„Progresívne“ školstvo – debilizácia budúcich generácií

   Cieľom „progresívneho“ školstva je urobiť z detí zúfalých nevzdelancov, ktorým sa o to ľahšie nahovorí, že existuje 72 „rodov“ a homosexuálne páry sú budúcnosťou ľudstva. Ale ten cieľ tu nie je od zjavenia sa výsadkára Šimečku z Bruselu. V tichosti sa na tom pracovalo už od okamihu, čo si z nás Západ urobil svoju kolóniu. Odvtedy kopírujeme ich dekadentný úpadok.

 

Reformy pre reformy

   Máme premnožených školských reformátorov. A to ešte všetci z nich nedostali docentúry, profesúry, alebo aspoň prémie za zrušenie zavedeného a zavedenie zrušeného! Je to permanentná a od roku 1989 smrtonosná séria reforiem.

   Bývalé Československo malo v 70-80. rokoch špičkové školstvo. Základné a stredné bolo neporovnateľne lepšie, než napríklad americké (čo nie je až taký problém), a naši školáci v zahraničí (napríklad pri výjazde ich rodičov, ako expertov) vynikali vysoko nad ostatných.

   A potom to prišlo. Po roku 1989 prišli orgie reforiem…

   Mechanizmus tejto permanentnej prerábky školstva je prostý. Čerství ministri majú komplex novej metly a ambíciu do mesiaca od nástupu do funkcie predviesť verejnosti, ako rýchlo sa zorientovali a hneď sa blysnúť nejakým radikálnym revolučne-reformným návrhom. Podstatnú úlohu tu hrajú ministerskí vriťolezci, ktorí za normálnych okolností u veci znalých ministrov nemajú šancu. Len čo sa však zjaví ministerský nováčik, prichádza ich veľká chvíľa. Rýchlo podstrkujú ministerskému klaunovi presne to, čo potrebuje – nejaké okázalé gesto. A na okázalé gestá tu máme celý zástup platených reformátorov v ŠPÚPR – Štátnom pedagogickom ústave permanentnej reformy. Tak by sa mal nazývať, lebo dokázali aj nemožné:

   Zrušili povinný zber herbáru u školákov. Vraj by vyzbierali kvety, čo aj tak odkvitnú a o rok vzídu znova?

   Potom zrušili pitvanie žiab??? V rozpore s Komenského zásadou, že príklady majú byť názorné, nie len teoretické. Potom sa nečudujme, že si deti myslia, že mlieko sa vyrába v mliekarni.

   Potom zrušili chemické pokusy. Bez toho môžete detičkám nahovoriť z chémie čokoľvek, aj vypestovať nenávisť k fosílnym palivám, bez ktorých by celá táto civilizácia nikdy nevznikla.

   Zrušili fyzikálne pokusy. A tak si detičky, spolu s nekompletnou Grétkou, myslia, že elektrina vzniká v zásuvke.

   Naše deti vďaka tomu vidia Prírodu už len na obrazovke počítačov.

   Ale hlavne:

   V roku 2008 zrušili ručné práce, práce v dielni a na záhrade – teraz ich zase zavádzajú späť?

   Bilingválne gymnáziá menia zo štvrťročného na päťročné štúdium a zase späť v nečakaných intervaloch.

   Zaviedli tri povinné jazyky, potom to zrušili. Nový minister zavedie určite štyri…

   Povolili špecializovanú sieť škôl pre mimoriadne nadané deti, ale permanentne sa chystajú ju zrušiť alebo aspoň zmrzačiť na nepoznanie.

   Stredné odborné školy a učilištia boli povinne zbavené názvov čoho sú vlastne odborné a teraz to zasa vracajú.

   Zaviedli klasické gymnáziá, ale permanentne sa ich pokúšajú zrušiť, alebo aspoň zbaviť žiakov povinnými kvótami, koľko percent žiakov môže by prijatých.

   Rodičia si môžu vybrať školu, kam deti pošlú, ale už tu bol návrh reformy, že nebudú môcť.

   Školám dali voľnosť pri skladbe učiva, ale permanentne sa to pokúšajú okliešťovať.

   Zaviedli konkurenciu medzi školami v súťaži o žiakov, ale robia všetko proti tomu.

   Spievajú ódy na ťažkú úlohu učiteľov, ale reformami z nich urobili permanentné terče žiakov a hlavne ich rodičov, ktorí si môžu do pedagóga beztrestne kopnúť, kedy sa im zachce.

   Ktosi vymyslel, že cirkevné školstvo je rovné štátnemu, ale o pár rokov zase iný prišiel s myšlienkou, že nie. Detto u súkromných a štátnych. Medzičasom sa na platbách na každého študenta zo štátneho rozpočtu nabalili zástupy podvodníkov…

   Asi „najgeniálnejší“ reformný ťah bolo zrušenie – toto si vychutnajte – názvu prima, septima atď. v klasickom gymnáziu. Viete, čím to nahradil „reformátor“? Rímskou číslicou!! Géééniusss! A len čo premaľovali tabuľky na dverách od tried, už prišlo zrušenie zavedeného a zavedenie zrušeného. To je reforma!

   Urputne bojovali za to, aby sme mali vysokú školu v každej dedine, pretože veď v zahraničí je také a také percento vysokoškolsky vzdelaných obyvateľov. Predsa nebudeme horší! A teraz máme judrov, mudrov, magorov, docov a profákov na kilá – a čo s nimi?! Takže sa chystá reforma na obmedzenie tej predošlej reformy…

   Permanentne sa naše školstvo „približuje k praxi“ a permanentne produkuje zástupy neupotrebiteľných absolventov čohokoľvek.

   Vždy, keď treba urobiť niečo „reformné“, počujeme, že je to podľa zahraničného vzoru.    

   Akurát, že tie vzory sa menia. Nejaký šialenec prišiel na nápad, aby bol náš za desaťročia premakaný systém veľkých doktorátov zrušený. Dôvod? V Nemecku ich nemajú… No a? V Urundi-Burundi zasa nemajú Štátny pedagogický ústav permanentnej reformy. A iste sú šťastnejší.

   Len čo sa školy spamätajú z jednej reformy, už je tu iná, ktorá ruší tú predošlú.

   Joseph Heller to nazýval „zlepšenie k horšiemu“.

   A čo žiaci, učni, študenti?

   Na tých predsa nie je čas – zavádzame novú reformu!

 

Progresívne deformy nasledujú

   Len čo sa zavedie jedna reforma, už je tu nová. Ešte sa nestihla ako tak zaviesť predošlá, už je tu iná. Môžeme sa potom čudovať, že pri každej tej monitorovacej skúške sa naše deti prepadajú stále hlbšie? Najlepšie zlikvidujete systém tak, že ho budete permanentne prestavovať, až neostane kameň na kameni. A to je ten „progresívny“ cieľ.

    Sú posadnutí odstránením memorovania z učiva. Takže si žiaci necvičia pamäť a naozaj si nič nepamätajú. Aby sa neprišlo nato, ako „progresívne“ zničili základné schopnosti žiakov, zrušili ich známkovanie. To má zakryť zúfalý stav nášho školstva a tak otvoriť cestu ďalším reformám, či skôr deformám, k debilizácii budúcich generácií. Potom sa im ľahšie nahovorí, že prdy tých pár kráv, čo nám ešte ostali, ohrozujú celé ľudstvo, ale miliónové stáda pakoní v Afrike produkujú voňavku. Nezaváhajú, keď im budú nahovárať všetky tie pavedecké klamstvá o globálnom oteplení. Uveria, že ozónová diera na póloch oslepila ovce v Austrálii – ale to bola až taká debilita, že už to žltá tlač neopakuje, ani o tej ozónovej diere nehovoria, lebo tá sa cyklicky zväčšuje a zmenšuje, bez ohľadu na prognózy žltej tlače. Pripravia nás „progresívne“ o prirodzenú výživu a bruselskými direktívami nanútia detičkám chrobáčiu diétu. Vzorom umelo zhlúpnutej generácie bude Tamara Stohlová, členka predsedníctva strany „Progresívne Slovensko“, ktorá je vzorne tupá a o našej minulosti nevie nič a ešte je na to aj hrdá. Bojme sa takej budúcnosti akú nám „progresívni“ komsomolci zla na čele so Šimečkom pripravujú. Hovorí sa, že kto nepozná svoju minulosť, odsudzuje sa na to, aby si ju zopakoval. Zažili sme dve svetové vojny a títo mentálni bezdomovci nás ženú do tej tretej. Len k tomu potrebujú, aby vymrela generácia, čo si vďaka pôvodnému školstvu ešte pamätá, takých falošných prorokov, ako sú títo „progresívci“. Vzorom tých falošných prorokov totiž bol aj Šimečkov dedo-stalinista…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 226

Celkové hodnotenie: 23.59

Priemerná čítanosť: 2878

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Čo bude s medveďom v dôsledku mimoriadnej situácie? Budú to jatky v kukuričnom poli?

    0icon

    Bratislava 27. júla 2024 (HSP/Foto:TASR - František Iván)   Medveď hnedý je chráneným druhom živočícha európskeho významu. Za jeho ochranu, manažment zodpovedá Štátna ochrana prírody…

    Zica v Paríži okradli, prišiel o cennosti v hodnote 500.000 eur

    0icon

    Bývalý brazílsky futbalista Zico sa stal tesne pred štartom OH v Paríži terčom zlodejov. Neznámi páchatelia mu ukradli tašku s mimoriadne cenným obsahom.

    Pri požiari slamy v Malom Šariši vznikla predbežná škoda 15.000 eur

    0icon

    Malý Šariš 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Profesionálni a dobrovoľní hasiči vo štvrtok (25. 7.) večer zasahovali pri požiari približne 350 balíkov slamy v…

    Na diaľnici R1 treba počas víkendu počítať s dopravnými obmedzeniami

    0icon

    Bratislava 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Na diaľnici R1 treba počas soboty (27. 7.) od 7.00 h a nedele (28. 7.) do 18.00 h počítať…

    HZS pomáhala pod Rysmi 17-ročnému turistovi, poranil si dolnú končatinu

    0icon

    Horskí záchranári v piatok pomáhali 17-ročnému českému turistovi, ktorý pod vrcholom Rysov spadol a poranil si dolnú končatinu. O súčinnosť požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej…

    Ružomberok požiadal o odloženie zápasu 2. kola proti Žiline

    0icon

    Žilina 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Stretnutie 2. kola futbalovej Niké ligy medzi MŠK Žilina a MFK Ružomberok sa na štadióne pod Dubňom neodohrá…

    Francúzsko po útokoch posilnilo bezpečnosť na železničnej sieti

    0icon

    Francúzsko posilnilo po nočných útokoch bezpečnostné opatrenia na železničnej sieti. Informovala o tom v piatok národná železničná spoločnosť SNCF. Podpaľačské útoky zasiahli železničnú dopravu v…

    Dve chránené lokality v Nízkych Tatrách podľa ochranárov ohrozuje ťažba dreva

    0icon

    Dvojica cenných chránených lokalít v Nízkych Tatrách je podľa mimovládnych ochranárov z občianskeho združenia (OZ) Prales a iniciatívy My sme les ohrozená ťažbou dreva. V…

    SaS: Stabilizačný príspevok je výsmechom policajtov

    0icon

    Stabilizačný príspevok je výsmechom policajtov. Je načase pýtať sa, kto bude novým ministrom vnútra. Uviedla to opozičná SaS. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podľa…

    ÚVZ: RÚVZ pristupujú k problematike hluku zodpovedne a chránia zdravie ľudí

    0icon

    Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) pristupujú k problematike hluku zodpovedne a chránia zdravie ľudí v zmysle národnej legislatívy. Tá má prísnejšie prípustné hodnoty určujúcich veličín…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Miroslav Iliaš

    Viktor Pondělík

    Artem Klymenko

    Erik Majercak

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    .

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA