Petícia Rade Európy za odvolanie Didiera Reyndersa z funkcie komisára Európskej komisie pre spravodlivosť

   My občania Slovenskej republiky, riadneho člena Európskej únie, vás vyzývame, aby ste s odkazom na Zmluvu o fungovaní Európskej Únie začali proces odvolania Didiera Reyndersa, komisára Európskej komisie pre spravodlivosť, keďže svojím konaním naplnil podmienku takéhoto odvolania podľa Šiestej časti, Hlava I, Článok 247 uvedenej Zmluvy.

   Ako bolo povedané aj v rozprave v Európskom parlamente, pán Reynders, celé tri roky ignoroval demontáž právneho štátu a potláčanie ľudských práv v Slovenskej republike zneužitím Úradu špeciálnej prokuratúry na čele s vtedy odsúdeným Danielom Lipšicom.

   Obecne stav politického rozvratu právneho štátu za vlády tých politických strán, ktoré dnes cez svojich euro-poslancov skúšajú zablokovať nevyhnutnú nápravu za pomoci menovaného Reyndersa, opisuje petícia „Otvorený list predstaviteľom EK na podporu krokov vlády R. Fica“, ku ktorej sa pripájame.

   Podrobnosti tohto vyčíňania plagiátorov v predošlej vláde a ich na všetko ochotných kumpánov sú aj s citovaním právoplatných rozsudkov súdov, ktoré takéto konanie odsúdili, v knihe „Slovensko – raj kajúcnikov, Spravodlivosť podľa Matoviča“. Tá má aj aktualizovanú elektronickú verziu pod názvom Slovensko – Návrat politiCkých procesov, takže je Rade Európy aj so všetkými faktami k dispozícii ihneď.

 

   Tragickou obeťou zneužívania funkcie prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry sa stal aj zaslúžilý a nevinný generál Milan Lučanský. Ten v ich rukách skonal násilnou smrťou už po troch týždňoch podvodne uvalenej väzby spojenej so sadistickými praktikami prokurátorského dozoru beštiálne konajúcim Petrom Kyselom práve z Úradu špeciálnej prokuratúry. Podrobnosti opisuje II. aktualizované vydanie knihy „Smrť generála Lučanského“.

 

   Tieto odporné činy popierajúce základné ľudské práva a z nich odvodené európske právne normy menovaný Reynders tri roky okázalo prehliadal!

   V kontraste s týmto škandalóznym prehliadaním povinností menovaným Reyndersom, ten istý sa teraz vyhráža občanom Slovenskej republiky za to, že si zvolili vládu, ktorá mieni vrátiť právo a spravodlivosť do nášho každodenného života.

   K uvedenému pripomíname:

   Zrušenie Špeciálnej prokuratúry v Bulharsku prebehlo v minulom roku bez akejkoľvek odozvy menovaného Reyndersa.

  Inštitúty Špeciálnej prokuratúry sú teraz len v Slovenskej republike a pobaltských krajinách a teda nepatria k štandardom európskeho práva.

   Taká inštitúcia neexistuje ani v krajine odkiaľ menovaný Reynders pochádza!

   Samotná Európska komisia konštatovala zneužívanie politickej moci na politicky motivované procesy v nedávnej minulosti, čo si menovaný Reynders zjavne nevšimol.

   Poradná rada európskych sudcov (CCJE) podporila kritiku zneužívania Orgánov činných v trestnom konaní predošlou vládou (ktorej euro-poslanci sa to dnes pokúšajú zakrývať) na podnet Združenia sudcov Slovenska (ZSS), ktoré je členom CCJE.

   Na toto zneužívanie opakovane upozornila aj JUDr. Marica Pirošíková, keď Slovensko zastupovala na Európskom súde pre ľudské práva.

   Dňa 30. 3. 2023 boli v kancelárii Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a Európskeho parlamentu podané dve samostatné SPRÁVY O SITUÁCII V OBLASTI PRÁVNEHO ŠTÁTU NA SLOVENSKU. To menovaný Reynders okázalo prehliadol.

   Zrušenie zneužívaného Úradu špeciálnej prokuratúry podporujú na Slovensku stovky expertov: právnikov, sudcov, predstaviteľov akademickej obce, ktorí upozorňujú na predošlé zlyhávanie právneho štátu. Aj to menovaný Reynders ignoruje.

   Proti náprave katastrofálnemu stavu zneužívania OČTK predošlou vládou sa stavajú len tí, čo toto zneužívanie zapríčinili a podporovali. Teraz sa orwellovským „double-speakom“ takejto náprave bránia v obave, že aj oni budú časom braní na zodpovednosť za uvedené zverstvá, vrátanie týrania a aj úmrtia ich nevinných obetí. To opäť menovaný Reynders neberie do úvahy.

   Záverom nám dovoľte konštatovať:

   Menovaný Reynders ignorujúc vyššieuvedené fakty si dovolil v týchto dňoch vyhrážať sa všetkým občanom Slovenskej republiky za to, že si zvolili novú vládu a tá napráva brutálne zneužívanie takej inštitúcie akou je Úrad špeciálnej prokuratúry v rukách bývalého politika Lipšica. To si menovaný Reynders ako jednotlivec nesmie dovoliť!

   Ide teda o zámerné zneužitie funkcie komisára Európskej komisie pre spravodlivosť s cieľom zabrániť náprave zločinných praktík v Úrade špeciálnej prokuratúry k týmto nezákonnostiam vedenej politicky motivovaným špeciálnym prokurátorom Lipšicom.

   Petícia nazvaná „Otvorený list predstaviteľom EK na podporu krokov vlády R. Fica“ jasne ozrejmuje vôľu tisícov občanov pripomenúť Európskej komisii jej povinnosť podporovať návrat právneho štátu na Slovensku a nie tento návrat hatiť!

   Žiadame k tomu však aj praktický krok, ktorým Rada Európy napraví fatálne zlyhanie takého člena Európskej komisie, akým je komisár Reynders. Veríme, že terajšie konanie tejto osoby si zaslúži jasné odsúdenie Radou Európy a jeho odvolanie, čím sa prinavráti dôvera občanov Slovenskej republiky v inštitúcie zjednotenej Európy.

 

Dr. Gustáv Murín, PhD.

 

V pôvodnej Petícii odporúčam doplniť v rubrike „Podpisujem, lebo…“ slovami: „Podpisujem, lebo zároveň žiadam odvolanie Didiera Reyndersa z funkcie komisára Európskej komisie pre spravodlivosť.“:

 

https://www.peticie.com/otvoreny_list_predstaviteom_ek_na_podporu_krokov_vlady_r_fica

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 211

Celkové hodnotenie: 23.71

Priemerná čítanosť: 2784

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    V Cinobani v Poltárskom okrese vybuchla v bytovom dome plynová bomba

    0icon

    Cinobaňa 3. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   V Cinobani v Poltárskom okrese vybuchla v bytovom dome plynová bomba. Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby…

    Bratislavské letisko si pripomenulo výročie úmrtia generála M. R. Štefánika

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:Facebook/Letisko Bratislava)   Bratislavské Letisko M. R. Štefánika si pripomenulo v piatok tohtotýždňové 105. výročie smrti generála Milana Rastislava Štefánika. Na…

    Schôdza parlamentu pokračuje návrhom zmeny zákona o sociálnom poistení

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú v rokovaní 11. dňom 12. schôdze. Deň začali opozičným návrhom poslankýň Simony Petrík a Lucie Plavákovej (obe Progresívne Slovensko)…

    Vedenie GP má výhrady voči aktivitám Repu. Reakcia Lipšica na seba nenechala dlho čakať

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:TASR)   Bývalý špeciálny prokurátor Daniel Lipšic na sociálnej sieti kritizuje vedenie Generálnej prokuratúry (GP) za to, že si na "disciplinárny…

    Vo výberovom konaní na šéfa Fakultnej nemocnice v Trenčíne uspel Michal Plesník

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Vo výberovom konaní na post šéfa Fakultnej nemocnice Trenčín uspel Michal Plesník. Bol jediným uchádzačom. Vyplýva to z…

    Ak sa EÚ nespamätá, môžeme to všetci dostatočne oľutovať...

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot)   Ak sa EÚ nespamätá a čo najskôr sa nevráti ku svojim vlastným koreňom a teda k princípom, na…

    Zuzanu Kovačič Hanzelovú "pobúril" obranný komentár pri plagátoch Matice slovenskej

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Zuzana Kovačič Hanzelová si pre Instagram odfotila nápis umiestnený pri plagátoch na dverách Dome Matice, ktorý informuje o tom,…

    Slováci postúpili cez Česko do semifinále, čakajú ich USA

    0icon

    Slovenskí hokejisti sa prebojovali do semifinále MS do 18 rokov vo Fínsku. Vo štvrťfinálovom dueli vo Vantaa zdolali Česko 3:2. V boji o finále sa…

    Aký je rozdiel medzi Machalom a Šimečkom ?

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Facebook/ Foto: TASR)   Kandidát do volieb do Európskeho parlamentu Milan Krajniak(Kresťanská únia) vyjadril svoj názor k súčasne veľmi virálnej kauze…

    Druhý pohled - O bezpečnostních aktivech

    0icon

    Praha 3. mája 2024 (HSP/Petrhampl/Foto:X@AnamOxana)   Když byla v Praze výstava zničené ruské vojenské techniky, označoval jsem to za nechutné. V těch strojích umírali lidé.…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA