Spájanie sa národných strán v podaní SNS

Termín volieb už je zverejnený v Zbierke zákonov. Definitívne sa voľby uskutočnia 30.09.2023. Takže už tu máme volebné kortešačky, oficiálne a naplno. Tak sa na to teda skúsme pozrieť očami aspoň trochu politicky vzdelaného voliča.

Najprv niekoľko slov k SNS. K Dankovi sa pridali Taraba, Kufovci, Michelko, Huliak a Radačovský. Baránek sa nepridal. Zmienim sa len o tých o ktorých niečo viem, a ktorí sú na hrane dôveryhodnosti, resp. nie sú dôveryhodní vôbec. Začnem poslancami okolo Tomáša Tarabu (Kufa st. a Kufa ml.).

Dlho sa pred voľbami 2020 sa kritizovala ĽSNS, že sa nechce s nikým spájať, že sú to sebci, Kotleba je ako diktátor, ktorý využíva stranu sám pre seba, a keď ju vybudoval, tak ju aj zničí. Určite sa pamätáte. Preto ĽSNS umožnila politikom ďalších 4 strán, aby boli na jej kandidátke. Dali im pozície na odrazenie sa a zvolenie do NRSR. Takže poďme pekne po poriadku a aby sme nezabudli.

Poslanec Taraba – kandidoval na 7 mieste, skončil po voľbách na 11 mieste, počet preferenčných hlasov 7 670. Poslanec Kufa st. – kandidoval na 36 mieste, skončil po voľbách na 7 mieste, počet preferenčných hlasov 20 080. Poslanec Kufa ml. – kandidoval na 33 mieste, skončil na 9 mieste, počet preferenčných hlasov 10 559. Títo sa dostali na kandidátku ĽSNS len na príhovor kňaza Kufu. Inak by tam neboli.

Poslankyňa Vorobeľová – kandidovala na 16 mieste, skončila na 19 mieste, počet preferenčných hlasov 5 158. Poznámka: neskončila na zvoliteľnom mieste, ale z dôvodu odsúdenia a následného vyhodenia Kotlebu z NRSR zaujala jeho miesto. Do poslaneckého klubu sa neprihlásila a tým pádom prispela k jeho zániku. Pýtajme sa prečo.

Všetci horeuvedení poslanci doslova chrapúnskym spôsobom zneužili dôveru ĽSNS, pretože aj napriek tomu že podpísali čestné vyhlásenie o tom, že v prípade vystúpenia z poslaneckého klubu ĽSNS  vrátia mandáty tejto strane, ani v jednom prípade sa toto nestalo. Tu sa definitívne skončilo spájanie národných strán a poučenie z neho je, že pokiaľ akákoľvek strana dá na svoju kandidátku sto percentne nepreverených ľudí, dopadne to fiaskom.

A toto je prípad aj ďalšieho „spájania“ národných síl v podaní predsedu SNS Danka. Povedzme si niečo o osobách, ktoré nalákal na kandidátku, pretože vie, že bez tejto šarády by sa do NRSR už nikdy nedostal.  

Roman Michelko je politológom, ktorý by chcel vytvárať medzi občanmi názor a presvedčenie, že oni budú iní, nezradia Danka, a budú jednoducho ťažko pronárodní. Tento politológ, samozrejme dostatočne dobre zaočkovaný (ako to sám pripustil), pôsobil ako pravá ruka Harabina v strane Vlasť, ktorá dopadla tragicky a je už vymazaná z registra politických strán. Stál po boku jej lídra Harabina. Predpovedal jej úspech s výsledkom nad 5 percent, no nedostal sa ani na 3 percentnú hranicu. Nemali teda nárok ani na štátny príspevok, ktorý by sa im zišiel na splatenie dlhov, ktoré vytvorili počas kampane. On presviedča ľudí, že ĽSNS je nevoliteľnou stranou čoho dôsledkom prepadnú národné mandáty. Logika hovorí, že potom aj mandáty ĽSNS musia byť národné, alebo nie sú? A to je podľa Michalka nemysliteľné a voliči to jednoducho nesmú urobiť. No a podľa neho sa ĽSNS nedostane do NRSR, horko ťažko dostane 3 percentá, zničí nádeje národovcom, ktorí sú samozrejme tí najlepší a najschopnejší. No a v tomto ho podporuje HIV, teda Harabinova Informačná Vojna, kde chodí komentovať a glosovať spolu s Harabinom. Ako na klavír. A tak isto sa Michelko často vyskytuje v Slobodnom vysielač, kde prudí podobným spôsobom o sto šesť. Jeho predpovedné schopnosti sú neskutočné, je to skrátka taká slovenská baba Vanga. Jednoducho má víziu a kto má víziu, ten má asi aj pravdu. Ako Heger – vízia to ohromná. No a v nedeľu sme sa na koniec vo VV dozvedeli, že koho máme – smieme, a nemáme – nesmieme – voliť. Jediní koho máme voliť, je samozrejme SNS a on, pretože je na kandidátke. Zamyslime sa nad tým, či tento politológ – kandidát vstupom do predvolebného boja sa vôbec má vyjadrovať k volebným prieskumom (totálne sfalšovaným) na ktorých stavia svoje predpovede.

Taraba a Kufovci sú poslanci NRSR (viď hore). Títo sa ocitli na kandidátke SNS len preto, pretože ako strana Život asi nemajú na to, aby zaplatili volebnú kauciu. Ako sporiví politici majú jedno spoločné. Je lepšie použiť cudzie peniaze a výťah na to, aby sa dostali opäť ku korytám. Nebudem tu rozoberať ako a prečo, ale ak to bude potrebné, dokážem to. A ak sa dostanú, zradia tiež? Odpoveď si dajte sami.

Ešte niečo k poslancovi EÚ Radačovskému. Aj on sa dostal do EÚ na chrbte ĽSNS, kedy nasľuboval hory doly. Viem to, pretože som pri tom bol. Toto je typický príklad zrady a pokrytectva na najvyššej úrovni. Zrady bývalého sudcu, čo je o to horšie, pretože jeden by predpokladal, že sudca má byť čestný človek, pre ktorého česť a svedomie je na prvom mieste. Ani náhodou priatelia. Tento pokrytec tak isto podpísal čestné vyhlásenie v ktorom sa zaviazal, že bude prispievať na sociálny fond ĽSNS z ktorého sa platila rôzna pomoc chudobným ľuďom. Napr. lieky, pobyty chorých detí v liečebných ústavoch, potraviny atď. Toto sa človeku s príjmom nejakých 14 000 EUR mesačne, plus ďalších nejakých 22 000 EUR na jeho asistentov zdalo asi neúnosné a prehlásenie so svojim sľubom hodil do toaletnej misy. Potom sa vyhováral na to, že on nič nikomu nesľúbil a nemá žiadne, teda ani morálne záväzky. On zastupuje slovenských občanov, nie politickú stranu. No nádherné. Radačovský bude určite „obrovským prínosom“ do SNS, hlavne svojou čestnosťou a svedomím. No až do času kedy sa bude jednať o peniaze. Podobne ako Taraba s Kufovcami. Peniaze sú u nich vždy až na prvom mieste.

No a nakoniec niečo k Dankovi. Uvedomil si, že bez podpory týchto „nezávislých“ kandidátov by sa do NRSR nedostal. Preto tá otvorená kandidátka. S každým z nich spísal osobitné zmluvy o ktorých nevieme absolútne nič. Aj ĽSNS spisovala s hore uvedenými kandidátmi zmluvy v 2020, kde bolo jasne definované, čo budú robiť po voľbách keď sa dostanú do NRSR. Viem o čom hovorím, pretože som pri tom bol. Ako to dopadlo sme videli. Jeden je fakt. Ak dosiahnu 5 percent, Danko v NRSR bude, ostatní – uvidíme. A o to tu ide. Dalo by sa tu vypisovať do nekonečna čo tento človek urobil v pozícii predsedu NRSR proti Slovákom. To však samozrejme viete. Jeho téza je neskutočná. “Veď nemusíte voliť mňa, krúžkujte koho chcete na kandidátke”. Vie však veľmi dobre, že každý hlas (či krúžkovaný, alebo nie) ide na účet politickej strany. Tým pádom jeho miesto a zvolenie je neohroziteľné.

Záver je jednoznačný. Neposudzujte politikov podľa toho čo hovoria, ale podľa toho čo konajú. Strom poznáš podľa ovocia. Takto sa zariaďte aj pri voľbách, inak je Slovensko stratené. Môžete dôverovať ľuďom, ktorí sklamali? Odpoveď si dajte sami. 

A opäť očakávam vydatné hejty od tu vyskytujúcich sa trolov. Dajte sa do toho súdruhovia.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Radovan Hrádek

O AUTOROVI

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 61

Celkové hodnotenie: 22.08

Priemerná čítanosť: 2092

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Mesto Nitra si aktívne pripomína Medzinárodný týždeň povedomia o komposte

    0icon

    Mesto Nitra si aktívne pripomína Medzinárodný týždeň povedomia o komposte, ktorý sa začína 5. mája a potrvá do 11. mája. Mesto začalo kompostovať v roku…

    Šimečka 2.0: Progresívna katastrofa pre Slovensko

    0icon

    Bratislava 5. mája 2024 (HSP/Foto:TASR-František Iván)   Ako sme nedávno písali, „tajná“ politická stratégia Šimečkovcov je „hádzať koalícii pod nohy polená“, inými slovami, škodiť až…

    Prezidentka prezradila, kam pocestuje na sklonku svojho mandátu. Výber krajiny neprekvapí

    0icon

    Bratislava 5. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR) Aktualizované 5. mája 2024 o 14:55 h. Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu. Hlava…

    Gesink pre zlomeninu v ruke odstúpil z pretekov

    0icon

    Rím 5. mája (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Holandský cyklista Robert Gesink z tímu Visma-lease a bike odstúpil pre zlomeninu v ruke z pretekov Giro d'Italia. K zraneniu…

    Rusi vydali na Zelenského zatykač. Ukrajinský prezident sa tak oficiálne stal hľadaným vojnovým zločincom

    0icon

    Kyjev 5. mája 2024 (HSP/vz.ru/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)   Expert Perendžiev vysvetlil, prečo ministerstvo vnútra zaradilo Zelenského na zoznam hľadaných osôb práve teraz. Informujú o tom noviny…

    Káder SR opustilo päť hráčov, pripoja sa siedmi vrátane Čerešňáka

    0icon

    Po piatkovom prípravnom súboji s Poľskom (6:1) prišlo v tíme slovenskej reprezentácie k najväčšiemu počtu zmien v doterajšej fáze prípravy na MS (10.- 26. mája).…

    Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

    0icon

    Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin by sa nemal stať členom Súdnej rady SR. V diskusnej relácii TA3 V politike sa…

    V Trenčianskych Tepliciach otvárajú letnú kúpeľnú sezónu

    0icon

    Trenčianske Teplice 5. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)   Letnú kúpeľnú sezónu v Trenčianskych Tepliciach otvoria v nedeľu popoludní na tamojšom námestí. Pripravili aj sprievodný program.…

    Kde Rusi zaútočia najbližšie? „Očeretinský prielom“ očami západných expertov

    0icon

    Moskva 5. mája 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Andriy Andriyenko)   Pred ruskou armádou sa otvárajú priame cesty do Pokrovska a Konstantinovky. Informuje o tom Konstantin Olšanskij v novinách…

    Predpoveď počasia na pondelok

    0icon

    Bratislava 5. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   V pondelok (6. 5.) slnečno. Teploty 20 až 25 stupňov C Na západnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Juraj Tušš

    Andrej Sablič

    Erik Majercak

    Marek Brna

    Matúš Pestrý

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA