Exaktná, ekonomická negácia Zisku. alebo Makroekonómia > hazardná hra s ľudskými životmi.

Svetovú ekonomiku ovládajú dve nevlastné sestry, mikro a makro ekonómia. Aj profesionálom sa niekedy nedarí rozlíšiť, ktorá je, ktorá a, čo ktorá ovláda v spoločnosti. Pritom medzi makroekonómiou a mikroekonómiou  je presná hranica a tou je “brána podniku či pult predajne”. 

Mikroekonómia riadi ekonomické vzťahy za bránou v podniku (za pultom) a vzťahuje sa na ňu vnútropodnikové účtovníctvo, v ktorom sa účtuje  len o vnútropodnikových vzťahoch. Akékoľvek straty či zisky sa musia navzájom kompenzovať. V podvojnom účtovníctve sú na tento účel zriadené vnútropodnikové účty, ktoré sa stretávajú na účte 395, ktorý v konsolidovanej závierke musí skončiť na nule, teda žiaden zisk ani strata z týchto vzťahov nemôže vzniknúť!!! To, čo sa vyprodukuje a je na sklade, je PRODUKTOM, nie TOVAROM a jeho hodnota (cena) predstavuje úplné celospoločenské náklady nielen podniku, ale celej spoločnosti!

Hodnotu podniku v celkovom účtovníctve, v ktorom sa účtuje o vzťahoch k spoločnosti ako celku (pracujúcim, dodávateľom, vlastníkom podniku a štátu) predstavujú >aktíva<, ktorých obsahom sú majetky, peniaze, pohľadávky a všetky náklady, vrátane straty ak ju podnik dosiahol. Táto strata je aktívum, medzi pohľadávkami voči majiteľom podniku. Zisk v aktívach nie je!!!

Makroekonómia je to, čo je pred bránou podniku (pred pultom). Makroekonómia, teda riadi vzťahy podniku so spoločnosťou. To sú vzťahy podniku s inými subjektami (dodávatelia, pracujúci, poisťovne, majitelia podniku a štát) v účtovníctve tvoria osobitnú skupinu účtov > pasíva <, ku ktorým patria aj výnosy a Zisk > pasívum! Tu sa mení PRODUKT na TOVAR – cenu – hieroglyf.

Spojnicu medzi cudzími subjektami (pasívami) a vlastným podnikom (aktívami) tvorí jediný účet, a to je účet 431 – Výsledok hospodárenia v schvaľovaní. Ten, teda vzniká zo vzťahu podniku s jeho partnermi, a teda aj so spoločnosťou ako celkom! Toto je už makroekonómia, ktorá ovláda vzťah podniku so spoločnosťou ako celkom.

Tak a teraz pozor!!! 

  • Ak podnik dosiahne ZISK je to jeho dlžoba (pasívum) voči vlastníkom podniku. Podnik a cez neho skutoční tvorcovia reálnej hodnoty PRODUKTU od pracujúcich po celú spoločnosť, ktorí boli odmenení za jeho tvorbu cez mzdy, odvody a dane, teda boli pred bránou podniku (pri pulte) okradnutý vo výške zisku, ktorý podnik dosiahol!  Tu už žiadna práca nebola vykonaná, a preto vždy Zisk je bezprácna hodnota.

    ZISK nie je realita, je to fiktívna veličina, pomocou ktorej sa riedi obraz reality a slúži na okrádanie spoločnosti jednotlivcami. Makroekonómia je, teda falošná ideológia nie veda.

  • Ak by podnik dosiahol stratu (bolo by to aktívum) túto by si nárokoval od svojich vlastníkov

  • Zisk je aktívum, teda pozitívny jav len pre majiteľov podniku. Pre podnik a cez neho pre pracujúcich, poisťovne a štát, teda zbytok spoločnosti, ktorá vlastne zhotovila produkt je to pasívum, záväzok a teda strata rovnajúca sa výške zisku!!!

  • Čo z toho plynie? Ak by sa mikroekonómia používala v celosvetovom priestore, žiaden zisk ani strata by nemohli vzniknúť, pretože suma ziskov by sa musela rovnať s presnosťou na jeden cent sumám strát.

Toto je dialektický výklad celosvetovej ekonomiky, ktorý makroekonóm nepochopí, lebo bol vychovaný k monoteistickému spôsobu chápania ekonómie a nekonečnej úcte k bezprizornému (bezprácnej hodnote) bohu, zvaný Zisk!

Záver

Makroekonómia je zločinecká ideológia určená na produkciu bezprácneho zisku a okrádanie spoločnosti ako celku jednotlivcami.

Jedinou „zmysluplnou“ obranou makroekonómov, zrejme bude prehlásenie, že majitelia podnikov si bezpracné zisky zaslúžia, lebo riskujú na TRHU. Touto cestou uznajú, že makroekonómia nie je veda, ale hazardná hra s ľudskými životmi, tak ju pošlime do horúcich pekiel a začnime žiť ako rozumní ľudia.

Začnime deliť spoločenskú produkciu prostredníctvom trhu ovládaného človekom, podľa skutočných zásluh a spoločnosťou uznaných potrieb a nie v nezmyselnej (živelnej) konkurencii či vojnách volov.

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Andrej Sablič

O AUTOROVI

Akadémiu spoločenských vied v Moskve som ukončil v roku 1979 pred skúšobnou komisiou prehlásením a obhajobou, že „politická ekonómia socializmu nie je veda ale kniha rozprávok o socializme“. O dnešnej ekonómii a teóriách ktoré ju obhajujú, a „vylepšujú“ to platí dvojnásobne. Žiaľ nechceme vyzerať hlúpo pred súčasníkmi a tak ostaneme hlúpi pre našich potomkov. Ja to odmietam a spravím všetko preto aby tomu tak nebolo!!!

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 118

Celkové hodnotenie: 15.69

Priemerná čítanosť: 950

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Bratislavské megatrolejbusy sa kazia. Stoja v depe

    0icon

    Bratislava 9. mája 2024 (HSP/Foto:DPB, Jakub Kubo)   Megatrolejbusy, ktoré sa stali pýchou bratislavskej MHD, sa v poslednom čase stali skôr sklamaním. V súčasnosti sa…

    Vyšetrovateľ navrhol prokurátorovi podať obžalobu v kauze Corrumpere 1

    0icon

    Bratislava 9. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavol Zachar)   Vyšetrovateľ doručil dozorovému prokurátorovi Generálnej prokuratúry (GP) SR návrh na podanie obžaloby v kauze Corrumpere 1.…

    Vodič kamiónu v Martine nafúkal 1,67 promile

    0icon

    Martin 9. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-   Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 46-ročný vodič kamiónu z okresu Martin. V pondelok (6. 5.)…

    Slováci proti Nemcom, súper so strieborným jadrom

    0icon

    Ostrava 9. mája  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Slovenskí hokejoví reprezentanti odštartujú MS 2024 piatkovým zápasom proti Nemecku, v ktorom hneď ide o body…

    Taraba rokoval o vstupe Slovenska do Medzinárodnej organizácie Frankofónie

    0icon

    Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) rokoval o vstupe Slovenska do Medzinárodnej organizácie Frankofónie (OIF). Členstvo v tomto zoskupení môže SR…

    Košický mestský súd oslobodil Eleonóru K. a exekútora v kauze skrátenia dane

    0icon

    Košice 9. mája  2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Mestský súd Košice oslobodil Eleonóru K. a košického exekútora Karola M. spod obžaloby pre skutok kvalifikovaný ako pokračujúci zločin…

    Šutaj Eštok podpísal v Taliansku dohodu o spolupráci v boji proti kriminalite

    0icon

    Bratislava 9. mája  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Dano Veselský)   Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podpísal so svojim talianskym náprotivkom Matteom Piantedosim medzivládnu dohodu o…

    Šimkovičová a Machala si posvietia na hercov SND vykonávajúcich protivládne aktivity

    0icon

    Bratislava 9. mája 2024 (HSP/Foto:Facebook M.Š.)   Vedenie Ministerstva kultúry SR protestuje proti aktivitám známych hercov Slovenského národného divadla (SND) zúčastňujúcich sa protivládnych protestných aktivít.…

    Strach nemá: Odvážny fotograf Ľuboš zachytáva medvede v ich prirodzenom prostredí

    0icon

    Bratislava 9. mája 2024 (HSP/Foto:Ľuboš Fojtík)   Ľuboš Fojtík z obce Lednické Rovne z Trenčianskeho kraja je adrenalínový nadšenec, a to doslova. Odkedy vzdal do…

    Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta si pripomínajú Deň Európy

    0icon

    Bratislava 9. mája  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Michal Svítok)   Bratislava si vo štvrtok pripomína Deň Európy, teda symbolické narodeniny Európskej únie (EÚ). Pre obyvateľov i…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA