Predčasné voľby: bude ako nebolo?

Výber z rozhovoru pre Parlamentní listy na otázky pána Jiřího Hroníka, ako námet na odhady, ako to dopadne. Možno sa mýlim, možno to niekto odhadne lepšie:

 

1)      V českých mainstreamových médiích si lze přečíst, že se Slováci bojí výsledků voleb. Provází předvolební atmosféru strach? Jak ji vnímáte Vy, jaké nálady jsou ve společnosti pozorovatelné?

   Základná „frontová línia“ sa vedie medzi ultra-extrémistami z Progresívneho Slovenska na čele so Šimečkom najml., ktorý patrí do Šimečkovského politického klanu, ktorý už cez tri generácie vyznáva len jednu pravdu a popiera tak slobodu názoru. Paradoxne tzv. zjednotené národné sily, ktoré by mali byť v tejto prvej línii, sú zúfalo roztrieštené a teda bez volebného „výtlaku“. Šimečkovcom teda oponuje hlavne Smer, ale pridávajú sa aj Hlas, či Sme rodina v obave, že títo bruselskí komsomolci poprú demokratické princípy štátu. Veď už dnes je vidieť evidentné manipulovanie s predvolebnými preferenciami, ktoré ich tlačia dokonca na čelo volebného úspechu, ale ich prezentácie po mestách majú nulovú účasť. Niečo tu smrdí…

   A nezabúdajme, že tu na Slovensku v roku 2018 prebehol puč proti úspešnej vláde Roberta Fica, na ktorú Deep State agenti obetovali mladého novinára a jeho snúbenicu. Zopakovali to pred najnovšími komunálnymi voľbami, keď zo zrejme homosexuálom zneužitý tichý študent objavil promiskuitu svojej „lásky“ a tak ho zo žiarlivosti zastrelil aj s jeho novým milencom. Na to ale záhadne skončil aj ten študent údajnou samovraždou zastrelením, čo vylučuje poloha jeho tela, kedy mal ruku so zbraňou zaľahnutú pod sebou! Otca, ktorý sa proti celej afére ohradil, umlčali. A tak ako za prvej dvojnásobnej vraždy nastúpil podľa scenára Kiska, tentoraz to bola bábika Čaputová, čo ronila slzy a ďalší manipulátor práva Lipšic, skrachovanou koalíciou dosadený za špeciálneho prokurátora, z toho urobil „terorizmus“??? A krátko na to „progresívci“ ovládli primátorský úrad v hlavnom meste! Tieto ľudské obete pred plánovaným prevratom sú „firemnou značkou“ CIA a na nej závislých západných tajných služieb. Až sa čudujem, že s tým ešte nevyrukovali do tretice. Ale ešte je do volieb pár dní…

 

3) Na prvních třech místech se v průzkumech dlouhodobě objevují stejné strany, a to Smer-SD bývalého premiéra Roberta Fica, Progresivne Slovensko Michala Šimečky a Hlas-SD Petera Pellegriniho. Na dalších příčkách se Republika, OLaNO, SaS, SNS i KDH pohybují mezi pěti a osmi procenty. Jaké koalice přicházejí po volbách v úvahu?

   Pseudo-stranička Progresívne Slovensko (ktorá nemá členskú základňu, ani klasické stranícke štruktúry, je to len hŕstka aktivistov z povolania) je „prubířským kamenem“ demokracie na Slovensku. Zneužíva podporu „progresívnej“ prezidentky a jej poskoka v úlohe úradníckeho premiéra. Oni vedia, že voľby vyhrá Smer, ale urobia všetko preto, aby nemohol zložiť vládu. Paralelne s tým už niekoľko mesiacov verejne naznačuje Pellegrini z Hlas-u, že by mu Bidenova úderka mohla „dovoliť“ byť premiérom. Takže o tohto princa sa budú súbežne uchádzať dve nevesty – Fico a Šimečka. Fico už aj verejne požiadal Pellegriniho „o ruku“, teda ponúkol mu aj napriek prípadnému víťazstvu Smer-u post premiéra, čím chcel Robert Fico zároveň „upokojiť“ amerických inštruktorov, že mu môžu „dovoliť“ formovať vládu. Lenže s americkými neo-liberálmi v kombinácii s americkými neo-konmi je to ako so starými boľševikmi – budú sa tváriť prívetivo a zároveň brúsiť nože na útok od chrbta. Čiže, ten zázrak sa nestane, aby sa víťazná strana Smer dostala vôbec len do vlády, aj za cenu akýchkoľvek ústupkov. Takže môj tip je – Pellegrini bude zostavovať vládu za Hlas spolu s Progresívnym Slovenskom a SAS. A keďže Šimečka len mlží, že má odborníkov, s pomocou „progresívnej“ prezidentky si zoberú zopár ministrov aj zo súčasnej úradníckej vlády…

 

4) Mohlo by se stát, že by ve vládě byla jen jedna strana z té silné trojky? A pokud ne, má větší šanci Smer-SD, nebo Progresívne Slovensko, že na svou stranu získá Hlas-SD Petera Pellegriniho? Je reálné, že by jedna část sociální demokracie byla ve vládě a druhá v opozici? V jakých hlavních názorech se HLAS s těmi stranami shoduje a v jakých liší?

   Základnou črtou Hlas-u a Pellegriniho je, že nemá žiadne vyhranené kontúry. Na billboardoch Pellegrini obhajuje „silný štát“, ale to je vágna floskula. Žiadna zo strán, ktoré sa dostanú do parlamentu sama nezloží vládu. A práve preto je Pellegrini nečitateľný, aby sa mohol pridať k tomu, kto ponúkne viac. Môj odhad, ako to dopadne, je v predošlej odpovedi.

 

5) Jaká jsou pro Slováky klíčová témata voleb a který z lídrů tří nejsilnějších stran přináší vahou své osobnosti, ať už to bereme z jakékoli stránky, své straně body navíc?

   Slovákov najviac trápi zdražovanie, aj energetická kríza, do ktorej patria „progresívne“ experimenty s likvidáciou bežných foriem tvorby tepla a elektriny. Najcharizmatickejší je Robert Fico, ktorý pomenúva problémy vecne a presne, čím sa približuje k Orbánovi. Šimečka je komsomolec s bruselským slovníkom, ktorý v snahe poškodiť Smer preberá slovník Matoviča, ktorý je už aj verejne označovaný za psychopata. Pellegrini „nahlas mlčí“ a usmieva sa, čaká na ponuku.

 

6) Jaký význam pro výsledky voleb lze přisoudit prezidentce Zuzaně Čaputové? Může ještě nějak oslabit pozici Roberta Fica? A není i její chybou, že to mezi politiky tak vře, zatímco od jejího působení se čekalo, že bude spíše jakousi sjednotitelkou či zklidňujícím prvkem?

    Nímand nemôže zjednocovať a Čaputová je politická nula. Ona funguje na diaľkové ovládanie z americkej ambasády a tam nie je záujem o akomkoľvek zjednotení Slovákov a Sloveniek. Kto raz videl Washington vie, že hlavné vládne budovy sú tam stavané v rímskom štýle. A staroveký Rím predsa prišiel s taktikou „rozdeľuj a panuj“.

   Čaputová bude pretláčať Šimečku až do krajnosti. A nebude si všímať napríklad pozoruhodný paradox, že ten si vybral za „bezpečnostného experta“ istého Spišiaka, ktorý už bol v minulosti viceprezidentom, aj prezidentom Policajného zboru a poradcom minulého ministra vnútra, s ktorým doviedli zneužitie policajného zboru až na samú hranicu likvidácie právneho štátu. Napísal som o tom celú knihu s názvom „Slovensko – raj kajúcnikov, Spravodlivosť podľa Matoviča“. A v encyklopédii „Mafia na Slovensku – stručné dejiny zla“ sa o Spišiakovi píše: „Po zmene vlády odišiel z polície a zamestnal ho majiteľ Slovnaftu, Oskar Világi, čo sa mohlo považovať aj za službičku lokálpatriotizmu, lebo obaja pochádzali z juhu Slovenska, premorenom mafiánskymi skupinami. Po nástupe vlády Ivety Radičovej sa stal policajným prezidentom a s pomocou ministra Lipšica doslova vyštval z polície elitných vyšetrovateľov – Lučanského, Ševčíka a ďalších do 60 vyšetrovateľov, čo ochromilo boj proti organizovanému zločinu, pretože s nimi odišli aj kontakty na informátorov a vitálne znalosti. Navyše sa Spišiak musel Lučanskému so Ševčíkom pred súdom ospravedlniť za výroky, ktorými ich vyštvanie z PZ SR zdôvodňoval. Za krátku dobu fungovania Radičovej vlády sa Spišiak opäť zviditeľnil zaumnými výrokmi a veľmi podozrivým nezáujmom o vyšetrenie bašovania mafiánov na jeho pôvodnom pôsobisku na juhu Slovenska. Verejne tým dával signály, že ho nezaujímajú tamojšie masové mafiánske hroby, na ktoré vtedy upozorňovali médiá. Po páde Radičovej vlády opäť odišiel z najvyššieho policajného postu do civilu. Do tretice sa o osem rokov vrátil po nástupe bizarnej selfie-vlády plagiátorov Igora Matoviča, ako poradca ministra vnútra Mikulca. Vehementne sa pustil do prípravy policajnej reformy, v ktorej už raz, pred rokmi, zlyhal. Generál Lučanský varoval pred politizáciou polície, na ktorú vzápätí doplatil nielen dobrovoľným odchodom z polície, ale aj absurdným obvinením a uvrhnutím do zámerne krutej väzby, kde po dvoch týždňoch za nevyjasnených okolností zahynul.“

  Tak takýchto „odborníkov“ ponúka Šimečka ako „budúcnosť Slovenska“…

 

7) Co Slováky tolik rozděluje, že je předvolební atmosféra tak vyhrocená, že dochází k fyzickým potyčkám mezi politiky? Nebo tečou nervy jenom kandidátům, zatímco voliči to berou přece jen více s nadhledem?

   Už klasik povedal, že história sa opakuje – najskôr je to tragédia a potom fraška. O tú frašku sa teraz stará psychopat Matovič a jeho poskokovia, ako bývalý komik Pročko. Tušia totiž, že sa normálne do parlamentu nedostanú, tak to skúšajú fyzickými útokmi na vybraných konkurentov. Ale Matovič dostal „po hube“ a Pročko vajcom do hlavy, dokonalá fraška. Voliči sa zabávajú…

 

8) Jakou roli sehrávají v předvolební atmosféře média a nabádají přímo, či nepřímo k volbě některého ze subjektů?

   Žltá tlač (teda SME, denník N, týždeň aktuality.sk) robí svoju obvyklú špinavú prácu. Ale nebuďme provinční. Keby ste zažili predvolebnú kampaň na lokálnej úrovni v USA, tak by ste videli bizarnejšie scény. Napríklad keď jeden kandidát v lokálnom rádiu vyhlási prémiu tomu, kto napíše výstižnejšie zvieracie meno na jeho protikandidáta, aj so zdôvodnením. Napríklad, že prečo je ten jeho inak úctyhodný oponent „prasa“, či „opica“. Takže sa už doťahujeme na americkú „úroveň“ J

 

9) O čem volby na Slovensku ve skutečnosti budou? O životní úrovni jejích obyvatel? O dodávkách zbraní na Ukrajinu? O tom, aby tam nevládla mafie, jak varuje expremiér Igor Matovič? O něčem jiném?

   Matovič zvaný Psychopatovič sa bez dostatočnej zásoby liekov na hlavu zasekol v slogane o „mafii“ a pritom ignoruje fakt, že všetky veľké mafiánske skupiny dostali pred súdy a za mreže vlády Roberta Fica. Takže tento slogan už netiahne. O Ukrajine sa fakticky nehovorí vôbec. Základnou témou je obava o životnú úroveň, keď práve Matovičove vládnutie zadlžilo Slovensko skutočne dramaticky. A rozdeľovníkom je potom „progresívna“ agenda so 72 pohlaviami a ďalšími neo-liberálnymi bludmi proti agende rozumu a racionálneho myslenia, čo neodporuje základným zákonom Prírody a spoločnosti. Problematická je stádovitosť novej generácie prvovoličov, ktorá prešla za posledné roky masívnym výplachom mozgov a to už aj na úrovni školstva. Súčasný úradnícky minister školstva Bútora a zároveň syn slniečkárskeho poradcu Kisku už stihol za pár týždňov zaviesť „Nový etický kódex pedagóga“, ktorý nariaďuje sledovať pedagógov aj MIMO školy, citujem:

   „Cieľom novelizácie je zabezpečiť, aby učiteľ nezneužíval svoje postavenie na indoktrináciu žiakov a nepodsúval žiakom neoverené informácie, prípadne nespochybňoval výsledky vedeckého bádania. Zámerom je taktiež zabezpečenie, aby pedagogickí a odborní zamestnanci dodržiavali zásady etického správania aj MIMO školy, a to na miestach, kde môžu prísť do kontaktu so svojimi žiakmi, vrátane sociálnych sietí.“    A tento „progresívny“ minister v mene „demokracie“ chystá aj likvidáciu akademických slobôd, aby už ani vedci nesmeli ani len zapochybovať, že naozaj máme 72 pohlaví a iné absurdity. Aj podľa rakúskeho analytika je „progresívny volebný program“ najextrémnejší v celej západnej Európe. Toto je nová totalita. Cez Šimečku najml. Si Brusel overuje ako ďaleko môže ich extrémna agenda zájsť. A voľby ukážu, či sa naplní české řčení „a bude hůř“…

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 211

Celkové hodnotenie: 23.74

Priemerná čítanosť: 2778

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    NBC News: Moment je priaznivý. Gerasimovova armáda má jedinečnú šancu

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (HSP/Svpressa/Foto:AP/Russian Defense Ministry Press Service via AP)   Všetky ukrajinské jednotky na frontovej línii sú už tak vyčerpané, že ruskú ofenzívu…

    Päť najväčších ukrajinských výziev nemá riešenie…

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)   Problémy Ukrajiny sú obrovské a mnohostranné, ale všetky sú tak či onak, podľa analýzy amerického politológa Andrewa Korybka,…

    Rozhodli sa pre život napriek tlaku na potrat... a stali sa svedkami zázraku

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (HSP/Foto:Pexels)   "Rozhodli sa pre život napriek tlaku na potrat... a stali sa svedkami zázraku," príbeh s týmto názvom zverejnil na…

    Predaj softvéru na Deň práce: Office 2021 Pro len za 27,75 € a Windows 11 Pro len za 13,45 €. Kúpte si ho raz a používajte ho celý život!

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (PR článok/Foto:Godeal24)   Hľadáte platný produktový kľúč Office 2021? Operačný systém je pomalý? Vaše hľadanie sa končí tu! Upgradujte na lepší…

    Slovenský Patriot chce v EP presadzovať suverénnu zahraničnú politiku

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Miroslav Radačovský) Aktualizované 29. apríla 19:59 Jednou z hlavých priorít, ktoré chcú kandidáti strany Slovenský Patriot presadiť v Európskom parlamente (EP),…

    Rada RTVS mieni, že vedenie mohlo znížiť hospodársku stratu, manažment nesúhlasí

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Dôsledným priebežným sledovaním vývoja hospodárenia i správnymi manažérskymi opatreniami mohol manažment RTVS predísť, respektíve minimalizovať vykázanú stratu v…

    "Globálna vzbura proti Amerike": Prvé krajiny sa rozhodli pre rázne kroky. Kto sa k nim pridá?

    0icon

    Washington 29. apríla 2024 (HSP/Foto:twitter)   Africké a blízkovýchodné krajiny sťahujú zlaté rezervy zo Spojených štátov, čím oslabujú dolár   Africké a blízkovýchodné krajiny začali…

    Lipšic musel vysvetľovať najnovšiu kauzu. Uhrík reaguje: Čo robí ten chlap ešte na prokuratúre ?!

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR)   Predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa na sociálnej sieti pohoršoval nad správaním prokurátora Daniela Lipšica v pracovnom čase Poukázal…

    Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, Filip Kuffa hovorí o výmysloch

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Gregor Kuffa, brat a syn štátnych tajomníkov envirorezortu, sa zúčastňuje na oficiálnych rokovaniach,…

    Bild: Varšava je presvedčená, že Západ môže eskalovať konflikt na Ukrajine beztrestne

    0icon

    Varšava 29. apríla 2024 (HSP/Bild/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   „Máme na výber: buď porazená ruská armáda mimo Ukrajiny, alebo víťazná ruská armáda na hraniciach s Poľskom. A…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA