Hlúposť je celospoločenská méta a uctievaný idol.

Celosvetová spoločnosť je najväčší a najhlúpejší biologický útvar na tejto zemi. Naša fantázia spôsobila, že sme stratili kontakt s realitou a v mene hlúpej fantázie si pripravujeme seba-zničenie.

Najhoršie na tom je, že ten kontakt stratili ľudia, ktorí v „mene“ spoločnosti sú pri moci ekonomickej alebo politickej a mali by ten kontakt kontrolovať a udržiavať.

Kľúčovým elementom, ktorý nás po tejto ceste k smrti vedie je naša fantazmagória (prázdna idea) s názvom Zisk. Presnejšie Bezprácny Zisk, teda hodnota, ktorá s realitou nemá, nič spoločné!!!

Od roku 2006 to spoločnosti vysvetľujem v ekonomickej rovine na báze elementárneho, exaktného, ekonomického poznania – mikroekonómie a iných dôkazov. Spoločenské myslenie, v podobe makroekonómie, je v nás tak hlboko zakorenené, že to nevieme pochopiť.

Nuž dnes budem písať o tejto skutočnosti z pohľadu celosvetovej spoločnosti, od jedinca cez rodinu, podniky, mesta, štáty až po celok – celosvetovú spoločnosť. Skúste sa vžiť do funkcie GT OSN a zároveň pozerať sa na spoločnosť očami radového občana.

Rodina a podnik predstavujú rozumné, biologické útvary, v ktorých myslenie zodpovedá realite. Za bránami podniku už vládne chaos, ktorí spôsobujú podniky tým, že na trhu už realitu neuznávajú a konajú už samy proti sebe a svojmu osadenstvu, teda aj proti spoločnosti v podobe štátu i celosvetovej spoločnosti.

Poďme sa pozrieť na podnik z nadhľadu štátu a celosvetovej spoločnosti. Podnik je našou, virtuálnou, základnou bunkou, v ktorej si produkujeme osobné i spoločenské potreby. Za to je SPOLOČNOSŤ (národná i celosvetová spoločnosť) zo strany podniku ocenená v podobe miezd, odvodov a dani. Toto sú nielen takzvané úplne vlastné náklady podniku, ale aj SPOLOČNOSTI, teda nás ako celku. Toto ocenenie si vyjadrujeme v peniazoch. To znamená, že peniaze, ktoré sme dostali sú kryté našou produkciou. Na trhu podnik nám túto produkciu v zmysle makroekonomického myslenia predá so ziskom. Môže si SPOLOČNOSŤ túto produkciou kúpiť? NIE!!! Pretože na to nebude mať dostatok peňazí.

Jednoducho povedané spoločnosť nemôže si kúpiť to čo sama vyprodukovala, chleba, mlieko, ošatenie a pod., lebo makroekonomické učenie jej to nedovolí.

Poznámka: Táto hlúpa spoločnosť na počiatku 3. iisícročia s veľkou pompou organizuje seba-okrádanie!!! Ale ani to jej nestačí, organizuje seba-zabíjanie a technický si pripravuje veľký ohňostroj, na oslavu seba-zničenia!!!

Takto vznikala v minulosti nadvýroba a SPOLOČNOSŤ tento prebytok hádzala do mora. Aby sa tomu zabránilo, tak sa natlačili prázdne peniaze, ich vlastníci nám poskytli úvery a vzniknutú nadvýrobu si tak bezprácne privlastnili. Tak sme sa krok za krokom rozkladali na chudobných a bohatých. Dnes sme dospeli do štádia, že 80 rodín vlastní viac, ako 50% tejto planéty a my ostatný sme len zbytočnosť, ktorej sa chcú zbaviť, aby sa dostali, čo najskôr k 100% vlastníctvu.

Ja nie som Marx a ja im to nevyčítam, pretože to my, ako SPOLOČNOSŤ tak chceme prostredníctvom nášho myslenia v podobe makroekonómie a jej boha, ktorého uctievame – Bezprácneho Zisku!!!

Rekapitulácia

SPOLOČNOSŤ vytvára virtuálne osoby v podobe podnikov, ktoré seba i nás okrádajú a vytvárajú z pomedzi nás skupiny darmožráčov v podobe ekonomickej rakoviny požierajúc našu podstatu, našu životaschopnosť.

Vieme to, zabíjame sa, preto navzájom, ale z nastúpenej cesty k rozpútaniu pekla na zemi neupustime v mene svojej hlúpej, spoločenskej ideológie odtrhnutej od reality.

Aký je, teda zásadný rozdiel medzi rozumným podnikom a hlúpou SPOLOČNOSŤOU?

Podnik je uzatvorená jednotka, v ktorej suma vstupov sa rovná, sume výstupov – aktíva sa rovnajú pasívam, teda aj prípadne zisky sa rovnajú na cent stratám. Jednotka, ako taká, je preto vyvážená a neutrálna.

Teraz mi makroekonómi a vy všetci odpoviete, že to nie je pravda a, že podnik produkuje Zisk. Toto je základ celospoločenského presvedčenia a jeho hlúposti. Podnik žiaden zisk ani stratu neprodukuje!!! Zisk alebo stratu produkujú prostredníctvom podniku na trhu jeho majitelia v mene, ktorých podnik (správca ich majetku) koná. Peniaze, ktoré majitelia vložili do podniku sa stavajú na trhu PREMENNOU, čo znamená, že pri zisku sa devalvujú. Z trhu sa im vráti viac peňazí ako do produkcie v ich mene vložil podnik. A sme pri korení makroekonómie, ktorá je postavená na PREMENNÝCH veličinách. Ten kto ich má právo tvoriť, majitelia podnikov (predajca) reálne a makroekonómi teoretický, majú vždy pravdu aj podľa platného a hlúpeho zákonodarstva!!!

Je nepredstaviteľnou hanbou tejto spoločnosti na počiatku 3. tisícročia, že nevie:

  1. načo spoločnosti slúžia peniaze, a tak ich emituje bezhlavo „od buka do buka“

  2. že elementárnou príčinou tlačenia nekrytých peňazí sú Bezprácne Zisky

História peňazí nám káže: Peniaze majú byť verným obrazom ekonomickej reality, aby pomocou nich spoločnosť vedela rozumne hospodáriť s ľudskou prácou a prírodnými zdrojmi!!!

Memento: Ekonómia a peniaze nie sú určené na oceňovanie prírodných zdrojov, ale na oceňovanie ľudskej práce potrebnej pre ich prispôsobenie potrebám spoločnosti alebo jednotlivcom. V tejto súvislosti je potrebné spresniť, čo má spoločenský charakter a, čo individuálny – osobný.

Poznámky: Československý pokus s takzvanými štátovkami (1953) síce neuspel, ale naznačil, ktorým smerom by sa mala novoveká ekonómia a jej peniaze uberať. Rovnako inšpiratívny je i ďalší Československý pokus o „Zdokonalenú sústavu plánovitého riadenia NH“.

Zhrnutie

Zopakujem >>>Podnik je uzatvorená jednotka, v ktorej suma vstupov sa rovná, sume výstupov<<<.

Z fyzikálných znalosti môžeme konštatovať, že len takéto zariadenie (objekt) je možné analyzovať a rozumne ovládať.

V prípade ak suma vstupov a výstupov nie sú totožné vzniká v objekte jav zvaný, entropia.

>>>Entropia je fyzikálna veličina, ktorá meria neusporiadanosť (náhodnosť, neporiadok, mieru neurčitosti) systému. (TU).

Z toho následne možno odvodiť, že entropia – neusporiadanosť, časom narastá. Sledovať ju možno len štatistickými metódami, a teda je neovládateľná. Presne takáto situácia je v jednotlivých štátoch sveta i celosvetovom priestore o čom svedčia všetky štatistiky. Jediným riešením je odstránenie príčiny entropie.

Čo, teda robiť?

  1. Usporiadať prednášky s praktickým cvičením z fyziky, pre politikov a ekonómov na tému entropia, jej príčiny a následky.

  2. Tieto prednášky možno umocniť prednáškami z interdisciplinárnej biochémie o účinkoch voľných radikálov na živé organizmy.

  3. Zákonom zatratiť všetky takzvané pracovné teórie počnúc Adamom Smithom, cez Karla Marxa až po dnešok ako neživotný základ ekonomického myslenia.

  4. Uzákoniť, že Práca oceňovaná peniazmi a Peniaze majú celospoločenský charakter (Práca = Peniaze), a preto spravovať ich môžu v hierarchickej postupnosti a náväznosti, len spoločnosťou určení správcovia. Proste, je potrebné znárodniť nie výrobné prostriedky, ale prácu, ktorá je ich tvorcom.

  5. Objasniť spoločnosti rozdiel medzi Ziskom a Nadhodnotou. Ich zámena metie celospoločenské myslenie i konanie. Ľudstvo potrebuje, aby sa tvorila nadhodnota, ktorá peniaze revalvuje – zhodnocuje (klesajú ceny) a nie Zisk, ktorý peniaze devalvuje – znehodnocuje.

    To nie je len vývod na báze podvojného účtovníctva, ale aj socialistická prax v ČSR v 50-tých rokoch. Pri stabilných mzdách, 3x klesli ceny tovarov. Peniaze po menovej reforme 1953 mali vo vzťahu k pracujúcim, relatívne, ustálený charakter (neboli premennou, viď štátovky).

  6. Pripraviť projekt de-aktivácie prebiehajúcej entropie v jednotlivých štátoch a svetovej spoločnosti ako celku. V tom mimo iného:

  • Odstrániť zisk ako voľný radikál, príčinu entropie, a teda negovať makroekonómiu

  • Celosvetovú spoločnosť vy-skladať z uzatvorených celkov na princípe od-štiepnych závodov.

  • Zisky a straty kompenzovať už pri ich vzniku na každom stupni hierarchickej výstavby spoločnosti (v každom objekte na základe konkrétnych poznatkov – „demokratický“)

  • Právne, za právny objekt považovať len celosvetovú spoločnosť. Dielčie objekty budú objektami smerom nadol, ale subjektami nahor (organizačné zložky vyššieho celku).

  • Politickú nadstavbu vybudovať na princípe demokratického centralizmu. Riadenie zhora, kontrola zdola!!!

  • Stanoviť podstatu ekonomickej mernej jednotky, aby peniaze prestali byť PREMENNOU, ale stali sa ustálenou jednotkou pre hodnotenie ekonomických vzťahov v spoločnosti (doporučujem človeka v čase)

  • Stanoviť termín postupného vyrovnávania rozdielov (následkov entropie) a spôsob tvorby kurzov v prechodnom období

  • a podobne …..

Zistenie, že príčinou spoločenskej entropie, chaosu a vojen je Bezprácny Zisk má vyššiu hodnotu ako Marxom zadefinované súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov.

Súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov je len koncentrácia Bezprácnych Ziskov.

Následok a nie skutočná príčina spoločenskej entropie.

Myslite si o mne, čo chcete. To, čo si myslím ja o Vás i celej spoločnosti na základe jej dlhodobého pozorovania som Vám napísal tu ako aj v iných zverejnených materiáloch.

Keď sa budú šíriť po tejto planéte, rádioaktívne mraky tak si na to spomeňte.

V Michalovciach 6.7.2023

Andrej Sablič

 

Kľúčová myšlienka:

Ekonómia sa má zaoberať (hospodáriť s) prácou človeka pre spoločnosť (našu spoločnú domácnosť). Toto je odkaz pôvodnej oikonómie! Potom úplné vlastné náklady ľubovoľného podniku pred predajom, sú zároveň úplnými vlastnými nákladmi celej spoločnosti na produkt, teda aj celosvetovej!

Zdroj: Podvojné účtovníctvo

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Andrej Sablič

O AUTOROVI

Akadémiu spoločenských vied v Moskve som ukončil v roku 1979 pred skúšobnou komisiou prehlásením a obhajobou, že „politická ekonómia socializmu nie je veda ale kniha rozprávok o socializme“. O dnešnej ekonómii a teóriách ktoré ju obhajujú, a „vylepšujú“ to platí dvojnásobne. Žiaľ nechceme vyzerať hlúpo pred súčasníkmi a tak ostaneme hlúpi pre našich potomkov. Ja to odmietam a spravím všetko preto aby tomu tak nebolo!!!

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 117

Celkové hodnotenie: 15.57

Priemerná čítanosť: 948

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    SAIA: Slováci môžu získať štipendiá na pobyty počas akademického roka 2024/2025

    0icon

    Slovenskí vysokoškoláci, doktorandi a vysokoškolskí učitelia sa môžu uchádzať o štipendiá na mobilitné pobyty v rámci sietí Stredoeurópskeho výmenného programu pre univerzitné štúdiá (CEEPUS) počas…

    Viete prečo Šimečka neodsúdil režim v Izraeli?

    0icon

    Bratislava 28. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)   Prečo niektorí politici nevidia zjavné, brutálne porušenia medzinárodného práva? Bývalý minister Juraj Draxler odhaľuje dvojtvárnosť týchto "demokratov" "Buča:…

    Signál svetu. USA opäť skočili na tie isté hrable

    0icon

    Bratislava 28. apríla 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Mark Schiefelbein)   Štátny tajomník Anthony Blinken absolvoval trojdňovú návštevu Číny. Očakávali sa tam od neho „tvrdé rokovania“, pred ktorými však…

    Poslanci rokujú na schôdzi už tretí týždeň, pokračovať budú od utorka

    0icon

    Poslanci Národnej rady (NR) SR sa po víkende vrátia do lavíc v utorok (30. 4.). Pokračovať budú v 12. schôdzi, ktorá trvá už tretí týždeň.…

    Filmový galavečer - absolútne nepochopenie reality a dojatá prezidentka

    0icon

    Bratislava 28. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   Mal to byť galavečer o filmovom umení, zvrhol sa však na politickú agitku... V piatok večer odvysielala RTVS priamy…

    V bavorskom meste Murnau boli dobodaní na smrť dvaja Ukrajinci

    0icon

    Bratislava 28. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)   V bavorskom meste Murnau boli dobodaní na smrť dvaja Ukrajinci. Z ich vraždy je podozrivý 57-ročný Rus. Píše o…

    „Charkovský kotol“: Zelenskyj sa pokúsi premeniť mesto na Stalingrad, ale Rusi budú reagovať inak

    0icon

    Kupjansk 28. apríla 2024 (HSP/Svobodnaja Pressa/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service via AP)   Frankfurter Rundschau: Ruská ofenzíva sa môže začať v dôsledku prelomenia ukrajinskej obrany…

    V Tatrách platí v nedeľu mierne lavínové nebezpečenstvo vo výške nad 1700 metrov

    0icon

    Vo Vysokých, Západných a Nízkych Tatrách platí v nedeľu v nadmorských výškach nad 1700 metrov mierne lavínové nebezpečenstvo zodpovedajúce druhému stupňu päťdielnej medzinárodnej stupnice. Informovalo…

    Zoroslav Kollár a jeho prológ ku kauze jedného z najbohatších Slovákov

    0icon

    Bratislava 28. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot Youtube)   Zoroslav Kollár publikoval ďalšie video. Toto video nazval úvodom do problematiky v kauze aktuálne desiateho najbohatšieho Slováka Milana…

    Tampa a NY Islanders odvrátili prvú hrozbu vyradenia, Boston vedie už 3:1

    0icon

    Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom odvrátili prvú hrozbu vyradenia z play off NHL. V noci na nedeľu zvíťazili vo štvrtom zápase 1.…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA