O degenerácii nášho mozgu a o nutnosti jeho uzdravenia

Čo je harmonické, je rovnovážne. Je v rovnováhe. Noc a deň, príliv a odliv, nádych a výdych, únava a odpočinok, mužský a ženský princíp, a podobne. A takýto mal byť aj náš mozog. Harmonický a rovnomerne vyvinutý. Základné rozdelenie mozgu na veľký a malý však jasne hovorí, že to tak nie je. Že nemáme rovnovážne a harmonicky vyvinuté základné časti mozgu, ale jedna časť je veľká a druhá malá.

Veľký je predný rozumový mozog a malý je zadný citový mozog. Došlo k tomu preto, lebo ľudstvo počas stáročí viac zaťažovalo a využívalo hlavne rozumový mozog. Ten rástol a rozvíjal sa na úkor citového mozgu, ktorý sa ako menej využívaný zmenšoval. A preto dnes vládne ľuďom rozum a ich city a citové prežívanie je potlačené.

Úlohou rozumového mozgu je práca s matériou, jej pochopenie a racionálne využitie jej zákonitostí. Úlohou citového mozgu je zabezpečovať skrze čisté cítenie kontakt s našim duchom. Náš duch, naše najvnútornejšie duchovné ja, sa totiž prejavuje citom. Prejavuje sa citovým prežívaním.

Náš duch pôsobí prostredníctvom citu dvomi smermi. Smerom nahor a smerom k našej vlastnej osobnosti. Smerom nahor nás spája s vyššími úrovňami stvorenia. Odtiaľ môžeme čerpať inšpirácie, poznanie a pomoci.

Smerom k našej osobnosti pôsobí náš duch skrze cit prostredníctvom svedomia a ukazuje nám, ako správne jednať. Ako sa v každej situácii zachovať v súlade s hodnotami Ducha a v súlade s Vôľou Stvoriteľa.

Impulzy citového mozgu sú vysielané k rozumovému mozgu, ktorý ako odborník na matériu, má hľadať spôsoby a cesty k ich materiálnej realizácii. Takýmto spôsobom mal správne fungovať náš mozog s jeho citovo duchovne prijímajúcou časťou a s jeho racionálne materiálne vykonávajúcou časťou.

Žiaľ, táto harmonická spolupráca bola znemožnená tým, že ľudia začali klásť väčší dôraz na matériu, a tým pádom na rozumovo materiálnu časť mozgu, ktorého úlohou je okrem iného i vyjadrovanie sa prostredníctvom slov a písma.

Jednostranným rozvojom rozumového mozgu sa tento, namiesto prijímateľa a realizátora podnetov citového mozgu, stal odporcom a nepriateľom citových pohnútok človeka. Predimenzovaný rozumový mozog rozumového človeka začal citové podnety potláčať. Začal ich izolovať a začal jednať úplne autonómne, bez korekcie citových podnetov.

Výsledkom toho je súčasný, moderný, chladný, vypočítavý, rozumovo racionálny človek bez citu a svedomia. Tejto vnútornej ľudskej mozgovej degenerácii zodpovedajú celé dejiny našej civilizácie, plné nepriateľstva, vojen, vraždenia, biedy a neuveriteľnej neľudskosti, ktorú je schopný páchať jedine rozumový človek bez citu. Cesta rozumu bez korekcie citu je cestou k tragédiám a k sebazničeniu, čo dokonale potvrdzuje stav súčasnej civilizácie.

Zmeniť to je možné len tak, že napravíme hlavnú príčinu, z ktorej to všetko vzniklo. A všetko zlé vzniklo z nadvlády rozumu a utláčania ducha. Táto nadvláda vytvorila chorý mozog a chorý mozog vytvoril chorú spoločnosť a chorý svet. Uzdravenie jednotlivcov i sveta spočíva v uzdravení mozgu a v jeho harmonizácii.

Ako sa k nej dopracovať?

Tým, že začneme posilňovať a stimulovať zanedbávaný citový mozog.

A ako ho môžeme posilňovať?

Veľmi jednoducho! Prostredníctvo prežívania radosti!

Ako to funguje?

My ľudia sme duchovné bytosti a našim základným duchovným vkladom do stvorenia je vyžarovanie čistej radosti zo života a radostnej vďačnosti Stvoriteľovi za dar smieť jestvovať. Vyžarovanie radosti a vďačnosti je úplne prvým krokom, od ktorého sa môžu začať odvíjať všetky ostatné pozitívne zmeny v našom živote.

A práve týmto spôsobom sa tiež spriechodňuje možnosť pôsobenia zadného mozgu. Nie sú potrebné žiadne slová, ani myšlienky, pretože tie v dnešnej dobe predimenzovania rozumu odvádzajú silu ducha bokom.

Pokojným, čistým naladením na radostnú vďačnosť bez slov, posilňujeme tie časti mozgu, ktoré nás spájajú s vyššími úrovňami stvorenia. Takýmto spôsobom, čiže stimulovaním a posilňovaním citového mozgu skrze radosť, sa tiež stávame schopní vnímať hlas vlastného citu a svedomia počas dňa, aby sme sa správne orientovali v životných situáciách a robili správne rozhodnutia. Naladením sa na radosť a vďačnosť sa začnú uvoľňovať putá rozumovej časti mozgu a náš cit sa bude môcť smerom navonok slobodnejšie prejavovať.

Ale okrem harmonizácie nášho mozgu to prináša aj ďalšie pozitíva. Vyžarovaním radostnej vďačnosti poskytuje človek svojim duchovným druhom svetlý materiál pre prácu tkáčov osudu, ktorí z neho môžu votkať Svetlo do našich osudových vlákien, ale i do osudových vlákien celého sveta.

Zároveň to má za následok, že sa staneme vnímavejší k pôsobeniu bytostí prírody v prírodnom dianí a staneme sa otvorenejší k ich vnuknutiam a usmerneniam.

Toto všetko môžeme získať svojou radostnou vďakou bez slov. Stačí iba chvíľa na to, aby sme do stvorenia vložili čisté žiarenie svojej radosti a vďačnosti Stvoriteľovi. Každý deň by mal obsahovať viacero takýchto radostne vďakyplných momentov splňovania našej najzákladnejšej duchovnej úlohy. Takýmto spôsobom kladieme duchovné základy pre správny, radostný a mieru plný život na zemi. Ak budeme takto činiť, svojim životom môžeme v dôvere kráčať v ústrety všetkému novému, čo nám bude prinášať Vôľa Stvoriteľa a jeho zákony.

Pre úplnosť treba ešte dodať, že podporujúcimi a stimulujúcimi činiteľmi nášho citového mozgu sú okrem radosti a v vďačnosti Stvoriteľovi všetky citové prežívania, pri ktorých nie je treba ani slov, ani myšlienok. Je to napríklad prežívanie krásy, prežívanie lásky, prežívanie a vnímanie hodnotnej hudby, poézie a podobne.

Vydajme sa teda dobrovoľne na cestu harmonizácie nášho mozgu, ktorej nutnosť začína byť už teraz vyžadovaná tlakom Svetla, vyvolávajúcim Veľkú očistu, a ktorej nutnosť sa stane od určitého času podmienkou pre zotrvanie človeka na zemi.

V skutočnosti je to však všetko prosté a jednoduché, pretože naša prostá, čistá viera v Boha nám môže prinášať veľké milosti a dary, prichádzajúce ako protiváha našej čistej a vrúcnej viery. V tom je jednoduchá a prostá cesta k Stvoriteľovi, ktorá vedie skrze vyžarovanie radostnej vďačnosti, alebo s hlbokou vážnosťou precítenej vďaky.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Milan Šupa

O AUTOROVI

Som človek presvedčený o tom, že to skutočné, pravé a pravdivé je možné uvidieť len vnútorným zrakom.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 103

Celkové hodnotenie: 21.82

Priemerná čítanosť: 1001

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V Bratislave sa uskutoční konferencia o vzťahu komunizmu k cirkvám

    0icon

    V bratislavskom Zichyho paláci sa v utorok a stredu (24. - 25. 9.) uskutoční vedecká konferencia o vzťahu komunistických režimov k cirkvám a náboženským organizáciám.…

    Spor už nie je iba medzi stranou Hlas-SD a SNS. Tomáš ukazuje na premiéra

    0icon

    Kľúč na upokojenie situácie v koalícii má v rukách premiér Robert Fico (Smer-SD). Spor už nie je iba medzi stranou Hlas-SD a SNS, ale ide…

    Vo veku 92 rokov zomrel akademický maliar Ever Púček

    0icon

    Vo veku 92 rokov zomrel 19. septembra akademický maliar Ever Púček. Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční vo štvrtok (26. 9.) o 15.00 h v…

    Rakúsko požiadalo o vydanie Slováka podozrivého z vraždy 91-ročnej ženy

    0icon

    O vydanie 52-ročného Slováka, ktorý je podozrivý zo zabitia 91-ročnej ženy po vlámaní sa do záhradného domčeka v rakúskej metropole Viedeň, požiadala tamojšia prokuratúra.

    Polícia v TTSK vykonala ráno 4549 dychových skúšok, nafúkalo 23 vodičov

    0icon

    Policajti v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) vykonali v pondelok ráno v rámci celoslovenskej dopravnej akcie 4549 dychových skúšok, nafúkalo 23 vodičov. Trnavská krajská polícia o…

    Polícia obvinila troch mužov, ktorí ukradli 7 bicyklov z predajne v Bratislave

    0icon

    Bratislavská polícia obvinila troch mužov, ktorí 15. septembra z jednej z predajní v Bratislave ukradli sedem bicyklov v celkovej hodnote takmer 35.000 eur. Obvinení 36-ročný…

    Na Slovensku sa ročne vytriedi približne 8500 ton textilného odpadu

    0icon

    Bratislava 23. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Prezídium PZ) Aktualizované 23. septembra 2024 o 13:29 h. Na Slovensku sa ročne vytriedi približne 8500 ton textilného odpadu. Celkovo vytriedený…

    Prístupová cesta do obce Chľaba je po záplavách opäť otvorená

    0icon

    Prístupová cesta do obce Chľaba v okrese Nové Zámky bola v pondelok krátko pred obedom opäť otvorená. Premávať začala aj autobusová linka regionálneho dopravcu Štúrovo…

    Medzinárodná šachová federácia odmietla opätovné prijatie Ruska a Bieloruska, zváži účasť mladých

    0icon

    Medzinárodná šachová federácia počas zasadnutia valného zhromaždenia v Budapešti zamietla návrh na opätovné prijatie Ruska a Bieloruska. Zváži však účasť na podujatiach hráčom mladším ako…

    Polícia v Košickom kraji prichytila ráno 13 vodičov pod vplyvom alkoholu

    0icon

    Košice 23. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)   Spolu 13 vodičov pod vplyvom alkoholu odhalili policajti počas pondelkovej rannej dopravnobezpečnostnej akcie. Vodičov kontrolovali…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Erik Majercak

    Miroslav Iliaš

    Tibor Danáč

    Viktor Pondělík

    Andrej Sablič

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    .

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA