Nedovoľme aby paranoia v Matovičovej hlave ovládala spoločnosť

Podľa údajov Talianskeho inštitútu verejného zdravia (Istituto Superiore di Sanità), iba 3,7% pacientov z uvádzaných v globálnej štatistike úmrtí za Taliansko ako úmrtia na COVID, má uvedené v úmrtnom liste ako príčinu smrti diagnózu COVID. Ostatných 96,7% má uvedenú ako príčinu smrti kardiovaskulárne ochorenie alebo rakovinu. Ochorenie COVID sa spomína iba ako súčasná pozitivita testu na COVID. COVID pozitívni pacienti v absolútnej väčšine zomierajú na iné ochorenie, nie na COVID. Prečo asi pacienti s pozitívnym testom na COVID vo väčšej miere zomierajú na komplikácie chronických ochorení? Videli sme to aj na Slovensku, na hystérii v DD Pezinok. Že kam vozili pacientov so zlyhávaním srdca a akútnymi formami srdcového ochorenia? Na oddelenie invazívnej kardiológie, do NÚSCH? Nie na infekčnú kliniku. Ale infekčná klinika nie je spôsobilá poskytovať takýmto pacientom potrebnú zdravotnú starostlivosť a tak pochopiteľne, títo pacienti bez včasného poskytnutia adekvátnej špecializovanej kardiologickej starostlivosti zomreli. Na COVID? Nie, na srdce. Mnohí ľudia zomreli na obštrukcie v zdravotných systémoch, ktoré vyvolal šírený strach. Skôr sa to predsa nestávalo, že keď pacient s chrípkou dostal akútny infarkt myokardu, aby ho odviezli namiesto na kardiológiu, kde mu rýchlo vedia poskytnúť akútnu revaskularizáciu – spriechodnenie upchatej cievy, tak ho radšej odvezú na infekčnú kliniku. Nikdy nikoho sme nenechali zomrieť v izolácii na infekčnej klinike z obavy, že bude šíriť chrípku. Priemerný vek pacientov z uvádzaných úmrtí bol v Taliansku 81 rokov. To sú všetko ľudia ktorí majú niekoľko závažných chronických chorôb a pravdepodobnosť ich komplikácií a úmrtia je veľmi vysoká. Preto potrebujú mať dostupnú špecializovanú starostlivosť na špecializovaných oddeleniach väčšinou kardiológie alebo onkológie a nie na infekčnom. Štatistika príčin úmrtí relevantného inštitútu v Taliansku je v príkrom rozpore s tzv politickou štatistikou, ktorá vlastne neuvádza počty tých, ktorí zomreli na COVID, ale tých ktorí zomreli zo všetkých príčin a bol im zistený pozitívny test na COVID. Údaje takejto politickej štatistiky treba deliť viac ako 20-timi, ak chceme získať skutočné, t.j. pravdivé počty pacientov, ktorí zomreli na COVID v Taliansku. Takže v Taliansku nie je obetí COVID 30 000 ale v skutočnosti cca 1200.  Vzťahuje sa to aj na iné štáty?  V Českej republike podľa údajov UZIS u 60% prípadov, ktoré sa uvádzajú v štatistike MZČR ako úmrtia na COVID nebola primárnou príčinou ich úmrtia infekcia COVID, ale iné chronické ochorenie. Najčastejšie išlo o ochorenie srdca, dýchacieho systému, rakovinu alebo cukrovku..  Potom z 321 uvádzaných úmrtí zomrelo na COVID 128 pacientov. A na Slovensku z 28 úmrtí koľkí zomreli v skutočnosti na COVID? Vieme to?
O tom, že situácia v USA je vo vykazovaní ešte horšia ako v Taliansku hovoria lekári z USA. Tam dokonca poisťovne financujú toto šialenstvo strachu, keď za pacienta, ktorý zomrel na COVID priplácajú 13 000 dolárov a za toho, ktorý zomrel na COVID na ventilátore, priplácajú dokonca 39 000 dolárov. No buďte si potom istí životom v americkej privátnej nemocnici. Dnes v USA vykazujú, že im zomrelo na COVID 107 tisíc pacientov. To znamená, že im v skutočnosti na COVID zomrelo 1% alebo ešte menej? To fakt iba 1000 pacientov zomrelo na COVID v celých USA a to má byť tá pandémia?
Podľa listov o prehliadke mŕtvych ľudia nezomierajú na COVID, ale tak ako vždy ľudia zomierali, zomierajú v určitom vysokom veku prirodzene a na chronické ochorenia kardiovaskulárne, respiračné, rakoviny a diabetes. O tom svedči aj fakt, že krivka celkovej úmrtnosti sa nijako nezvýšila, ale sa dokonca znížila. Je fakt, že ľudia počas “Pandémie COVID” zatiaľ zomierajú menej. Ale hrozme sa následkov. Pretože sústredenie sa na ochorenie COVID viedlo k zanedbaniu štandardnej starostlivosti o ostatné diagnózy, opakovanému odkladaniu starostlivosti o ostatné diagnózy, patologické stavy sa nahromadili a došlo u nich k progresii. Z jednoduchých počiatočných štádií sa stali so zanedbania starostlivosti pokročilejšie, mnohé nádory narástli a dostali sa do inoperabilného štádia. Je reálna hrozba nárastu úmrtí na chronické ochorenia v postkovidovom období. Závažné je poškodenie zdravotníctva a to predovšetkým ľudských zdrojov. V mnohých hlavne starších kolegoch sa zahniezdil zneschopňujúcii strach z pacientov a mnohí túto situáciu riešili odchodom na dôchodok. A pretože sústredenie na COVID viedlo k ťažkému poškodeniu nielen zdravotných systémov ale predovšetkým ekonomík, možno očakávať vzrast úmrtí na chronické ochorenia v dôsledku prehĺbenia zlyhávania financovania zdravotníctva a vzrast úmrtí spôsobených biedou a hladom, vrátane nárastu infekčných ochorení… až po nárast samovrážd. To sa prejaví nielen v chudobných štátoch sveta, ale takéto vyhrotenie pokoronavírusovej situácie môžeme očakávať aj na Slovensku.
Nielen Pellegrini, Matovič ale aj ostatné vlády a WHO zlyhali. Namiesto starostlivosti o zdravie, zneužitie na boj o moc a biznis doma aj vo svete.

V skutočnosti, podľa reálnych čísiel a kritérií, vo svete nevznikli žiadne epidémie COVID, ani v jednom štáte! Ani žiadna pandémia. Počty ochorení sú tak minimálne a skutočná úmrtnosť na COVID nikde nedosahuje ani zlomok úmrtnosti na sezónnu chrípku a je iba zanedbateľné promile z príčin úmrtí vo svete z iných príčin.
Od začiatku  pandémie(16. marca) na Slovensku zomrelo na rakovinu 3504 ludí, na infarkt 657 ľudí, na srdcovocievne ochorenia spolu 4599 ľudí. Kde je mediálne pokrytie týchto úmrtí? Svetové dáta sú online zobrazované na tomto linku. Od začiatku roka vo svete zomrelo 25 mil ľudí, z toho na infekčné choroby (AIDS, Malária, Dengue, Tuberkulóza, Parazity…) spolu 5,5 mil (počet obyvateľov Slovenska), od hladu 4,5 mil ľudí, z toho deti do 3 rokov 3milióny (!detí od hladu!), na rakovinu 3,5 mil, na AIDS 700 000, na maláriu 400 000 ľudí, na samovraždy 500 000, na dopravné nehody 600 000 (Prečo konečne nezakážeme vyrábať automobily?), na následky alkoholu 1 000 000, na následky fajčenia  2 000 000 (Obchodné záujmy tabakových a alkoholových firiem stále stoja nad ľudským právom na zdravie?). Kde je mediálne pokrytie porovnateľné s COVID? Či blcha sa stala slonom? Tuším, že za celým dnešným cirkusom je niečo celkom iné a obchodné záujmy stále viac stoja nad ľudskými právami.

V skutočnosti je to umelo vyvolávaná pandémia strachu. Strach to je skutočná dnešná infekcia a nie nevinný vírus. Strach človeka z človeka rozdeľuje ľudí. Strach zo smrti sa stal nástrojom moci a marketingom biznisu. Dostal sa do každého kúta Zeme.
Čo to má znamenať? Je to spôsob ako terorizovať občanov a zaviesť diktatúru bez ich súhlasu? Čo si možno myslieť o orgánoch, ktoré zodpovedajú za túto situáciu? O vládach, ale aj o WHO?
V ďalších blogoch sa budem venovať aj týraniu seniorov v domovoch dôchodcov, ktoré je spôsobené, dnes už viac ako 2 mesiace trvajúcim, psychickým strádaním v karanténe.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Peter Lipták

O AUTOROVI

Som lekár s 36-ročnou praxou v prvom kontakte s pacientmi - obyčajný pešiak medicíny. Všímam si následky, rozmýšľam o ich príčinách a hľadám súvislosti.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 147

Celkové hodnotenie: 25.65

Priemerná čítanosť: 4789

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Podplukovník Barry: Ukrajinská obrana je pred kolapsom, AFU by mala utekať

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP/Alex Babenko)   Kolaps "Syrského armády" sa všetkým západným expertom zdá byť neodvratný, konštatuje Konstantin Olšanskij v článku novín Svobodnaja Pressa…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    MZVEZ: Slovensko podporuje prijatie ďalších krokov vedúcich k oficiálnemu začatiu prístupových rokovaní Moldavska do EÚ

    0icon

    V súvislosti s nadchádzajúcim zasadnutím Európskej rady M. Eštok informoval moldavskú partnerku, že Slovensko bude na zasadnutí podporovať čo najskoršie prijatie negociačného rámca pre Moldavsko…

    Ako skončia Lipšic a jeho ľudia? Už je známe, kde budú pracovať

    0icon

    Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) si v pondelok prevzali dekréty o ich zaradení na jednotlivé oddelenia Generálnej prokuratúry (GP) SR, kde budú pôsobiť po zrušení…

    Čaputová rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou

    0icon

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK), pri ktorej…

    Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP/Xinhua/Yan Yan) Aktualizované 18. marca 2024 Čína súhlasila s účasťou na mierovom samite o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol čínsky veľvyslanec Wang…

    Matovič: "Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži"

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte…

    Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

    0icon

    Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta…

    Smer napriek protestom stále vedie. Kto sa ocitol mimo hry? Viac prezradí najnovší prieskum

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:HSP)   Parlamentné voľby by v marci vyhral Smer-SD s podporou 23,4 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko…

    FOTO DŇA