Len ja

 

O niekoľko dní budeme opäť vyberať zástupcov do európskeho orgánu. Môžeme si vyberať z dvadsiatich štyroch strán, z dvadsiatich štyroch názorových zoskupení. O niektorých vieme, že sú výlučne proeurópske o iných nepochybujeme, že majú v programe blaho Slovenska. A práve tým by som chcel venovať niekoľko riadkov. Ak by sme sa začítali do ich programov, zistili by sme, že sa takmer na deväťdesiat percent podobajú. Jediný rozdiel je v tom, že na svojom čele majú osobnosť s veľkým „Ó“

To je naša chronická nemoc. Nebolo by to zlé, ak by na druhej strane nestála skupina zapredancov ochotných za misu šošovice pripraviť štát o holú existenciu a z občanov urobiť nevoľníkov. Máme aj tretiu skupinu. Oni iba túžia po lepšom bytí. Sú to tiež zapredanci, ale hanbia si to priznať.

Volebný systém dovoľuje zakrúžkovať maximálne dvoch kandidátov na jednej kandidátke, pričom sa ráta každá listina každej strany. Čím viacej vhodných kandidátov na jednej listine, tým viacej hlasov pre danú stranu a tým viacej miest v parlamente EU. Páni Radačovský, Danko, Uhrík, Sásik, Kotleba aj Baránek sú skutočné osobnosti, skutoční obhajcovia slovenských záujmov a bez pochýb aj overení politici. Pozná ich celé Slovensko. Oni určite vedia, že svojim konaním oslabujú šance pronárodných síl. Ak by oni a nominanti z ich kandidátok boli na jednej, spoločnej listine, mohli by sme prekrúžkovať tých najlepších. Prax, ktorú silné egá pravidelne ponúkajú vyraďuje zaujímavé osobnosti a tým otvárajú dvere zradcom vlasti, hlupákom, primitívnom, plagiátorom aj úplne neznámym postavičkám. Situáciu zhoršujú aj kvázi pronárodné strany o ktorých doposiaľ nikto nepočul.

Čo delí spoločnosť? Priority na jednej strane a osobná nevraživosť na druhej. S nevraživosťou sa musia vyrovnať sami, ale poradie dôležitosti by malo byť jasné: Zvrchovanosť štátu a všetko čo je s tým spojené. Žiaľ, kvôli nevraživosti od roku 1993 strácame jednu položku za druhou. To nás pripravilo o menu, o vlastné potraviny, o výborný školský systém, o obranyschopnosť, … . Všetko odovzdali nadnárodným spoločnostiam, prípadne do rúk europolitikov. Je posledná príležitosť záchrany a je to opäť v našich rukách. Voľme kandidátku ktorá má najväčšiu šancu, aj keď náš vyvolený kandidát sedí inde.

1.       Slovenský patriot                                         Miroslav Radačovský              JUDr.,                                70 r.

2.       Myslovensko                                                  Štefan Panenka                         Ing.,                                   42 r.

3.       Demokrati                                                        Jaroslav Naď                               PhDr., PhD.,                    43 r.

4.       Maďarská aliancia                                         József Berényi                            Mg.                                    57 r.

5.       SDKÚ-DS +3                                                     Branislav Rybárik                       Mgr.                                  54 r.

6.       SOSK                                                                  Libuša Nicholson                       JUDr. Mgr.                       41 r.

7.       Piráti                                                                   Zuzana Šubová                           Ing.                                    55 r.

8.       SOS                                                                     Andrej Krajíček                                                                      42 r.

9.       Socialisti                                                            Artúr Bekmatov                         Mgr., PhD.                       34 r.

10.   SNS                                                                     Andrej Danko                             JUDr.,                                49 r.

11.   Republika                                                        Milan Uhrík                                 Ing., PhD.                         39 r.

12.   SĹS A. Hlinku                                                   Jozef Sásik                                    Ing.                                    66 r.

13.   Srdce vlastenci a dôchodcovia                 Jozef Tokár                                                                              68 r.

14.   Kotlebovci ĽSNS                                            Marián Kotleba                         Ing., Mgr.                         47 r.

15.   Zdravý rozum                                                 Ján Baránek                                 RNDr.                                65 r.

16.   KSS                                                                      Ján Chalabala                                                                          60 r.

17.   Kresťanská únia                                             Milan Krajniak                            Bc.                                      51 r.

18.   Smer SD                                                            Monika Beňová                          PhDR.                                55 r.

19.   KDH                                                                    Miriam Lexmann                       Mgr.                                  51 r.

20.   SaS                                                                      Richard Sulík                                Ing.                                    56 r.

21.   PS                                                                        Ľudovít Ódor                                                                           47 r.

22.   Slovensko                                                        Peter Pollák                                 Mgr., PhD                        51 r.

23.   Hlas SD                                                              Branislav Becík                           Ing., PhD.                         46 r.

24.   Volt                                                                     Lucia Kleštincová                       Ing., MS.                          38 r.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

René Pavlík

O AUTOROVI

Narodil som sa v čase, keď vlaky mali tri triedy. Podstatnú časť života som strávil v Bratislave. Po absolvovaní strednej školy som aj maturitu zvládol bez protekcie a podvádzania.
Prestávky bývania ma zastihli v Pardubiciach (otec reprezentoval v ÚDA), v Košiciach (dva roky na internáte) a v Brne (26 mesiacov - vojna na letisku).
Vystriedal som niekoľko zamestnávateľov TATRA Kopřivnice (konštruktér motorov, skúšobný technik), STK (kontrolór), SHMÚ (hydrológia podzemných vôd), Letisko MRŠ (ochrana, dispečer paliva).
Do 18. rokov som pretekal na kajaku a neskôr som sa venoval služobnej a súťažnej kynológii (28 rokov).
Bratislavskú králikáreň, ktorej hodnota neustále stúpa, som pred dvanástimi rokmi prenechal svojmu ženatému synovi (s dvomi deťmi), aby nemusel žiť v petržalskom podnájme a presťahoval som sa do krásneho prostredia kopaníc kde sa ešte ľudia zdravia aj keď sa nepoznajú. Neľutujem.
Moje rodné mesto sa zmenilo a máločo v ňom k lepšiemu. Rodná nemocnicu na Zochove neexistujej, výletnú reštaurácia do ktorej chodil už Ľ. Štúr nepoznávam, tam kde desaťročia predávali klince je bohviečo, a v MHD vám nemá kto povedať kam ide a kde máte prestúpiť, sneh sa neodváža, iba solí a prehadzuje. V Bratislave je viacej Blavákov ako normálnych ľudí. Opakujem - neľutujem.
Ak som napísal málo, rád doplním.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 147

Celkové hodnotenie: 37.62

Priemerná čítanosť: 926

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    UEFA vyšetruje Srbsko pre nevhodné správanie jeho fanúšikov

    0icon

    Medzinárodná futbalová únia (UEFA) v pondelok oznámila, že začala disciplinárne konanie proti Futbalovému zväzu Srbska (FSS). Dôvodom je údajné nevhodné správanie jeho fanúšikov po zápase…

    Minister obrany Kaliňák vyjadril podporu Černochovej pre výbuch v Libavej

    0icon

    Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) vyjadril ministerke obrany ČR Jane Černochovej telegramom svoju spoluúčasť i podporu v súvislosti s tragickým výbuchom…

    Podporí vláda Šefčoviča? Pellegrini to povedal otvorene

    0icon

    Slovensko chce na summite EÚ vyrokovať silné portfólio pre Maroša Šefčoviča v budúcej Európskej komisii (EK). Uviedol to prezident SR Peter Pellegrini na úvod mimoriadneho…

    Taraba sa ohradil voči vyjadreniu ZMOS-u: V skutočnosti to je skôr vypaľovaním vlastných občanov

    0icon

    Minister životného prostredia Tomáša Taraba (nominant SNS) sa ohradil voči stanovisku Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) k legislatíve o zjednodušení postupu pri výrube drevín.

    Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán

    0icon

    Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR.

    Blanár prijme ministra ZV ČR Jana Lipavského

    0icon

    Minister zahraničných vecí Českej republiky Jan Lipavský navštívi Slovenskú republiku. V rámci oficiálnej návštevy sa v utorok 18. júna stretne a absolvuje pracovný program s…

    Euros & Dollars: Putin vyhlasuje ekonomickú vojnu Amerike

    0icon

    Bratislava 17. júna 2024 (HSP/The European Conservative/ Foto: TASR/AP/Valentina Pevtsova, Sputnik, Kremlin Pool Photo)   Krajiny hospodárskeho zoskupenia BRICS( Brazília, Rusko, India, Čína a Južná…

    Rumunsko - Ukrajina 3:0 v E-skupine, všetky góly padli do 60 min.

    0icon

    Futbalisti Rumunska si v úvodnom stretnutí E-skupiny na ME v Nemecku poradili s Ukrajinou 3:0. V súboji súperov Slovenska padli všetky góly v prvej hodine,…

    Slováci šokujúco zdolali Belgicko

    0icon

    Slovenskí futbalisti zvíťazili vo svojom úvodnom zápase E-skupiny ME nad favorizovaným Belgickom 1:0. Vo Frankfurte skóroval ako jediný v siedmej minúte krídelník Ivan Schranz. Slovákov…

    Polícia pre kontroly na alkohol uzavrela ráno Krompachy a Čiernu nad Tisou

    0icon

    Dopravnobezpečnostná policajná akcia zameraná na alkohol sa v pondelok od skorých ranných hodín konala v mestách Krompachy v okrese Spišská Nová Ves a Čierna nad…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Michal Durila

    Miroslav Iliaš

    Jozef Bugár

    Peter Lipták

    Ivan Štubňa

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA