Jadrová vojna klope na dvere – vstupujeme do kritickej fázy

Už viac ako jeden rok upozorňujem vo svojich článkoch na možnosť vtiahnutia Slovenska do vojny s Ruskom. Svoje závery uverejňujem na základe faktov, množstva štúdií zahraničných materiálov vrátane vládnych stránok, dôveryhodných osobných zdrojov a pod. (viď odkazy). Hlavná bezpečnostná hrozba pre Slovensko bola čiastočne odstránená múdrym rozhodnutím voličov a následným zvrhnutím vlád Matoviča a Hegera. Tieto vlády vedome ohrozili bezpečnosť štátu tým, že militantnou politikou podporovali vojnu na Ukrajine a dodávali im zbrane a muníciu. Ďalším hnusným činom uvedených vlád bol podpis zradcovskej tzv. obrannej zmluvy DCA s USA. Slovensko podpisom zmluvy stratilo suverenitu v otázkach obrany Slovenskej republiky a de facto sa vzdalo svojho územia v prospech jeho využívania okupačnými NATO vojskami.

Kým pred rokom a pol som mal len podozrenia, že USA, NATO a ich satelity majú za cieľ rozpútať vojnu s Ruskom na územiach štátov tzv. východného krídla NATO – od Baltu až po Turecko vrátane Slovenska, tak dnes mám istotu, že je to tak. Utvrdili ma v tom aj názory iných odborníkov zo zahraničia. Napríklad ruský vojenský expert Andrej Klincevič,vedúci Centra pre štúdium vojenských a politických konfliktov v článku Vojaci NATO sú už na hraniciach Ukrajiny: s kým sa naši vojaci môžu stretnúť v zóne Severného vojenského okruhu“ uvádza fakty, ktoré logicky na seba nadväzujú a zároveň odhaľujú plány Pentagonu a NATO. Uvádza, že konečné rozhodnutie o pripravovanej vojne medzi Ruskom a NATO bolo naplánované na summite NATO vo Vilniuse v lete 2023. Tam sa za zatvorenými dverami prijalo strategické rozhodnutie a vypracovali sa regionálne plány. Tieto plány sa pravidelne aktualizujú na stretnutiach predstaviteľov Pentagonu a NATO. Jeden z hlavných bodov je príprava a logistika dopravnej infraštruktúry (všetky druhy) pre príchod vojsk NATO na hranice s Ruskom.

Tiež padlo rozhodnutie o vytvorení vojenského schengenského priestoru. Ide o nerušený pohyb jednotiek NATO cez územie ktorejkoľvek krajiny NATO bez súhlasu národných štátov. Napríklad urýchlený presun francúzskych alebo nemeckých jednotiek na východ, do Poľska, Slovenska alebo pobaltských štátov. V súčasnosti sa logisticky rieši presun ukrajinskej živej vojenskej sily zo severnej hranice s Ruskom a Bieloruskom do centra bojov a ich nahradenie vojskami NATO, údajne na stráženie vpádu ruských a bieloruských vojsk na Ukrajinu. Na Ukrajinskej strane dramaticky chýbajú vojaci a 100 000 ukrajinských vojakov z pohraničia má byť obetovaných v priamych bojoch. Čo sa týka zloženia vojakov NATO na uvedených hraniciach na začiatok sa počíta s nasadením vojakov z pobaltských štátov a Poliakov. Už v minulosti bol na spoločných vojenských cvičeniach kreovaný Litovsko-poľsko-ukrajinský zbor. Týmto činom sa bude testovať odpoveď Ruska na túto provokáciu NATO.

Robert Kennedy Jr. objasňuje, že americkí supi majú záujem zmocniť sa všetkého majetku Ukrajiny. Aj Biden, ktorý má so svojím synom Hunterom na Ukrajine vlastné obchodné záujmy. Robert Kennedy Jr. napísal: „Len málokto chápe, čo vojna na Ukrajine znamená pre veľký biznis… Obrovské poľnohospodárske územia Ukrajiny – jedny z najväčších na svete – sú pripravené na zabavenie a americké spoločnosti ako BlackRock sú v popredí…“

a pokračuje: „Náš vojensko-priemyselný komplex patrí BlackRocku…A aj poľnohospodárska pôda Ukrajiny patrí BlackRocku…

BlackRock je nadnárodná investičná spoločnosť s majetkom podľa jej finančných výkazov za prvý polrok 2023 v celkovej výške 9,425 bilióna USD (to je viac ako HDP Nemecka a Francúzska dohromady). Inými slovami, toto je „spoločný fond“ najbohatších finančných kartelov na planéte, ktorý vlastní nielen ich pozemky a vojensko-priemyselný komplex, ale aj popredné médiá: CBS, NBC, MSNBC, CNBC, CNN. V máji 2023 spoločnosť BlackRock podpísala s ukrajinskou vládou dohodu o vytvorení „Ukrajinského rozvojového fondu“, podľa ktorej všetko, čo tam má hodnotu, by malo byť v rukách spoločnosti od čiernej pôdy po rozvodné siete“.

Toto je ďalší vážny dôkaz, že USA bez váhania spustia uvedený formát vojny Rusko verzus východné štáty NATO bez účasti USA, ale za masívnej podpory USA. Východné štáty majú byť vo vojne obetované vrátane možnosti, že sa spustí regionálna jadrová vojna s náložami, ktoré podľa USA „nenarobia veľa škody“. Vražedné myslenie USA založené na rozvrate Ruska a Európy treba okamžite zastaviť a urobiť opatrenia na elimináciu amerického vojnového ťaženia proti Rusku. Možno sa niekto opýta prečo by to USA robili? Jednoducho preto, lebo oslabenie Ruska, resp. jeho zničenie ako i zničenie Európy otvorí cestu USA k jeho úlohe svetového diktátora.

Nemecko a Francúzsko sú vypuklým príkladom páchania zločinov v americkej réžii. Nemecko má okrem iného podpísanú tajnú zmluvu s USA o bezmedznej poslušnosti a podriadenosti USA. Bola podpísaná po skončení druhej svetovej vojny. Nemecko za to získalo miliardy USD na obnovu krajiny, americké technológie a beztrestnosť pre fašistov, ktorí po vojne ušli do USA za ich pomoci. Mnohí nemeckí politici aj dnes vývoj situácie chápu tak, že nemajú ešte s Ruskom „vysporiadané dlhy“. Myslí sa tým porážka fašistického Nemecka. Je to pre Európu veľmi nebezpečné myslenie, ktoré dokazuje, že Nemecko je len pseudodemokraciou, ktorá má dodnes nacistické jadro.

Oba štáty uvažujú, že po konečnej porážke Ruska sa im ujde podstatná časť bohatého koláča, ktorý by si chceli podeliť. Francúzi samozrejme besnejú aj preto, že africké štáty ich dnes vyháňajú so svojich území a nadväzujú spoluprácu s Ruskom. Tiež besnejú preto, že len za posledné dva mesiace im Rusi zlikvidovali okolo 200 žoldnierov (mnohí z nich boli francúzski vojaci dočasne prepustení do záloh, aby ich Rusko nemohlo napadnúť, že na Ukrajine používajú vojakov svojej armády). Takže takéto myslenie a činy treba odsúdiť. Vedie to k tretej svetovej vojne.

Slovensko zvlášť by malo robiť masívne opatrenia na záchranu štátu a jeho obyvateľov pred vojnou. Spočívajú hlavne vo vystúpení z NATO podľa článku 13. Zmluvy o NATO a následnom vyhlásení neutrality.

Cvičenia „Steadfast Defender“ vo februári až máji t. r. sa zúčastňuje viac ako 90 000 vojakov. NATO má pripravený plán nasadenia na ruských hraniciach a východnom krídle NATO, ktorý hovorí o nasadení 100 000 vojakov do 10 dní a celkovo 300 000 vojakov rýchlej reakcie a viac ako 500 000 vojakov podľa potreby od 30 do 180 dní.

Besnenie militantného prezidenta v Macronii môže súvisieť s prípravou verejnosti na presun vojakov NATO po ukončení cvičenia priamo na ukrajinský sever.

Ďalší dôkaz o pripravovanej vojne prekvapivo ponúklo pred pár dňami ukrajinské médium Defence Express (viď odkaz). Vo svojom článku sa zaoberá urýchleným povolením americkej vlády pre výrobu a predaj stíhačiek F-35 v rôznych variantoch. Od augusta 2022 bolo u výrobcu Lockheed Martin objednaných cca 130 kusov za necelých 8 mld. USD. Stíhačky majú byť vyrobené do októbra t. r. Všetky majú byť schopné niesť taktickú (nie strategickú) jadrovú výzbroj prispôsobenú podľa sily detonáže. Zásadná otázka znie: Aký plán má Pentagon so stíhačkami F – 35? Odpoveď ponúka Global Research. Stíhačky sú vo výzbroji cca polovice členských štátov NATO. Sú schopné niesť jadrové taktické zbrane. Cieľ Pentagonu je, vyzbrojiť tieto stíhačky jadrovými zbraňami a umiestiť ich na amerických základniach alebo základniach NATO pri hraniciach s Ruskom, resp. na základniach, z ktorých je možné ohroziť ruské územia. A pozor. Nie iba západnú časť Ruska, ale celé územie Ruska.

https://www.globalresearch.ca/missiles-near-russia-f-35-thermonuclear-bombs-nato-ready-war/5851908

https://usafacts.org/articles/where-are-us-military-members-stationed-and-why/

Je čas priatelia sa zorganizovať a vyraziť do ulíc na mierové pochody. Potrebujeme prebudiť „prispatú“ vládu k razantným krokom voči hrozbe jadrovej vojny. Vládu vyzývam, aby konala v prospech bezpečnosti občanov SR. Ihneď.

Viac na:

https://www.kp.ru/daily/27577/4902379/

https://www.counterpunch.org/2024/03/15/the-evil-of-a-permanent-war-economy/

https://www.globalresearch.ca/missiles-near-russia-f-35-thermonuclear-bombs-nato-ready-war/5851908

https://en.defence-ua.com/industries/f_35_has_just_received_permit_for_mass_production_despite_almost_1000_units_already_produced-9825.html

https://blog.hlavnespravy.sk/33401/budu-usa-rokovat-o-skonceni-vojny-na-ukrajine-alebo-rozsiria-vojnu-do-europy/

https://blog.hlavnespravy.sk/32330/pentagon-a-nato-planuju-rozsirenie-vojny-do-europy-a-obetovat-staty-b9/

https://blog.hlavnespravy.sk/31118/vojnu-na-ukrajine-vyprovokovali-usa-ciel-znicit-rusko-ale-i-europu/

https://www.defensedaily.com/lockheed-martin-receives-contract-for-7-6-billion-for-129-f-35s-in-lot-15/air-force/

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.12

Priemerná čítanosť: 2417

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Macron sa pustil do vojny s Ursulou von der Leyenovou

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Na Západe došlo k ďalšiemu rozkolu, tentoraz k skutočnému. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa pridal k tým, ktorí…

    Kto má akú šancu nahradiť Ursulu von der Leyenovú ?

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/MSN/ Politico/ Foto: X @KlausIohannis)   Nakoľko po nadchádzajúcich eurovoľbách nastane v inštitúciách EÚ výmena stoličiek, redakcie Politico a MSN sa…

    Rusko a Čína sa vzdávajú dolára: Moskva oznámila nové obchodné koridory

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Responsiblestatecraft/Foto:TASR/AP)   Responsible Statecraft: de-dolarizácia a nové obchodné trasy umožnia Rusku vyrovnať sa so sankciami Kremeľ sa snaží zmeniť systém globálneho…

    Robert Fico: „Ako využiť vklady ľudí, ktoré majú dnes v bankách? Ako využiť zdroje, ktoré sú v dôchodkovom sporení?“

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Včera (26.4.2024) sa v parlamente šírila panika. Fico sa vraj chystá siahnuť na bankové vklady sporiteľov aby tieto…

    Zlé správy pre ženy, ktoré ako mladé prežili rakovinu prsníka

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/ The Daily Wire/ Foto: Pexels- Thirdman)   The Times interpretuje výsledky Cambridgeskej štúdie ktorá dokazuje, že mladé ženy, ktoré prekonali…

    Macron: čelíme obrovským rizikám, Európa môže zahynúť

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Haber7/Foto:TASR/AP-Christophe Petit Tesson)   Emmanuel Macron povedal, že Európa môže zahynúť. Čitatelia Haber7 si všimli, že francúzsky prezident má plné zuby…

    Kaliňák v Budapešti upozornil na dôležitosť integrácie krajín západného Balkánu

    0icon

    Z geografického hľadiska nie je západný Balkán zadným dvorom Európskej únie, ale jej vnútorným dvorom. V piatok to v Budapešti vyhlásil podpredseda vlády a minister…

    Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku

    0icon

    Zlatomoraveckí policajti zadržali 31-ročného muža, ktorý bez povolenia parkoval na mieste vyhradenom pre zdravotne ťažko postihnuté osoby (ZŤP). Vozidlo Volkswagen Passat spozorovali počas výkonu hliadkovacej…

    Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia

    0icon

    Najstarší národný park na Slovensku oslávi tohto roku 75. výročie založenia. Aj toto jubileum bolo jedným z impulzov pre Správu Tatranského národného parku (TANAP) pripraviť…

    Sermek: Výsledky volieb sa môžu zverejňovať 9. júna o 23.00 h

    0icon

    Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP) sa môžu zverejňovať až po skončení volieb v poslednej členskej krajine EÚ, čiže 9. júna o 23.00 h. Celoeurópsky…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA