Nemecký nacizmus nezanikol. Len sa pretransformoval do amerického neonacizmu.

Urobme si stručnú exkurziu do histórie. Harry Truman, senátor z roku 1940 v reakcii na operáciu Barbarossa povedal:

Ak vidíme, že Nemecko vyhráva, mali by sme pomôcť Rusku, a ak bude vyhrávať Rusko, mali by sme pomôcť Nemecku a nechať zabiť čo najviac ľudí.“

V tejto jedinej Trumanovej vete sa odráža podstata americkej politiky až dodnes.

Z mainstreamových médií vznikli korporátne médiá, ktoré sú poplatné vláde, manipulujú s občanmi, aby sa nedozvedeli pravdu, na pokyn vlády ich držia na uzde poslušnosti, nepodávajú informácie v súlade so cťou novinára, informácie podávajú jednostranne v prospech svojich pánov, ktorí ich na mediálnom trhu platia za klamstvá. Všetky ostatné názory sú považované za dezinformácie a sú korporátnymi médiami znevažované. V období revízie fašizmu sú korporátne médiá obzvlášť nebezpečným nástrojom ak sa dajú zneužiť na tieto ciele.

Aj Ukrajina je toho príkladom. Korporátne médiá (ďalej KM) vytvorili jednotný príbeh o nepriateľovi sveta, ktorým je vraj Rusko a Putinova agresia. Nové udalosti vždy vznikajú ako následok nejakej inej príčinnej súvislosti alebo súboru iných predchádzajúcich udalostí. Tieto udalosti si KM nevšímajú. Jednoducho nie sú vhodné pre vládu. Vytvoril by sa totiž úplne iný obraz o svetovom dianí. KM tak vytvorili príbeh o „Putinovej vojne“, ktorý maskuje americkú imperialistickú expanziu do východnej Európy a globalistické ciele USA.

Po druhej svetovej vojne USA pod vedením Trumana začali politiku premeny nepriateľov (Nemecko, Japonsko) na priateľov a priateľov (dôležité vojnové spojenectvo so ZSSR) na nepriateľov. Hlavným utajovaným nástrojom tejto politiky bola CIA, založená v roku 1947, ktorá úzko spolupracovala s neonacistickou Organizáciou ukrajinských nacionalistov (OUN) pri vykonávaní činov s cieľom sabotovať, rozdeliť a destabilizovať sovietsky štát. CIA pomáhala vytvoriť z bývalých fašistov, ktorí ušli do USA nemeckú tajnú službu BND. USA tak riadili politické dianie v Nemecku hneď po vojne dosadenými bábkami.

OUN, najmä frakcia vedená nemeckým spojencom Stepanom Banderom a jeho druhým veliteľom Yaroslavom Stetskom, bola antisemitská, antikomunistická a protiruská organizácia, ktorá kolaborovala s nacistami a aktívne sa podieľala na vyvražďovaní Poliakov, ukrajinských Židov a etnických Rusov a Ukrajincov. The Washington Post velebí ešte v roku 1981 ukrajinského nacistu Stetska ako národného hrdinu. (viď odkaz). V roku 1983 bol Stetsko prijatý v Bielom dome prezidentom Reaganom a viceprezidentom G. W. Bushom, ktorí ho prijali ako „posledného premiéra slobodného ukrajinského štátu“. Inak Prescott Bush, otec G. Busha st. kolaboroval otvorene s fašistami počas 2. sv. vojny.

Opäť dôkaz, že USA sú schopní vo svoj prospech na ceste k svetovému diktátorovi sa spojiť aj s vrahmi, fašistami alebo ich následníkmi. Ukrajinskí predstavitelia dnes vraha Stetska predstavujú ako vlastenca. Stetsko má záznam aj v CIA (viď odkaz), ktorý dosvedčuje jeho využitie pre CIA.

V roku 1941 Stetsko vyhlásil, že náš otec Bandera a matka Hitler a nacistická Ukrajina budú pokračovať v ničení Židov nemeckými metódami. Počas invázie nacistického Nemecka do Sovietskeho zväzu v roku 1941 bol Stetsko dočasne vyhlásený za vodcu „nezávislej“ ukrajinskej vlády Stepana Banderu. V tom čase Stetsko vyhlásil, že jeho vláda bude úzko spolupracovať s Veľkým nacionálnym socialistickým Nemeckom pod vedením Adolfa Hitlera, čo podľa neho vytvára “nový poriadok v Európe a vo svete”. Oficiálna pronacistická línia súčasného politického vedenia Ukrajiny je zdokumentovaná priamo tajnou službou Ukrajiny, ktorá velebí bývalých nacistických vodcov vrátane Banderu ako vodcov ukrajinského národnooslobodzovacieho hnutia. (viď odkaz). Banderovci do roku 1947 vraždili a lúpili aj na východnom Slovensku. Je preto smutné ak dnes vrcholoví politici obhajujú ukrajinský neonacizmus svojou mlčanlivosťou resp. vyjadreniami, že neexistuje, že ide o dezinformácie a pod. Popieranie výčinov banderovcov na Slovensku by malo byť trestným činom. Stačí keď si pozriete článok E. Chmelára tu:

https://www.slovenskaiskra.sk/eduard-chmelar-sposob-akym-diskutujeme-o-vlastnych-dejinach-je-chory/

Harry Truman bol hlavný architekt studenej vojny. Eskaloval vojenský rozpočet USA a NATO, použil atómové zbrane na civilné obyvateľstvo v Hirošime a Nagasaki, stál za vytvorením monštra CIA, o ktorom neskôr tvrdil, že sa mu vymklo spod kontroly.

Plán CIA na Ukrajine bol od začiatku 50-tych rokov vražedný podobne ako v Československu. (viď operácia Splinter Factor).

Odtajnená tajná história CIA ukazuje, že agentúra odmietla vydať vojnového zločinca OUN Banderu Sovietom, aby zachovala podzemné hnutie a snahy o destabilizáciu Ruska prostredníctvom Ukrajiny nedotknuté.

Dve pobočky CIA, Office of Policy Coordination (OPC) pre tajné operácie a Office of Special Operations (OSO) pre tajné projekty, ktorým americká vláda poskytovala krytie, obe chránili OUN a úzko spolupracovali s anti-Sovietskou ukrajinskou povstaleckou armádou (UPA).

Operácia CIA dostala kódové označenie PBCRUET-AERODYNAMIC na základe prísne tajného dokumentu zo 17. júna 1950. Svedectvo k záškodníckej činnosti CIA podáva samotná Ukrajina na: https://www.kyivpost.com/post/10990

OPC a OSO sa inak podieľali na množstve podvratných akcií vrátane vrážd a iných nelegálnych činností proti socialistickým štátom, ale aj iným štátom, do ktorých bolo treba nasadiť bábkové vlády USA. Táto špinavá „politika“ USA je uplatňovaná i dnes.

Zjazd strany OUN v auguste 1939 vyzval na „etnicky jednotný“ štát, koncept, ktorý po roku 1941 eskaloval so záväzkom k „očistnej operácii proti všetkým nepriateľom rasy“. Ukrajinských Židov v počte asi 1,5 milióna Nemci prakticky vyhladili za pomoci Ukrajinskej povstaleckej armády a ukrajinskej polície. OUN pozostávala z radu ukrajinských fašistov, nacistov a iných extrémnych elementov.

Masové vyvražďovanie Poliakov (odhadom 100 000 až 200 000) eskalovalo v roku 1943, opäť sa aktívne pripojila UPA. OUN-UPA tiež spolupracovala s Nemcami pri vyhladení tisícov ukrajinských Rusov.

Po 2. sv. vojne sa začala „tichá“ vojna USA so sovietskym socializmom. USA začiatkom 50 – tych rokov organizovali na Ukrajine sabotáže napr. parašutistickým vysadením okolo stovky naverbovaných špiónov. Experiment skončil krachom. Väčšina špiónov bola veľmi rýchlo zajatá.

Z mnohých banderovcov vrátane Mykolu Lebedu, jedného zo zakladateľov OUN sa stali emigranti. Lebeda emigroval do Mníchova, kde zohral dôležitú úlohu v novovytvorenom a CIA riadenom Rádiu Slobodná Európa, propagandistickom orgáne financovanom USA, ktorý vysielal do východnej Európy. K RFE sa pripojili Rádio Liberty (tiež prevádzkované CIA a nasmerované do Sovietskeho zväzu) a Hlas Ameriky nielen vo vysielaní propagandy, ale aj pri prenose jednosmerných kódovaných správ sabotérom a špiónom, ktorých USA do prostredia ZSSR nasadili stovky.

Nacista Gehlen, ktorého sa po vojne ujali USA sa neskôr stal šéfom západonemeckej rozviedky, pričom zamestnával nacistov, s ktorými pracoval počas vojny, a pomáhal CIA zasielať informácie o štátoch východnej Európy.

O otvorenej politike podpory neonacizmu svedčí i návrh rezolúcie Valného zhromaždenia OSN zo dňa 16. decembra 2021:

Boj proti glorifikácii nacizmu, neonacizmu a iných praktík, ktoré prispievajú k podnecovaniu súčasných foriem rasizmu, rasovej diskriminácie, xenofóbie a súvisiacej intolerancie“.

Návrh bol schválený počtom hlasov 130 za (najmä z krajín tretieho sveta, ktoré tvoria veľkú väčšinu svetovej populácie), 51 sa zdržalo hlasovania (hlavne EÚ, Austrália, Nový Zéland a Kanada) a dvaja boli proti – Ukrajina a Spojené štáty. Západoeurópske krajiny, ktoré Hitler dobyl a obsadil, by neodsúdili súčasné prejavy nacizmu a fašizmu. Výsledky hlasovania sú svetovou hanbou hlavne pre USA, Ukrajinu, EÚ a ich satelitov – vrátane Slovenska, ktoré podporuje americký neonacizmus.

Viac na:

https://www.washingtonpost.com/archive/lifestyle/1981/07/21/yaroslav-stetsko-the-lonely-patriot/5f432413-8437-4b17-8326-35a2253a66cc/

https://www.cia.gov/readingroom/docs/STETSKO%2C%20YAROSLAV_0044.pdf

https://mronline.org/2022/09/14/ukraine/

https://www.globalresearch.ca/ukraine-cia-75-year-old-proxy/5793286

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 378

Celkové hodnotenie: 24.16

Priemerná čítanosť: 2415

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Do boja proti rusku pristúpil Kazachstan

    0icon

    Moskva 8. mája 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Yevgeny Biyatov, Sputnik, Kremlin)   Tokajev navrhol Pašinjanovi spáliť mosty, tvrdí v svojom článku pre ruské noviny Svobodnaja Pressa Stanislav Tarasov…

    V Nemecku zaútočili na ďalšieho politika

    0icon

    Berlín 8. mája 2024 (TASR/HSP/teraz/Foto:TASR/AP-Bernd Von Jutrczenka)   Po útoku absolvovala Giffeyová v nemocnici ambulantné vyšetrenie, keďže mala bolesti hlavy a krku. Bezprostredne nebolo známe,…

    Letnú sezónu otvárajú na Spišskom hrade aj s dobovou strážnicou

    0icon

    Spišské Podhradie 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)   Letnú turistickú sezónu v stredu slávnostne otvárajú na Spišskom hrade. Súčasťou programu je predstavenie novej expozície dobovej hradnej…

    Spoločnosť AstraZeneca sťahuje vakcínu proti Covid-19 z celého sveta

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (HSP/ Brussels Signal/Foto:TASR/AP-Hassene Dridi)   Európska komisia oznámila pozastavenie uvádzania vakcíny proti ochoreniu Covid-19 od farmaceutickej spoločnosti AstraZeneca do obehu na…

    Warren Buffett prirovnáva umelú inteligenciu k jadrovým zbraniam

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (HSP/ WION/ CNN/ Foto:TASR/AP-Nati Harnik)   Miliardár Warren Buffett, generálny riaditeľ spoločnosti Berkshire Hathaway vo svojom ostrom varovaní uviedol, že sa…

    Voličom so zdravotným postihnutím môže pri hlasovaní pomôcť iná osoba

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)   Voliči, ktorí nemôžu sami upraviť hlasovací lístok pre zdravotné postihnutie alebo preto, lebo nevedia písať a čítať, môžu…

    U jedného z 50 ľudí je "vysoká pravdepodobnosť", že sa u neho rozvinie Alzheimerova choroba. Toto je dôvod

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (HSP/ The Telegraph/ The Guardian/ Foto: Pixabay)   Vedci Výskumného ústavu Sant Pau v Barcelone zistili, že takmer u všetkých ľudí…

    Godeal24 a Deň matiek. Získajte doživotný Office 2021 Pro len za 27,25 €!

    0icon

    Bratislava 7. mája 2024 (PR článok/Foto:Godeal24)   Najnovší softvér Microsoft môže byť pre vaše obchodné alebo individuálne potreby naozaj užitočný. V každom prípade však môže…

    Počet dopravných nehôd je zatiaľ podobný ako vlani v rovnakom období

    0icon

    Počet dopravných nehôd je zatiaľ podobný ako v rovnakom období minulého roka. Kým vlani došlo od januára do 5. mája k 3569 nehodám, tento rok…

    Zdanlivo neškodná snímka ukazuje, na akom tenkom ľade sa nachádzame

    0icon

    Washington 8. mája 2024  (HSP/Foto:TASR)   Fotografia speváčky Katy Perry sa stala virálnou vďaka úchvatnému - hoci neexistujúcemu - outfitu z Met Gala, ktorý bol…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marian Kotleba

    Miroslav Urban

    Milan Šupa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA