Bezprecedentný útok na pápeža

Tak ohodnotili mnohé konzervatívne médiá správu bývalého vatikánskeho nuncia v USA arcibiskupa C.M.Vigana. Kôli tomu, že pápež František nechce radikálne vyoperovať z cirkvi nádor, ktorý v jej tele spôsobila viacdesaťročným prekvitaním ružová mafia. Bol týmto arcibiskupom vyzvaný, aby rezignoval z Petrovho úradu.

Obrovský celoplanetárny škandál, takto verejne vyzývať pápeža aby odstúpil… Ako sa opovažuje na takúto škandalóznu nehoráznosť tento vraj kardinálskym klobúkom nedocenený kariérista… Toto mali v komentároch pohoršení preláti i mnohí katolíci. Korunu tomu dal názor honduraského kardinála Maradiágu: ” Takéto odvolávanie pápeža je hriech proti Duchu Svätému”.  Teda vraj, podľa neho. Chcel totiž pápeža Františka brániť, a použil na to tento najťažší argumentačný kaliber. Asi to prestrelil..

Iní biskupi taký názor nemajú. Tí zas zastávajú Viganov postoj ako celkom legitímny a fandia mu. Považujú ho za tzv. correctio filialis, čiže synovské napomenutie otca, keď sú mnohí synovia znepokojení nad niečím veľmi vážnym. A čo prešlo dlhoročnou fázou vývoja od šepkania ku nedôstojnému ututlávaniu. Ak ten otec razantne nekoná, a synovia sa už mrvia a búria, lebo sa im zdá, že s fortitúdom by sa konať teda urgentne už aj malo.

Čo na to slovenskí polokatolíci? Tí predstierajú ako to robili vždy, že nič napäté či novotvarové sa v cirkvi isto nedeje. Alebo použijú masku, že iba jeden názor je správny. Ten ich, radikálne konformistický. Nechcú vraj znepokojovať veriacich. Ale oni sa to dozvedia z iných alternatívnych zdrojov, a sú znepokojení až príliš.  Najviac ich tuším vie vydesiť, že aj biskupi a kardináli majú celkom opačné mienky na ten istý jav. O takom 8.dive sveta  na slovenskom území tisíc rokov ani nepočuli. A žijú si v ilúzii, že ich otcovia majú určite rovnaký názor. A tí, čo  píšu inak, ako sa nám to od mienkotvorcov predloží, to sú určite nepriatelia cirkvi alebo priamo bobovia. Tento postoj je v dospievaní nebezpečný preto, lebo nerozvíja zdravé kritické myslenie. A intelektuálne veriaceho človeka môže aj zmrzačiť pri dlhodobejšej aplikácii od majstrov diletantov.

Toto sú soplíky a karpiny  stáročnej infantilizácie, ktorou tu nedospelý polokatolícky mainstream kŕmi naivnou slamou ovečky. Asi aj preto sme tu v divných vzťahoch a niektorým otitulovaným tá slama trčí aj z topánky… Pohoršujeme sa a emocionálne podráždene nerváčime ako pubertiaci z toho, čo je v dospelejšom rozumnom nadhľade a v komentároch v iných krajinách normálne.

Pápež František na tie vrajútoky zatiaľ mlčí. Ktovie, či je mlčanie v tomto prípade ten najlepší z postojov? Viganove svedectvo totiž nebolo z nenávisti voči sv.cirkvi a pápežovi, ale z niečoho presne opačného. A neboli v ňom účelovo nafotené necudné akty, ale príliš smutné fakty.

 

Napíšem Vám o inom zákernejšom útoku na pápeža. Na pápeža Pavla VI., ktorý bol pred pár dňami vyhlásený za svätého. Tento útok je nie od pohanov a bezbožníkov, ale od najpravovenejších superkatolíkov. Od tých by ste takúto podpásovku nečakali, však?

Tí mávajú pápežovi na slávu. Hádžu sa pred ním na kolená. Vo svojich prejavoch dokazujú v záchvatoch oddanosti pápežovi asi desaťkrát väčšiu nadúctu, než akú prejavovať treba. Pápežovi Pavlovi VI. idú dať vyhotoviť dvojmetrovú sochu, skladajú už horlivo litánie ku nemu, a utekajú robiť tuším aj kajúce prostrácie na jeho hrobe. Ale nikdy nespomenú, doslova NIKDY, o tom podstatnom, čo tento pápež ako radikálnu zmenu vo vývoji katolíckej doktríny tomuto chorému svetu priniesol.

A to je jeho encyklika Populorum progressio, III.kap/24, kde keby sme to čítali, porozumeli a aplikovali, tak by na Slovensku nebol milión, v Európe 100 miliónov a na celej planéte 4000 miliónov  chudobných, biednych a núdznych, čo nemajú ani jeden či dve eurá na deň.

Svätý pápež mal zjavené, že nadbytočné majetky a peniaze superboháčov je nevyhnutné vyvlastniť, a použiť to na odstránenie biedy.  

Napísal nám to už pred polstoročím.

Čo z tejto prorockej výzvy katolíci urobili?  Dokonale to odignorovali. Majú to odložené v špajzi a sadá im na to prach. Na jeden z najlepších sociálnych liekov všetkých čias.

A toto nie je zákerný  kryptoútok na pápeža? A tiež priamy útok na sociálne najslabších? A od tých najhlbších ukláňačov?.. Ultrazbabelých a svoje pohodlie milujúcich  vrajkatolíkov? Keďže sa za toto nehanbia, hanbím sa za nich ja. viac než stotisíc psov! Ale píšem aspoň o tom. Aby som sa raz neprepadol od hanby, keď príde skúška Posledná.

Máme tu mnoho politických strán, čo majú silné reči o tom, ako idú vraj až rytiersky obhajovať kresťanské hodnoty. Ani jedna nemala a nemá v programe toto neboľševické a inteligentné vyvlastnenie urobiť. Ani jedna!!!Jedni o tom nevedia a tí druhí nechcú ani vedieť… A bez štipky hanby to nemajú ani v plánoch.

Čiže v programe majú to, aby sa bohatí nafukovali až do prasknutia a chudobní ostali bez elementárnej ľudskej  dôstojnosti… Nepotratil som logiku?

Hlboko “kresťanské”… Otec lži výska od škodoradosti. Aspoň trocha sa v tom pekle poteší, chudák… On isto “žehná” tých bohatých aj rohatých, aby sa mu ešte nezadrhli…

Katolícki biskupi ako učitelia viery by mali vedieť o tejto encyklike. Za polstoročie som nepočul ani od jedného z nich, aby toto posolstvo verejne v Československu či SR spropagoval. Od 1989 r. nijakej slovenskej vláde nebolo o tom nič odporučené. Vlády o tom ani nevedia. Ani občania, ani kňazi. Ale vedia o tom všetci, že sociálna nerovnováha je čosi viac než otras najotrasnejších otrasov.

Ak sa mýlim, kľudne ma prefackajte. Miesto top sociálneho učenia cirkvi my tu žijeme impotentno zúfalý, nedele aj občanov zneucťujúci polokatolicizmus. S nemým súhlasom a prihriatym úsmevom všetkých vrajpreosvietených inšpektorov.

Za všetkých tých biednych a chudobných Vás vyzývam, aby ste prestali takto na svätého pápeža Pavla VI. svojim teatrálnym naductievaním bezprecedentne “útočiť”. Prestali takto podkopávať jeho odkaz a takto nemravným ututlávaním pochovávať túto jeho encykliku. A veľkú tému v nej. Veru veľkú. Ten predpísal na ranu biedy tú správnu masť. Bolo to aj vhodne načasované.

Kto o jeho dejinnom príspevku č.1 chce niečo primerane iným oznámiť, a aby to ľuďmi aspoň trochu otriaslo, ten nech ide kľačať do klietky hanby na najfrekventovanejčšie námestie. A nech nezabudne napísať veľkými písmenami, že tam robí pokánie za našu najväčšiu dejinnú trápnosť.

My pravdepodobne Krista v chudobných nejako znepokojivo veľmi neregistrujeme. Odbavíme to elegantne polievkami pre darmožráčov. Svedomie si vieme učičíkať… My si po kázničke o chudobe sv.Rodiny šprintujeme uctievať antikrista v stále škandalóznejšej nerovnováhe a asi iba v tých bohatších…Toto bude určite najhorúcejšia nominácia na tú najfalošnejšiu náboženskú pieseň

Ukážkovo mlčíme o vyvlastňovaní asi preto, lebo sa bojíme vyvlastnenia svojich nadbytočných izieb či pozemkov? Je aj nejaká druhá možnosť?

Bezprecedentným útokom na pápeža nemajme niečo , čo sa podobá karikatúre  v článku. Také treťoradosti sú ohrozením pápeža či kresťanstva azda iba pre deti z materskej cirkevnej škôlky.

Zamyslime sa trochu nad tým utajeným torpédovaním pápežstva a kresťanstva, o ktorom tu píšem. Ak Vám teda na značke menom pápež záleží.

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Pavel Pakoš

O AUTOROVI

Spravodlivosť je snaha dať každému to , čo mu patrí...
www.umeniezit.eu

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 173

Celkové hodnotenie: 12.17

Priemerná čítanosť: 1314

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA