Kvalita britských jadrových ponoriek a rakiet Trident porazila Britov

 

Západ nemôže vyhrať vojnu s Ruskom. Armády Západu sú zaostalé najmenej o dve generácie. Nielen technicky, ale i mentálne. Pretučnelá generalita s mentálnym nastavením domnelej moci, bojujúca prostredníctvom počítačov bez vedomostí z reálneho diania na bojisku ju dopredu odsudzuje na neúspech. Okrem toho západné armády majú agresorskú povahu a nevedia čo je to bojovať za obranu vlasti. Ich mentálne nastavenie je dobyvateľské, a preto dopredu odsúdené na neúspech.

V prípade konfliktu s Ruskom vyženú na jatky státisíce nevinných, ktorých donútia bojovať za naplnenie amerických imperialistických cieľov. Na Slovensku máme tiež mnoho militaristicky preprogramovaných biorobotov. Mediálne najhlučnejší sú Čaputová, Naď, Krúpa, gen. Macko, Šimečka a ďalší. Slovenskí bioroboti vypúšťajú otravné plyny, dezorientujú a ohrozujú svojimi vyjadreniami občanov Slovenskej republiky. Dnes na Slovensku opozícia vedie na príkaz Západu konfrontačnú vojnu proti koalícii. Mierové sily Slovenska sú povinné deaktivovať týchto biorobotov. Vrátane eurohujerov z Progresívneho Slovenska. Je naším šťastím, že väčšina národa má vlastenecké cítenie a genetický pud sebazáchovy.

Treba povedať, že aj na Západe sú mierovo zmýšľajúci ľudia, ktorým nie je ľahostajný osud ľudstva. Takou je aj Kate Hudsonová z Veľkej Británie. Napísala zaujímavý článok založený na posolstve, že cesta k mieru nevedie cez britský militarizmus a vojenských zločincov sediacich v riadiacich štruktúrach britskej armády. V článku pod názvom „Trident Missile Failure exposes Folly of Nuclear Weapons“ odhaľuje hrozbu použitia jadrových zbraní pre ľudstvo a militaristické šialenstvo spustené USA a Západom s cieľom dobyť Rusko a zmocniť sa jeho nerastného bohatstva.

Autorka vychádza z bodu spred troch rokov, kedy vláda strapatého britského premiéra Borisa Johnsona (BJ) namiesto znižovania počtu jadrových zbraní vo Veľkej Británii (GB) navrhla a presadila ich zvýšenie zo 180 na 260. BJ by si nedovolil tento krok urobiť bez súhlasu USA. Áno tušíte správne. USA boli iniciátorom tejto jadrovej politiky GB. Treba si ešte uvedomiť jednu vec. Čo sa týka vyzbrojenia, počtu základní vo svete a vojenských aktívnych misií, vrátane nelegálnych, patrí GB druhé miesto na svete po USA. (viď prehľad v odkaze).

GB tak urobila v rozpore s celosvetovým trendom postupného znižovania počtu jadrových zbraní. Vtedy medzinárodné spoločenstvo tento krok odsúdilo. Samozrejme okrem USA. Američania už vtedy vedeli, že eskalácia politickej situácie na Ukrajine bude pokračovať. Plány boli na stole Pentagonu už vtedy. VB tvrdila, že toto rozhodnutie urobila z dôvodu odstrašenia. Jednoducho GB je dlhé roky americkým policajtom v Európe a vykonáva pokyny USA v rozpore so svetovým mierovým úsilím.

Prvý test jadrovej rakety Trident sa uskutočnil v roku 2016. Po vypustení z ponorky HMS Victorious došlo k poruche v systéme a raketa sa vymkla spod kontroly. Raketa preletela ponad USA a z dôvodu neovládateľnosti musel byť spustený systém sebadeštrukcie.

Minulý mesiac zlyhala raketa Trident, ktorá je jediným nosným systémom pre britské jadrové hlavice znova. Tentoraz mala raketa preletieť 6000 kilometrov pred pristátím v Atlantiku medzi Afrikou a Brazíliou, ale nepodarilo sa jej správne odštartovať z ponorky HMS Vanguard a zrútila sa do mora len pár metrov od nej. Britský nemenovaný vojenský zdroj o nehode povedal: “Opustila ponorku, a poskakovala vedľa nej”. Ozaj človek nevie či sa má smiať alebo plakať.

Kate Hudsonová píše, že minister obrany Grant Shapps, ktorý bol na palube ponorky tvrdil že zlyhanie bolo „anomáliou“ bez dôsledkov na spoľahlivosť rakety. Hudsonová: „Zdal sa z minúty na minútu hlúpejší keď tvrdil, že Trident zostáva najspoľahlivejším zbraňovým systémom na svete“. Nuž ak má GB takéhoto vyšinutého ministra obrany, tak GB žiadnu vojnu nikdy nevyhrá. Shapps bol vymenovaný do funkcie ministra obrany 31. augusta 2023. Ak si pozriete jeho predchádzajúcu politickú i odbornú činnosť na stránke vlády GB zistíte, že Shapps nie je ani odborník, nemá žiadne vzdelanie týmto smerom a je teda len nastrčená biorobotická bábka na vykonávanie rozkazov. Do funkcie bol vymenovaný preto, lebo má blízko k militantnému premiérovi Sunakovi. Obdoba nášho Naďa.

Kate Hudsonová kritizuje, že poruchová je aj samotná ponorka HMS Vanguard, ktorá raketu vypustila. Tá sa podrobovala rozsiahlej modernizácii v lodenici Devonport Dockyard v Plymouthe od roku 2015. Mala byť do ďalšej služby pripravená po troch rokoch. Strávila tam sedem rokov. Testovanie na celkovú funkčnosť nikdy nebolo dostatočne preverené. Náklady na opravy sa zvýšili z 300 miliónov libier na viac ako 500 miliónov libier. Kontrola preukázala otrasné prístupy opravárov k ponorke. Napr. zlomené skrutky, pripevňujúce jadrový reaktor v ponorke neboli vymenené, ale zlepené. Briti majú zrejme svetový unikát lepidla. Má iba jednu chybu. Nefunguje. Vzniklo tak podozrenie, že ponorka HMS Vanguard bola zaradená do aktívnej služby bez dostatočnej technickej previerky. Ďalšiu ponorku tejto rady HMS Victorious v roku 2022 zachvátil požiar. Požiar vypukol v elektrickom komponente v jednom zo systémov ponorky, ktorá sa musela vynoriť v severnom Atlantiku a vrátiť sa do prístavu vo Faslane. (pozn. Škoda, že sa nemusela vynoriť v Azovskom mori. Rusi by ju radi opravili. Len neviem, či by ju vrátili:-))

Ďalšia ponorka vlani v novembri mala chybný hĺbkomer, čo malo za následok, že ponorka sa stále potápala. Drzaňa, robila si čo chcela bez ohľadu na pokyny ovládania. Hrozilo jej rozdrvenie v hlbočine. Nestalo sa tak len vďaka duchaprítomnosti posádky, ktorej sa podarilo úpravou kurzu dostať ponorku z nebezpečia a následne opraviť poruchu.

Autorka tiež kritizuje, že plavby ponoriek sú neúmerne dlhé, viac mesačné, čo má vplyv jednak na odolnosť techniky a jednak na morálku, disciplínu a psychiku posádky. Nenadarmo sa hovorí o niekom, že má ponorkovú chorobu. Dokonca sa vyskytli aj obvinenia zo sexuálneho zneužívania a šikanovania posádky zo strany vyšších dôstojníkov. HMS Victorious a zvyšok flotily Vanguard sú pritom kľúčovými komponentmi najdlhšej operácie britskej armády – operácie Relentless. Od roku 1969 najmenej jedna ponorka s balistickými raketami s jadrovými zbraňami neustále udržiava na mori údajne odstrašujúcu pozíciu. Ak si uvedomíme zlý technický stav anglických plechoviek a zlú morálku posádky, jadrový prieser klope na dvere aj z tejto strany.

Počas desiatich rokov sa celosvetovo minie viac ako jeden bilión amerických dolárov na modernizáciu a rozvoj v existujúcich deviatich štátoch s jadrovým arzenálom. To je okolo sto miliárd ročne, z čoho viac ako polovicu minú USA. Jadrové zbrane sú veľkým biznisom pre množstvo spoločností. Spoločnosti, ktoré z jadrových zbraní vyťažia maximum, sú Boeing, Honeywell International a Northrop Grumman. V GB sú to spoločnosti s najvýznamnejším zapojením BAE Systems, Rolls-Royce a Serco.

Všetky tieto spoločnosti spolu s mnohými bankami, poisťovňami, penzijnými fondmi a správcami aktív, ktoré do nich investujú, majú záujem o vysoké rozpočty na jadrové zbrane. Tie peniaze pochádzajú od vlády. Inými slovami, pochádzajú od daňových poplatníkov.

Niet pochýb o tom, že jadrové zbrane musia zmiznúť. Zo všetkých dôvodov, ktoré poznáme – jadrová vojna, vyhladenie ľudstva a zánik Zeme. Ale aj preto, že sú šokujúcim, zbytočným plytvaním peniazmi, hnanými márnivosťou a hlúposťou. Peniaze musíme minúť na niečo zmysluplné.

Ako to vyzerá na mape jadrového šialenstva si môžete pozrieť tu:

https://www.armscontrol.org/factsheets/Nuclearweaponswhohaswhat

Autorka článku na portáli www declassifieduk.org Kate Hudson je generálnou tajomníčkou Kampane za jadrové odzbrojenie vo Veľkej Británii.

Viac na:

https://www.declassifieduk.org/trident-missile-failure-exposes-folly-of-nuclear-weapons/

https://www.declassifieduk.org/revealed-the-uk-militarys-overseas-base-network-involves-145-sites-in-42-countries/

https://www.armscontrol.org/factsheets/Nuclearweaponswhohaswhat

 

Z mesta SNP Ivan Štubňa

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 377

Celkové hodnotenie: 24.11

Priemerná čítanosť: 2418

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    "Denník N, SME, Aktuality, prečo o tomto mlčíte?"

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto: TASR - Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) najnovšie hovoril v parlamente aj o vakcínach. Tvrdí, že aj keď…

    Šucha: Členstvo Slovenska v Európskej únii je kľúčové

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Je kľúčové, aby Slovensko zostalo súčasťou Európskej únie (EÚ). Členstvo nám ponúka mnohé výhody, akými sú…

    Macron sa pustil do vojny s Ursulou von der Leyenovou

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Na Západe došlo k ďalšiemu rozkolu, tentoraz k skutočnému. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa pridal k tým, ktorí…

    Rusko a Čína sa vzdávajú dolára: Moskva oznámila nové obchodné koridory

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Responsiblestatecraft/Foto:TASR/AP)   Responsible Statecraft: de-dolarizácia a nové obchodné trasy umožnia Rusku vyrovnať sa so sankciami Kremeľ sa snaží zmeniť systém globálneho…

    Colorado s päťgólovou tretinou, MacKinnon: "Je to iba začiatok"

    0icon

    Slovenský hokejista Martin Fehérváry si pripísal asistenciu za Washington v treťom zápase 1. kola play off NHL. Jeho tím nestačil New York Rangers 1:3 a…

    Robert Fico: „Ako využiť vklady ľudí, ktoré majú dnes v bankách? Ako využiť zdroje, ktoré sú v dôchodkovom sporení?“

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Včera (26.4.2024) sa v parlamente šírila panika. Fico sa vraj chystá siahnuť na bankové vklady sporiteľov aby tieto…

    Kto má akú šancu nahradiť Ursulu von der Leyenovú ?

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/MSN/ Politico/ Foto: X @KlausIohannis)   Nakoľko po nadchádzajúcich eurovoľbách nastane v inštitúciách EÚ výmena stoličiek, redakcie Politico a MSN sa…

    Tragédia v Rohožníku. Hlásia bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

    0icon

    Rohožník 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook) Aktualizované 27. apríla 2024 o 10:20 V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb.…

    Bývalá poslankyňa prezradila, kde vidí budúcnosť Slovenska

    0icon

    Bratislava 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Budúcnosť Slovenska vidí bývalá dlhoročná europoslankyňa Anna Záborská aj naďalej v Európskej únii. Uviedla to pre…

    "Témou pre nastupujúceho prezidenta Pellegriniho je účasť v eurovoľbách"

    0icon

    Bratislava 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Nastupujúci prezident Peter Pellegrini by už mal obmedziť verejné vyjadrenia k agendám straníckej politiky a kým…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA