trpiacich nie je Ježiš? Pozor, pozor, vážení a urodzení… No ešteže je v tých chudobných… Iba mlčať a nebrániť práva neočkovaných je fatálna chyba pri pastorácii.

Nekritizovanie zjavných neprávostí politických vlkov znamená preberať za to aj zodpovednosť. Tresty za hriechy budú padať na mlčiacich pastierov. Výhovorka, že vraj nerozumieme globalizmu nám nepomôže. Ani strkanie hláv do piesku, klamanie si, že to všetko niekto škodoradostne vraj z lotrovského luxuspelechu nekoordinuje.

Preto poklesla naša úcta k pápežovi. Najmä u tých, čo majú vo veľkej úcte Petrovu misiu. Krytie zločinov nadnárodných globalistov Vás nespasí. Sv. Katarína Sienská by dnes nemlčala. Tá videla, že pápež je mimo, v Avignone, kde nemá čo hľadať. Doslova cítila pri osobnej návšteve pápežského dvora, že to tam veru nevonia. Robila čo vedela, aby pápeža oslobodila z toho vtedajšieho vyše 70 r. zajatia. Prelátom, čo od toho pápeža Gregora XI. klamstvami,intrigami a strašením odhovárali, že ho v Ríme zabijú, odkázala, že sú ako diabolo incarnato, vtelení diabli.

To bola tá pravá úcta k Petrovmu nástupcovi. Nie to naše doslova falošné nevidenie súčasnej situácie a následné nedôstojné čušanie. Benedikt XVI. to nazval bratríčkovanie sa. Čiže falošná náhražka a zúfalá absencia pravého bratského spoločenstva.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Pakoš

O AUTOROVI

Spravodlivosť je snaha dať každému to , čo mu patrí...
www.umeniezit.eu

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 173

Celkové hodnotenie: 12.17

Priemerná čítanosť: 1314

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA