Zdanie nádeje v beznádeji. Skutočnosť alebo púštna fatamorgána?

V sobotu 16. 09. 2023 prebehla v Prahe na Václavskom námestí obrovská protivládna demonštrácia ktorá mala účasť az cez  stotisíc ľudí.  Záujem médií bol minimálny aj keď niektoré spustili aspoň on line prenášanie akcie cez internet. 

 

Témou demonštrácie boli všetky boľačky dnešnej doby, vojna a všetko čo s ňou súvisí, teda drahota a chudoba ktorá sa dotýka čoraz väčšieho spektra obyvateľstva. Na pódiu zneli hlasy na pád vlády Petra Fialu či reformu EÚ.  Na výstup z EÚ zatiaľ nie je zdá sa politická vôľa a asi ani verejná požiadavka.   Situácia vlastne podobná na Slovensku.  Strana ktorá má na Slovensku tento program sa motká v prieskumoch na percentách nevoliteľnosti a do parlamentu jej pomôže už len zázrak.

 

 

 

Tu aj na tomto príklade vidíme že myšlienka odchodu z Európskej únie ani v Čechách ale ani na Slovensku ešte nedozrela. Nehovoriac o tom že túto myšlienku vysloviť priamo v televízii či nahodiť ako tému v diskusii je čosi čo zaváňa prinajmenšom kacírstvom ktoré by ihneď skončilo aj s nositeľom tejto myšlienky niekde na  hranici a upálením za živa. 

 

Viacerí sa nadchýňajú teda touto myšlienkou aspoň v diskusiách keď už politici zväčša zastupujú v tomto buď myšlienku tvrdého jadra či maximálne nejakej Orbánovskej reformácie tohto Bruselského jadra kde si každý bude môcť v rámci svojej viery budovať svoju verziu  Európskej únie. 

 

Viacerí sa nádejajú husárskym kúskom Niegel Faráža kde jeho ministrana UKIP dosiahla odchod Veľkej Británie z Európskej Únie.  V Čechách mnohí priaznivci podobnej myšlienky sú z demonštrácie úprimne  sklamaní pretože sa priamej výzvy na opustenie EÚ  či NATO z radov politikov ktorí túto demonštráciu v Prahe organizovali  nedočkali. 

 

 

 

Skúsme sa teda pozrieť či je to možné a ak, či sa aj niečo zmení.

 

Odpoveď mnohých nepoteší ba možno i právom vytočí.

 

 

 

V diskusiách sa často skloňuje slovné spojenie kontrolovaná opozícia. 

 

Kontrolovaná opozícia? Čo to je a čo to znamená a hlavne tušia vôbec tí čo sú v opozícii že môžu byť nie len kontrolanými ale i v istej chvíli podporovanými práve preto aby nakoniec dosiahli zmenu ktorá niekomu vyhovuje? 

 

 

 

Prestavme si majiteľa, ktory má v mysli dom ktorý chce postaviť.  Tento poverí architekta ktorý navrhne dom presne podľa jeho  predstáv. Ak máme projekt hotový pričom s prípadnými prestavbami, búraním či novostavbami sa dopredu počíta,  poveríme  inžiniera stavbou domu, firma objedná murárov ktorí nakoniec stavbu realizujú podľa plánu architekta pod dozorom inžiniera a presne podľa zámeru budúceho majiteľa. S dôrazom na slovo majiteľ.

 

  Obyvatelia domu budú len nájomcami v tom dome  ktorí budú majiteľovi za prenájom jeho domu ktorý on postavil už len platiť. Svojou prácou. Aby mohli a mali kde bývať. 

 

Pravidlá nájomníkom určuje nájomca domu. Ten určí odkedy dokedy sa bude svietiť, aké návštevy su povolené, ako sa bude zohrievať teplá voda a ďaľšie regulácie slobody nájomcov.  

 

Alebo ešte inak. 

 

Ak chceme riadiť lietadlo a chceme aby menilo smer podľa potreby pilota musíme  mať na lietadle klapky ovládané z jednej kabínky aj na pohyb  hore aj na pohyb dole, aj na pohyb doprava i na pohyb doľava. Tak docielime že budeme riadit lietadlo presne tam kde chceme. Podľa potreby.

 

 

 

Nezabúdajme, plán je postaviť dom a mať všetkých dnu aby nám nik nezabudol platiť za to že sme mu poskytli ubytovanie za ktoré nám  bude musieť platiť svojou prácou. Čiže také   človeče nezlob se. Ktorá strana naženie svojich človiečikov skôr do domčeka, tá vyhráva. To je pointa kontrolovanej opozície. Ak naženie človiečikov do domčeka skôr a rýchlejšie ako náš favorit, nevadí, pretože vyhrávame tak či tak.

 

Dva ovčiarske  psíky  naženú ovečky do ohrady skôr ako jeden, aj keď i ten jeden to zvládne, len musí prebiehať rýchlo  zľava do prava a opačne,  preto je dobré mať dvoch psíkov,  jeden zaháňa ovečky  sprava a druhý zľava. Oba psíky majú dobrý pocit z dobre vykonanej práce. Obaja si predsa splnili svoje úlohy, nahnali ovečky do ohrady a dostane sa im, raz jednému, raz druhému odmeny od pána. 

 

 

 

A teraz späť k našej politike a exitu ktorý má koreň slova v slove exitus,  východ ale jeho významom sú  i slová ako smrť, skon, koniec života.

 

 

 

Aj Farage mal podporu pre svoju politiku až z úplne  zhora, teda požehnanie architekta, nie len zo spodku, nájomcov domu. Inak by žiadny Brexit neprešiel. Briti, tí čo vládnu Británii, nechceli byť za niekoho v nejakej Bruselskej EÚ. 

 

Chcú byť vo svetovej hre a v dome ktorý je momentálne v prestavbe rovnako   ako celá  Veĺká  Británia. Spolu s ich Spoločenstvom národov  spadajúcich pod jedného kráľa.  Chcú mať samostatnú izbu ba čo viac, celé jedno poschodie.  Preto celý ten Brexit  dostal podporu aj zhora a “posvätenie” aby sa uskutočnil. Majiteľ domu dal povolenie, architekt urobil úpravu v projekte, nájomcovia slobodne odsúhlasili, murári prestavali. 

 

 

 

Lenže čo je najhroznejšie, Británia sa nevzdala ničoho z predchádzajúceho Eurohujerstva.  Ďalej beží zelená smrť, ďalej beží dúhová smršť,  ceny energií vyleteli najviac v celej EÚ,  inflácia vyššia ako v EÚ, okolo 40 –  45 %,  ďalej beží projekt bezhotovostnej meny, ďalej beží účasť na budovaní jednej svetovej vlády podporou obetí  cez globalistický oltár ľudských obiet menom Ukrajina. Ničoho z kabalistických hrôz na ktorých beží cela satanistická EÚ sa nevzdali.

 

Ich program  útlaku občana a jeho zotročenia ostal úplne nezmenený. Architekt len urobil prestavbu v dome ale koncept vnútornej organizácie domu a jej inžinierskych sietí ostal nezmenený. Naopak, nájomcovia za izbu s väčším oknom a výhľadom do záhrady dostali vyššie nájomné a prísnejší domový poriadok. 

 

 

 

EÚ je zdanlivo pred rozpadom, všetci hovoria o reformách, ale je to stále to isté divadlo pre plebs, reforma, perestrojka, prestavba domu kde sa niečo zbúra, niečo dostavia, niečo postaví úplne nové ale to všetko  povedie len do ďalšiemu levelu globalizácie.  

 

 

 

Ľudia híkajú ako sa Afrika zbavuje koloniálnych pút a úprimne jej fandia. Lenže ešte nevedia že je to zase len ďaľšia perestrojka, prestavba z dielne murárov a podľa plánu globalistov  na oslabenie EÚ a USA.

 

EÚ a USA spolu s Veľkou Britániou sa potrebujú uskromniť, aj tam ide o prestavbu, a bude sa búrať, a už sa aj  búra, omezuje sa , menej vody, menej tepla, menej komfortu,  pretože nájomníci mali priveľký komfort,  potrebujú ten komfort  skresať aby nevytŕčali z davu, aby sa všetci nájomníci cítili komfortne v dome, tak im nájomca pošle pár miliónov nájomcov z Afriky, Stredného Východu a Ázie na ich poschodie a do ich izieb nech sa o nich starajú a hlavne nech im ide dole životná úroveň. 

 

A tak teda ani Afriku nenechajú  samú na seba a napospas osudu  ale aj ju  a zošnurujú  do jedného šíku aby kráčali pohromade a  koniec z nej zbudujú akési Spojené Štáty Africké či niečo podobné. Dostanú tiež jedno podlažie s jedným velením tak ako to urobili s Európami v jednom domčeku národov, rás a jazykov. A jednu kľúčenku a jeden kód na vstup do budovy do izby. A všetci budú platiť jednotne a rovnakou menou a všetci si tam budú nažívať v tom dome koncentrovaných nájomcov až kým ho Pán, Boh tento Babylon, túto novú babylónsku vežu národov  opäť nezbúra. 

 

 

 

Tak nakoniec aj trochu optimizmu nám v tom predsa len  ostalo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Roman Bača

O AUTOROVI

Manžel, otec, kresťan.




AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 18

Celkové hodnotenie: 14.86

Priemerná čítanosť: 1450

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Šucha: Členstvo Slovenska v Európskej únii je kľúčové

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Je kľúčové, aby Slovensko zostalo súčasťou Európskej únie (EÚ). Členstvo nám ponúka mnohé výhody, akými sú…

    Colorado s päťgólovou tretinou, MacKinnon: "Je to iba začiatok"

    0icon

    Slovenský hokejista Martin Fehérváry si pripísal asistenciu za Washington v treťom zápase 1. kola play off NHL. Jeho tím nestačil New York Rangers 1:3 a…

    Hrabko: Témou pre nastupujúceho prezidenta Pellegriniho je účasť v eurovoľbách

    0icon

    Bratislava 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Nastupujúci prezident Peter Pellegrini by už mal obmedziť verejné vyjadrenia k agendám straníckej politiky a kým…

    Macron sa pustil do vojny s Ursulou von der Leyenovou

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Vzgljad/Foto:TASR/AP-Michel Euler)   Na Západe došlo k ďalšiemu rozkolu, tentoraz k skutočnému. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa pridal k tým, ktorí…

    Rezort obrany pripravuje zmeny vo vyplácaní aktivačného a stabilizačného príspevku vojakom

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Henrich Mišovič)   Ministerstvo obrany (MO) SR pripravuje zmeny v spôsobe vyplácania aktivačného príspevku profesionálnym vojakom. Po novom by…

    Rusko a Čína sa vzdávajú dolára: Moskva oznámila nové obchodné koridory

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Responsiblestatecraft/Foto:TASR/AP)   Responsible Statecraft: de-dolarizácia a nové obchodné trasy umožnia Rusku vyrovnať sa so sankciami Kremeľ sa snaží zmeniť systém globálneho…

    Robert Fico: „Ako využiť vklady ľudí, ktoré majú dnes v bankách? Ako využiť zdroje, ktoré sú v dôchodkovom sporení?“

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Včera (26.4.2024) sa v parlamente šírila panika. Fico sa vraj chystá siahnuť na bankové vklady sporiteľov aby tieto…

    Kto má akú šancu nahradiť Ursulu von der Leyenovú ?

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/MSN/ Politico/ Foto: X @KlausIohannis)   Nakoľko po nadchádzajúcich eurovoľbách nastane v inštitúciách EÚ výmena stoličiek, redakcie Politico a MSN sa…

    "Denník N, SME, Aktuality, prečo o tomto mlčíte?"

    0icon

    Bratislava 27. apríla 2024 (HSP/Telegram/Foto: TASR - Pavel Neubauer)   Premiér Robert Fico (Smer-SSD) najnovšie hovoril v parlamente aj o vakcínach. Tvrdí, že aj keď…

    Tragédia v Rohožníku. Hlásia bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

    0icon

    Rohožník 27. apríla  2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook) Aktualizované 27. apríla 2024 o 10:20 V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb.…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA