• Otvorený list generálnemu prokurátorovi ale nielen jemu…politici , všimnete si? Alebo ruka ruku myje?

     

     

     

     

     Vážený pán generálny prokurátor.

     

     

    Udalosti posledných dní a následná rozpoltenosť spoločnosti a tie „ výkriky do tmy“ od tých politických naratívov a tiež názorová povrchnosť ma nútia, aby som sa obrátil na vás s takými faktami, ktoré sa ako udalosti skutočne a neodškriepiteľne stali. A práve vaše urýchlené vyjadrenie k týmto udalostiam dáva predpoklad na upokojenie spoločnosti. A pretože predpokladám, že práve pre tieto búrlivé udalosti vám asi „unikla“ taká „malicherná“ udalosť ako je reklama ako taká.

     

    Začneme trošku všeobecnejšie, či so širším záberom a vrátime sa do roku 2020.

    Doba to známa „kovidovým šialenstvom“. V tomto období na nás vyskakovali informácie a reklamy najprv na očkovanie a karanténu , neskôr na vakcináciu.

    Pri klamstvách a priamom znásilňovaní obyvateľstva sa pozastavovať nebudem. Aj ked… doteraz som nepochopil, ako je možné, že sa vám vtedajší premiér Matovič priamo priznal, že prinútil a to priam vydieračskou metódou , pod hrozbou straty zamestnania celý národ k masovej testovacej skúške aj napriek tomu, že nato potrebuje informovaný súhlas od každého oddelene. ( a nič na tom nemení ani vyhlásenie výnimočného stavu ). V zákonníku som však nikde nenatrafil na zákon, spod účinnosti ktorého by sa dalo dostať verejným ospravedlním.

    VYSVETLITE MI TO, PROSIM?

    Viac sa však pozastavme nad obdobím vakcinácie.

    Najprv hneď v začiatkoch ma prekvapil postoj v tej dobe ministerky Remišovej, ktorá svojim vetom v koalícii zabránila schváleniu prvej vakcíny na trhu, len preto, že nemala registráciu ( čo samozrejme nevadilo pri ostatných vakcínach – tam sa už registrácia dala obísť). Tým však postavila svoj politický naratív – „ lebo ruská…“ nad zdravie spoločnosti, v čoho dôsledkom možno povedať umrelo prvých viac ako 1700 ľudí. Nepatrím síce medzi rusofilov, ale podotýkam, že v tom čase ešte vojna s Ukrajinou nebola a rusi samotní po danej vakcíne akosi nepadali ako muchy…

     

    Viac ako Remišovej „výkrik do tmy“ ma však následne začalo dráždiť niečo iné.

    Zrazu na nás začali vyskakovať s každého média hlavného prúdu skoro všetci politici, aká je dobrá vakcína od firmy Astra Zeneca neskôr od firmy Pfizer, pričom denne a to aspoň 3x v novinách a to nehovorím o špeciálnych reláciách.

    Na tom by ani nebolo nič divné, ovšem keby akcent bol na slove vakcína a nie na názve firmy! A to je branding ako vyšitý…

    My však s vami vieme, že u nás existuje zákon, ktorý výslovne zakazuje politikom uprednostňovať akúkoľvek firmu , pretože sa to bude oceňovať ako narušenie volnej hospodárskej súťaže a zároveň sa to ocení ako korupcia. A ten zákon funguje už naozaj tak dávno, že je až bradatý…. ( alebo už nefunguje pre každého ???) poviete si – náhoda? Určite nie! Dôkazom je to že v rozhovore sa nikdy nezmýlili a nenazvali ruskú vakcínu „ vakcínou od inštitútu Gamaleya“. Vždy ju nazvali len svojim pravým menom Sputnik. Vedeli teda , čo činia. Tým sme teda dokázali aj úmysel trestného činu. Ved co im bránilo preferovať priamo vakcíny a menovať ich podľa ich vlastného názvu? Napríklad

     

    Komirnaty = Pfizer,

    Vaxzevria =Astra Zeneca,

    alebo Spikevax… atd.

    Ved tým by preferovali užitočný výrobok a nie brand firmy a problém by ani nevznikol. A vôbec nie je podstatné, koľko alebo čo za to tí skorumpovanci dostali. Hlavné je, že porušili samotnú podstatu zákona – teda zákaz preferencie firmy ako takej. A tým verejne „kŕmili“ celý národ skoro 3 roky. Co ma však udivilo najviac, najhlučnejším protagonistom tohto marazmu bola samotná prezidentka.

    Áno, presne tá prezidentka , ktorá nerozumie vlastnému národu (podla jej vlastných slov….), tá prezidentka ktorá volá po odovzdaní viac kompetencií – tých kompetencií ktoré ani nie sú jej vlastníctvom , boli jej len prepožičané na určitú dobu! Alebo mala na mysli kompetencie u nej doma? Tie totiž patria naozaj jej. Ved si len predstavte že napríklad otec rodiny Fero, odovzdal kompetencie susedovi Mišovi, lebo ten má väčší dvor a zároveň sa tým Fero zbaví starostí…. ak to myslela takto, potom sa určite nájde v jej okolí aj sused, ktorý túto zodpovednosť prevezme. 🙂

     

    Ano, presne tá prezidentka , ktorá prisahala, že bude reprezentovať Slovenskú republiku a následne na to , hneď po návrate z návštevy Ukrainy vystúpi pred kamery v čiernom tričku s nápisom Ukraine. A to už je prinajmenšom porušenie prísahy prezidenta. Ved citujem: „…budem navonok reprezentovať Slovenskú republiku…“ o inej krajine sa tam nepíše nič. A taktiež neviem o tom, žeby Ukrajina bola súčasťou slovenska. Vy áno? Ja som ju totiž v živote nevidel v tričku s nápisom Slovensko… vy áno??? Nie je to náhodou v priamom rozpore s ústavou??? Je vôbec táto prezidentka naozaj proslovenská? Týmto to teda vôbec nedokázala. Dovolím si len upozorniť, že iný štátny zamestnanec, ako napríklad policajt pri porušení prísahy prichádza napríklad aj o nárok na výsluhový dôchodok. Teda mimo iného….

    Ale k vakcínam sa vyjadroval napríklad aj vtedajší minister zahraničia Korčok.

    Áno, presne ten Korčok , ktorý svojho času tak verejne vykrikoval a písal výhražné noty Bielorusku, pretože diplomat tejto krajiny podporil v predošlých voľbách vtedy opozičného kandidáta Fica. A aj keď je správne, že sa ozval – vediac, že sa takéto niečo nerobí. Tým len dokázal že o tom vie a teda to čo urobil on -urobil úmyselne!Celkom totiž zabudol na to, že už v začiatku nástupu do funkcie urobil presne to isté. Podporil opozíciu v Bielorusku.

    Poviete si „ no boože, akási roztržka medzi diplomatmi… ved nie je prvá ani posledná…“ Ale nie je to celkom tak. Ten náš pseudo- „ kariérny diplomat“ svoju akciu ešte vyšperkoval. Podporil totiž opozíciu nielen morálne ale aj finančne.

    A tomuto sa už v odborných kruhoch hovorí „vývoz revolúcie“. Preto tu vyvstáva oprávnená otázka: Má snáď Slovensko nejaké mocenské ambície v inom štáte? O tom však nerozhoduje len sám minister zahraničia. O tom by mal byť záznam aj na bezpečnostnej rade Slovenska. Ak však nie je, potom ide o o celkom obyčajné zneužitie právomocí verejného činiteľa. A dôkazom je opäť verejné vystúpenie samotného aktéra.

    Áno, niekto ho môže brániť tým, že chcel len pomôcť postihnutým a postrádavším, čo by aj menilo podstatu. Ovšem, na to by mal použiť nejakú mimovládnu – napríklad červený kríž s presne určeným cieľom použitia, ved ranení boli na oboch stranách, či nie?. Nič také sa však nestalo. Podla jeho vlastných slov poslal peniaze priamo opozícii.

    Tu sa však na svet pýta ďalšia otázka : Ak nemal podporu bezpečnostnej rady slovenska , na čí príkaz konal? Ak konal sám, potom musím naozaj pochybovať o jeho kompetentnosti. Ved z toho môže byť obyčajná sprenevera. Ovšem ani myslieť nechcem na dôsledky, ak konal na príkaz zo zahraničia… A to už nehovorím, akou roztržkou medzi štátmi to mohlo skončiť…. Komu je ten človek vlastne lojálny?

    A tento človek teraz kandiduje… Čo myslíte? Do akého ďalšieho konfliktu nás zatiahne, ak vyhrá???

    A takto by sa dalo pokračovať ďalej. Ale na to by sme potrebovali ešte dva takéto listy. Ale ak si dáte tú námahu, pri hľadaní dôkazov v podcastoch a archívoch nájdete ešte aspoň tucet ďalších politikov, ktorí aspoň raz navštívili lekára – takže sa cítili kompetentní liečiť a vyjadrovať sa k „liečebným“ účinkom vakcín typu napr. Pfizer.

    Preto sa ešte dotkneme veselých a šťastných služobníčkov – medií. Ved na tom naozaj pekne zarobili. A my im predsa nebudeme brániť vo výkone ich hlavného spôsobu príjmu. A za obsah reklamy predsa zodpovedá hlavne objednávateľ.

    Aj tu však existuje nejaké „ale“… ide o každodenné noviny, ktoré aj keď sú v osobitnom štatúte – informácie a obsah si vyberajú média viac-menej samé. A práve v správach nás skoro 2,5 roka kŕmili 3x denne o vakcíne od firmy Pfizer. A my predsa vieme , že existuje tiež bradatý zákon o lživej reklame. Ktorú vakcínu totiž mali na mysli? Proti kiahňam? Alebo proti osýpkam? Alebo proti kovidu? Lebo firma vyrába naozaj velke množstvo druhov vakcín. Ako vidíte, ak by išlo o vakcínu, označili by ju menom. Dôraz však bol na slove Pfizer – čo je skrytá reklama!!! a keďže ide o branding ako vyšitý, ktorý je mimochodom najdrahšou reklamou, a keďže asi nenájdete žiadne záznamy o tejto skrytej reklame ide o celkom obyčajný daňový únik. Napriek tomu, niektorí novinári to tiež bez rozmyslu vyšperkovali. Začali totiž hovoriť o vakcíne Pfizer !!! A popri tom by stálo za to, čo robila rada pre vysielanie. Ved ak sa napríklad v kádre objavilo auto, vždy bol znak automobilky zamazaný – len aby to nebola reklama… tu rada nepovedala a nevidela ani nepočula… zaujímavé.

    Neskôr si to niektorí novinári ešte zjednodušili a už nehovorili: … od firmy Pfizer a vyjadrovali sa skrátene – vakcína Pfizer.

    A vy viete, že vakcína s menom Pfizer vôbec neexistuje ? 🙂 teda lož v priamom prenose… Zdá sa , že inteligencia našich novinárov klesá so štvorcom narastajúceho postupu času… Alebo žeby sa priznali že to nerobili z nevedomosti, ale úmyselne? Pretože tretí variant nie je možný..

    A ak sa pozrieme na sumu len za branding len za 2 roky (730 dní) 3x denne a to minimálne v 10 mediach hlavného prúdu (TV, rádiá, weby) zistíme, že na skrytú reklamu v podstate sa použilo viac ako 100 miliónov eur a to na zvýšenie poznania brandu firmy, ktorá mala v roku 2021 zisk minimálne 2x väčší, ako je štátny rozpočet Slovenska!!! Mimochodom – práve v čase, kedy sme nemali ani pár miliónov na odstránenie následkov lockdownu pre podnikateľov. Tak si zakričme hurá, že sme našli pár drobných z tých 20 miliard, ktoré sa vraj minuli počas kovidu len nevedno kam.

    Ale vlastne ani toto nie je tak podstatné. S objemom úniku nech sa trápi daňový úrad. Podstatné je , že aj keby k tomu došlo len jediný raz – vždy je to trestný čin a jeho riešenie je na vás.

    Vážený pán generálny prokurátor. Ako vidíte , toto je len verejný list a ani zďaleka ani nenesie prvky podania. Je to len pripomenutie skutočných udalostí, ktoré sa naozaj stali, ale doteraz nie sú viditeľné stopy o tom, žeby sa tým niekto mal odhodlanie zaoberať… celkom chápem pri tých dnešných udalostiach a ich množstve. Preto som sa rozhodol ich pripomenúť. Teraz už ale nebudete môcť povedať, že ste o tom nevedel. Takže vám nič nebráni riešiť veci ex offo a to tým skôr, že všetky tieto priestupky boli vykonané verejne a sú zaznamenané v podcastoch a archívoch jednotlivých médií.

    A taktiež vám nebudem radiť čím a ako začať. Nie som na to kompetentný. Napriek tomu si dovolím poznamenať, že považujem za najpodstatnejšie ako rýchlo zareagujete. A pretože je tento list je verejný , verte tomu , že na vás sa teraz upiera veľmi veľa očí, očakávajúc , čo urobíte. Mnohí totiž tvrdia , že nerobíte skoro nič…

    Preto vám len opíšem ako by som napríklad postúpil ja. Ak teda máte aspoň kúsok pudu sebazáchovy, poveríte riadením vyšetrovania práve uvoľneného najšpeciálnejšieho prokurátora (ktorý nepotrebuje ani prokurátorské skúšky) na vyriešenie týchto udalostí. U neho budete maž totiž jedinú 100%-tnú istotu a to, že sa to určite pokúsi zahrať do autu. Ved ako sa zdá, ide o ludí z toho istého súdka. Ak ho však dokážete udržať pod kontrolou , a limitujete ho termínmi , výsledok sa určite dostaví a vy budete mať možnosť „zabiť dve muchy jednou ranou…“ a verte či nie, aj ľudia budú mať zábavu a budú prijímať dokonca aj stávky, kto koho prvý podrazí… 🙂 Lebo verte či nie, ak ho nezapojíte, je veľká pravdepodobnosť , že časom zistíte únik vnútorných informácií z GP.

    V každom prípade je to ale na vás.

    PS:

    Ale aby som nebol tak jednostranný ( asi budem označený za ficovoliča) čo nie je pravda. Preto si dovolím využijúc to verejné prostredie – zadám otázočku aj druhej strane. Napríklad p. Pellegrinimu:

    Pán Pellegrini , prečo zneisťujete svojich voličov tým, že sedíte na tej svojej stoličke ako prilepený? Tým totiž dávate najavo, že vy sám neveríte vo svoje víťazstvo, a v prípade neúspechu si chcete udržať pozíciu? Ak neveríte vy – asi viete niečo , čo sa udeje neskôr? A prečo by potom vo vás mali veriť aj vaši voliči? Alebo ste snáď stratili základný zmysel pre férovosť rovnakých podmienok pre každého v súťaži?

    PS2:  Mimochodom, viete  že presne tie isté  paragrafy sa dajú použiť aj na Europskych predstavitelov?  ( a to predovšetkým na  jej hlavu…)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Varovanie

    Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

    author photo

    Pavol Lemko

    O AUTOROVI

    AUTOR V ČÍSLACH

    Počet článkov: 1

    Celkové hodnotenie: 20.73

    Priemerná čítanosť: 2364

    icon Top za 7 dní

    iconNajnovšie z HS

    icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Hrabko: Témou pre nastupujúceho prezidenta Pellegriniho je účasť v eurovoľbách

    0icon

    Bratislava 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Nastupujúci prezident Peter Pellegrini by už mal obmedziť verejné vyjadrenia k agendám straníckej politiky a kým…

    Macron sa pustil do vojny s Ursulou von der Leyenovou

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Na Západe došlo k ďalšiemu rozkolu, tentoraz k skutočnému. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa pridal k tým, ktorí…

    Rezort obrany pripravuje zmeny vo vyplácaní aktivačného a stabilizačného príspevku vojakom

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Henrich Mišovič)   Ministerstvo obrany (MO) SR pripravuje zmeny v spôsobe vyplácania aktivačného príspevku profesionálnym vojakom. Po novom by…

    Rusko a Čína sa vzdávajú dolára: Moskva oznámila nové obchodné koridory

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Responsiblestatecraft/Foto:TASR/AP)   Responsible Statecraft: de-dolarizácia a nové obchodné trasy umožnia Rusku vyrovnať sa so sankciami Kremeľ sa snaží zmeniť systém globálneho…

    Kto má akú šancu nahradiť Ursulu von der Leyenovú ?

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/MSN/ Politico/ Foto: X @KlausIohannis)   Nakoľko po nadchádzajúcich eurovoľbách nastane v inštitúciách EÚ výmena stoličiek, redakcie Politico a MSN sa…

    Tragédia v Rohožníku. Hlásia bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

    0icon

    Rohožník 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook) Aktualizované 27. apríla 2024 o 10:20 V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb.…

    "Denník N, SME, Aktuality, prečo o tomto mlčíte?"

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto: TASR - Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) najnovšie hovoril v parlamente aj o vakcínach. Tvrdí, že aj keď…

    Robert Fico: „Ako využiť vklady ľudí, ktoré majú dnes v bankách? Ako využiť zdroje, ktoré sú v dôchodkovom sporení?“

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Včera (26.4.2024) sa v parlamente šírila panika. Fico sa vraj chystá siahnuť na bankové vklady sporiteľov aby tieto…

    Bývalá poslankyňa prezradila, kde vidí budúcnosť Slovenska

    0icon

    Bratislava 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Budúcnosť Slovenska vidí bývalá dlhoročná europoslankyňa Anna Záborská aj naďalej v Európskej únii. Uviedla to pre…

    Zlé správy pre ženy, ktoré ako mladé prežili rakovinu prsníka

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/ The Daily Wire/ Foto: Pexels- Thirdman)   The Times interpretuje výsledky Cambridgeskej štúdie ktorá dokazuje, že mladé ženy, ktoré prekonali…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA