Poučenie z kontrarevolúcie!

Lehotského Janko to naznačil TU , nuž je načase to preložiť do priamej reč.

Kontrarevolúcia alebo staršie skrátene kontra je zvrhnutie novej štátnej moci a znovunastolenie starej štátnej moci. (Wikipédia)

Socializmus, ktorý bol mladšou a spravodlivejšou spoločensko ekonomickou formáciou ako kapitalizmus* sme si my komunisti a spol, v čele s Gorbačovom a spol, odstránili kontrarevolučným spôsobom lebo sme chceli niečo spraviť a na revolučné odstránenie sme neboli pripravení. Presne podľa starej pravdy „Nič nie nebezpečnejšie ako iniciatívny hlupák!“

*Rozdiel je v tom, že pokiaľ v kapitalizme sa nepravom nadobudnuté zisky (systémová krádež spôsobujúca entropiu v spoločnosti) koncentrujú v rukách jedincov a vytvárajú kastu super-bohatých a super-chudobných, v socializme sa tieto zisky rozpúšťali v spoločenskej spotrebe alebo prerozdeľovaní. Spoločnosť sa nerozvrstvovala.

Prečo sme uskutočnili kontrarevolúciu?

Lebo sme sa správali k socializmu ako opičia matka a tak sme ho z lásky k nemu aj zahrdúsili!

Socializmus sme dokonale chránili sami pred sebou. Politickú ekonómiu socializmu ktorá mala byť pokračovaním Marxovej politickej ekonómie kapitalizmu sme sformovali nie na jeho odstránenie ale na obranu a tak namiesto vedy o socializme vznikla kniha rozprávok o ňom.

„Kapitál“ ktorým sa snažil Marx vytvoriť východiskovú základňu pre novú spoločensko ekonomickú formáciu – novú ekonomickú vedu, sme premenili na modlitebnú knižočku namiesto toho aby sme ho zmietli zo stola ako nepodarok (politický pamflet)! Čo sme z neho využili pri budovaní socializmu? NIČ! Absolútne NIČ! Lenin keď formoval ekonomické základy socializmu (NEP) tak začínal na „holej lúke“. Ekonomická veda, presnejšie náuka a nie veda, len alternovala kapitalistickú makroekonómiu, teda náuku šarlatánov a ekonomických zlodejov! Z toho dôvodu z nej plynúca entropia aj v socializme pokračovala a vytvárala čoraz väčšiu priepasť medzi vecným a finančným plánovaním, čo postupne viedlo k recesii národného hospodárstva.

Pokiaľ sa týka politickej nadstavby ani v tej sa nedosiahla „jednota v protirečení“ medzi triedou vládnucou a ovládanou. Tak ako v kapitalizme aj v socializme vládla len vnútro-triedna demokracia u triedy vládnucej (vlastníckej v kapitalizme a politicko-byrokratickej v socializme).

Nuž a keď sme toho mali už „plné zuby“, tak sme sa rozhodli to riešiť radikálnym spôsobom a sformovať tretiu cestu, mix kapitalizmu a socializmu. Z hľadiska vedeckého, totálnu nezmyselnosť.

Nič iné ako kontrarevolučný návrat ku kapitalizmu z toho vzniknúť nemohol.

Žiaľ „komunisti“ a ani spoločenské vedy stále nepochopili, že socializmus bol len jedným z ďalších postupových krokov na ceste k rozumnej (spravodlivej) celosvetovej spoločnosti, ktorá by bola zbavená entropie, pretože tá si vždy vyžaduje revolučné kroky. Pokiaľ chceme túto métu dosiahnuť je potrebné vylúčiť všetky príčiny ktoré stoja na ceste k vytvoreniu „jednoty v protirečení“, medzi jedincom a celosvetovou spoločnosťou. Prvým predpokladom je ekonomická spravodlivosť a druhým rovnocenné postavenie triedy riadenej s triedou riadiacou (nie rovnaké a nie s rovnakými právami!)

Koľko revolučných krokov k tomu bude potrebné neviem a je nezmyslom o tom diskutovať, treba to zobrať na vedomie a trpezlivo konať. To neznamená, že zrušíme rodinu, výrobné, spoločenské a územné jednotky, tieto budú naďalej existovať a zodpovedať princípu „jednoty v protirečení“! Jednoducho povedané svetová spoločnosť bude náš spoločný domov založený na spolupráci (NIE skrytej konkurencii). Jedinec a ďalšie stupne (jednotky) budú kritický rešpektovať spoločnosť a spoločnosť kritický ich!

Pekne to sformuloval David Bohm: °°Chápanie planéty Zem ako jedného celku, jedného organizmu, realita jednej globálnej ekonomiky a jednej globálnej svetovej civilizácie dáva možnosť vrátiť pôvodný význam ekonómii avšak na báze holistickej paradigmy. Globálna svetová ekonomika by potom mala byť chápaná, ako jeden celok, ako jedno hospodárstvo, a ekonómia ako veda sa môže zaoberať fungovaním tohoto hospodárstva ako celku a najmä jeho zákonitosťami. Zem potom môžeme chápať ako svoj dom a ako k svojmu domu sa potom budeme k zemi správať°°.

Ak chceme túto historickú chybu napraviť, je potrebné objektívne analyzovať socializmus, odhaliť a teoretický odstrániť chybný gén (bunku) tejto spoločenskej formácie. Potom môžeme spraviť dva kroky v jednom a socializmus preskočiť. Bude to však len a len ďalší revolučný krok a až čas ukáže či bude potrebný ďalší či dokonca ďalšie a ďalšie. Osobne predpokladám, že to bude posledný ekonomický ale či nebudú potrebné ďalšie v iných disciplínach tak to neviem a ani sa o to nesnažím. Nie som veštec. Chybný gén (bunka) ktorý obvykle treba odstrániť sa objavy až po čase keď nadobudne dostatočné veľké telo (myšlienka z úvodného slova Marxa ku Kapitálu)

Žiaľ spoločenské vedomie uviazlo v priestore medzi kapitalizmom a socializmom. O tom, že socializmus mal byť vyhodnotený a odstránený nie kontrarevolučným ale revolučným spôsobom sa nediskutuje. Ide vlastne o dvojité TABU, ktoré zhodne obhajujú zástancovia kapitalizmu i socializmu!!!

Revolúciu či kontrarevolúciu nerobia masy (ulica), tie robia „genetický inžinieri“ tým, že zmenia presne vytypovaný gén na ktorom je založená tá ktorá spoločensko ekonomická formácia. Masy sú len štafážou ktorá tvorí podmienky pre vykonanie genetickej operácie.

Mám taký pocit, že táto spoločnosť je bigotne spojená s minulosťou a nedokáže pochopiť, že treba myslieť ako isť vpred a nie utápať sa, ospevovať a oživovať minulosť.

Nuž čo? Hlúposť prekvitá a my ceríme zuby, aký sme my múdry!

Kapitalizmus vznikol pred 400 rokmi, projekt socializmu pred 160 rokmi, od tej doby spoločenské vedy spia a motajú sa medzi kapitalizmom a socializmom. Tak už je načase prestať sa motať, vyhodnotiť socializmus a pripraviť projekt úplne novej spoločensko ekonomickej formácie ktorá by premenila celosvetovú ľudskú spoločnosť na jeden celok pracujúci na princípe „jednoty a protirečenia protikladov“ skôr ako sa pozabíjame kvôli iniciatíve hlupákov.

Míľniky kontrarevolúcie založenej na spoločenskej hlúposti:

1968 – kvôli zásahu z vonku neúspešná

15.6.1988 – skutočný termín kontrarevolučnej zmeny pod vedením KSČ. Likvidácia socializmu – spoločenského, nepredajného, bez-podielového spoluvlastníctva všetkých občanov a nahradenie vlastníctvom štátnym – predajným podľa vôle politickej moci.

November 1989 – politický puč ktorým sa KSČ zbavila zodpovednosti za nakladanie s zoštátneným majetkom.

Michalovce 13.8.2019

Andrej Sablič

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Andrej Sablič

O AUTOROVI

Akadémiu spoločenských vied v Moskve som ukončil v roku 1979 pred skúšobnou komisiou prehlásením a obhajobou, že „politická ekonómia socializmu nie je veda ale kniha rozprávok o socializme“. O dnešnej ekonómii a teóriách ktoré ju obhajujú, a „vylepšujú“ to platí dvojnásobne. Žiaľ nechceme vyzerať hlúpo pred súčasníkmi a tak ostaneme hlúpi pre našich potomkov. Ja to odmietam a spravím všetko preto aby tomu tak nebolo!!!

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 117

Celkové hodnotenie: 15.6

Priemerná čítanosť: 948

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Progresívni v kampaniach netriafajú témy. Budú eurovoľby referendom o nich?

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   Už to nie sú ani dva mesiace a Slováci pôjdu opäť do volebných miestností. Poznačte si termín –…

    Dostál podozrieva Pellegriniho z falšovania poverenia. Tím budúceho prezidenta rázne odpovedá

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024  (HSP/Foto:Facebook Petra Pellegriniho)   Opozičný poslanec Ondej Dostál (SaS) pochybuje o tom, že Peter Pellegrini poveril vedením Národnej rady SR po…

    V Olympii slávnostne zapálili oheň, Bach: "Je to symbol nádeje"

    0icon

    Olympia 16. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Thanassis Stavrakis)   V antickej Olympii v utorok slávnostne zapálili oheň pre XXXIII. olympijské hry v Paríži. Olympijská pochodeň prejde v…

    Šimkovičová: Zákon o STaR chceme predložiť na vládu budúci týždeň

    0icon

    Bratislava 16. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Upravenú verziu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STaR) by malo Ministerstvo kultúry (MK) SR zaradiť…

    Sudkyňa Ayše Pružinec Eren pre HS: Ján Mazák by mal byť odvolávaný už na dnešnom zasadnutí súdnej rady

    0icon

    Bratislava 16. mája 2024 (HSP/Foto:HS)   Podľa návrhu na odvolanie predsedu Súdnej rady Slovenskej republiky prof. JUDr. Jána Mazáka, PhD., z funkcie predsedu súdnej rady…

    Zomrel bývalý nemecký reprezentant a majster sveta Bernd Hölzenbein

    0icon

    Frankfurt 16. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Vo veku 78 rokov zomrel bývalý nemecký futbalový reprezentant a majster sveta z roku 1974 Bernd Hölzenbein. V utorok…

    Smer asi naozaj postupne rozoberie časť KDH...

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:TASR-Lukáš Mužla)   Poznámka, ktorú premiér Robert Fico (SMER-SSD) tesne po prezidentských voľbách povedal o tom, že sa "chystá…

    Rebríček najdôveryhodnejších politických lídrov

    0icon

    Bratislava 16. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Najdôveryhodnejším politikom je novozvolený prezident a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Dôveruje mu 49 percent, nedôveruje mu…

    Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka tvrdí, že nebrzdí podpísanie delimitačných protokolov v národných parkoch

    0icon

    Bratislava 16. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR nepodpisuje tzv. delimitačné protokoly a nebrzdí ich podpísanie. Správy…

    V Poľsku (vo väčšine štátov Európy) sa rozmáha nebezpečný fenomén. Nadnárodné korporácie odchádzajú

    0icon

    Varšava 16. apríla 2024 (HSP/money/Foto:Twitter)   Nadnárodné koncerny, ktoré v Poľsku pôsobia už mnoho rokov, rušia výrobu, píše Money. Čoraz viac firiem zisťuje, že tú…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA