Adam a Eva – biblické jablko poznania . Ako mám tomuto deju správne rozumieť?

Svetom sa šíri Nové poznanie Pravdy, ktoré sprostredkúva jasné definície a jasné odpovede na všetky nevyriešené otázky života.

Toto Nové Poznanie bezpečne a isto vyplňuje všetky medzery, urovnáva všetky nezrovnalosti a sprostredkúva človeku presvedčenie, ktoré mu dáva takú istotu a taký základ, že nijaké dogmy cirkví, nijaké „zaručené informácie“ rôznych skupín a siekt, nemôžu ohroziť silu presvedčenia, ktorú vo všetkých dejoch okolo nás, môže človeku sprostredkovať jedine PRAVDA, ten najvyšší Zákon a Princíp, skrze ktorý vznikol nielen náš Vesmír, ale i celé rozľahlé Božie Stvorenie.

Je to práve a výhradne Pravda, ktorá je Podstatou sveta, ktorá je zároveň neoddeliteľnou súčasťou Boha Stvoriteľa!

Motto:

„Ľudia, sme súčasníkmi doby pôsobenia Ducha Pravdy, ktorého ľudstvu zasľúbili už proroci v dávnych, biblických dobách a ktorého ľudstvu zasľúbil predovšetkým Ježiš, Syn Boží!

TEN, ktorý má uviesť ľudstvo do celej PRAVDY, túto Pravdu priniesol a táto Pravda má byť DNES šírená a zvestovaná, pre spásu tých, ktorí svojho ducha ešte celkom nezasypali nánosmi rozumu, nevedomosti a nepochopenia!

Každý jeden z vás, ktorý TERAZ čítate tieto riadky, vypočujte si volanie dnešnej doby:

„Keď príde Utešiteľ, ktorého vám Ja pošlem od Otca, Duch Pravdy, ktorý vychádza od Otca, On o Mne vydá svedectvo! … Ešte veľa vám mám toho povedať, ale teraz by ste to nezniesli /nerozumeli/. Keď však príde On, Duch Pravdy, uvedie vás do plnej Pravdy!… On MŇA oslávi, lebo z Môjho vezme a zvestuje vám. Všetko, čo má Otec, je Moje. Preto som povedal, že z Môjho vezme a zvestuje vám!“ Jn 15, 26-27; 16, 12-15.

Osláviť Ježiša a Jeho Posolstvo i jeho OBEŤ, nemožno iným spôsobom, ako očistiť Jeho učenie vo Svetle Pravdy, teda očistiť ho od všetkého falošného, nevedomého, ale i zámerne prekrúteného, teda od všetkých nánosov, ktorými bolo, sprvoti čisté Ježišovo učenie, až do dnešných dní, takmer celkom zasypané, nánosmi rozumu a náboženských dogiem!

Zo skutočného Ježišovho Posolstva, si náboženstvá po celej Zemi, urobili iba obyčajnú pozemskú firmu, majúcu za cieľ manipulovať a ovládať ľudí, v čo najširšom rozsahu!

Preto z pôvodného, čistého Ježišovho Posolstva, sa nedochovalo v týchto náboženstvách, do dnešných dní, už takmer nič, pretože všetko je tak prekrútené, že z čistého Svetla Pravdy, ktoré Ježiš ľudstvu priniesol, zostala v srdciach ľudí, iba ľudská pokrivenina a temnota, s pachuťou duchovnej smrti!

Takto a nie inak, spravovali náboženstvá, Ježišove Posolstvo, do dnešných dní!

Preto sa prebuďte v poslednej možnej chvíli všetci tí, v ktorých ešte celkom nezhasla túžba po Poznaní Pravdy, lebo len toto Poznanie, bezpečne povedie každého z nás cestami, ako byť lepším človekom, ako pomáhať ostatným podobne usilujúcim a ako sa naučiť žiť život, v zmysle Božích zákonov, ktoré sú tak zjavne prospešné pre všetkých, kto sa ich učí rešpektovať a dodržiavať.

Každý jeden z nás, má DNES rovnakú možnosť, načerpať posilu i Poznanie, z tohto Živého Prameňa Pravdy a dozvedieť sa tak, o skutočných súvislostiach života, v oveľa širšom rozsahu, než je vám predkladané tu a teraz, ako i v ďalších článkoch podobného zamerania.

Preto sa prebuďte všetci, ktorí máte v sebe, ešte aspoň trošku odvahy, k zmene svojho života, do úplne nového rozmeru bytia, ktorý Vám spätne, prinesie len požehnanie a radosť.

Je už načase, konečne vystriedať toto dnešné živorenie drvivej väčšiny z nás, za skutočný, Bohu milý život, plný toho najčinorodejšieho a najradostnejšieho pôsobenia.

Preto sa prebuďte duchom ešte dnes, lebo už zajtra môže byť neskoro. Pretože premeškať túto poslednú hodinu, k pravému prebudeniu sa k životu, predstavuje nezvratný proces, s fatálnym koncom, pre milióny rokov trvajúce duchovné bytie, každého jedného z nás…“

Ako je to teda s povestným biblickým „jablkom poznania“?

Treba dosiahnuť rozlíšenie medzi Múdrosťou a medzi rozumovými vedomosťami.

Rozumové vedomosti získava človek štúdiom, výchovou, osobnostným zameraním, často ctižiadosťou. V súčasnej dobe sú ale rozumové vedomosti značne premrštené, na úkor získania skutočnej Múdrosti.

Múdrosť je vecou ducha, preto sa niekedy o človeku povie, že je “duchaplný”, lebo z neho doslova srší jeho duchovná vyspelosť. Naopak intelekt je vecou vedomostí rozumu a často sa takýto človek, ktorý v sebe potlačil všetko duchovné vnímanie a cítenie, označuje ako “rozumár”, neschopný pochopiť ani tie najzákladnejšie deje, stojace nad hmotou.

Múdrosť môže človek získavať jedine v prežívaní tak mnohých životných skúšok, za predpokladu, že sa v nich opiera o poznanie Božích zákonov. Akceptovať Božie zákony, riadiť sa Nimi, prináša spätne človeku aj dary Múdrosti.

Takýto človek sa stáva postupne vediaci, podobne ako nimi boli mudrci, alebo proroci. Tento stav nutnej duchovnej zrelosti môže, ba musí dosiahnuť každý jeden človek, ak chce byť akceptovaný a činný v Božom Stvorení.

Múdrosťou si človek zároveň „dláždi“ cestu do Raja, do svojho Duchovného Domova.

Naproti tomu rozumové snaženia a vedomosti, nech by boli akokoľvek veľké, tak tieto človek všetky odkladá pri pozemskej smrti. Ani tie najväčšie rozumové schopnosti a ich výsledky, si človek neberie so sebou do záhrobia, na svoju ďalšiu púť.

V prípade biblického príbehu o Adamovi a Eve, sa jedná o mimoriadne trefné podobenstvo, ktoré nevypovedá o ničom inom, ako o tom, že ak človek „odhryzne z jablka poznania“, teda ak človek, svoje rozumové vedomosti, postaví nad múdrosť Ducha, tak zákonite stratí spojenie s duchovnými svetmi a tým aj s Bohom Stvoriteľom.

Potom môže navždy podľahnúť kliatbe premršteného rozumového „vzdelávania sa“, ktoré postupne v človeku prebúdza pýchu na svoje vedomosti a výsledok je potom ten, aký vidíme dnes po celej Zemi – boj o moc a vplyv, chladný, rozumový a vypočítavý boj, smerujúci k dosiahnutiu zištných cieľov za akúkoľvek cenu, neraz i za cenu tisícov a miliónov životov.

Nehovoriac o deštrukcii vzťahov a straty schopnosti rozumieť slovám a pojmom v ich podstate. Pravda je potom logicky v takejto od Boha odvrátenej spoločnosti považovaná za nepravdu a lož za Pravdu!

Toto podobenstvo teda hovorí presne o tomto deji, o tom, kam až tento pád do hriechu, v pestovaní premršteného rozumu, priviedol človeka a tým aj celé ľudstvo.

Sprievodným javom tohto fatálneho zlyhania človeka, je konzumný spôsob života, tak príznačný pre dnešnú dobu!

Biblické podobenstvo hovorí teda o „odhryznutí z jablka poznania“ a následnom páde do hriechu, pričom jedine rozum človeka má na Zemi tú skázonosnú moc, spočívajúcu v tom, aby sa človek viac neupriamoval na Boha, ale len na svoje rozumom vytvorené modly, ktorým dal punc náboženstiev a rôznych kultov, punc jednostranne orientovanej vedy, či bezbrehého sveta konzumu a moci.

Všetko toto sa ale už v dohľadnom čase zmení. Nielen lokálne, ale na celej Zemi!

Táto zmena bude vynútená udalosťami, ktoré so silou burácajúceho hromu nenechajú nikoho na pochybách, pretože ako ľudstvo už stojíme v Božom Súde!

Beda tým, ktorí sa ešte v poslednej chvíli nevydajú vo svojom vážnom úsilí na Cestu Múdrosti, na cestu Poznania Božej Pravdy, ktorá je v súčasnosti pevne zakotvená na Zemi…

/pokračovanie cyklu/

Poznámka:

Tieto články sú určené LEN pre tých, ktorí vážne hľadajú pochopenie toho, ako funguje svet.

Nie je nimi nikomu nič ponúkané, ani nimi nemá byť nikomu nič vzaté!

Každý nech si verí v to, na čo dosahuje možnosť jeho chápania, ale zároveň nech neuráža a nehaní tých, ktorí sa snažia duchovne vzdelávať a chcú sa ako ľudia aj vyvíjať.

Ak sú vám milšie dogmy a manipulácie, verte im, ale potom nezúfajte, keď dôjde na „lámanie chleba“!

Odkaz na preošlý článok:

https://blog.hlavnespravy.sk/14507/zivot-po-smrti-zijeme-nielen-po-pozemskej-smrti-ale-zili-sme-dokonca-uz-pred-nasim-pozemskym-zrodenim-fakty-ktore-pozvolna-zaznamenava-i-medicina-cast-prva/

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ľuboš Ďurfina

O AUTOROVI

Dar života sme dostali od Boha Stvoriteľa.

Od Boha skutočného a nie takého, akého nám vykresľujú zblúdilé náboženstvá!

Tento Dar chcem pred Bohom obhájiť predovšetkým tým, že budem o Bohu zvestovať v pravdivom svetle, tak, aby to pomohlo prebudiť k skutočnému životu čo najviac duchovne spiacich ľudí.

Riadim sa heslom "Odvážne vpred, je Bohu milé!" a tiež najvyšším prikázaním hľadajúceho:

"Kto sa nenamáha, aby Slovo Pána aj správne pochopil, ten sa previňuje!"

Nemali by sme tiež zabúdať, že človek má predovšetkým povinnosti voči svojmu Bohu a až potom práva! Zodpovedné plnenie povinností, dáva človeku práva a v tomto je zakotvená i veľká dôvera v Boha, pričom dôverovať môže len ten, kto žije svoj život, v čo najintenzívnejšom súzvuku, s Božou Vôľou!

Práve takéto vnímanie reality, by malo byť celoživotným snažením každého z nás...

Milí čitatelia, nech sa i vám darí, v tomto bohumilom úsilí, pre dosiahnutie statusu PRAVÉHO ČLOVEČENSTVA.

Pekný deň všetkým ľuďom dobrej vôle...

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 92

Celkové hodnotenie: 5.64

Priemerná čítanosť: 5654

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Poslanci pokračujú v debate o zmenách vo fungovaní Fondu na podporu umenia

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR v piatok ráno pokračujú v diskusii k novele zákona o Fonde na podporu umenia (FPU).

    Pospíšil prispel k triumfu asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného

    0icon

    New York 19. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jeff McIntosh) Aktualizované 19. apríla 2024 o 9:17 Slovenský hokejista Martin Pospíšil si v záverečnú noc základnej časti NHL pripísal…

    Slovenčina: Idem si po alebo pre vodu

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Ak si ideme niečo vziať alebo niekoho zavolať, niekedy povieme pre alebo po. Správna je iba jedna možnosť. V…

    Slováci prehrali s Nemcami 3:7, Lantoši: "Táto facka je dobrá"

    0icon

    Slovenskí hokejisti utrpeli prvú prehru v rámci prípravy na MS v Česku. Vo štvrtok podľahli v Kaufbeurene domácim Nemcom 3:7 a nenadviazali tak na minulotýždňové…

    Mahmúd Abbás obvinil USA z podpory "genocídy"

    0icon

    Washington 19. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Majdi Mohammed)   USA včera zakázali prijatie Palestíny do OSN. Američania vetovali rezolúciu Bezpečnostnej rady o prijatí Palestíny za riadneho člena…

    Blaha: "Zľakol sa, a tak sme išli po sebe..... Takíto sú tí liberáli hrdinovia!"

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto:Screenshot Telegram video)   Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Telegram Ľuboš Blaha (SMER-SSD) pripomenul, že progresívci chodia po Bruseli a…

    Zelenského nočná mora

    0icon

    Kyjev 19. apríla 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service)   Bloomberg: v Rusku nie je mobilizácia, desaťtisíce ľudí sú ochotní slúžiť na základe zmluvy, sumarizuje…

    Abychom si to ujasnili...

    0icon

    Praha 19. apríla 2024 (HSP/vidlakovykydy/Foto:TASR-Martin Baumann)   Přátelé, od posledních voleb jsem skoro zdesetinásobil svou čtenářskou základnu. Moji dlouhodobí čtenáři mě znají, zažili se mnou…

    Izrael mal podniknúť útok na Irán, informujú americké médiá

    0icon

    Washington 19. apríla 2024 (TASR/teraz/HSP/Foto:TASR/AP-Ohad Zwigenberg) Irán po správach o výbuchoch prerušil komerčné lety v niekoľkých častiach krajiny Izrael v noci na piatok zaútočil na…

    Fico: Bomba správa, ktorá mi prišla do Bruselu!

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto:Screenshot Facebook Video)   Premiér Robert Fico (SMER-SSD) sa v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook podelil so svojou radosťou -…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA