V RTVS netušia o čom sú euro-voľby?

Márne je čakanie, že pod hrozbou zásadnej zmeny v organizácii tele-rozhlasu si začnú redaktori RTVS aspoň skúšať spomenúť, čo je to profesionalita a čo je to verejnoprávnosť. S touto naivnou predstavou som si vypočul rozhlasovú besedu na tému euro-volieb a nevychádzal z údivu. Redaktor s dvomi hosťami rozoberali predošlú slabú účasť našich občanov v euro-voľbách a celkom im ušlo, že tieto euro-voľby sú historicky zásadne iné!

 

O čo ide?

   Zásadným rozdielom je to, že za končiace volebné obdobie ovládala Euro-parlament akási občanom EÚ neznáma „frakcia“, ktorá pretlačila do čela Euro-komisie korupčníčku Lajnovú. Tá zasa pretlačila absurdity ako GreenDeal, likvidáciu európskeho priemyslu odstrihnutím od lacných ruských energetických zdrojov (a potom klamala, ževraj ich zastavil Putin sám?!), prehliadla americkú sabotážnu akciu na plynovode NordStream2 a pokúsila sa zlikvidovať európskych farmárov dovozom nekvalitných poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny bez cla!!!

   V posledných mesiacoch pod hrozbou zásadnej zmeny po týchto euro-voľbách Lajnovej kamarila vystupňovala svoju snahu ovládnuť Európsku Úniu vo forme demokratúry.

  Zvlášť u nás zasiahli skutočne brutálne, keď sem vyslali svojho výsadkára Šimečku, ktorý spustil (tak ako bol školený) novú „farebnú revolúciu“ s výsledkom historicky nevídaného hrozného činu atentátnika.

   Proti novej vláde Roberta Fica a vôli väčšiny obyvateľov Slovenska použili v Bruseli všetky špinavosti, medzi ktorými vyniká viac ako trojročná slepota komisára Reyndersa voči vyčíňaniu Matovičovej zberby na čele s čurillovcami, Lipšicom, Mazákom, Záleskou a jej milenkou Tódovou, Kyselom, Šurkom, Repom a ďalšími likvidátormi právneho štátu u nás. A len čo sa to nová vláda pokúsila napraviť, už sa ju (a tým aj celé Slovensko) pokúšal tento pán zastrašiť tými najodpornejšími vyhrážkami.

  „Zelené šialenstvo“ založené na údajnej klima-hrozbe odporujúce vedeckým poznatkom vyvoláva logický odpor medzi občanmi EÚ.

  Ukazuje sa, že Lajnová sa zjavne dopustila korupčného konania v tom aký mega-kšeft vybavila ona osobne farma-firme Pfizer. Nepriamo to priznala tým, že vymazala svoju SMS-korešpondenciu, aby nemohla byť usvedčená. A je hanbou príslušného súdu, že odložil súdny proces s ňou až po týchto euro-voľbách, aby mohla naďalej klamať, klamať a zase klamať.

  Súčasný Euro-parlament je tak zmanipulovaný príslušnou „frakciou“, že odmietol logickú požiadavku, aby boli zverejnené zmluvy, ktoré na nákup experimentálnych vakcín ona sama tajne podpísala a ich obsah je utajený dokonca aj euro-poslancom.

  A toto všetko sa už v júni môže zásadne zmeniť. Nový Euro-parlament môže doterajšie „zelené šialenstvo“ zvrátiť a nielen pani Lajnovú pohnať k zodpovednosti.

   A o to ide!

 

Kto teraz kandiduje?

   V RTVS si zjavne nevšimli zásadný rozdiel v kandidátoch do euro-volieb v minulosti a teraz. V minulosti to boli väčšinou „výbehové“ typy politických veteránov, ktorí mali byť v Euro-parlamente „odložení“ za zásluhy, aby si prilepšili na dôchodok. Klasickým príkladom bol bývalý minister Kukan, ktorý klamal Dzurindovej vláde o tom aké lietadlá budú prelietavať nad našim územím v brutálnej nelegitímnej bombardovacej kampani proti Juhoslávii (tvrdil, že len tankovacie a transportné). Kandidátku na euro-poslanca mal teda „za odmenu“. Teraz je to zásadne inak. Politické strany nasadzujú do euro-volieb tie najťažšie kalibre.

   Za Smer je to podpredseda strany Ľuboš Blaha. Ale aj euro-poslankyňa Monika Beňová, či poslanec Erika Kaliňák.

   Za SNS dokonca samotný predseda strany Andrej Danko, ale aj podpredseda vlády (?!) Tomáš Taraba, ministerka kultúry (?!) Martina Šimkovičová, ale napríklad aj poslanec Roman Michelko a ďalší poslanci. Tí všetci budú na domácej politickej scéne chýbať!

   Za SaS kandiduje zakladateľ strany Sulík, ktorý kvôli tomu z vedenia strany odišiel?!

   No a, samozrejme, komsomolská pseudo-strana „odborníkov“ bez odborníkov podvodne nominovala na čelo svojej euro-kandidátky bývalého predsedu úradníckej vlády Ódora, ktorý až dovtedy  tvrdil, že nemá žiadne politické ambície. Ale klamstvá a politické podvody sú denným nástrojom výsadkára z Bruselu, Šimečku III.. Veď sa svojimi predvolebnými plagátmi hneď prezradili kam patria (podľa hesla o „tisíckrát opakovanej lži, čo sa tým opakovaním stáva pravdou“).

 

   A všetky ostatné strany, aj straničky, nasadzujú takisto to najlepšie, čo majú. Už to nie sú kandidáti na politický dôchodok. Toto je najsilnejšia zostava, aká kedy do Euro-parlamentu za Slovensko kandidovala!

 

Čo z toho?

   Skončili pokusy niektorých strán získať mandát do Euro-parlamentu výzvami, aby sme z EÚ (a teda aj z toho Euro-parlamentu) vystúpili. Schyľuje sa k vážnemu pokusu o veľkú reformu euro-politiky bez tajomných „frakcií“, zelených alarmistov a korupčných praktík, ktorým kraľuje pani Lajnová. Ak sme z doterajších konaní tejto vodkyne únijnej demokratúry mali dojem, že s pomocou „frakcie“ v Euro-parlamente pracuje na likvidácii prosperity EÚ, tak odrazu je tu šanca nielen ju a jej kamarilu zastaviť, ale aj obrátiť koleso euro-politiky od šírenia falošnej „kolektívnej viny“ (napríklad za klímu, či vojnu na Ukrajine) a s novým Euro-parlamentom začať novú éru návratu k zdravému rozumu a skutočnej demokracii rešpektujúcej názory jednotlivých členských krajín. Je šanca skoncovať s praktikou, že zopár euro-papalášov v Bruseli môže vydierať a zastrašovať ktorúkoľvek národnú krajinu EÚ.

  Preto sa oplatí voliť a preto, na rozdiel od vajatania analytikov vzývaných RTVS, to budú na Slovensku euro-voľby s rekordnou účasťou…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 218

Celkové hodnotenie: 23.75

Priemerná čítanosť: 2821

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Muž mal týrať ženu, s ktorou žil v garáži, polícia ho zadržala

    0icon

    Muž mal týrať ženu, s ktorou žil v garáži v Poprade, polícia ho v sobotu (15. 6.) zadržala. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová…

    Blanár: Slováci môžu v prípade potreby v zahraničí využiť viaceré služby MZVEZ

    0icon

    Občania SR môžu v zahraničí v prípade potreby využiť viaceré asistenčné služby Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Ide napríklad o registračný formulár,…

    Taraba vedie pre plán obnovy rokovania s Komisiou, komunikuje aj s Kmecom

    0icon

    Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) vedie v súvislosti s plánom obnovy konštruktívne rokovania s Európskou komisiou. Zároveň intenzívne komunikuje s podpredsedom vlády SR…

    Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán

    0icon

    Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR.

    Páchateľka vydávajúca sa za vyšetrovateľku okradla seniora o 4300 eur

    0icon

    Neznáma páchateľka okradla v bratislavskej Petržalke seniora o 4300 eur. V telefonáte sa vydávala za policajnú vyšetrovateľku. Polícia Bratislavského kraja o tom informovala na sociálnej…

    PPP sa u športovcov vyskytujú častejšie, rizikovými sú judo i tanec

    0icon

    Bratislava 17. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   V komunite aktívnych športovcov sa poruchy príjmu potravy (PPP) vyskytujú trikrát častejšie ako v bežnej populácii. Riziko vzniku ochorenia…

    V prípade vraždy na Prievozskej v Bratislave podali obžalobu na Jozefa H.

    0icon

    Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava podal obžalobu na obvineného J. H. v prípade vraždy na Prievozskej ulici v Bratislave. Obžaloba bola v pondelok podaná na…

    Polícia pátra po nezvestnom Marošovi Klačanovi z Bratislavy

    0icon

    Polícia pátra po nezvestnom Marošovi Klačanovi, ktorý odišiel v sobotu (15. 6.) z miesta svojho bydliska na Bagarovej ulici v hlavnom meste na neznáme miesto.…

    Taraba sa ohradil voči vyjadreniu ZMOS-u: V skutočnosti to je skôr vypaľovaním vlastných občanov

    0icon

    Minister životného prostredia Tomáša Taraba (nominant SNS) sa ohradil voči stanovisku Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) k legislatíve o zjednodušení postupu pri výrube drevín.

    Sagan pripravil deň pre fanúšikov, uskutoční sa v utorok v Malinove

    0icon

    Trojnásobný majster sveta Peter Sagan usporiada pre priaznivcov cyklistiky rodinný deň. Podujatie sa uskutoční v utorok vareáli TJ Malinovo neďaleko Bratislavy a fanúšikov čaká okrem…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA