80% potrestať, no fajčiarov a obezných zachrániť za akúkoľvek cenu!?

To nášmu premiérovi už nikto nevie povedať, že je tu ešte tretia cesta – ZAPNÚŤ EKONOMIKU a izolovať len ohrozených? Ide na úkor práv a životov všetkých, ktorí prekonať vírus nemajú problém, zachraňovať túto kategóriu ľudí pred dôsledkami ich zlého životného štýlu, nakoľko oni sú najrizikovejšou kategóriou pre ochorenie na koronavírus. Ešte sú tu dôchodcovia a závislí na liekoch, ktorí sú už neproduktívni a pre tých ostať doma nie je až taký problém. Oni sa potrebujú izolovať, s čím im môžeme my ostatní, ich rodiny pomáhať, príp. štát im môže ponúknuť tie prázdne internáty (azda vysokoškoláci môžu pokračovať v online vyučovaní naďalej). Podobne v domoch dôchodcov treba minimalizovať kontakt s personálom. A konečne vrátiť deti do školy, lebo ako to už býva na Slovensku, tí, čo musia teraz do práce, posielajú deti k starým rodičom. Lenže to sa mu bude teraz ťažko vysvetľovať, keď sa dal na scestný chodník volania po celonárodnej obete. Ľudia však pochopia, ľuďom to treba len polopatisticky vysvetliť:

Ak budú riskovať, nezabezpečia si samokaranténu, môže sa stať, že pre nich sanitka nepríde, že pre nich nebude miesto v nemocnici. Oni sami teraz potrebujú prevziať zodpovednosť do svojich rúk, nie my zvyšok populácie. Premiér sa cíti zodpovedne, keď pošliape všetky naše práva, lebo zrazu ide o životy. O životy ide každý rok, nielen teraz: 35 000 ľudí zomiera na srdcové choroby, 13 000 na rakovinu, pričom najčastejšou je rakovina pľúc, 7 000 pri umelých potratoch, 800 na chrípku, 600 na cukrovku a 500 na samovraždy. Dokonca ročne zomiera u nás 11 000 ľudí na odvrátiteľné choroby! Jedinú príčinu, ktorú však teraz musíme všetci odvraciať, je na koronavírus, hoci vieme, že práve tieto kategórie občanov majú k tomu najvyšší predpoklad. A veľakrát si za to môžu sami, hoci to možno netušia alebo si to ospravedlňujú (resp. sa im to ospravedlňuje rozprávkami o dedičnosti).

Minister zdravotníctva Krajčí sa vyjadril, že chce podporovať zodpovednosť občanov a preto si tí, čo neočkujú, majú zaplatiť sami liečbu v prípade, že ochorejú. Tí však zvyčajne majú lepšiu imunitu a vyhýbajú sa nemocniciam, ako sa dá. Ide o zlomok obyvateľstva – len 0,3% detí nemá očkovanie, lebo to ich rodičia odmietli. Aké percento však predstavujú fajčiari, ktorí si celé roky ničia zdravie a sú najrizikovejšou skupinou pre ochorenie na koronavírus? 25% populácie! Viac ako vyjadrenie ministra ma nazlostila fotografia na FB, kde policajti nechali fajčiarov si kľudne pafkať cigaretky bez rúška, kým ostatných bez rúška pokutujú. A to aj cyklisti majú povinnosť nosiť rúška! Toto je Kocúrkovo, ktoré nám tu zaviedli! Celý štát je v karanténe, lebo sa bojíme, že ľudia, ktorí si dlhodobo ničili pľúca, preťažia náš nemocničný systém pri nákaze koronavírusom. My musíme obetovať všetko, slobody, prácu, príjem aj naše zdravie a deti, aby sa oni mohli ďalej nezodpovedne správať a potom si nárokovať liečbu zápalu pľúc, rakoviny i COVID19. Nech si oni zaplatia liečbu!

Fajčenie znižuje kapacitu pľúc. Tie si môžete predstaviť ako milióny balónikov, ktoré pri fajčení každý deň postupne po jednom praskajú. Človek dlhé roky nemusí pociťovať žiaden problém, no niekedy po šesťdesiatke sa mu začne ťažko dýchať. Odrazu je tých balónikov tak málo, že má problém a nemusí to byť hneď ani rakovina pľúc. Pán premiér, nebráňte ľuďom konečne niesť zodpovednosť za seba. To nie je solidarita, že tí, čo sa snažia žiť zdravo, musia platiť za liečbu tých nezodpovedných. Náš systém zdravotníctva je tak choro nastavený, že kryje takým ľuďom chrbát. Je čas na jeho reformu. Ľudia potrebujú mať osobnú slobodu a osobnú zodpovednosť. Premiér má zodpovednosť za to, aby sme tie slobody mali garantované a niesli za svoje slobodné rozhodnutia aj dôsledky, inými slovami zodpovednosť. Premiér nás nemá spasiť z našich hriechov, na to máme Boha. On však nateraz, zdá sa, má pred očami jedinú tabuľku – najbezpečnejších štátov na koronu.

A v tej sme za týždeň poklesli len preto, že doktori to s tým jedným pacientom na intenzívke (keď ho prepustili so zápalom pľúc domov a on zomrel) zbabrali, ako to nebýva náhoda ani výnimka na Slovensku. Takých ešte bude neurekom… Nečudujte sa ľuďom, ktorí už teraz hlásia, že aj keď ochorejú, do nemocnice nechcú ani ísť. Do tvrdej dezinfekčnej karantény mali ísť konečne naše nemocnice, kde pacienti bez vážnych problémov, ktorí sú hospitalizovaní na vyšetrenia, zomierajú na tam získaný zápal pľúc. Mysleli ste si, že v meganemocniciach New Yorku, severného Talianska a Španielska zomierajú ľudia príliš rýchlo? V USA zomrie na nemocničné mikróby odolné voči antibiotikám pacient každý 15 minút! 35 000 úmrtí ročne (na “pravdepodobne” koronu za dva zimné mesiace 8000) v USA – no kto sa nad tým pozastavuje? V Taliansku, ktoré je 5-6 krát menej ľudnatejšie ako USA, tento počet z nemocnice získaných infekcií predstavuje 49 000 úmrtí ročne!  A tento problém niekto v našom zdravotníctve berie do úvahy, či sa to len zamieta pod koberec?

Samotní lekári z Talianska potvrdili, že práve nemocnice sa stali hlavným zdrojom nákazy koronavírusom. A môžeme si byť istí, že to bol len koronavírus, ktorý tam zabíja (vieme, že 99% malo iné vážne diagnózy)? Ten sa podľa štúdie Talianov dobre prenáša na prachu, preto najohrozenejšie sú oblasti so znečisteným ovzduším. Ale ešte za pozastavenie stojí štúdia spred dvoch rokov, ktorá upozornila na podobné symptómy koronavírusu spustené po podaní očkovania proti chrípke. A na koronu najviac zomierajú práve tí, ktorým sú tieto vakcíny aj najviac odporúčané, tí sa majú podľa britských odborníkov prioritne izolovať. Možno sa dočkáme aj štúdie, ktorá sa pozrie na vakcinačnú minulosť obetí koronavírusu (len kto by ju zaplatil?). O iných dvoch štúdiach, ktoré potvrdili zvyšené riziko po očkovaní proti chrípke pri nákaze koronavírusmi či inými respiračnými ochoreniami, som písala tu.

Premiérovi poradcovia sa dozaista predbiehajú, kto príde so strašidelnejším scenárom, čím naberajú na dôležitosti. Konečne oni môžu mať slovo, hoci s klapkami na očiach, ako to už býva u našich odborníkov na choroby jednotlivých špecializácií. V každej kríze si politici myslia, že vtedy musia zasahovať a zvyčajne sú tie zásahy najkontraproduktívnejšie. Len sa pozrite na finančnú krízu 2008 či veľkú ekonomickú depresiu 30-tych rokov. Tá skončila vojnou, lebo pre politikov v Európe i Amerike to bol jediný spôsob znovuvybudovania ekonomiky. Ľudia, čo kontrolujú svetové média, však dobre vedeli už minulý rok, že príde ekonomická depresia. Vedeli už od roku 2008, že príde ďalšia ešte väčšia ekonomická kríza a preto teraz koronavírus využívajú na šírenie mediálnej hystérie, aby toto prekryli, dokonca mohli ju akcelerovať a získať kontrolu. Už dlhodobo sa dožadujú zmeny ekonomického systému (ten nebude určite slobodnejší), aby mohli znížiť záťaž pre planétu. Dávali celé roky o tom vyhlásenia, prednášky, granty OSN agentúram, aby tie potom mohli tlačiť na národné vlády či EÚ.

Z premiéra sa stal za týždeň centrálny plánovač, ktorému marxista Blaha nesiaha ani po päty. Na centrálne vypínanie krajiny a pošliapavanie práv sme tu mohli pokojne mať socialistickú vládu. A to nám ani nemusí prezentovať tie modely EÚ, ktorými ho tí krízoví experti ohurujú, aby sme ich mohli otvorene konfrontovať, resp. akceptovať? Ľudia, ktorí sú naučení podrobiť všetko kritike, už vidia, že sa rútime z cesty – nielen k nárastu nezamestnanosti, ekonomickému úpadku a zvýšenej kriminalite ako v Taliansku. To fakt musíme výjsť do ulíc, aby pochopil, že jediné riešenie situácie nespočíva v tom, aby úplne zničil živobytie, firmy, kariéru, rodiny a zdravie ľudí, ktoré si roky budovali? Koho on počúva? Bohorovných doktorov zo Svetovej zdravotníckej organizácie (vedenej elitám poslušným komunistom z Etiópie, čo kryl tri epidémie cholery ako minister zdravotníctva), ktorá nám už pred 10 rokmi naordinovala falošnú krízu prasačej chrípky, na ktorej sa vynikajúco nabalili vakcinačné giganty (7 mld USD podľa banky JP Morgan). O tom, aké nežiaduce účinky tejto na rýchlo schválenej vakcíny ľudia a odborníci masovo reportovali, napíšem na budúce. Tu proti korone idú Američania vyrábať ešte pred ukončením klinických testov!

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jana Tutková

O AUTOROVI

Som predsedníčkou Centra pre bioetickú reformu, ktoré bojuje za slobodnú spoločnosť, kde je právo na život, na telesnú integritu a súkromný majetok rešpektované v zákonoch. www.pravonazivot.sk

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 87

Celkové hodnotenie: 11.4

Priemerná čítanosť: 9632

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Messi pre zranenie nenastúpi na prípravné zápasy Argentíny v USA

    0icon

    Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia. [caption id="attachment_3438676" align="aligncenter" width="1024"] Na…

    Hošták: Členstvo v NATO je pre štáty ako SR jedinou garanciou bezpečnosti

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pixabay)   Členstvo v NATO predstavuje základnú a za súčasných geopolitických podmienok jedinú garanciu bezpečnosti pre štát, akým je Slovensko. Pre…

    Tri mená z kandidátky OĽaNO, ktoré si zaslúžia osobitú pozornosť

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Facebook / Foto : Screenshot Facebook)   Generál Jozef Viktorín (Republika) v príspevku na Facebooku komentuje zostavu kandidátky do Eurovolieb…

    Prebehla prvá a jediná živá diskusia medzi Korčokom a Pellegrinim. "Škodíte Slovensku!" Odznelo viacero útokov

    0icon

    Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, Jaroslav Novák)   V pondelok večer sa uskutočnil prvý a pravdepodobne aj jediný televízny súboj dvoch favoritov prezidentských volieb…

    Prezidenta SR si občania doteraz priamo volili päťkrát

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer, TASR-Vladimír Benko)   V sobotu 23. marca sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR). V prípade, že…

    Francúzski generáli chystajte sa - Obrana AFU je na pokraji kolapsu

    0icon

    Paríž 19. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Paríž riskuje, že v súvislosti s vyhláseniami, ktoré neustále a nekontrolovane lietajú z Elyzejského paláca, narazí (ak sa…

    Výhody severojužného koridoru tlačia Západ do vojny s Ruskom

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/Svpressa/Foto:Svobodnaja Pressa, TASR/AP/Axel Rutte)   Rusi spolu s Peržanmi a janičiarmi sa postavia proti Anglosasom, myslí si ruský novinár Sergej Aksenov.…

    Predpoveď počasia na utorok

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)   Situácia: Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Slnečno. Teploty 6 až 11 stupňov Celzia Na západnom Slovensku…

    Za 26,75 € môžete mať doživotný MS Office 2021 Professional Plus z jarného výpredaja Godeal24!

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (PR článok/Foto:screenshot)   Všetci hľadáme spôsoby, ako zefektívniť svoj život. Ak potrebujete vylepšiť svoj počítač, Godeal24 je ideálnym miestom. Godeal24 poskytuje…

    Európske krajiny vyzývajú EIB na zvýšenie výdavkov na obranu

    0icon

    Bratislava 19. marca 2024 (HSP/ Brussels Signal/ Foto :TASR/AP-Lewis Joly )   14 krajín Európskej únie vyzvalo Európsku investičnú banku, aby zvýšila financovanie na obranu.…

    FOTO DŇA