Blogosféra na Hlavných správach príkladom, ako sa vysporiadať s hejtermi na diskusiách k blogom

V internetovej TV relácii „G. Murín: Na moment, blogeri!“ hodnotíme čítanosť troch vybraných blogosfér za daný mesiac. V máji 2023 skončila doterajšia dominancia článkov na Pravda.blog, keď tu tri najčítanejšie články blogerov dosiahli súhrnne čítanosť „len“ 104 772x, kým na SME-blog bola takmer dvojnásobná, teda dokopy až 206 010x, pričom len samotný najčítanejší článok na tejto blogosfére strčil do vrecka súčet čítanosti všetkých troch najčítanejších na Pravda.blog.

Mohlo by to byť aj tým, že doterajšia ideologická cenzúra na SME-blog poľavila a tak sa sem zrejme presunul záujem slušných čitateľov, ktorým sa nad dlhodobými praktikami administrátorov na Pravda.blog už asi dvíha žalúdok. Tí si tu totiž doslova pestujú malú svorku hejterov, ktorí napádajú osobnými urážlivými útokmi nielen samotných blogerov, ale nenávistnými prejavmi útočia aj na slušne diskutujúcich. Samozrejme, že je to v rozpore s pravidlami Diskusného fóra, ktoré by títo administrátori na Pravda.blog mali chrániť, veď sú za to platení! Jeden takýto zjavne vyšinutý hejter dosiahol pod ich administrátorskou kuratelou za niekoľko rokov dokonca rekord 29 TISÍC „diskusných príspevkov“. Tak ako sa tých pár anonymných hejterov spolieha na svoju anonymitu, rovnako sa na ňu spoliehajú aj takto cynicky nekonajúci administrátori na Pravda.blog, ktorí sa v týchto, v civilizovanej spoločnosti neprípustných praktikách, zrejme vyžívajú. Porušujú tým nielen pravidlá diskusie dané ich zamestnávateľom Our Media, ale spolu s uvedenými hejtermi sa dopúšťajú už aj trestného činu kyber-šikany a to ako spolupáchatelia. O týchto trestuhodných praktikách sa ľahko presvedčíte, keď si pozriete diskusiu k tomuto článku, ak ju vôbec pripustia. Ide to tak ďaleko, že ak niekto slušne diskutujúci upozorní na takéto neprípustné praktiky hejtera, administrátor to upozornenie vymaže. Na „tlačítko“ upozorňujúce na hejterské výčiny zásadne nereagujú, ignorujú aj upozornenia na emailovej adrese debata@pravda.sk. No a vrcholom všetkého je automatické zadanie, podľa ktorého menovité upozornenia iným diskutérom na konkrétnych hejterov sú automatom blokované. No a keď má službu ten „pravý šupák“, ten to vylepší tým, že kladné ohlasy pod článkom vymaže a nechá tam len tie hejterské. To všetko je teda evidentne zámerne administrátormi na Pravda.blog pestovaná posledná chránená dielňa autorov nenávistných prejavov, ktorých už odvšadiaľ právom vyhnali. Nad tým všetkým „bdie“ nečinne ich nadriadený Rastislav Šedaj a toho odmieta brať na zodpovednosť, napriek upozorneniam, predseda predstavenstva OUR MEDIA, PhDr. Ján Svoboda, PhD.. Trestnoprávnej zodpovednosti sa však pštrosou politikou nezabavia. V SME.blog taký problém nemajú, lebo tu už dávno zaviedli povinné autorstvo plným menom a slušné vystupovanie diskutérov si dôsledne chránia. Na HS.blog dokonca administrátorov vôbec nepotrebujú, pretože diskusiu si tu moderuje autor sám a to tak, že hejterov jednoduchým kliknutím zablokuje.

 

Blog SME

   V máji najčítanejší článok „Americkí vojaci zaútočili na predajňu Billa vo Zvolene“ Jána Šeďa (prečítané 108 737-krát) je reakciou na Uhríkove vyjadrenia o udalosti v Zvolene.

Druhý najčítanejší článok za máj s názvom „Známy spevák šlágrov zneuctil pamiatku Daniela Heribana“ od Ľudmily Križanovskej (prečítané 66 814-krát) je analýzou a komentárom k videu Martina Jakubca reagujúceho tak na smrť herca Heribana. Tento herec sa nechvalne „vyznamenal“ tým, ako v relácii RTVS „Pumpa“ nahrával vtedajšej minister Kolíkovej na to, aby pre ňu typicky „sedlácky“ bez hanby pošpinila pamiatku nevinného generála Lučanského, ktorého pripravila o život kolúzna väzba, ktorej brutálne nadužívanie podporovala.

Tretím najčítanejším článkom lahodí autor Jozef Varga rusofóbii propagovanej na SME.sk od prvopočiatku konfliktu na Ukrajine. Má príznačný názov „Prečo nemám rád Rusko“ (prečítané 30 459-krát). Možno ho ako vzorne nenávistný prejav zastávajúci neprípustný a nehumánny princíp „kolektívnej viny“ preberú aj v New York Times, ktorá je predsa svetovou liahňou rusofóbie, či?

 

Blog Pravda

   Tu najčítanejší článok s názvom „Dajte mi ochranku, lebo odchádzam z funkcie!“ anonyma  eduarda (prečítané 36 795-krát) sumarizuje prípady, kedy si politici najali ochranku po odchode z funkcie.

Obľúbený bloger medvedar zaujal článkom „Závany Čaputovej nového odoru sa už šíria po Slovensku“ (prečítané 34 378- krát). Začerstva sa pustil do novej, úradníckej, vlády. Autor v ňom preberá rozpočet, aj „extrémnu liberálnosť“ či kriminalizáciu opozície.

Asi blogerka luna5 len o čosi zaostala v čítanosti (prečítané 33 599-krát) článkom „Keď začne Ukrajina priznávať svoju porážku, začnú mainstream a Čaputová šalieť“. Má to len jednu „chybičku“ – ukrajinskú prehru predpovedajú rôzni prognostici už od prvopočiatku konfliktu. A kde nič, tu nič…

 

Blog Hlavné správy

   Táto blogosféra ťahá už tradične za najkratší koniec z troch sledovaných. Keď tri v nej najčítanejšie články dosiahli len 8 999 čítaní, čo je biedny zlomok „výtlaku“ čítanosti na SME-blog. Pritom aj tu vystupujú blogeri hlavne pod vlastnými menami.

Marek Danko sa svojim článkom „Poliaci a Litovčania nás ťahajú do vojny“ umiestnil na prvom mieste (prečítané 3 972-krát). Obsah je jasný už z nadpisu.

Rovnako názorný je nadpis „Texas sa pripravuje v USA na prevzatie riadenia časti USA alebo celej USA ako nové centrum koncentrácie moci“ od Erika Majercaka (prečítané 3 094-krát). Záhadou je, ako na toto tvrdenie autor prišiel, keďže obvykle sa bez vetríka ani lístok nepohne, ale v tomto prípade nie je vetrík, ani lístok. Že by zbožné želanie?

Do tretice sa Viktória Hellenbartová vzácne vzdelane odvoláva na starorínske príslovie v článku „Homo homini lupus alebo na vine je ten, kto sa nechal oklamať?“ (prečítané 1 933-krát), ktorým chce autorka oživiť prípad z roku 2016, keď členka z SaS napísala blog na Denník N o znásilnení dievčaťa, ktorý mal byť na základe reálneho príbehu Je to záslužné pripomenutie toho, ako sa práve periférne političky chytajú takýchto „lákavých“ tém, kedy sa po vzore feministiek stavajú do trojrole policajtky-prokurátorky-aj sudkyne obvykle s kontraproduktívnym výsledkom mediálneho lynču nevinných (viď prípad „Čistý deň“, na ktorom sa zviezol aj sexuálny úchyl Borisko).

 

Záver: s nastávajúcimi horúčavami a letom aktivity blogerov a aj čítanosť ich článkov už tradične opadáva. S ďalším hodnotením sa teda ohlásime až zase na jeseň.

Užite si leto, tá jeseň bude horúca!

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 208

Celkové hodnotenie: 23.62

Priemerná čítanosť: 2788

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Na D2 za tunelom Sitina smerom na Most Lanfranconi sa zrazili dve autá

    0icon

    Na bratislavskej diaľnici D2 za tunelom Sitina smerom na Most Lanfranconi do Petržalky sa v ľavom jazdnom pruhu zrazili dve autá, tvoria sa tam kolóny.…

    Bratislavský Ústav na výkon väzby a trestu navštívila delegácia z Čiernej Hory

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Miroslav Košírer)   Slovensko je v počte väznených osôb na nelichotivom druhom mieste v rámci EÚ, konštatoval Michal Sedliak. Na pôde…

    Envirorezort si pripomína Deň Zeme

    0icon

    V pondelok 22. apríla si svet pripomenie Deň Zeme, ktorého cieľom je zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch, ako sú zmena klímy, znečistenie, ochrana prírody a…

    Radiačná situácia bola aj v uplynulých dňoch stabilná

    0icon

    Radiačná situácia na Slovensku bola aj v období od 12. do 18. apríla stabilná. Ani v iných krajinách Európy sa nezaznamenali výrazné odchýlky od štandardne…

    Šéfredaktori troch titulov News and Media Holding reagujú na kritiku konkurencie

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/ Plus Jeden Deň/ Foto: Pixabay)   Stupňujúce sa útoky z konkurenčných médií prinútili šéfredaktorov titulov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas…

    Rokovaniu v piatok dominovala diskusia o zmenách vo Fonde na podporu umenia

    0icon

    Piatkovej diskusii v Národnej rade (NR) SR dominovala novela zákona o Fonde na podporu umenia z dielne SNS. Opozičným poslancom prekáža najmä spôsob rozhodovania o…

    SaS podá návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru

    0icon

    Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredia. Na tlačovej…

    Prezidentka: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

    0icon

    Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá v piatok prijala zástupcov kultúrnej…

    Ministerstvo kultúry upozorňuje - Slušne ale rázne: Prestaňte robiť hanbu slovenskej kultúre aj v zahraničí!

    0icon

    Bratislava 19. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot)   Výrazné žlté farby, amplióny, exriaditeľ Kunsthalle Bratislava Jen Kratochvíl v ružovej šiltovke, s náušnicou v uchu a k tomu…

    Vodič skrýval marihuanu vo vrecku riflí, spolujazdec pervitín v ponožke

    0icon

    Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry zadržali dvoch mužov, ktorí u seba ukrývali drogy. Osoby boli obmedzené na osobnej slobode a boli predvedené na policajné…

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA