Otvorený list p. Marte a spoločnosti!

P. Marta mi zaželala ŠŤASTLIVÝ NOVÝ ROK 7530 , vysvetlila o čom to je, ale zároveň sa ma spýtala či jej rozumiem. Nuž tu je verejná odpoveď.

Nové pomätenie jazykov > spoločenského vedomia.

Vážená pani Marta, vážená spoločnosť!

Mám rovnaký problém, nikto mi nerozumie, a preto Vám >rozumiem&nerozumiem<. Aby som Vám rozumel musel by som vedieť o dávnovekej histórii Slovákov, aspoň o jej kľúčových prvkoch podstatne viac ako nás učili v škole. Vy Ste si ju naštudovala, ja som sa jej nevenoval, a tak sa nemám o, čo oprieť. Čítam to, ako „teľa číta maľované vráta“.

Ja sa zaoberám ekonomickým poznaním v jeho celosti >>>mikro&makro ekonómia<<<, a preto vnímam medzi nimi ten obrovský antagonistický protiklad, ktorý sa prenáša aj do spoločnosti  a následne ju rozkladá na >>>bohatých&chudobných<<<. Konštatujem:Kapitalisti sa neodcudzujú proletariátu z vlastnej vôle, ale na základe diktátu makroekonomického myslenia spoločnosti ako celku“.

Ešte za mojich mladých čias sa gymnázia a VŠ venovali výchove k dialektickému mysleniu a trénovali myslenie s protikladmi realita&obraz, príčina&následok a pod. Žiaľ väčšina na to zabudla a pre mladších, ako pozorujem je to “Španielska dedina”.

Pre pochopenie mojich názorov pritom stačí tak málo, len sa trochu pohrať, poprevracať tieto štyri slova a takto posudzovať realitu a jej obraz či príčinu a jej následok. Stačí pripustiť, že na vine našej biedy nie sú kapitalisti, ale naše spoločenské vedomie, že pravda nie je v makroekonómii, ale mikroekonómii. Ak by sme sa pritom pohrali aj so základnými zákonmi, podľa ktorých prebiehajú procesy vo vesmíre, prírode i spoločnosti  a skutočne pochopili ich vzájomné prepojenie, potom by mi táto spoločnosť rozumela. Žiaľ, školy nás špecializovali a pre učili, a tak žiaden makroekonóm nepripustí, že zisk je len a len protipólom straty a žiaden mikro-ekonóm mu nedokáže vysvetliť, že v civilizovanej spoločnosti, akou je napríklad každá firma, a.s., s.r.o. a podobne sa nekradne a žiaden zisk nevzniká!!! A občan? Ten je ako pravoverná ovečka, pre ktorú Zisk je bohom a kto tomu neverí je kacír a poďme s ním aspoň do klietky hanby, ak aj nie rovno na spoločenské popravisko!!!

Tak, tak milá Marta, naše spoločenské myslenie nám, ale aj naším prispením, lenivosťou toto myslenie atomizovalo, a tak stratilo svoju spoločenskú pointu. Každý je sám sebe bohom, každý je slobodný a spoločnosť? A, čo, že je nás po nej, nech sa postará sama o seba. Nuž a jej vedomie v podobe virtuálneho štátu (obraz spoločnosti), sa aj stará, okráda nás, ako môže, aby si toto vedomie uctilo svojho boha Zisk a jeho apoštolov kapitalistov, ktorých menuje živnostenským oprávnením. Áno, toto oprávnenie ich oprávňuje okrádať nielen vlastných spoluobčanov, ale aj samotný virtuálny štát, ktorí takto spolu so svojimi apoštolmi deň, čo deň unikajú realite, teda občanom tejto republiky a jej prírode! Áno, sme pre tento virtuálny štát len a len prostriedkom na rozmnožovanie peňazí, aby ich objem a moc nad nami v rukách apoštolskej špičky dosiahli nebeskú bránu. 80 rodín už vlastní 50% tejto planéty a za pár rôčkov už budú vlastniť aj naše bývanie a ošatenie. Náš dlh, ktorý v našom mene produkuje štát, budeme splácať krvou a potom!

Vnímate prosím ten rozdiel? Ja nepíšem občanov tohoto štátu, ale republiky. Štát to je len obraz republiky a republika to je územie a jej právoplatní občania, teda realita. Nuž a takto my by sme mali v ekonómii vnímať aj chleba a jeho obraz peniaze a pýtať sa či ten obraz je skutočným obrazom chleba, alebo je to faloš nad faloš, prostredníctvom ktorej nás virtuálny obraz republiky a jeho apoštoli okrádajú, či dokonca zabíjajú!!!

Tak! A teraz pekne „od srdca“ o sebe i tejto spoločnosti: Už za socializmu som bol slobodným človekom, ktorý robil to, čo považoval za rozumné a hovoril to, čo si vedel obhájiť!!! Keď nastali nové pomery v tejto republike som pochopil, že slobodným človekom budem len a len ak budem vlastniť živnostenské oprávnenie, a tak si ho držím dodnes. Patrím, teda k slobodným apoštolom tejto spoločnosti. Prečo? Lebo môžem ísť do Kauflandu, kúpiť tónu zemiakov po 0, 40 EUR, za 10 EUR nechať si ich zaviesť na trh alebo rovno štátu do školskej kuchyne a popredať po 1.- EUR za kilo. Môj zisk bude 590.- EUR, z toho minimálne 400.- EUR úplne bezprácny zisk devalvujúc (falšujúc) peňažnú menu. Toto bolo povedané tak, aby tomu rozumel radový občan. Samozrejme môžem to robiť sofistikovanejšie cez internet a nie s tonou, ale celými vagónmi či dokonca vlakovými súpravami. Možno aj ten Sputnik V sa pokazil, preto, lebo neprešiel cez náš poctivý apoštolský filter.

Nuž tak, tak, naše ovečky. Toto si Vy dovoliť nemôžete, pokuta či basa by Vás neminula! Platí to aj pre Vás páni učitelia, profesori či akademici, ktorí vtĺkate naším ovečkám do hláv rozprávky o spravodlivosti Zisku a slobode. Áno ste slobodní, môžete si dať na obed to, čo sme Vám za tieto rozprávky položili MY apoštoli, pomocou falošných peňazí (cez mzdu) na stôl. Môžete si bývať v dnešných bytoch dovtedy, dokedy Vám poskytneme na to dostatok falošných peňazí. Áno, falošných, lebo MY apoštoli ich pomocou ziskov môžeme falšovať, Vy nie, pre Vás by to bola basa.

Ak ste nám v práci nevyprodukovali dostatok ziskov, tak začnite študovať slobodu v jej kolíske USA. V starobe budete si môcť slobodne obstarať stan či papierovú krabicu a slobodne sa pelešiť niekde na chodníku či v prírode, proste EKO!!! Toto nie je teória, toto potvrdzujú už naši bezdomovci a v inej podobe som si ju prečítal aj cez dve, mne blízke osoby! Falošné diskusie o budúcich dôchodkoch sú na to už tichou prípravou.

A aký, že som to ja vlastne apoštol? Som myšlienkovým potomkom Jacquesa Rouxa – chudobného kňaza, ktorý 25.júna 1793 z tribúny Konventu vyhlásil:Sloboda je prázdny prízrak, keď trieda môže beztrestne moriť triedu. Majetok úžerníkov je vari cennejší ako ľudský život?.

Na záver. Prosím nebúrte sa proti tomuto stavu na ulici, nebojujte vidlami či kameňmi proti puškám, či atómovým zbraniam, len to nie!!! Sme ľudia, treba myslieť a diskutovať naprieč celým spektrom rôznych názorov. Pozrite sa koľko máme politických strán na Slovensku, pričom v podstate všetky sú v antagonistickom protirečení. Prečo? Lebo to vyplýva z antagonistickej ekonomickej podstaty tejto spoločnosti, ktorá volá po konkurencii a nie po spolupráci v mene krajšieho zajtrajška.

V podstate Vás pred ňou varoval a k spolupráci vyzval aj pápež František, ja Vás k tomu vyzývam s jeho protipólu, ateistu – slobodne mysliaceho človeka. My s pápežom sme protipóly myslenia tejto spoločnosti, ale my sa neodsudzujeme, my hľadáme to, čo je pre nás spoločné, a to blaho človeka nezávisle na tom či sa na to pozeráme zo strany idey, či bytia.

Bytie a idea (realita a jej obraz) musia pracovať na báze zákona „o jednote a boji protikladov, teda svorne a nie podľa zákona o „premene kvantity na kvalitu a obrátené“, teda navzájom sa negovať!

Nuž je načase, aby zasiahol tretí brat týchto zákonov, a to zákon „o negácii negácie“, ale nie silou, ale ľudským umom, po zmysluplnej diskusii!!!

Týchto pár červených slov je objektívna a čistá pravda ako slza o katastrofálnom stave svetovej spoločnosti i východisko z nej. Porozumie vôbec niekto tomu? Tie miliardy a miliardy slov, ktoré sa na túto tému rinú z akademickej i politickej pôdy, sú viacmenej len vedomím či nevedomím pieskom do očí vedomia tejto spoločnosti a oslepujú ho.

Vážená pani Marta,

veľmi pekne ďakujem a prajem Vám do Nového roku 7530 predovšetkým >>>zdravé telo&myseľ<<<, aby boli rovnakou inšpiráciou pre rodinu i spoločnosť, akou boli pre mňa.

Vážená spoločnosť,

prajem Ti do Nového roku 7530, aby si konečne našla cestu k odstráneniu virtuálneho apartheidu, ktorý predstavuje dnešný virtuálny štát a dosiahla jednotu republiky s jej obrazom v podobe nového štátneho útvaru (verného obrazu bytia) a jednotu medzi občanom a republikou bez svojprávnych kurvitok na tomto spojení.

Andrej Sablič

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Andrej Sablič

O AUTOROVI

Akadémiu spoločenských vied v Moskve som ukončil v roku 1979 pred skúšobnou komisiou prehlásením a obhajobou, že „politická ekonómia socializmu nie je veda ale kniha rozprávok o socializme“. O dnešnej ekonómii a teóriách ktoré ju obhajujú, a „vylepšujú“ to platí dvojnásobne. Žiaľ nechceme vyzerať hlúpo pred súčasníkmi a tak ostaneme hlúpi pre našich potomkov. Ja to odmietam a spravím všetko preto aby tomu tak nebolo!!!

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 118

Celkové hodnotenie: 15.71

Priemerná čítanosť: 945

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V súvislosti s reedukačnými centrami sa začalo viacero trestných stíhaní

    0icon

    V súvislosti s reedukačnými centrami boli začaté trestné stíhania v štyroch veciach, a to pre trestnú činnosť sexuálneho násilia a zločin týrania blízkej osoby a…

    V Košariskách, Brezovej a na Bradle si pripomínajú 105 rokov od smrti Štefánika

    0icon

    Sprítomnenie odkazu generála Milana Rastislava Štefánika širokej verejnosti je hlavným cieľom dvojdňovej (3. - 4. 5.) celoslovenskej spomienky pri príležitosti 105. výročia jeho tragickej smrti.…

    Pentagón šokovaný: Ruskí „hudobníci“ sa nasťahovali na americkú vojenskú základňu v Nigeri

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP-Kevin Wolf)   V noci na piatok 3. mája informoval anglicky zdroj Reuters, že Rusi obsadili americkú vojenskú základňu v Nigeri.…

    Slovensko - Poľsko 6:1 v prípravnom zápase v Žiline

    0icon

    Žilina 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann) Aktualizované 3. mája 20:24 Hokejisti Slovenska zvíťazili vo svojom predposlednom prípravnom zápase pred MS nad Poľskom 6:1. K presvedčivému…

    Prezidentka označila "horšiu správu"

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Slobodné médiá a demokracia sú od seba neoddeliteľné. Zastrašovanie médií a snaha o ich politické ovládnutie…

    Aktéri cestovného ruchu podpísali na Sninských rybníkoch memorandum o spolupráci

    0icon

    Aktívne spolupracovať v oblasti rozvoja udržateľného cestovného ruchu a zabezpečovať zdieľanie informácií a propagáciu destinácie Poloniny je cieľom memoranda, ktoré v piatok podpísali Krajská organizácia…

    Päťročný chlapec sa mal napiť z fľaše s alkoholom, mal vyše 2,5 promile

    0icon

    Lučeneckí policajti boli v stredu 1. mája privolaní do obce Panické Dravce, kde sa nachádzal päťročný chlapec pod vplyvom alkoholu. V organizme intoxikovaného dieťaťa zistili…

    Únia sa do takýchto citlivých vecí nemá čo starať!

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Europoslanec Milan Uhrík (Republika) vyzval vo svojom príspevku bruselských progresívcov, aby nechali potraty a kultúrno-etické otázky na národné…

    Putin telefonicky hovoril s prezidentom Tadžikistanu

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo)   Deň predtým Dušanbe vyzvalo svojich občanov, aby necestovali do Ruska, a protestovalo proti „zdôrazňovanému…

    Pozvánky na "mierový samit" dostane 160 krajín. Čo na to Medvedev?

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:Twitter)   Ukrajina zintenzívnila prípravy na „mierový samit“. Fórum je naplánované na 15. - 16. júna vo švajčiarskom letovisku Bürgenstock Pozvánky…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA