Padla kosa na kameň! Ján Benčík s družinou klamú a to vraj v záujme verejnosti – časť 4.

Na začiatok chcem dať opakovane a v krátkosti na pravú mieru blud o spojení mňa (a iných z Vedomca) a Vedomca s Bádateľom. Fakt je taký, že, ako sme to svojho času uviedli na Vedomcovi, od Bádateľa sme sa oddelili 5. Februára 2015 po istých zmenách, ktoré urobil, a tiež kvôli kvalite článkov a počte reklám, ktoré sa na stránke objavili (a stále objavujú) a jasne sa od neho z týchto aj iných dôvodov dištancujeme.

Denníku N (a ani iným lovcom), ktorý čiste z alibistického dôvodu pod Benčíkovým blogom píše Text je súčasťou blogov Denníka N, nie je redakčným obsahom”,  vôbec nevadí jeho absurdná neobjektivita, keďže ani mňa, ani nikoho iného z Vedomca pri tvorení svojho desaťhodinového veľdiela v záujme objektivity alebo plurality názorov nekontaktoval. Veď prečo by mal? Veď je to len blog, a nie redakčný obsah Denníka N.

Na moje upozornenie, že blog obsahuje nezmysly a na žiadosť o odstránie niektorých súkromných fotiek reagoval Denník N na moje prekvapenie už o niekoľko minút neskôr tým, že je v záujme verejnosti (!), aby blog aj s fotografiami ponechali tak, ako sú. Týmto som, vediac o ich ponímaní novinárskej etiky, prekvapený nebol.

 

Kvôli lepšej čitateľnosti uvádzam samotny text.

Vazeny dennik,

Do pozornosti mi bol dany nasledujuci clanok na vasom portali, ktory mate na zodpovednosti, konkretne

Blog utorok 14. novembra 2017 14:12

https://dennikn.sk/blog/znamy-sarlatan-badatel-ktory-zije-v-londyne-siri-nebezpecne-bludy-nema-rad-kisku-a-fandi-kotlebovi/

Upovedomujem Vas, ze blog obsahuje mnozstvo nepravdivych a zavadzajucich a obsahuje neakceptovatelne a jasne znaky zastrasovania a natlaku a potlacenie slobodneho vyjadrovania a nazoru. Nemienim vas ale ziadat o stiahnutie tohoto ociernujuceho clanku z vasho webu, kedze ani nepredpokladam, ze tak urobite. Ved nech si citatelia z jeho citania a aj citania mojej coskorej reakcie vytvoria svoj vlastny nazor. Predsa na to maju v nasej demokracii pravo.

V blogu su ale uvedene moje osobne fotografie, ktore mam spristupnene na mojej Facebookovej stranke s tym, ze su nastavene len na prezeranie mojimi priatelmi. Pan Becik ich nepravom a bez akehokolvek suhlasu v tomto blogu zverejnil. Ziadam Vas preto, v zaujme ochrany osobnych udajov, ale aj v mene novinarskej etiky, o odstranenie vsetkych fotografii, s ktorych zverejnenim som nesuhlasil. Jedina fotografia, s ktorej zverejnenim som suhlasil, je ta, ktora bola zverejnena na portali Hlavne Spravy – resp spolocna fotografia s celou komunitou. 

Zaroven podotykam, ze ja, Marek Vojcik, nemam nic spolocne s portalom Badatel.net, a je len na vasom etickom usudku, ci tuto nepravdivu informacie (aj ked tych bludnych informacii je v clanku pozehnane). 

V dobrom vas ale upozornujem, ze moja coskora reakcia na tieto bludy a polobludy vam na kredibilite portalu DennikN neprida. To nie je zastrasovanie, ale vyjadrenie faktu, ze nemam inu moznost, ako pred podlymi vyjadreniami branit.

Samozrejme, v mojej reakcii na blog p Bencika bude zverejneny aj tento email ako dokaz, ze som vas v dobrom ziadal o zachovanie etiky. 

S pozdravom, Marek Vojcik

_______________

ODPOVED

zdravime, Vas pripad sme posudili a rozhodli sme sa, ze je vo verejnom zaujme ponechat clanok aj fotografie tak, ako ich bloger publikoval. ak chcete nieco riesit, kontaktujte, prosim, priamo blogera. dakujeme za pochopenie, pekny den, admini

———————————–

V skratke, podľa Denníka N je úplne jasné a nevyvrátiteľné, že šíriť čisté bludy, čiastočné pravdy, zastrašovanie, emocionálne vydieranie a totalitné kádrovacie techniky je v záujme verejnosti.

Možno by v záujme vzdelávania Dennik N mohli napísať napríklad prof. Vojčíkovi, vedúcemu katedry občianskeho práva UPJŠ v Košiciach, aby im objasnil, čo spĺňa a čo nespĺňa predpoklady verejného záujmu. Alebo rovno p Harabinovi, s ktorým má Denník N vynikajúci vzťah. A keď ich už prof. Vojčík náležite poučí, dúfam, že ho tiež neoznačia za extrémistu, keď sa s jeho právnym názorom celkom iste nezhodnú. PS. Pán Benčík, nezabudnite si honem prešpicľovať Facebook prof. Vojčika, predtým, než Vás tiež zablokuje.

Taktiež, so zreteľom na politickú kultúru (viď najnovší prípad Priti Patel) v demokratických štatoch EÚ, sa pýtam Dennika N ako aj p. Benčíka, či nie je v záujme verejnosti napríklad aj odstúpenie p Kisku z funkcie po toľkých škandáloch?

V skutočnom záujme verejnosti a objektívnosti musím poukázať na to, že Denník N, spolu s Benčíkom a jeho informátorkou Dedíkovou všade naokolo seba vidia strašnuju ruskuju prapagandu, ale akosi nevidia tú tak očividnú, americkú. Je zrejmé, že aj tu platí známe, že pod lampou býva najväčšia tma.

O tom, že je pod ich liberálno-demokratickou lampou najvačšia tma, svedčí aj jasný fakt, že vehementne hlásajú, že hľadajú pravdu a odhaľujú lži. Pritom, ako sme sa mohli znovu presvedčiť na vlastnej koži, šíria klamstvá aj keď sú na to upozornení a pravda (svetlo) je asi to posledné, čo ich zaujíma.

Ja som presvedčený, že veľká časť verejnosti vie, že ako p. Benčíkovi, tak aj Denníku N je skutočný záujem verejnosti ukradnutý. Je ale stále mnoho tých, čo sa pomaly zobudzajú. Tak, ako sa zobudila istá moja známa, ktorá mi po zverejneni Benčikovho výtvoru napísala, „Marek, to sme si donedávna v rodine mysleli, že Denník N je objektívny. Neviem, kde sme mali oči.“

Čo je asi najhoršie, je, že „objektívnemu“ Denníku N (a spriazneným dušiam) očividne nevadia Benčíkové do očí bijúce totalitárne techniky kádrovania, zastrašovanaie a zlomyseľné šírenie nezmyslov, ktoré si Benčík, na základe deravých informácii od našej bývalej dlhoročnej známej, teraz pomstychtivej RNDr Viery Dedíkovej, poskladal.

V tomto kontexte nemenej ako trápne vyznieva vyhlásenie Denníka N pod každým ich blogom,

„Aj priestor pre blogerov Denníka N vznikol vďaka vám. Predplaťte si nás a podporte našu snahu o kvalitnú žurnalistiku.“

(Aj keď sa v hore spomenutom vyhlásení od blogu dištancujú!)

Iste! Veľmi kvalitnú! Len bežte, a ešte im na tú ich objektívnu a kvalitnú žurnalistiku aj prispejte, aby mohli za vaše peniaze ovplyvňovať vašu mienku!

My sme tú ich kvalitu už okúsili.

Marek Vojčík

_______________________

 

OBSAH

Úvod. Padla kosa na kameň! Časť 1. – Známy ‘demokrat’ Ján Benčík a jeho podlé totalitné praktiky

…alebo, Keď sa nenávisť spojí s úchylkou liberálno-demokratického extrémizmu udávania a kádrovania

Padla kosa na kameň! Selektívna tolerancia ‘demokrata’ Jána Benčíka – časť 2.

Padla kosa na kameň! Ján Benčík a jeho ‘tolerantná’ informátorka – časť 3.

           Cestou necestou…, alebo Benčíkov informátor RNDr. Viera Dedíková a jej  problém

 

Streda 29. novembra Padla kosa na kameň! Časť 4. – Známy ‘demokrat’ Ján Benčík a jeho kumpáni

Benčík a Denník N v blogu o mne píšu a šíria bludy, zastrašujú, kádrujú a to vraj v záujme verejnosti

Piatok 1. decembra – Padla kosa na kameň – časť 5. – Čerešnička na tortičke

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Marek Vojčík

O AUTOROVI

Som Slovák dlhodobo žijúci v Británii a hlasoval som za Brexit - niečo, čo lib-dem ľudia ako Benčík a spol nevedia prehltnúť. Som jeden z členov redakcie Vedomec.com a Kampane za pravdu nielen v medicíne. Som človek tolerantný, kategoricky odmietam nenávisť, avšak mám vážne výhrady napríklad voči imigračnej politike, LGBTI adopciám, rodovej ideológii a iným ideologickým fenoménom, ktoré v spoločnosti vidíme.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 7

Celkové hodnotenie: 7.82

Priemerná čítanosť: 8403

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Kaliňák v Budapešti upozornil na dôležitosť integrácie krajín západného Balkánu

    0icon

    Z geografického hľadiska nie je západný Balkán zadným dvorom Európskej únie, ale jej vnútorným dvorom. V piatok to v Budapešti vyhlásil podpredseda vlády a minister…

    Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku

    0icon

    Zlatomoraveckí policajti zadržali 31-ročného muža, ktorý bez povolenia parkoval na mieste vyhradenom pre zdravotne ťažko postihnuté osoby (ZŤP). Vozidlo Volkswagen Passat spozorovali počas výkonu hliadkovacej…

    Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia

    0icon

    Najstarší národný park na Slovensku oslávi tohto roku 75. výročie založenia. Aj toto jubileum bolo jedným z impulzov pre Správu Tatranského národného parku (TANAP) pripraviť…

    Sermek: Výsledky volieb sa môžu zverejňovať 9. júna o 23.00 h

    0icon

    Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP) sa môžu zverejňovať až po skončení volieb v poslednej členskej krajine EÚ, čiže 9. júna o 23.00 h. Celoeurópsky…

    Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili piatkové rokovanie diskusiou k novele školského zákona, ktorou chcú poslanci Richard Vašečka…

    Nádej Ukrajincov nezomiera. Stále veria v pre nich priaznivé scenáre

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)   „Ukrajina môže pokračovať v boji proti Rusku, ale želané ‚víťazstvo‘ môže byť nedosiahnuteľné.“ Tak znel titulok článku v…

    Blinken sa počas návštevy Číny vyhrážal Si Ťin-pchingovi

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Mark Schiefelbein)   Po rozhovoroch so Si Ťin-pchingom o podpore Ruskej federácie vo vojne proti Ukrajine pohrozil Blinken Číne novými sankciami…

    Hokej-MS18: Slováci prehrali s Lotyšmi 3:5 v A-skupine

    0icon

    Slovenskí hokejisti prehrali aj vo svojom druhom zápase na MS do 18 rokov vo Fínsku. V piatkovom stretnutí A-skupiny podľahli Lotyšsku 3:5. Góly Slovenska zaznamenali…

    KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

    0icon

    Opozičné KDH kritizuje rozhodnutie ministerstva zdravotníctva (MZ), že miesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má…

    AI kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

    0icon

    Amnesty International (AI) vyzýva Národnú radu (NR) SR a vládu, aby pri svojich rozhodnutiach dbali na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA