K Zemi sa opäť priblížil Veľký duch z minulosti, s naliehavým Posolstvom pre Český a Slovenský národ, ale i pre celé ľudstvo!

Stala sa ďalšia mimoriadna udalosť! Pre doplnenie tohto nižšie uvedeného Posolstva, je však potrebné uviesť ešte nasledovné:

Sú veľké snahy, politické, spoločenské, ideologické, usilujúce sa o ozdravenie spoločnosti, o vymanenie sa z tohto stavu beznádeje a zúfalstva, zo stavu straty hodnôt a nástupu marazmu, ku ktorému sme sa ako spoločnosť, zjavne vlastnou vinou, dopracovali.

Niektoré tieto snahy sú skutočne nezištné, majú dobrý základ, no chýba im to podstatné. Chýba im pochopenie skutočnej príčiny tohto stavu, ako i uvedomenie si toho, že bez akceptovania skrytých súvislostí, ktoré tento stav zavinili, bez poznania tohto, nie je a ani nebude možné, tieto snahy považovať za niečo skutočne hodnotné a trvalé, pretože tie medzery v poznaní, tie trhliny, skôr či neskôr prinesú len ďalší pád a kolaps.

Prinesú len ďalší úpadok, z dôvodu ignorovania rozhodujúcich a kľúčových aspektov, ktoré majú byť sformované do základných pilierov, nesúcich a pevne podopierajúcich takúto Novú stavbu, na ktorej sa dá trvalo budovať niečo hodnotné.

Chýba pochopenie toho, na akom základe má prebehnúť toto ozdravenie spoločnosti, aby bolo skutočne úspešné a aj účinné a trvalé.

Tým prvotným základom, má byť predovšetkým naša individuálna snaha a ochota dosiahnuť zmenu seba samých k lepšiemu, dosiahnuť toto v určitom procese znovuzrodenia sa, pri trvalej snahe byť lepším v každom smere a ohľade. Byť lepším predovšetkým ako človek, ako rodič, člen rodiny a tiež ako jednotlivec, patriaci do celku spoločnosti, ktorá bez tohto nášho individuálneho úsilia nedosiahne prerod do stavu, ktorý bude prospešný pre všetkých.

A toto sa dá dosiahnuť jedine trvalou snahou o čistotu myšlienok a pocitov, teda učenie sa v sebaovládaní, učenie sa vo vôli, teda v presadení pevnej vôle v prospešných veciach, tiež brzdením negatívnych emócií a ich postupným nahradzovaním čistými citmi.

Pevné uchopenie oprát, resp. „uzdy života“ do svojich rúk, vzchopenie sa pri hľadaní znovuspojenia s Pravdou, ktorá jediná môže človeku zabezpečiť ten spomínaný status pravého človečenstva, tak len takéto úprimné a čisté snahy človeka, môžu trvale počítať so všetkou pomocou od Boha, s jeho Ochranou a Silou.

A práve v tomto úsilí, pri dosahovaní týchto trvalých zmien, Stvoriteľ sem na Zem posielal a posiela svojich služobníkov, či už to boli proroci, zvestovatelia a duchovne vysoko zrelí jedinci, sprostredkúvajúci Posolstvo od Boha Stvoriteľa, k záchrane tých, ktorí sú ešte schopní a odhodlaní, stať sa opäť ľuďmi.

Nie inak to bolo aj v prípade veľkého ducha Jana Amosa Komenského, ktorý sprostredkoval ľudstvu veľké duchovné Dary a o svojej vernej službe Stvoriteľovi svedčil jeho zbožný a Poznaním Pravdy naplnený život.

Práve tento veľký duch sa opäť priblížil k ľudstvu a k národu, v ktorom vyrastal a dlho žil, k národu Českému, s ktorým sme my Slováci, duchovne nesmierne silno spojení a spätí.

Oba tieto národy, majú nesmiernu duchovnú, ale i pozemskú úlohu, pri nastávajúcom veľkom očistnom Dianí na Zemi a budú to práve tieto dva národy, ktoré budú učiť a viesť celé ľudstvo, všetky ostatné národy na Zemi, k novému Poznaniu zo Svetla Pravdy!

Dovtedy však, nad Zemou prehrmia ešte veľmi silné očistné búrky, ktoré budú otvárať srdcia, dnes ešte spiacich ľudí a stojíme práve na prahu tohto Diania, ktoré na Zemi nemalo a ani nebude mať obdoby!

Táto veľká transformácia Zeme a života na nej, bola už v biblických dobách pomenovaná ako „Posledný súd“, teda Veľké zúčtovanie, pretože Majiteľ tejto Zeme, sa prihlásil o vydanie úrody, úrody našich myšlienok a činov a len zrelé ovocie a plody, nájdu upotrebenie v ďalšom vývoji Zeme!

Pre pozemské ľudstvo nastal čas Boha!

Jediný Majiteľ tejto Zeme a všetkého mimo nej, sa prihlasuje k zúčtovaniu! Bude požadovať účet od ľudstva, účet za spravovanie tejto Zeme, ktorú nám milostivo poskytol k užívaniu, účet za spravovanie seba samých, teda účet za to, aký život sme v celom svojom doterajšom bytí viedli!

Nastáva čas Boha, ktorému bude predchádzať „Posledný Súd“ a za ním ohlásená a blížiaca sa Doba Pokoja a Mieru na Zemi!

Stvoriteľ sveta sa teda právom prihlásil k Zúčtovaniu toho, ako sme spravovali svet i Dary, ktoré sme od Neho, na začiatku našej cesty, obdržali.

V procese týchto ohromných udalostí, sa k Zemi približujú služobníci Boha, aby ešte v poslednej chvíli zvestovali a prebúdzali spiace ľudstvo tam, kde je k tomu ešte ako tak živá pôda.

Vypočujte si Posolstvo Veľkého učiteľa národov, ktorý sa v nedávnej dobe priblížil k Zemi, aby opäť zvestoval a znova učil duchovne smädné a vyprahnuté duše, aby im sprostredkoval pokrm pre ducha, vo Svetle Múdrosti a Poznania.

 

Posolstvo národu i ľudstvu, od veľkého Učiteľa, Jana Amosa Komenského

/voľný preklad podľa českého originálu, zdroj:  internet, krátené/

Mladí moji druhovia v duchu, volám k vám s nádejou, ako k zástupcom národa milého, národa šľachetného. Prichádzam k vám, lebo vôľa a sila Ducha preveľkého, všemocného Boha a Pána nášho, otočila kolesom dejín, aby priniesla vám dar veľký a nezmerný, obdobie SLOBODY a VOĽBY.

Rád by som ku vám nasmeroval tok Múdrosti, aby, keď sa budete v hľadaní cesty „AKO ĎALEJ“, rozhodovať, aby ste sa rozhodovali čo najmenej chybne. A verte, že chybne sa rozhodovať budete veľakrát. I to je dobré, lebo chybami sa človek učí rozoznávať, kde sídli pravá Múdrosť a pravé Poznanie.

Avšak blúdenia nemá byť príliš!

Chcel by som vám preto na vašej ceste ukázať hlavné, Svetlom osvetlené úzke cestičky, aby ste neblúdili veľa, pretože veľa blúdenia nakoniec vysiľuje a vedie k bezradnosti. Lebo vo svojom terajšom pohľade na svet vnímate všetko tak, že blúdili by ste i ďalších dvadsať rokov a i tak by ste východisko nenašli.

Veľmi si prajem pohovoriť teraz s vami, aby svetlo, čo teraz žiari z vašich sŕdc, bolo s každým ďalším dňom jasnejšie a prospešnejšie.

Poznanie, múdrosť, rozumnosť, sú stupňami k žitiu Pravdy na Zemi!

Kde teda začať, aby sme všetko za správny koniec uchopili, aby sa nám niť múdrosti správne odvíjala, aby správne a s ľahkosťou sa nám šlo spoločne vpred?

Teda po prvé:

Veľa, veľmi veľa ľudí teraz túži vládnuť druhým s tým, že im chcú pomôcť k lepšiemu životu. Kto však chce vládnuť, ten stane sa skôr či neskôr tyranom či škodcom.

Vládnuť smie a môže iba jediný – BOH, Pravečný Stvoriteľ, lebo právo vládnuť je odvekou a nikdy nezmeniteľnou výsadou Jediného Boha!

Čerpajúc z tohto Prameňa Života, človek ale môže a má spolupomáhať.

Kto sa teda rozhodne a chce viesť druhých, musí najskôr dokázať, že vedie a s istotou ovláda seba samého. Že život jeho je rozumne vedený a k vysokým ideálom smerujúci a že je aj oprostený každej nízkosti a nepeknosti.

Dlhodobé úsilie a skutočne múdrosťou naplnená práca pre druhých má byť tým, čo svedčí v prospech toho, kto sa uchádza o možnosť viesť druhých. Avšak tí, ktorí ho svojou voľbou podporujú, majú si byť vedomí svojej zodpovednosti.

Nikdy nevoľ nikoho len preto, aby si horší klin vytĺkol len o trochu menej horším klinom.

Nariedením noci umelým osvetlením nevyjde slnko, ale len polonoc a polodeň. Ani jedno neprinesie trvalé šťastie a rozkvet, ani podporu k rastu prírody a tak ani vecí ľudských. Preto keď volíš, vyberaj dobre a so všetkou vážnosťou sa rozhoduj.

Vyberaj preto múdro, s rozvahou a rozumom. No ak sa rozhodneš, potom nes svoju voľbu ako SPOLUZODPOVEDNOSŤ!

Pouč sa preto, zbystri svoje zmysly pre ďalší výber, lebo ak toto nedokážeš, stávaš sa dobrovoľne otrokom a poddajným človekom, ktorý zapredáva svoje ideály. Potom si však nesťažuj nad svojím osudom!

Druhovia moji mladí, ešte tak veľa je vám potrebné dozrieť, aby ste jasne uvideli a cítili cesty, ožiarené Svetlom, aby ste správne volili práve teraz, kedy sa vám všetkým otvára možnosť kadiaľ a ako ďalej.

Preto hovorím vám po druhé:

Poznaj každý, že cesta, ktorú možno právom nazývať Život, má začiatok a cieľ nielen telesný, teda narodenie a smrť, ale je i cestou ducha, ktorá vedie zo strany nevedomia, k Svetlu Poznania. V tom spočíva Dar, daný milostivým Stvoriteľom každému človeku.

Cesta týmto smerom má byť preto cestou vzostupu cností človeka!

Jedine takáto cesta má byť naplno využitá k pokroku duše človeka, k pokroku duchovného, vznešeného, teda nielen k pokroku rozumu. Jedine takýto pokrok vedie k rozhľadu, ktorý sa nazýva Múdrosťou.

Kto nehľadá Múdrosť a rozhľad v živote, je pošetilcom nielen voči sebe samému, ale je zároveň aj previnilcom voči blížnym, ktorým mohol a mal byť svetlým sprievodcom na ich ceste.

Múdrosti u človeka, si Stvoriteľ váži najviac, teší sa z nej a dáva jej trvalo rásť nielen tu na Zemi, ale i vo svetoch Svetla, stojacich vysoko nad svetom hmoty, v ktorom teraz vidíte jediný svoj zmysel a cieľ.

Múdry vie, že cesta človeka nekončí spráchnivením tela, ale že duša a duch, držiaci si v sebe jas a múdrosť, kráčajú ďalej do svetov presvetlených a jasných, nemajúcich hraníc, kde múdri sa stretávajú a tešia v radosti z Božích milostí.

Múdrosť je veľkosťou ducha, je jeho súčasťou, ktorú nemožno vziať žiadnemu človeku. Nedá sa tiež odcudziť, ani skaliť.

Mnohí si však odcudzujú múdrosť sami v sebe, dokonca sa jej bránia v domnienke, že múdrosť a rozvážnosť je niečo, čo ich pripraví o šťastie a radosť.

Prosím, neuzatvárajte sa tomu, chcieť poznať Múdrosť a Pravdu vo vašom živote, pretože obe tieto prichádzajú zo Svetla, od Boha a sú pri poznávaní a ochutnávaní tým najlahodnejším pokrmom v živote každého z vás.

Nepodriaďujte sa preto sami od seba na úroveň zvierat, ktoré nepoznajú ničoho iného, iba potravu a rozmnožovanie.

Chcite sami pre seba viac, chcite všetko, chcite Múdrosť a Pravdu a nezastavujte sa na ceste k nim, akokoľvek vám bude mnohá prekážka chcieť zo strany tmy vstúpiť na túto presvetlenú cestu Poznania.

Druhovia moji, máte slobodnú voľbu, čo chcieť a čo konať, pre blaho svoje a blaho národa.

Volám k vám, chcite spolu so slobodou Múdrosť a Pravdu!

Iba oni vás môžu nasýtiť pravým potešením a spokojnosťou, z ktorej vyžaruje aj čistá radosť.

A k tomuto všetkému vám ešte za tretie volám:

Vyučujte Múdrosti, veďte k Prameňu poznania, ku ktorému sa sami dopracujete a chcite toto i pre druhých.

Postavte školy, v ktorých sa bude v radostnej tvorivosti a v osviežení poznávať nielen veda, prameniaca z poznania tajomstiev hmoty, ale choďte ešte ďalej, pred vedu fyzikálnu a prírodnú a pestujte a množte poznanie múdrosti a pravdy, ktoré sú základom všetkej ľudskosti v tej najrýdzejšej podobe, ktorú potrebuje kráľ i obchodník, tiež matka vychovávajúca svoje deti, či krajčírka a kuchárka s rovnakou mierou, pretože všetci sú ľuďmi a ich spoločné šťastie, prejaví sa ako nádherný vklad, v prospech celku spoločnosti..

Pamätajte preto, že všetky deti sú nadané k poznaniu Múdrosti a Pravdy.

K týmto veľkým slnkám sveta musíme viesť deti cestou jednoduchou, cestou PRÍKLADU na prvom mieste!

Za zločinca najhoršieho druhu má byť označený ten, ktorý sa dopustí niečoho, čo v očiach a mysliach detí privodí pochybnosti, že múdrosť a pravda neexistujú, alebo že nemajú žiadnej ceny.

Vždy pamätajte na to, aby v detských srdciach zostávala cesta ku Svetlu nezničiteľnou, neskrivenou a nepošliapanou. Na toto musia dbať nielen všetci učitelia, rodičia, ale aj všetci tí, ktorí sa s deťmi stretávajú vo svojej každodennosti.

Kto niekedy oklame a zneváži bezúhonnosť a nevinnosť skutočného dieťaťa, jeho detskú dôveru a čistú túžbu po dobre a láskavosti a otrasie jeho dôverou vo svet múdry a spravodlivý, taký je v očiach anjelov v Nebi a Boha samotného, videný ako zločinec, ktorého vina je i tisícnásobná, podobne ako u vyvrheľa toho najhoršieho druhu.

Na toto človeče nikdy nezabúdaj!

Priatelia moji milí, len smelo vykročte vpred! Smelo do toho, pretože je čas na zmenu pre to nové, aké tu ešte nemohlo byť.

Dbajte ale toho, že ste ľudia, zasluhujúci sa viesť ľudskosťou, múdrosťou a pravým poznaním o živote, ktoré čerpajúc z Darov Nebies, sú oveľa viac potrebné, ako čerpanie potravy pre svoj žalúdok, pretože sa jedná o pokrm duchovný, tak potrebný pre každého tvora božieho v tomto svete i Stvorení.

Chcite Múdrosť, aby bola v konaní iných, ale ešte viac chcite Múdrosť, aby bola vo vás a pri vás, keď sami jednáte a konáte s druhými a pre druhých.

Nad všetkými prianiami a túžbami a nad všetkým krátkodobým, ak sa to javí ako výhodné, musí vládnuť Múdrosť, akokoľvek by vám pripadala trpká a nepríjemná, lebo iba Múdrosťou je živý človek a v ňom aj živý duch!

Chcite byť preto pravými ľuďmi a nie bábkami plytkosti a karikatúrou pravého človečenstva…

Toto som vám chcel povedať, ako vodítko do nového výhľadu vašej blízkej budúcnosti.

Nenechávajte si toto moje volanie ku vám iba pre seba, ale podeľte sa s ním pre všetkých, ktorí sa so záujmom pýtajú, aká má byť terajšia ich úloha v nových kulisách veľkého pódia, ktoré umožňuje naplniť to od základu NOVÉ, prichádzajúce zo všemúdrosti Božej.

Pokiaľ zvolíte správne cestu Múdrosti, rozkvitne vám šťastie a nastúpite ten pravý vzostup.

Všetko máte len a len vo svojich rukách. Preto voľte dobre. Lebo Múdrosť je nadovšetko tým najvyšším darom a potešením.

Jan Amos Komenský

 

Dodatok blogera:

Skúmajte predovšetkým obsah a hodnoty týchto rád a poučení, len potom oceníte význam tohto mimoriadneho Posolstva, z ducha a úst Veľkého učiteľa národov.

Zhrnutie týchto troch mocných pilierov, nutných ako pevný základ v každej snahe, pri ozdravení života v spoločnosti, vyznieva pre nás, tu dole na Zemi, nasledovne:

  1. Vedomie spoluzodpovednosti každého jedného z nás, za stav spoločnosti, v ktorej žijeme. S tým úzko súvisí práca na sebe samom, v zmysle znovuzrodenia sa v duchu, v procese vedomého očisťovania sa od svojich individuálnych špatností a chýb. Ak chybíme, narúšame nielen chod svojho okolia, rodiny, pracoviska, ale v konečnom dôsledku i celej spoločnosti, národa, ľudstva. Uvedomenie si tejto spoluzodpovednosti je jedným z prvých krokov, na ceste skutočného vzostupu človeka, v duchovnom i pozemskom smere. Vedomým úsilím v očisťovaní seba samých, zároveň obrusujeme svoju osobnosť do podoby vzoru a v tejto vzorovitosti sme zároveň silným príkladom i magnetom pre svoje okolie a tým pre celú spoločnosť. Súčasne sme v tomto procese vybavení a aj oprávnení viesť iných a teda pomáhať slabším. Mocný to pilier, bez ktorého by ozdravná výstavba v spoločnosti nebola možná, lebo by mala značnú trhlinu.
  2. Vzostup a rozmach cností človeka. Tento pilier priamo naväzuje a je spojený s pilierom prvým. Očistiť sa od svojich špatností a chýb nie je možné bez toho, aby sme sa to špatné v nás, neusilovali nahradiť niečím ušľachtilým a čistým. Každá neresť, každá závislosť, každá emočná či mentálna nestálosť, má svoju príčinu výhradne v pokrivení individuálnych Darov, ktoré sme vo zvýšenej miere obdržali na počiatku svoje cesty. Veľká nenávisť v človeku má svoj pôvod v znehodnotení Daru veľkej Lásky a empatie, ktorá bola prvotne do človeka vložená. Podobne aj neprajnosť, je len znehodnotením prvotného Daru prajnosti, živej snahy o vrúcnu podporu pre blížneho a následné vytváranie harmónie s okolím a podobne je to so všetkými pokriveninami v nás, ktoré boli a sú len znehodnotením Darov Stvoriteľa, ktoré sme na počiatku svojej cesty obdržali, alebo o ktoré sme sa neskôr svojím úsilím zaslúžili. Preto jedine v pestovaní cností, môžeme vytesniť a vykoreniť zo seba samých všetko to mätúce, falošné a nesprávne, ktoré nás „tlačí k zemi“ a zdržuje od nášho duchovného vývoja a vzostupu. Prameňom všetkých cností a tým aj VZOROM pre všetky cnosti je Pravda Božia a z Nej načerpaná Múdrosť a Spravodlivosť. Jedine Pravda je živým Prameňom tejto Sily a teda aj základom pre pestovanie cnostného života, z ktorej môže človek čerpať posilu trvale a pre celé svoje bytie, teda nielen pre život na Zemi. Mocný to pilier, bez ktorého nie je žiadna hodnotová výstavba spoločnosti, trvalo udržateľná.
  3. Tretí pilier je pilierom vedomého šírenia Svetla Poznania a z neho plynúcej Múdrosti. Kto pestuje cnosti, zákonite čerpá z Pravdy, čím nadobúda Poznanie a Múdrosť a následne rastie duchovne i pozemsky. Takýto človek má zároveň svätú povinnosť, toto sprístupniť aj pre druhých, ktorí ešte nevedia preniknúť do všetkých súvislostí života, no zároveň majú snahu vymaniť sa z tejto pasce nevedomosti a z nej plynúceho strachu. Viesť iných a vychovávať hľadajúcich v duchu Poznania, plynúceho zo Živej Pravdy, je nemenej mocným pilierom, než samotné nájdenie a čerpanie posily z Pravdy Božej! Bez tohto piliera, by sa tie prvé dva piliere skôr či neskôr oslabili natoľko, čím by bola prerušená niť zdravého vývoja, v ozdravnom procese spoločnosti. Mocný pilier najmä pre tých, ktorí sú vo svojom hľadaní ešte príliš slabí.

Ako vyplýva z uvedeného, jeden každý pilier je rovnako dôležitý, ako ten vedľajší. Aby však stavba bola plnohodnotná a pevná, treba k týmto trom ozdravným pilierom priradiť ešte pilier štvrtý a tým je vnútorná túžba po Poznaní Pravdy.

Bez tejto túžby, ktorú má človek v sebe znovuzrodiť a ktorú má pestovať, nikdy nevystúpi z povrchnosti svojho života. Lebo nevedomosť, je len dôsledkom pestovania povrchnosti a plytkosti v živote, ktoré majú základ v duchovnej lenivosti.

Človek dneška, je duchovne lenivý a povrchný natoľko, že sa väčšina ľudí na Zemi ani len nesnaží usilovať a namáhať sa o získanie statusu pravého človečenstva, teda namáhať sa o poznanie Pravdy a z Nej plynúcej Múdrosti a rovnako i Spravodlivosti.

Ľudstvo sa potáca životom ako otrok rozumu, ktorý klesol až na úroveň zvieraťa. Riadi sa už len inštinktami, lebo v sebe už zadusil túžbu po blízkosti Božej a tým aj túžbu po poznaní Večnej Pravdy.

Blažený je človek, ktorý sa aj skrze toto Posolstvo nechá inšpirovať a viesť k znovuzrodeniu pravej túžby po Svetle, túžby po poznaní Pravdy, ako jedinej a priamej Cesty, do Blízkosti Božej.

Bez oživenia tejto pravej a čistej vnútornej túžby, niet vzostupu a ozdravenia!

Jej oživenie je zároveň aj prvotným impulzom na ceste znovuzrodenia sa človeka v duchu, čo mu následne prinesie i pozemský rozkvet a rozmach netušenej krásy a harmónie. Presne v zmysle slov:

„Klopte a bude vám otvorené!“

/pokračovanie/

 

Z nasledujúcich tém:

        • „Čo konkrétne mám ja urobiť, ak sa chcem zmeniť k lepšiemu, ak chcem nastúpiť cestu vzostupu?“

        • Zákony Vesmíru, Duchovné Zákony, Zákony Stvorenia, Božie Zákony – čo si mám pod týmito pojmami predstaviť, aké sú to zákony a ako im mám porozumieť?

        • Závislosti a sklony – ako najväčšia prekážka na ceste očisťovania sa a na ceste osobného vzostupu…

        • POHYB je najvyšším Zákonom Stvorenia! Tak, ako sa telo musí hýbať, aby neochorelo, o to viac sa musí hýbať duchovná podstata človeka, aby nezhasol jeho cit, nestíchol hlas jeho svedomia a nezakrpateli jeho duchovné schopnosti…
        • Naša Slovanská minulosť, krivená v rukách fanatikov a falošných vodcov…
        •  „Premeny času“, resp. okamžité zvratné pôsobenie + stupňujúce sa „zrýchľovanie času“…

        • Cesta Svetla a Pravdy, z ktorej sme zišli…

        • “Čo človek zaseje, to bude žať!“ Gal. 6,7 – Stvoriteľ rešpektuje slobodnú vôľu človeka, ale zároveň sa nenechá človekom vysmievať!

        • Znovuvzkriesenie túžby v človeku, po poznaní skutočnej PRAVDY Božej…

        • V čom tkvie škodlivosť demokratického spoločenského systému?

        • Vzostup ducha človeka na Zemi, skrze proces očisťovania sa + zastavenie osobnej viny, resp. negatívnej karmy…

        • Sedem náboženských lží, ako vedomá manipulácia veriacich cirkvami, s následkom duchovnej otupenosti, ktorá strhuje človeka až k smrteľnému duchovnému spánku…

        • Veľký PRÍSĽUB pre ľudstvo od Syna Božieho Ježiša…

        • Rozdiel medzi živou vierou a náboženským blúznením…

        • Ježišove podobenstvo o múdrych a ľahkovážnych „pannách“ – skutočný význam tohto závažného podobenstva…

        • a mnohé ďalšie dôležité témy!

 

Poznámka:

Tieto články sú určené LEN pre tých, ktorí vážne hľadajú pochopenie toho, ako funguje svet.

Nie je nimi nikomu nič ponúkané, ani nimi nemá byť nikomu nič vzaté!

Každý nech si verí v to, na čo dosahuje možnosť jeho chápania, ale zároveň nech neuráža a nehaní tých, ktorí sa snažia duchovne vzdelávať a chcú sa ako ľudia aj vyvíjať.

Ak sú vám milšie dogmy a manipulácie, verte im, ale potom nezúfajte, keď dôjde na „lámanie chleba“!

 

K diskutujúcim: 

Plná podpora, vďaka a úcta všetkým diskutérom, ktorí diskutujú na úrovni, konštruktívne, objektívne a slušne, teda ako ľudia. Patrí vám veľké Ďakujem.

Zároveň je potrebné dôrazne upozorniť niektorých diskutérov, ktorých sa to týka, aby komunikovali ako ľudia a nie ako „stredovekí primáti“, ako to vidieť v ostatných diskusiách tu, i po sieťach, pretože sú to práve oni, ktorí i takto verejne, poskytujú výpoveď o kvalitách svojho vnútra a charakteru.

Pokiaľ nebudú títo tzv. „diskutéri“ komunikovať vecne a slušne, nebude toto ich zlovoľné počínanie tolerované!

Odkaz na predošlý diel pojednania:

https://blog.hlavnespravy.sk/13415/znamy-neurochirurg-na-vlastnej-kozi-prezil-a-aj-potvrdil-existenciu-zivota-po-smrti/

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ľuboš Ďurfina

O AUTOROVI

Dar života sme dostali od Boha Stvoriteľa.

Od Boha skutočného a nie takého, akého nám vykresľujú zblúdilé náboženstvá!

Tento Dar chcem pred Bohom obhájiť predovšetkým tým, že budem o Bohu zvestovať v pravdivom svetle, tak, aby to pomohlo prebudiť k skutočnému životu čo najviac duchovne spiacich ľudí.

Riadim sa heslom "Odvážne vpred, je Bohu milé!" a tiež najvyšším prikázaním hľadajúceho:

"Kto sa nenamáha, aby Slovo Pána aj správne pochopil, ten sa previňuje!"

Nemali by sme tiež zabúdať, že človek má predovšetkým povinnosti voči svojmu Bohu a až potom práva! Zodpovedné plnenie povinností, dáva človeku práva a v tomto je zakotvená i veľká dôvera v Boha, pričom dôverovať môže len ten, kto žije svoj život, v čo najintenzívnejšom súzvuku, s Božou Vôľou!

Práve takéto vnímanie reality, by malo byť celoživotným snažením každého z nás...

Milí čitatelia, nech sa i vám darí, v tomto bohumilom úsilí, pre dosiahnutie statusu PRAVÉHO ČLOVEČENSTVA.

Pekný deň všetkým ľuďom dobrej vôle...

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 92

Celkové hodnotenie: 5.64

Priemerná čítanosť: 5654

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Kultový konštruktér Newey je údajne na odchode z Red Bullu

    0icon

    Paríž 26. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Red Bull Racing F1 Fans Forever )   Kultový konštruktér monopostov F1 Adrian Newey je údajne na odchode z Red Bullu.…

    Ostrihoňová sa bojí únosu

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot youtube)   Tento týždeň sme zaznamenávame „čierny štvrtok“ pre slovenské verejnoprávne médiá... Ešte v stredu večer na mítingu Progresívneho Slovenska (tzv.…

    Matovič sa vyjadril k šokujúcemu správaniu svojho poslanca

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: TASR – Jaroslav Novák)   Tento týždeň sme priniesli správu o nešportovom správaní poslanca OĽaNO Viliama Tankóa na galavečeri bojových…

    Ak bez NATO, tak môžeme: Európania sa pripravujú na vojnu s Ruskom

    0icon

    Moskva 26. apríla 2024 (HSP/ria/Foto: vygenerované AI)   V americkej propagande zameranej na Európu dominuje kľúčová téza: boj s Ruskom o Ukrajinu je životne dôležitý…

    Enrico Letta: „Oveľa viac než len trh“ (Jednotný trh budúcnosti) – viac únie, menej suverenity

    0icon

    Rím 25. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot twitter)   Bývalý taliansky premiér Enrico Letta predniesol na aprílovom samite Európskej rady (O samite sme informovali sme o tom tu)…

    Jourová po stretnutí s Ficom či Šimkovičovou vyjadrila svoje obavy

    0icon

    Postavenie verejnoprávnych inštitúcií v Európe treba posilňovať. Ich podpora je dôležitá najmä pre jedinečnosť verejnoprávnych vysielateľov na mediálnom trhu. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva…

    TikTok zúri - USA prijali zákon vyžadujúci jeho predaj od čínskej materskej spoločnosti

    0icon

    Bratislava 26. apríla 2024 (HSP/ The Daily Wire/ Foto:TASR/AP-Kiichiro Sato)   Amerika vyžaduje, aby materská spoločnosť ByteDance, ktorá je pod kontrolou čínskej vlády, odpredala platformu…

    Boris Kollár vyzýva Fica a vládnu koalíciu: "Ukážte, ako sa to robí, do psej matere!"

    0icon

    Bratislava 25. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto:TASR - Jakub Kotian )   Boris Kollár (Sme rodina) v nedávnom videu na sociálnej sieti Facebook reaguje na rast cien…

    Není určeno pro válku s Rusem...

    0icon

    Praha 26. apríla 2024 (HSP/Vidlakovykydy/Foto:AP/Jefferson Siegel/The New York Times via AP, Pool)   Stále mi nedá spát ten veletoč Donalda Trumpa a předsedy sněmovny reprezentantů…

    Macron: Európa musí ukázať, že nikdy nebola vazalom Spojených štátov

    0icon

    Paríž 25. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Omar Havana)   Macron povedal, že Európa nesmie byť vazalom USA, aby prežila „Naša Európa je dnes smrteľná a môže zomrieť.…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA