Supy a Predátori, svetová Oligarchia MOCI – Globálny prediktor, cielene odoprel ľudstvu POZNANIE PRAVDY, aby mohlo byť celé ľudstvo plnohodnotne ovládané a zotročované! / cyklus článkov na pokračovanie, časť 2. /

Súčasný spoločenský marazmus, kde má svoju príčinu?

“Odpoveď je až príliš jasná a jednoduchá. V určitej povrchnosti svojho života, sa nechávame ovládať a manipulovať systémom a tak sily, stojace v pozadí, trvale a podlo zdokonaľujú túto globálnu manipuláciu, až do obludných rozmerov.

K tejto cielenej manipulácii používajú nástroj, ktorý bol dosiaľ drvivou väčšinou ľudstva, vo svojej ľahkovážnosti, opomínaný a týmto nástrojom na ovládanie davov nie je nič iné, ako nevedomosť a trvalé udržiavanie ľudstva v tomto „režime nevedomosti“!

Nepoznáme zmysel nášho života, nepoznáme jeho cieľ a jediné, čo poznáme, je neustála manipulácia, zotročovanie a ponižovanie, často až pod úroveň zvieraťa, čo má za následok všetko to kopiace sa zlo, ktoré nám dnes znepríjemňuje život, až na hranicu zúfalstva a totálneho kolapsu.

Ibaže, na vine sme si sami!

Nechceme sa zaujímať o to, ako veci okolo nás skutočne stoja. Vedieme v spoločnosti žabomyšie vojny a pritom sila, ktorá je označovaná ako „Globálny prediktor“, resp. ako “sila zla”, oslavuje tento náš úpadok a mravný pokles, až do besniaceho opojenia.

Tie najodpornejšie orgie sú oslavou tohto ich triumfu, triumfu nad prevažnou väčšinou ľudstva, z ktorého je dnes žiaľ len veľké „stádo biorobotov“, nemajúcich vlastné presvedčenie o tom, čo život v skutočnosti je a čo obnáša.

Ako sa voči tejto najohavnejšej manipulácii postaviť?

Vzopretie sa voči tomuto špatnému systému, spočíva v našom vedomom hľadaní Pravdy, v jej odkrytí a tým aj pochopení toho, že jedine skrze toto Poznanie, sa stáva človek vedomým a zodpovedným tvorom, ktorému istota a presvedčenie, o skutočnej podstate života viac nedovolia, aby sa nechal ovládať.

Aby sa naďalej nenechal ovládať a nenechal so sebou manipulovať, pretože jedine skrze poznanie Pravdy a jej rešpektovanie, sa človek stáva svojprávnym duchovným tvorom, ktorý stojí presne k opaku dnešných duchovne nesvojprávnych bytostí, súhrnne označovaných, ako ľudstvo. Táto duchovná nesvojprávosť a tento úpadok hodnôt, sa týka drvivej väčšiny ľudstva!

Tých výnimiek, ktorí pre požehnanie svoje i svojho okolia z Pravdy čerpajú, je žiaľ, ako šafranu!

Rozmeňme si to “na drobné”:

V čom teda spočíva zmysel nášho života?

Bezvýhradne v dosiahnutí UVEDOMENIA SI seba samého!

Toto uvedomenie ale nemá nič spoločné s rozumovými schopnosťami, pretože uvedomiť si náš pôvod, kto sme, prečo sme tu a kam kráčame, je výhradne vecou duševných a duchovných kvalít človeka, ktoré sú našou najvlastnejšou PODSTATOU.

Pochopenie tejto našej podstaty, nám dáva oveľa širší rozhľad o živote, ktorý môžeme potom vnímať tak komplexne, že nás to nutne musí priviesť až k samotnému Zdroju, k Podstate Života.

Našim trvalým úsilím a pohybom, pri zdokonaľovaní duševných a duchovných schopností, v nás zatiaľ driemajúcich a nevyzdvihnutých, získavame postupne kredit vedomej duchovnej bytosti, majúcej svoje ciele i svoje konkrétne úlohy a povinnosti, nielen tu, na Zemi.

Odmenou za toto úsilie, je pre človeka dosiaľ nepoznaný druh blaženosti a šťastia, majúci svoj pôvod v harmonickej spolupráci všetkého tvorstva navzájom a len takýto spôsob života, môže priniesť ľudstvu trvalé hodnoty a radostnú, nikdy nekončiacu tvorivosť Ducha.

Z uvedeného vyplýva, že toto je aj skutočný zmysel a naplnenie dôvodu našej existencie, nášho bytia a toto „bytie“, túto „súcnosť“, sme dostali DAROM od STVORITEĽA, či si to chceme uvedomiť, alebo nie.

Keďže náš duchovný pôvod, od jeho úplného začiatku, ako i cez všetky etapy tohto vývoja, vyúsťujúceho nakoniec až do súčasného učenia sa v hrubej matérii Zeme, sa dá veľmi detailne zmapovať a definovať, lebo všetko, čo sa udialo, sa deje podľa nemenných a dokonalých zákonitostí a predovšetkým podľa Dokonalého Božieho zámeru VÝVOJA, je potom logické, že prvoradou snahou človeka by malo byť úsilie, ktorým by sa dôsledne a zodpovedne prepracoval k takému Poznaniu, ktoré musí bezpodmienečne vychádzať z UCELENEJ PRAVDY, majúcej svoj Základ, už z povahy veci samej, jedine u BOHA STVORITEĽA!

Neposunuteľne platí, že jedine Stvoriteľ môže ľudstvu, ako i všetkým tvorom, poskytnúť také Poznanie, ktoré dáva odpovede na všetky dosiaľ nevyriešené otázky o podstate sveta, pretože už z povahy veci samej, je viac ako logické, že Stvoriteľ nechce mať svoje tvory vo Stvorení dlhodobo nevedomé, lebo len z nevedomosti pochádza všetko to dnešné zlo, ako i strach, nešťastie, zúfalstvo a bieda.

Je to podobné, ako študent pred maturitou, ktorému by štát poskytol všetky podmienky k štúdiu, od priestorov, až po učiteľov, ako i všetku logistiku v obore, no nedodal by študentovi základ jeho štúdia, učivo, látku, potrebnú k jeho vzdelaniu.

Študent, takto nechaný napospas, by v určitej neviazanosti možno aj „študoval“, nevedno však čo, nevedno kde, ponechaný v blúdení napospas svojím rozmarom a chúťkam, čo by ho nakoniec priviedlo k záverečnej maturitnej skúške nepripraveného, čím by zákonite, ako študent, i ako človek, utrpel veľký prepad, samozrejme bez získania potrebného vzdelania a cieľa.

Tak, ako sa vie štát postarať o učebné osnovy svojich študentov, o čo lepšie, o čo dôslednejšie a viac, sa musel postarať o svoje Tvorstvo Stvoriteľ, vo včasnom dodaní všetkých „informácií“, učiva, potrebného k tomu, aby sa mohol človek plne vedome a zodpovedne vyvíjať k pravému obrazu človeka.

Stvoriteľ je preto Stvoriteľom, lebo JE Prapôvod, ABSOLÚTNY POČIATOK! Nebolo nič pred NÍM a všetko, čo sa sformovalo, sa sformovalo jedine skrze NEHO!

Je to SILA, veľmi reálna a konkrétna, nemajúca v sebe v skutočnosti nič náboženské, ani nič spoločné so žiadnou náukou, či vierovyznaním a teda nemajúca nič spoločné s tým, čo zaznieva z katedrál a chrámov po celej Zemi!

Tieto, mnohým známe „náboženské rituály“, do zomdletia omieľané, memorované a bez zjavných prvkov nejakého zdravého vývoja a pravého duchovného života, sú viac ako „výkrikom do tmy“ a zároveň všetkým možným iným, len nie tým, čím už dávno mohli byť – prostriedkom k uctievaniu Skutočného Stvoriteľa, ako i prostriedkom, pre vyjadrenie vďaky tomuto Veľkému Darcovi Života, teda priestorom i miestom, kde by človek ako tvor, v spoločnom prejave neskonalej úcty, Velebil BOHA každým svojím nádychom, slovom i činom!

Veď koľko sme toho od Neho len na tu na Zemi obdržali a aj dostali, čo vo svojej zažitej povrchnosti, považujeme ako niečo samozrejmé?

Čím sme sa o to MY pričinili? NIČÍM!

Dostali sme pozemské telo, vzduch na dýchanie, príbytok, resp. planétu a prírodu na bývanie, dostali sme vodu, Slnko a teplo, dostali sme tisíc krát viac a neuvedomujeme si, že toto všetko sme dostali len preto, aby sme mohli správne fungovať a pôsobiť v tejto hrubej matérii Zeme!

No neporovnateľne viac sme dostali v duševnom a duchovnom smere, dostali sme doslova poklady, ktoré nami doteraz, neboli správne uchopené a vyzdvihnuté!

Z povahy veci samej, by nám malo byť samozrejmé, že všetko, čo sme dostali, všetky tieto DARY, máme zodpovedne spravovať a rozvíjať, ak sa máme správne spoluzachvievať s Dianím stvorenstva a ak chceme byť aj plnohodnotnými a užitočnými tvormi svojho Stvoriteľa.

No pozrime sa, ako vyzerá život na Zemi dnes!

Prevažne len tápanie, nevedomosť a kusé, spravidla individuálne snahy, ktoré sú hnané zväčša nezdravými ambíciami a egom, často s tými najnižšími úmyslami uplatniť sa, presadiť sa a platiť za niekoho väčšieho, než v skutočnosti som.

Nehovoriac o organizovaných snahách, kde sa pod pláštikom náboženstiev a „služby bohu“, páchajú tie najväčšie ideologické ohavnosti a zverstvá, pričom v tom „lepšom“ prípade, sa veriaci nechávajú ohlupovať a manipulovať náukami, ktoré so skutočnou Pravdou a živou vierou, nemajú, až na niekoľko “známych fráz”, NIČ SPOLOČNÉ!

Aj náboženská manipulácia, až do súčasnosti, nadobudla také rozmery, že katastrofa je neodvratná!

Veľkú mieru na tomto majú samotní veriaci, pretože vo všetkom tomto ich „snažení“, chýba predovšetkým Pokora a súdnosť, pričom zdravé úsudky o týchto kardinálnych otázkach života, už dávno upadli do zabudnutia, lebo boli nahradené len povrchnosťou a plytkosťou!

Navyše, v skutočnom duchovnom raste každej osobnosti, bráni u mnohých groteskná, ba až smiešna snaha vedieť všetko lepšie.

Nepripustia nič pokrokové, nič, kde sa rešpektuje vývoj a kde sa za základ Poznania považuje PRAVDA a tak títo škodoradostní a ľahkovážni dobrodruhovia na duchovnom poli, premrhávajú možno už poslednú šancu zmeniť sa, zmeniť seba i svoje okolie v otázkach skutočného rozšírenia svojho poznania, čím by nevyhnutne i oni sami povyrástli v mravných, duševných a duchovných kvalitách!

Nechcú si uvedomiť, že Poznanie Pravdy je len pre tých, ktorí sa snažia o trvalé dobro v sebe, o čistotu svojich myšlienok a citov a tým aj o skutočný duchovný pokrok a rozkvet, pretože toto ich mravné zakotvenie, ich núti pozdvihovať nielen seba, ale pomáhať i svojmu okoliu, blízkym a všetkým, ktorí sa podobne chcú usilovať o získanie kreditu pravého človečenstva.

Ale vo všetkom, je dnes prevažne len zlo a faloš!

Toto však nemôže trvať príliš dlho a ani nebude, pretože Stvoriteľ sa nenechá dlhodobo vysmievať svojim, dnes už prevažne len nevedomosťou zaslepeným tvorstvom a tak nezmazateľne platí:

„Čo človek zaseje, to aj zožne!“

A že ľudstvo, ako celok, sialo prevažne len burinu, trpké a nechutné bude potom zberanie úrody v dobe, ktorá je pred nami a do ktorej sme dokonca už vstúpili!

Žijeme v dobe prevratných zmien a ten súčasný enormný nárast spätných účinkov všetkých našich predošlých činov, je viac ako markantný.

Nenechajme sa preto viac manipulovať a ovládať oligarchiou moci, ktorá má svoje chápadlá vo všetkých politických, spoločenských či náboženských inštitúciách!

Začnime konečne s plnou vážnosťou pracovať na vlastnej premene k lepšiemu, kým ešte môžeme.

Je tu posledný čas, pre ako tak dobrovoľnú zmenu, lebo onedlho bude táto zmena už vynútená mimoriadne rýchlym spätným pôsobením Božieho zákona Spravodlivosti!

Skrátka a jasne:

„Doba žatvy začala!“

 

Poznámka: 

Tieto články sú určené LEN pre tých, ktorí vážne hľadajú pochopenie toho, ako funguje svet.

Nie je nimi nikomu nič ponúkané, ani nimi nemá byť nikomu nič vzaté!

Každý nech si verí v to, na čo dosahuje možnosť jeho chápania, ale zároveň nech neuráža a nehaní tých, ktorí sa snažia duchovne vzdelávať a chcú sa ako ľudia aj vyvíjať.

Ak sú vám milšie dogmy a manipulácie, verte im, ale potom nezúfajte, keď dôjde na „lámanie chleba“!

 

Odkaz na predošlý diel pojednania:

https://blog.hlavnespravy.sk/13201/nikto-nezvladne-bliziace-sa-udalosti-pokial-sa-urychlene-nezmeni-k-lepsiemu-cast-prva/

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ľuboš Ďurfina

O AUTOROVI

Dar života sme dostali od Boha Stvoriteľa.

Od Boha skutočného a nie takého, akého nám vykresľujú zblúdilé náboženstvá!

Tento Dar chcem pred Bohom obhájiť predovšetkým tým, že budem o Bohu zvestovať v pravdivom svetle, tak, aby to pomohlo prebudiť k skutočnému životu čo najviac duchovne spiacich ľudí.

Riadim sa heslom "Odvážne vpred, je Bohu milé!" a tiež najvyšším prikázaním hľadajúceho:

"Kto sa nenamáha, aby Slovo Pána aj správne pochopil, ten sa previňuje!"

Nemali by sme tiež zabúdať, že človek má predovšetkým povinnosti voči svojmu Bohu a až potom práva! Zodpovedné plnenie povinností, dáva človeku práva a v tomto je zakotvená i veľká dôvera v Boha, pričom dôverovať môže len ten, kto žije svoj život, v čo najintenzívnejšom súzvuku, s Božou Vôľou!

Práve takéto vnímanie reality, by malo byť celoživotným snažením každého z nás...

Milí čitatelia, nech sa i vám darí, v tomto bohumilom úsilí, pre dosiahnutie statusu PRAVÉHO ČLOVEČENSTVA.

Pekný deň všetkým ľuďom dobrej vôle...

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 92

Celkové hodnotenie: 5.65

Priemerná čítanosť: 5653

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

    0icon

    Dvadsiate výročie vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie pripomína vlajka NATO, ktorú v piatok vztýčili pred Prezidentským palácom. Slovenská republika sa oficiálne stala členom Aliancie…

    Česi si nedajú pokoj: Hašek nechce Slovákov z KHL na majstrovstvách sveta. Hovorí o teroristickom Rusku

    0icon

    Praha 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)   Bývalá hokejová hviezda - český brankár Dominik Hašek - si znovu kopol do Slovenska a Ruskej federácie.…

    Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

    0icon

    Zo všetkých 24 kandidujúcich strán a koalícií vo voľbách do europarlamentu má na čele kandidátnej listiny ženu iba päť. Vyplýva to z kandidátnych listín strán…

    Existuje len jediná odpoveď na otázku "Kto je žena ?"

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Facebook/ Foto:Screenshot Facebook )   Europoslanec Milan Uhrík( hnutie Republika) v nedávnom príspevku spolu s videom zverejnenom na Facebooku zverejnil názor…

    Vyšetrovanie v rámci akcie Meskáč naďalej pokračuje

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade akcie Meskáč, v rámci ktorej obvinili bratislavských mestských policajtov, naďalej pokračuje. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa…

    Jazykové okienko: Je to mimo niečoho alebo mimo niečo?

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Predložka mimo vyjadruje, že je niečo vyňaté z nejakého miesta, času, deja, stavu. Správne je vždy viazaná s genitívom…

    Nemali prežiť: Západ prepadol panike kvôli priznaniam teroristov

    0icon

    Moskva 29. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Russian Emergency Ministry Press Service via AP, AP/Alexander Zemlianichenko)   Od hrozného masakru, ktorý teroristi spáchali v Crocus City Hall, uplynul…

    Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma 283 odsúdených väzňov

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)   Veľkonočné sviatky bude môcť stráviť doma so svojimi blízkymi 283 odsúdených väzňov. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR…

    Ako Američania a Briti zarezali mier na Ukrajine

    0icon

    Bratislava 29. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky, Yves Herman)   Ruská špeciálna operácia skončila, Ukrajina a Rusko sa dohodli na mierových podmienkach. Takto nejako by mohli…

    Djokovič si kouča ešte nevybral: "Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude"

    0icon

    Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marek Brna

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA