Multilaterálne mocenské i hospodárske preformátovanie sveta je výsledkom zlyhania politiky USA

Svet dlhé desaťročia mlčky pozoroval ťaženie USA na jeho ceste stať sa svetovým diktátorom. Podriaďovanie suverénnych krajín politickými prostriedkami, organizáciou prevratov naplánovanými tajnými službami, vyvolávanie politických kríz v rôznych častiach sveta, organizácia vojen v tzv. zónach záujmu USA s následným podriadením si štátov svojho záujmu, vybudovanie monštruóznych vojenských základní po celom svete, vraždenie nepohodlných politikov sa stalo štátnou politikou USA. Západný svet vnímal, ale mlčal. Dúfal, že sa americký totalitný valec zastaví? Samotní Američania s prekvapením zistili, že svet nereaguje tak, aby ich snahy na ceste uchopenia moci globálneho diktátora planéty zastavil.

V USA neexistuje demokracia. Vládne plutokracia. Strany Demokratov a Republikánov plnia úlohu kryptostrán, ktoré majú nabudiť dojem demokracie. V takom veľkom súštátí nemôžu uplatňovať demokratické princípy riadenia štátu dve strany. Navyše, ak nie sú medzi nimi skoro žiadne rozpory, okrem „kozmetických“ rozdielov. V USA je v podstate jedno kto vyhrá voľby. Je to preto, lebo skutočná moc v USA záleží od skutočných vládcov v pozadí všeobecne nazývaných Deep State. Sem patria hlavne vojensko-priemyselný komplex, energetický priemysel, hlavne ropa, plyn, bankový sektor a FED (centrálna súkromná banka USA), finančný sektor a mediálny priemysel. Najnovšie sa k nim pridal aj farmaceutický priemysel. Zvláštnu úlohu tu zohrávajú tajné služby, ktorých sú v USA desiatky (podľa zamerania). Najnebezpečnejšie sú CIA a jej blízke odnože. Svoju činnosť po celom svete mnohokrát vyvíjajú bez súhlasu úzkeho vedenia štátu a súhlasu Kongresu USA. Spolupracujú s drogovými kartelmi a výťažok z predaja drog používajú na financovanie svojich nelegálnych aktivít vo svete. Napr. platenie politických aktivistov, ktorých dosadzujú do vedenia štátov a potom s ich pomocou riadia tieto štáty, odstraňovanie pre USA nevhodných politikov, vrátane vrážd, organizácia tzv. farebných prevratov a pod.

Pentagon ovplyvňuje svojou politikou Bielu chajdu a prezidenta. V súčasnej dobe je prezident Biden riadený sprostredkovane cez viceprezidentku Kamalu Harrisovú v područí Deep State. Hlavou chobotnice Deep State sú tzv. banksteri (bankoví gangstri) typu Rockefellerovcov, Rotchildovcov, Gatesovcov a ďalších finančných magnátov, ktorí platia a riadia činnosť politických predstaviteľov USA. Nemalú úlohu tu zohráva tzv. Bilderbergský klub a WEF (Svetové ekonomické fórum). Hlavný americký Deep State je tiež prepojený s inými Deep State vo svete hlavne vo Veľkej Británii, Izraeli, Nemecku, Francúzsku. Deep State v podstate riadi napr. aj činnosť NATO, EÚ, WTO, WHO a žiaľ aj OSN. Americkí a iní spriaznení banksteri hrubo zneužívajú celý svetový systém usporiadania sveta. Nerešpektujú medzinárodné zákony. Vytvorili si akési svoje pravidlá, ktoré majú nahradiť medzinárodný systém právneho sveta založený na rešpektovaní medzinárodných zákonov. Vytvárajú vo svete chaos, ktorý vedie k násiliu.

Zvlášť nebezpečnou aktivitou Deep State je napr. migrácia. Migrácia je pokus chobotnice Deep State o rozvrat Európy. Cieľ je postupne nahradiť od USA nezávislých vodcov európskych štátov takými, ktorí budú podliehať americkému riadeniu. Majú postupne nastúpiť generačné výmeny obyvateľstva, ktoré zaistia bezvýhradnú poslušnosť a podriadenosť USA. Je obrovskou chybou, že Európa sa podieľa na tomto pláne likvidácie svojej pôvodnej populácie a demokracie.

Pritom by problém migrácie bol veľmi ľahko riešiteľný. Stačilo by v lokalitách materských štátov migrantov zastaviť vojny a násilie a podieľať sa na odstránení ich následkov. Miliardy, ktoré EÚ teraz používa na „domestifikáciu“ migrantov v Európe sú vyhodené zbytočne a sú kontraproduktívne. Doteraz takto zle využité miliardy by sa dali použiť na reštart materských štátov migrantov, vytvorenie podmienok pre život a v konečnom dôsledku na zastavenie migračných tokov a vrátenie migrantov na ich územia. Materské štáty migrantov by mali z čoho splácať svoje pôžičky za vybudovanie podmienok pre život, lebo zväčša ide o krajiny so strategickým nerastným bohatstvom. Posledný vypuklý prípad je genocída v pásme Gazy. Izrael tam systematicky pácha genocídu na obyvateľoch Gazy s cieľom ich vysídlenia a trvalého obsadenia pásma Gazy. Cieľ – zmocnenie sa obrovských ložísk plynu v mori v teritoriálnych vodách Palestíny.

USA nemajú vo svete žiadnych skutočných priateľov. Len spriaznené osoby, štáty, ktoré zneužívajú vo svoj prospech na ceste svojich hegemonistických snáh. Dnes je celkom jasné, že USA a jeho sluhovia vedú proti Rusku zástupnú vojnu na Ukrajine. Cieľ – zmocnenie sa obrovského nerastného bohatstva Ruska a rozloženie štátu. Predpoklady pre splnenie tohto cieľa začali budovať od rozpadu Sovietskeho Zväzu. Územie Ukrajiny bolo pre tento cieľ hrubo zneužité. Občania Ukrajiny tiež. Američania dobre vedeli, že nacionalistické pozostatky fašistov na Ukrajine prežívali od skončenia druhej svetovej vojny. Ich oživením, organizáciou štátneho prevratu na Majdane pred desiatimi rokmi a vraždením obyvateľstva na východe Ukrajiny vtiahli Rusko do vojny proti Ukrajine. Vina za dianie na Ukrajine padá preto na USA. Keby existovali nezávislé medzinárodné súdy, vinní predstavitelia USA by sa mali pred súdom zodpovedať za svoje zločiny.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Američanmi vyprovokovaná vojna na Ukrajine slúži aj na to, aby na tejto vojne USA zarobili stovky miliárd USD. Ich ekonomika počas celej novodobej histórie bola založená na vedení vojen a obrovských ziskoch, ktoré z nich plynuli. Len po druhej svetovej vojne vinou tejto politiky na svete zahynulo niekoľko desiatok miliónov ľudí. Krvavé peniaze. Vraždenie bez trestu. Taká je politika USA.

Dnes vo svete prebieha mocenské a hospodárske preformátovanie sveta. Buduje sa multipolárny svet v ktorom budú platiť medzinárodné zákony a nie nejaké pravidlá USA a ich lokajov. USA sa nikdy nestanú celosvetovým diktátorom. Hitlerov plán sa im nepodarí naplniť. NATO sa s definitívnou platnosťou rozpadne, keď sa štáty NATO vymania spod amerického diktátu. Americké strašenie prevzaté ich európskymi lokajmi o tom, že Rusko môže zaútočiť na Európu je lož. Rusko sa bráni pred atakmi USA a NATO. Sme svedkami zhromažďovania vojsk NATO na hraniciach s Ruskom. Americký cieľ je rozpútať vojnu medzi NATO a Ruskom na území Európy bez účasti USA. Uvedomujú si to súčasní lídri Európy? Uvedomujú si títo lídri, že Američania chcú vojnou oslabiť Európu? Uvedomujú si títo lídri, že podporovaním vojny sa dopúšťajú vojnových zločinov? Uvedomujú si, že podporujú vzájomné vraždenie Slovanov? Podporovali by súčasní lídri Európy takýmto spôsobom Američanmi vyprovokovanú vojnu, ktorá by napríklad vznikla medzi Veľkou Britániou a Francúzskom? Čo by robili USA, keby Rusko uzatvorilo bilaterálnu vojenskú dohodu napr. s Mexikom a začali by túto krajinu vyzbrojovať a podporovať ju v úsilí, aby si vrátila späť Američanmi ulúpené teritóriá? Čo by robili USA, keby Rusko uzatvorilo bilaterálnu vojenskú dohodu s Kubou a Venezuelou a v zmysle americkej politiky odstrašenia by otvorili vojenskú základňu na Kube alebo vo Venezuele aj s jadrovými zbraňami? Uvedomujú si USA, že ich snahy o vyvolanie vojny medzi Ruskom a Európou neskončia len lokálnou vojnou, ale v okamihu spustenia tejto vojny vyštartujú „jadrové pozdravy“ do USA? Uvedomujú si USA, že let rakety s jadrovou náložou z ruských ponoriek súdneho dňa operujúcich v blízkosti USA trvá maximálne dve minúty? Uvedomujú si USA, že Rusko vie z týchto ponoriek vypustiť súčasne cca 20 rakiet, resp. 5 podvodných dronov Poseidon, schopných spláchnuť z povrchu zemského celé USA? Uvedomujú si USA, že Rusko má v utajených podvodných prístavoch neďaleko amerického pobrežia zaparkované plne automatizované podmorské drony asi dvakrát výkonnejšie ako Poseidon?

Á propos. USA vedú na Ukrajine zástupnú vojnu proti Rusku. V nej vôbec nejde o existenciu Ukrajiny, ale o existenciu USA. Jeden podstatný fakt, ktorý je málo diskutovaný je skutočnosť, že zadĺženosť USA je cca okolo 35 biliónov USD. Predpoklad je, že sa každých 100 dní zvýši o ďalší bilión USD. Dnes sú USA nútení vnucovať svetu predaj štátnych dlhopisov. Ale svet pochopil, že americké dlhopisy už nie sú dôveryhodné a prestávajú byť obchodovateľné. Ide o vysoké riziko platobnej neschopnosti USA. Preto nastal rapídny pokles predaja štátnych dlhopisov. USA čiastočne svoje finančné problémy riešia tlačením nových dolárov. Zvyšuje sa tým finančná masa USD vo svete s vysokou hrozbou hyperinflácie. Ak k tomu pripočítame koniec USD ako petrodolára a zánik hegemonistickej funkcie dolára v globálnom finančnom systéme tak dôsledky budú pre USA katastrofálne. V USA nastane kríza obrovských rozmerov. Politická, hospodárska, spoločenská, ktorá môže vyvrcholiť občianskymi nepokojmi a rozpadom USA na jednotlivé štáty.

Ako teda ďalej? Zničíme planétu Zem alebo okamžite zastavíme vojnové šialenstvo z dielne USA?

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 379

Celkové hodnotenie: 24.18

Priemerná čítanosť: 2412

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Francúzi si odnášajú dôležité body, Treille: "Pomohol nám dobrý úvod"

    0icon

    Ostrava 15. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Darko Vojinovic)   Hokejisti Francúzska zvíťazili vo svojom treťom zápase v B-skupine na MS v Ostrave nad Poľskom 4:2 a urobili…

    Lucia Hubinská: Západ si idealizujeme, chýba nám sebavedomie

    0icon

    Bratislava 15. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Lucia Hubinská je mladá slovenská vysokoškolská pedagogička, pôsobiaca v Londýne. Politicky sa angažuje v hnutí Socialisti, za ktoré kandiduje…

    Prekvapenie na úkor favorita, Tavares: "Dobrá lekcia"

    0icon

    Praha 15. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)   Kanadskí hokejisti zdolali vo svojom treťom zápase v pražskej A-skupine MS Rakúsko 7:6 až po predĺžení. Obhajca…

    Vláda na výjazdovom rokovaní preberie aktualizáciu akčného plánu pre Hornú Nitru

    0icon

    Bratislava 15. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Martin Baumann)   Sociálno-ekonomická situácia v okresoch Prievidza a Partizánske a návrhy na jej zlepšenie budú primárnou témou stredajšieho…

    Politická vizita Dr. Kluvanca (glosa)

    0icon

    Bratislava 15. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Vážení priatelia! Navštívil som zopár aktívnych, až rádioaktívnych politických/mediálnych profilov na sociálnych sieťach. Do pozornosti vyberám niektorých pozoruhodných…

    Druhý a tretí front proti Rusku: o všetkom sa rozhodne na jeseň

    0icon

    Bratislava 15. mája 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Shakh Aivazov)   Západ dnes otestuje silu Gruzínska. Parlament krajiny schválil v poslednom čítaní návrh zákona o zahraničných agentoch (v miestnom…

    Pod svetovú ekonomiku položili bombu v hodnote 315 biliónov dolárov

    0icon

    Bratislava 15. mája 2024 (HSP/Ria/Foto:Pixabay)   Globálny dlh sa strojnásobil na trojnásobok celkového HDP. Ekonómovia varujú pred nebezpečnými dôsledkami. Na druhej strane, Rusko je na…

    Gruzínci to zvládli. Prijali zákon o "cudzích agentoch". Teraz ich čaká Majdan

    0icon

    Bratislava 15. mája 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Zurab Tsertsvadze)   Gruzínsky parlament prijal v treťom čítaní zákon „O transparentnosti zahraničného vplyvu“ ľudovo nazývaný zákon o cudzích agentoch, informuje…

    Veľký posun: Prelomová génová terapia navrátila sluch nepočujúcemu batoľaťu

    0icon

    Bratislava 15. mája 2024 (HSP/CBS News/ Foto: Pixabay)   Batoľa, ktoré sa narodilo s vrodenou genetickou vadou spôsobujúcou hluchotu absolvovalo genetickú liečbu a došlo k…

    SNS požiadala o zvolanie koaličnej rady. Danko vysvetľuje

    0icon

    Slovenská národná strana (SNS) požiadala o zvolanie koaličnej rady, chce hovoriť aj o ďalšom fungovaní vládnej koalície po odchode Petra Pellegriniho (Hlas-SD) do Prezidentského paláca.…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Miroslav Iliaš

    Marek Brna

    Milan Šupa

    Gustáv Murín

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA