Špeciálny Daniel Lipšic spája nespojiteľné – Matoviča s Čaputovou!

   V týchto dňoch bývalí mocipáni už z opozičných lavíc jačia o dušu spasenú, ako si len počneme bez Lipšica, keď mu vládni poslanci zrušia Úrad špeciálnej prokuratúry?! Nie je síce jasné, prečo by sa mal rušiť celý Úrad (pred mnohými rokmi iniciovaný, tak ako Špecializovaný trestný súd, samotným Robertom Ficom!), keď by stačilo preveriť podvody samotného Lipšica, ale je jasné, prečo tento Matovičov exponent musí odísť.

   Začalo to tým, že sociopat Matovič a jeho poskokovia ovládli Políciu. V NAKA našli extra bandu všetkého schopných Apačov, zvaných tiež čurillovci. Matovičovskej zvrátenej spolitizovanej „spravodlivosti“ boli pripravení slúžiť veľmi špeciálni prokurátori – Kysel, Repa a Šúrek. V žltých médiách mali bezhraničnú podporu zjavov, ako sú Tódová, Bárdy, Kostolný, Čikovský, Vagovič, Hanzelová a ďalší… Už chýbal len „advocatus diaboli“, teda iniciátor politických procesov, ktorý by netrpel zábranami, keď ide o „dobro veci“. A našli ho.

 

Kauza špeciálny Lipšic

   Lipšic plnil zákazky „Matovičovej spravodlivosti“ vzorne. Len si zopakujme, kto to je a aké má pozadie.

   Lipšic sa zaplietol so Zsuzsovou, ale žltá tlač to prešla mlčaním. A tak ten, kto si tak zakladá na svojej serióznej fasáde a  náboženskom cítení, si ako ženatý vymieňal eroticky ladené, slabomyseľné správy s Kočnerovou volavkou Zsuzsovou, čo je len dôkaz, že Lipšic je nepredvídateľný erotoman riskujúci aj takéto pochybné kontakty, a teda vydierateľný.

   Lipšic bol v čase zvolenia v podmienke za neúmyselné zabitie. Už len perličkou je, že ako propagátor dohody o vine a treste sám ju v prípade ním zavinenej smrteľnej autonehody odmietol!!!

   Pôsobenie Lipšica je už také kontroverzné a pre spoločnosť toxické, že dokonca aj žltá tlač sa nechala počuť, že: „Existuje americká organizácia Alliance Defending Freedom, ktorú experti portálu openDemocracy radia medzi skupiny pravicových radikálnych fundamentalistov. Organizáciu, okrem iných sponzorov, financovala/financuje osoba, ktorá má blízko k americkým tajným službám.“ A konštatujú, že Daniel Lipšic bol minimálne v rokoch 2012-2013 štedro platený touto organizáciou. To nepopiera ani samotný Lipšic (podrobnosti viď na: https://peterjin.blog.pravda.sk).

   Lipšic nebol prokurátor a teda nemohol byť zvolený za špeciálneho prokurátora.

   Od januára 2023 je proti nemu vedené vyšetrovanie pre podozrivo získanú bezpečnostnú previerku na najvyšší stupeň „prísne tajné“, bez ktorej nemohol na špeciálneho prokurátora kandidovať. So žiadosťou mu pomohol kamarát a sused, minister práce Milan Krajniak. Ten Krajniak, ktorý bol poradcom ministra vnútra, keď ním bol Lipšic! Ten Krajniak, ktorý krátko po zatknutí ich tretieho komplica Pčolinského, šiel susedovi Lipšicovi ručne-stručne vyčítať „zradu“ a ten ho vzápätí za napadnutie udal na Polícii. A Krajniak rýchlo ušiel z ministerského kresla pod ochranu imunity parlamentného poslanca. Vrátil sa, až keď vášne v tejto bande, ktorú spájajú aj podozrivé kšefty (viď vyjadrenia Zoroslava Kollára) opadli…

   Lipšic je podozrivý z podvodu pri získaní možnosti justičnej skúšky bez toho, aby absolvoval zákonom predpísanú prax (pozri Uznesenie Ústavnoprávneho výboru NR SR z 19. 2. 2002).

   Lipšic je podozrivý z podvodu pri skladaní písomnej časti justičnej skúšky (vraj použil notebook, hoci ďalší účastníci skúšky nemohli používať ani vlastné knihy a papier).

   Lipšic je podozrivý z podvodného spájania svojho mena s titulom PhD..

   Ak by sa tieto podozrenia potvrdili, tak tu máme advokáta, ktorý neoprávnene používa titul JUDr. a tak by ani nemal byť akceptovaný Advokátskou komorou. Už len toto by ho diskvalifikovalo pre akúkoľvek štátnu funkciu v normálnej situácii. Ale my sme, aj vďaka žltej tlači, nežili normálnu situáciu. My dodnes žijeme reverzný politický svet – čierne je biele a naopak, podľa toho, ako sa to hodilo zločinnej skupinke vedenej Matovičom. A dnes zachraňovanej Čaputovou!

   Lipšic nemôže nebyť zaujatý, keď ako advokát obhajoval tých, ktorých by mal stíhať. Napríklad kauzu takého Haščáka, ktorý si platil jeho služby ako advokáta!

   Ale „koalícia zmeny k zlu“ na neho stavila. Porušili všetky pravidlá, dokonca zmenili Zákon o prokuratúre, každú logickú námietku prehliadli a silou-mocou Lipšica zvolili za špeciálneho prokurátora. A už zakrátko predviedol svoju bezškrupulóznosť, keď sa jeho podriadení zamotali do podvodne získaného a teda nezákonného odpočúvania opozičných politikov na poľovníckej chate. Riskli to, lebo dúfali, že konečne toho nenávideného Fica dostanú. A nedostali, tak od toho rýchlo dali ruky preč. No a žltá tlač ako aj inak na porušovanie práva takí citliví euro-poslanci a západní politici, hrajú dodnes hlucho-nemých. Podrobnosti sú v knihe „SLOVENSKO – raj kajúcnikov“, ktorá už je k dispozícii aj ako e-kniha (https://www.martinus.sk/1883527-slovensko-navrat-politickych-procesov/e-kniha)…

   

 

Svojský výklad informovania médií

   Lipšic je v médiách i na sociálnych sieťach opakovane podozrievaný, že vynášal pre kolaborujúcich novinárov protizákonne informácie z tzv. živých spisov.

  Ale veď on to robil už od začiatku a otvorene! A riešil to aj súd. Podľa obvinenia mali v apríli 2012 vtedy končiaci minister vnútra Daniel Lipšic a jeho hovorca Gábor Grendel poskytnúť novinárom neoprávnene získané informácie a doklady v súvislosti s kontrolou v Privatbanke, ktorú vlastní finančná skupina Penta. Ale Lipšic nemal zábrany s odstupom rokov už ako súkromný advokát obhajovať tú istú finančnú skupinu Penta!

   Lipšic bol 13. októbra 2016  obvinený zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spolupáchateľstvom a tiež pre prečin poškodzovania cudzích práv a prečin ohovárania. Súd nikdy nedospel k rozsudku, pretože obvinenia prokuratúra stiahla. Vtedy sa paragraf 363 hodil…

   Lipšic je nenapraviteľný. Je neuveriteľné, že sa nasáčkoval dokonca aj do relácie RTVS „Silná štvorka“, ktorá je určená výhradne ženám! On je zjavne na mediálnej sebaprezentácii priam dávkovo závislý. Zvyknutý na priazeň žltej tlače, ktorá mu má byť za mnohé nezákonné službičky zrejme asi vďačná, akosi pozabudol, že už nie je politikom, ale predstaviteľom štátu. A tak začal vystupovať pred médiami s vyhláseniami, ktoré porušovali pravidlá platné pre prokurátorov. Za to bol, na návrh svojho nadriadeného generálneho prokurátora Žilinku, disciplinárne potrestaný, čo ako správne rozhodnutie potvrdil aj Ústavný súd. Ale rýchlo mu otrnulo a ešte aj v januári 2023 zvolal Tlačovú konferenciu, kde si dovolil nevídané a síce ohováranie vlastného nadriadeného. To vyvolalo reakciu v podobe oficiálneho vyhlásenia: „Prokurátorská rada Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky… vyzýva zástupcov Úradu špeciálnej prokuratúry, aby pri informovaní verejnosti dôsledne dodržiavali ustanovenia právnych predpisov a nezverejňovali súčasti dozorových spisov.“

 

Imunita „našich ľudí“

   V júli 2021 uverejnila redakcia Plus 7 dní rozhovor medzi vtedajším šéfom NAKA a bývalým prezidentom Finančnej správy, Imreczem. V ňom Imrecze hovorí okrem iných káuz „ich ľudí“ Matovičovej koalície zloby aj o „manažovaní úplatkov“ súvisiacich s „Lipšicovým nákupom Deticy“. Ako píše Plus 7 dní: „Ministerstvo vnútra pod vedením Lipšica objednalo Licenciu Detica cez firmu Lynx za dva a pol milióna eur 15. marca 2012. No čuduj sa svete, faktúra prišla týždeň pred (!) podpísaním zmluvy. Viac ako naponáhlo mali všetci možno aj preto, že 10. marca sa konali parlamentné voľby. Po nich musel Lipšic z ministerstva odísť a zaradiť sa medzi opozíciu.“ Podľa tohto týždenníka Imrecze v nahrávke hovorí: „Môžem sa vrátiť k Lipšicovmu nákupu Deticy prvýkrát v roku 2011? Kde mne Wolf… nezávisle od seba rozprával, že on manažoval úplatky z Detiky…“ Na tento novinársky podnet z roku 2021zareagoval promptne Úrad špeciálnej prokuratúry – lenže podozrenie z korupčného konania Lipšica dostal na starosť vyšetriť jeho podriadený! A jediným známym vyšetrovacím úkonom prokurátora Petra Jenčíka bola vyhrážka redakcii, že pokiaľ nevydajú túto Lipšica kompromitujúcu nahrávku a neprezradia od koho ju majú, môžu dostať pokutu až do výšky 16 590 eur! Samozrejme, že uvedené vyhrážky a vôbec postup Lipšicovho podriadeného odporuje zákonu. Ale stalo sa niečo také za Lipšicovho šéfovania Úradu špeciálnej prokuratúry po prvý a jediný krát? Čitateľ Jozef to v týždenníku Plus 7 dní komentoval slovami: „Už sme tu mali samoúnos, pochybnú samovraždu, teraz máme samovyšetrovanie.“

 

Lipšic ako „Boží bič“…

  …plieska len jedným smerom. Okrem opozície sa zameriaval aj na umlčanie najhlasnejšej kritiky – teda alternatívne médiá. Noví boľševici sa učia od starých.

 

   Zvolenie Lipšica špeciálnym prokurátorom nebola náhoda, ale napĺňanie dlhodobého plánu. Dovtedy to už to skúsili okázalými zatýkaniami a väzobným mučením. Ale Jankovská zlyhala a generál Lučanský skonal v ich rukách (Kolíková, Naď, Lengvarský a hejteri Remišová, Budaj a ďalší). Tak to zobral do rúk križiak Lipšic, ktorý je priam od Pána Boha presvedčený, že aj to skutočné zlo, čo pácha, je ospravedlniteľné akýmsi abstraktným dobrom pre pár vyvolených. A odrazu neprekáža ani to, že Lipšic, ktorý sa chváli nezmieriteľným bojom s mafiánmi, skladal svoj sľub do rúk komplica a podržtašku mafiánov, ktorý mal so Žaluďom pašovať drogy na Slovensko, s Piťom Ondrejčákom robil kšefty a s Kočnerom sa nevedeli dohodnúť, koľko „bielych koní“ doplatilo na jeho, Boriskovo, podnikanie. Tu neboli žiadne mantinely svojvôle, len brutálny politický plán, na ktorom bol Lipšic-anjel ochotný dohodnúť sa aj s čertom Matovičom. So špeciálnym Lipšicom sa vrátili 50. roky a politické procesy. Nová vláda sa snaží vrátiť Slovensku základné princípy právneho štátu porušované Lipšicom a spol. celé roky. A prvá, čo je proti, je nedoštudovaná juristka Ča-pu-to-vá, to vážne?!

 

Šimečka a Barbina z paláca

   Žiadny racionálne uvažujúci politik neberie na seba bremeno fatálnych politických zločinov za iných. Šimečka to robí, lenže on nie je racionálne uvažujúci politik, ale bruselský komsomolec-výsadkár, ktorý plní zadané úlohy. A keďže Brusel je ďaleko, najbližším jeho „riadiacim dôstojníkom“ je Čaputová. A tá predsa nikdy racionálne neuvažovala! Ona funguje na diaľkové ovládanie z ambasády za plotom. A tam sa prezradili najnovším (v civilizovaných krajinách neprípustným!) vyhlásením, ktorým sa zasadzujú za likvidáciu právneho štátu, demokracie a ľudských práv Lipšicom! Lipšic má predsa ich školy. A od zavraždenia J.F. Kennedyho, jeho brata Roberta a Martina Luthera Kinga (ak spomíname len tie známejšie obete) Washington ovláda klika riadená vojensko-priemyselným komplexom, pred ktorým varoval už prezident Eisenhower. A aj to si trúfol až keď už z Bieleho domu odchádzal. Prezident Trump to nazval Deep State. A pre Deep State nie sú rozhodujúce princípy právneho štátu, demokracie a ľudských práv (viď prenasledovania novinára Assangeho, ale napríklad aj šachového veľmajstra Fischera a ďalších), ale momentálne mocenské záujmy. A tým predsa vyhovoval u nás už aj psychopat Matovič! Lenže plagiátor so sociopatickými sklonmi podporoval tak okázalo brutálne metódy čurillovcov a Lipšica, že narazil na odpor statočných príslušníkov Polície, vedenie Generálnej prokuratúry a statočných sudcov, ktorí jeho metódy tak rázne odsúdili, že sa aj pre bezškupulóznych pracovníkov ambasády za plotom stal toxickým. Toxickým sa stáva už aj Lipšic a je len otázkou času, kedy sa jeho podporou zdiskreditujú fatálne aj Čaputová so Šimečkom. A až potom, čo títo menovaní prestanú zasmraďovať verejný priestor u nás budeme môcť konštatovať, že právo, demokracia a ľudské práva sú na Slovensku opäť samozrejmosťou…

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 211

Celkové hodnotenie: 23.72

Priemerná čítanosť: 2784

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Zuzanu Kovačič Hanzelovú "pobúril" obranný komentár pri plagátoch Matice slovenskej

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   Zuzana Kovačič Hanzelová si pre Instagram odfotila nápis umiestnený pri plagátoch na dverách Dome Matice, ktorý informuje o tom,…

    Spozornieť by mali rodičia aj tínedžeri: Aj takto sa vystaviť toxickému olovu

    0icon

    Bratislava 3. mája 2024 (HSP/ The Independent/ CNN News/ Foto:TASR/AP - Frank Franklin II)   Výsledky štúdie zverejnené v CNN News varujú pred toxickými kovmi:…

    V Bratislave sa opäť protestovalo

    0icon

    Na proteste proti zásahom do verejnoprávneho RTVS aj druhého dôchodkového piliera sa vo štvrtok večer na bratislavskom Námestí slobody zišlo niekoľko tisíc ľudí. Protest zorganizovalo…

    Poľský turista uviazol v Horných dierach, pomohli mu horskí záchranári

    0icon

    Horskí záchranári vo štvrtok pomohli 26-ročnému poľskému turistovi, ktorý uviazol v malofatranských Horných dierach. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na sociálnej sieti.

    Uhrík: Pán premiér, dúfam, že sa tým nadutým "umelcom" nemienite ospravedlňovať

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) na tlačovej konferencii z ministerstva kultúry kritizoval stav umenia na Slovensku. Niektorých umelcov však…

    Havarijný stav cesty okamžite uzavrel časť Ulice Jána Bottu v Trnave

    0icon

    Z dôvodu havarijného stavu cesty, ktorý odhalila inštalácia vodovodných prípojok, musela byť urgentne od štvrtka od 18.00 h uzavretá časť frekventovanej Ulice Jána Bottu v…

    Slovenskí aktívni katolíci sú pohoršení a rozčarovaní. Píšu otvorený list biskupom

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)   Slovenskí aktívni katolíci napísali list otcom biskupom. Sú pobúrení postojom cirkvi k zbierke na zbrane pre Ukrajinu Najdôstojnejší…

    Vyšetrovanie v rámci akcie Pilát je v záverečnej fáze

    0icon

    Vyšetrovanie v prípade minuloročnej policajnej akcie s krycím názvom Pilát, týkajúcej sa podozrení v korupčnej trestnej činnosti, je v záverečnej fáze. Zároveň sa už len…

    Vyšleme slovenských vojakov na Ukrajinu? Premiér sa vyjadril

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v…

    Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z postu členov Súdnej rady

    0icon

    Bratislava 2. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Poslanci Národnej rady (NR) SR odvolali z funkcie členov Súdnej rady SR Andreja Majerníka a Jána…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA