Tibor Eliot Rostas mi polžil otázku: “V akej priekopníckej práci ste činný?” /parafrázované/

V diskusii na sieti sa debatovalo na tému ohľadom poznania Pravdy, ohľadom mojich príspevkov v tomto smere, ktoré sú buď veľmi prijímané, alebop veľmi odsudzované. Poukázal som v tomto kontexte doslova na určitú priekopnícku prácu, na čo zareagoval aj pán Rostas otázkou, citujem: “Ktorú priekopnícku prácu?”

Pán Rostas ale dobre vie, o akú priekopnícku prácu sa jedná a je na tomto mieste ešte vhodné zhrnúť odpoveď nasledovne:

Poznanie Pravdy nie sú vedomosti, ani nič podobné, nič naučené!

Poznať Pravdu znamená VEDIEŤ! Vedieť z prežitia, vedieť prežívať realitu v jej podstate!

Veľkou výhodou pre človeka v otázke poznania Pravdy je jav, ktorý by sa mohol označiť aj ako “jednotný pohľad na svet”. V tej jednote je však veľká živosť, nič strnulé, pretože pojivom pre tento “jednotný druh myslenia a cítenia” sú Zákony a Pravidlá, obsiahnuté v Pravde. Pravda je pôvodcom všetkého, podstatou Bytia a skrze Pravdu sa prejavujú i všetky Božie zákony v ich pôsobení a činnosti. A poznať tieto Zákony v prežití, prežívať ich pôsobenie a účinky znamená VEDIEŤ!

Je to podobné, ako na veľkej križovatke. Každý vodič na nej musí ovládať “jednotnú reč” pravidiel cestnej premávky, či sme v Mexiku, či v Sydney, Tokiu, alebo na Honolulu. Skrátka, chápanie týchto pravidiel a súvislostí medzi nimi uschopňuje každého vodiča k tomu, že ak si ich osvojí a v realite ich aj dodrží, prejde bez problémov i tou najťažšou križovatkou na svete!

Píšete tu niektorí v diskusiách, či má Ďurfina pravdu, alebo nemá pravdu. PánTibor Eliot Rostas dokonca mierne sarkasticky položil verejnú otázku typu, “o akú priekopnícku prácu sa jedná?”

Je to však veľmi špatný uhol pohľadu! Otázka nestojí tak, či Ďurfina má pravdu alebo nie, otázka je postavená oveľa jednoduchšie:

Týmto snažením, touto osvetou článkami a vstupom do diskusií na sieťach majú byť ľudia oboznamovaní a inšpirovaní, aby sami začali skúmať a bádať, aby sami začali premýšľať nad týmto Novým Poznaním, ktoré tu bolo vždy, ale pre človeka je to niečím novým z dôvodu celosvetovej letargie ducha, ustrnutiu v oblasti duchovného vyciťovania a prežívania.

Tým, že ľudia začnú toto vecné skúmať VECNE, z hľadiska obsahu a nie útočiť na pisateľa, tým sami pochopia, ako Pravda pôsobí, ako sa prejavuje a tým aj ako funguje svet.

V blízkej dobe sa bude každé štátne zriadenie na Zemi opierať a vychádzať z prísneho dodržiavania Zákonov a Pravidiel Pravdy! Štát vytvorí podmienky, aby sa toto Poznanie vyučovalo čo najdôslednejšie na všetkých stupňoch škôl, čo prinesie následne ten najúžasnejší pokrok vo všetkých odvetviach ľudskej činnosti.

Niet pomoci ľudstvu bez poznania Pravdy a žitia Pravdy!

Človek toto všetko môže pochopiť buď dobrovoľne, ešte v pravý čas, alebo nedobrovoľne a vo chvíli, keď už nebude môcť nič zmeniť a okúsi iba pád!

V súčasnosti žijeme v období, keď máme ešte nekajý krátky čas ku tomu, aby sme sa dobrovoľne vydali Cestou Pravdy. Pán RNDr. Emil Páleš si často kladie rečnícku otázku, prečo je toľko nejednotnosti medzi ľuďmi, toľko rozdielnosti v názoroch a prečo je spolupráca s ľudmi DNES taká komplikovaná?

Nuž, odpoveď na tento dnešný komunikačný Babylon stojí predsa vyššie.

Dnešný spoločenský systém je nastavený tak, že vo svojom pôsobení a účinku je plne odvrátený od prvotných Princípov života, teda odvrátený od Pravdy a tým aj od Boha!

Všetko to táranie a papagájovanie o božstvách v náboženstvách po celej Zemi je len chabým pokusom chápať našu podstatu ako i veci duchovné, či Božské. Často sa ale jedná o úmyselné odvrátenie sa od poznania skutočnej Pravdy a preto je toľko chaosu a zla na Zemi. Toto je nevyvratiteľný fakt a naša súčasná realita. .

Zhrnutie: Poznať skutočné Zákony a Princípy fungovania sveta, nutne dovedie človeka k Poznaniu Pravdy. Z tohoto Zdroja neobmedzenej Duchovnej Sily môže potom človek čerpať posilu pre všetky ľudské snaženia, vedúce k skutočnému Pokroku na Zemi, ku skutočnému vzostupu.

Inému človeku však môže byť týmito výkladmi táto Cesta len sprostredkovaná, môže byť inšpirovaný k tomu, aby sa vydal na túto cestu bádania a chápania súvislostí života výhradne on sám. Aby okúsil sám na sebe ten účinok, tú zmenu a tú silu do ďalšieho svojho vývoja, lebo nie nadarmo sa hovorí, že len to, čo si sami osvojíme a v čom spoznáme skutočnú Pravdu, má pre nás tú najvyššiu hodnotu. Sprostredkovaná môže byť inšpiráia, nabudenie, nakopnutie do tejto bádateľskej činnosti hodnej človeka, no celú tú prácu tej zmeny seba samého v úplne nového človeka už musí uskutočniť jedine každý sám!

Musí si osvojiť všetko to NOVÉ od základu, lebo VŠETKO doteraz naučené, je otrávené! Nepomôžu mu tituly, ani vysoké školy, ale výhradne Pokora pred Pravdou, ktorá je dnes sprístupnená i pre toho pozemsky najväčšieho žobráka na Zemi, no s bdelým duchom a otvoreným srdcom.

Korunou v tomto snažení pre človeka je fakt, nevyvratiteľný fakt a presvedčenie, že sám v sebe prežije a presvedčí sa o pravdivosti a správnosti tenjto Cesty!

Je preto bezpredmetné bezducho analyzovať a strácať čas, či pisateľ v týchto článkoch o Pavde zavádza a fabuluje, alebo nie, pretože týmto Novým Poznaním sú ukazované cesty pre každého človeka, kto aj na túto svoju individuálnu Cestu hľadania a učenia sa nastúpi.

Kto učiní tento PRVÝ KROK, potom dá zákonite “za pravdu” každému slovu v týchto vysvetleniach, pretože pochopí súvislosti života v jeho základoch, v Zákonoch, ktoré život podmieňujú a pochopí tak, ako funguje svet, za ktorým pôsobí Večný Zdroj Života, Pravda, ktorá je u Boha a je s Bohom nerozlučne spojená!

Ľudia, žijeme v dobe pôsobenia Ducha Pravdy!

Každé Ježišovo Slovo je Živé a je zároveň ŽIVOTOM.

ON, Boží Syn, keď kráčal po Zemi vyriekol –

“Ešte veľa by som Vám toho mal povedať, no nerozumeli by ste mi. Keď však príde ON, Duch Pravdy, uvedie vás do celej Pravdy!”.

Hovorieval, najmä v podobenstvách, o ješitných a múdrych pannách a určitom oleji v ich lampách. Hovoril o tiež o “ženichovi a o svadbe”.

Tým olejom má byť schopnosť čo najčistejšieho cítenia i myslenia človeka a tým ženichom je Poznanie Pravdy, pretože i v tomto jednoduchom podobenstve sa prejavuje Boží Zákon rovnorodosti!

Čisté cítenie v človeku, sú ako stále horiace iskierky Pravdy, ako malé svetielka a plamienky ešte stále živého Poznania a tieto zákonite musia byť pritiahnuté Veľkým Svetlom Pravdy, práve na základe Zákona príťažlivosti rovnorodého!

Zlé cítenie, zlé chcenie a uvažovanie v človeku, je pre svoju inorodosť naopak odpudzované týmto obrovským tlakom Svetla Pravdy, až do diaľav,  na samotný okraj priepasti života! V tomto sa prejavuje železný Zákon Spravodlivosti a zároveň i Múdrosti Stvoriteľa!

Pravda sa teda dá poznať a pochopiť jedine skrze vnútornú čistotu človeka!

Naopak, veci naučené a študované v človeku vytvárajú priestor pre nepokoru a faloš, pre pýchu a nadradenosť, neuvedomujúc si, že každý takýto titulmi opečiatkovaný človek musí raz zostúpiť zo svojho umelo vytvoreného piedestála učenosti a zaradiť sa medzi tých najprostejších a najjednoduchších ľudí, lebo k Pravde sa človek dopracuje len s čistým srdcom a jednoduchým myslením.

Blízka doba ukáže, že i tieto slová su pravdivé a prinesie pre každého pochybovača nezvratný dôkaz o tom, že táto Univerzálna Pravda existuje a je dnes skrze Ducha Pravdy zakotvená na Zemi a prístupná každému jednému v srdci a duchu čistému obyvateľovi planéty…

Preto je nesmierne potrebné robiť osvetu myšlienkam tohoto druhu, pretože vo svojej podstate majú mimoriadne účinný a ozdravný charakter. Sú tiež chytľavé a prinášajú diskusiu!

To, že sa vytvárajú ohľadom tejto osvetovej činnosti /zatiaľ iba skrze siete/ dva protichodné tábory, je len znamením úpadku spoločnosti.

Je veľa čitateľov, ktorí pracujú s uvedenými informáciami a sú inšpirovaní k hlbšiemu skúmaniu všetkého, čo nás obklopuje. Tá nemalá podpora a odozva z ich strany je pri tejto činnosti povzbudením a motiváciou, aby bolo v tomto smere učinené ešte viac, ako doteraz. V tomto smere boli preto podniknuté už určité konkrétne ďalšie kroky.

No sú medzi nami stále ľudia, ktorí pôsobia protichodne, útočia a znevažujú, čím vo svojej podstate škodia len sami sebe. Oni ale tušia, že sa mýlia, no vedia, že toto Nové Poznanie je pre nich tak nedosiahnuteľné, že nemajú z ich pohľadu už žiadnu nádej, aby sa mu čo i len priblížili. Preto chrlia ten jed nenávisti a roznášajú špinu!

Pritom by stačilo, ak by od seba rázne odvrhli všetko to nízke a strnulé, čím sa vo svojom myslení a cítení doteraz obklopovali a radostne by nastúpili na Cestu svojho vzostupu a pokroku. Je to v skutočnosti tak jednoduché…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ľuboš Ďurfina

O AUTOROVI

Dar života sme dostali od Boha Stvoriteľa.

Od Boha skutočného a nie takého, akého nám vykresľujú zblúdilé náboženstvá!

Tento Dar chcem pred Bohom obhájiť predovšetkým tým, že budem o Bohu zvestovať v pravdivom svetle, tak, aby to pomohlo prebudiť k skutočnému životu čo najviac duchovne spiacich ľudí.

Riadim sa heslom "Odvážne vpred, je Bohu milé!" a tiež najvyšším prikázaním hľadajúceho:

"Kto sa nenamáha, aby Slovo Pána aj správne pochopil, ten sa previňuje!"

Nemali by sme tiež zabúdať, že človek má predovšetkým povinnosti voči svojmu Bohu a až potom práva! Zodpovedné plnenie povinností, dáva človeku práva a v tomto je zakotvená i veľká dôvera v Boha, pričom dôverovať môže len ten, kto žije svoj život, v čo najintenzívnejšom súzvuku, s Božou Vôľou!

Práve takéto vnímanie reality, by malo byť celoživotným snažením každého z nás...

Milí čitatelia, nech sa i vám darí, v tomto bohumilom úsilí, pre dosiahnutie statusu PRAVÉHO ČLOVEČENSTVA.

Pekný deň všetkým ľuďom dobrej vôle...

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 92

Celkové hodnotenie: 5.65

Priemerná čítanosť: 5653

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Prieskum: Najpočúvanejším rádiom je stále Expres, má aj najväčší podiel na trhu

    0icon

    Rádio Expres je stále najpočúvanejším rádiom na Slovensku, pustilo si ho 31,3 percenta poslucháčov. Vyplýva to z aktuálnych výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť…

    Zamestnávatelia vítajú kroky MŽP na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi

    0icon

    Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR víta kroky ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu (nominant SNS) na ochranu bezpečnosti v súvislosti s medveďmi. Podporuje…

    Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

    0icon

    Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom…

    The New York Times tvrdí, že Washington zatajil Moskve informácie o pláne teroristov

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (HSP/NYT/Foto:TASR/AP/Russian Emergency Ministry Press Service)   "Nepriateľské vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou zabránili americkým predstaviteľom zdieľať akékoľvek informácie o pláne [teroristov]…

    Poškodení v kauze Chovanec adresujú výzvu. Jasný odkaz Miriam Lexmann

    0icon

    Bratislava 28. marca  2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot video/Youtube)   Poškodení v kauze Chovanec vyzývajú kandidátov na poslancov do europarlamentu, aby nezneužívali úmrtie ich blízkeho na svoju politickú…

    ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúci plech na pečenie

    0icon

    Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, a to plech na pečenie. Pri jeho analýze bolo zistené odlupovanie vonkajšieho povlaku.

    Korčok a Pellegrini si uvedomujú potrebu spolupracovať s vládou. Líder Hlasu sa obáva, že Korčok by to nedokázal

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Martin Baumann)   Slovensko stagnuje a potrebuje sa posúvať dopredu. Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych…

    K ekologickejším sviatkom prispejú premyslené nákupy i prírodné ozdoby

    0icon

    Ozdoby z prírodných materiálov, premyslené nákupy alebo nákup čokolády vyrobenej z kakaovníka vypestovaného udržateľným spôsobom môže prispieť k ekologickejšej Veľkej noci. Vyplýva to z tipov…

    Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: "On rozvrátil našu armádu!"

    0icon

    Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)   Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú…

    Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad

    0icon

    Rozsiahly protiprávny zber a rozoberanie autovrakov vyšetruje enviropolícia v košickej mestskej časti Nad jazerom. Policajti vykonali v pondelok a utorok (25. - 26. 3.) obhliadku…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Viktor Pondělík

    Miro Majerník

    Pavel Jacz

    Vanda Rybanská

    Pavol Lemko

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA