Otvorený list moderátorovi Rastislavovi Ilievovi.

Otvorený list moderátorovi Rastislavovi Ilievovi.

 

Vážený pán moderátor Rastislav Iliev,

píšem Vám otvorený list, aby som sa snažil ozrejmiť to, o čom píšete v súvislosti s p. Máriou Bartalos.

Dávam to do časti politika, lebo do časti svetonázor sa neviem dostať a možno je dobré, aby o tom pouvažovali aj naši politici.

Tvrdíte na svojom profile na Instagrame, že sa ku Vám dostalo posolstvo p. Márie Bartalos, kde tvrdí, že láska dvoch mužov a žien “určite nie je od Boha”.

P. Bartalos uviedla, že Boh dal ľuďom možnosť voľby, slobodu, aby spravili rozhodnutie, či budú počúvať na jeho slovo, alebo sa podriadia diablovi. Okrem toho si myslí, že človek môže nájsť skutočný zmysel života len v niečom, čo nás samotných presahuje a nie je závislé na našich emóciách. „V opačnom prípade to je len výplod našej fantázie,” skonštatovala.

            Ďalej sa pýtate p. Bartalos: “Nie je náhodou Boh láska a miluje všetkých rovnako? Či miluje iba kresťanov, či ako? Nie sú takéto statusy len ďalším, zbytočným rozoštvávaním spoločnosti a bagatelizovaním LGBTI+ komunity? Komunity, ktorá nemá na Slovensku rovnaké práva ako majorita, ani po pol roku od vraždy Juraja a Matúša?”

Odkazujete p. Bartalos: “Milá Mária, neviem, čím ste si v živote museli prejsť, keď ste dospeli k názoru, že byť queer, je božím trestom a slobodným rozhodnutím každého človeka, lebo nie je. Vy si naozaj myslíte, že inakosť/homosexualita je voľba? Podriadenie sa diablovi či výplod fantázie? Že sme všetci gejovia, lesby či trans len z plezíru, hej? Že nás bavia posmešky a vyhrážky v rodinách, v školách či v práci? Že sme všetci zámerne lgbti+, lebo je to cool? Či, aby sme sa vzopreli Bohu a skúšali jeho trpezlivosť?”

Opýtali ste sa, kto p. Bartalos takéto vyjadrenia poradil. “Však ste sa stali obeťou nejakého politika? Však? Koľko to stálo? Podľa Instagramu vyzeráte spokojne, máte krásnu rodinu, skvelú kariéru. Čo poviete Vašim deťom, keď Vám oznámia, že sú LGBTI+? Budú zatratené Bohom? Spriahnu sa s diablom? Preboha Mária, čo sa Vám stalo? Potrebujete pomoc?” Píšete vo svojom príspevku.

Pán Iliev pýtate sa: „Mária čo sa Vám stalo ?“

Problém je asi v tom, že nie čo sa stalo p. Márii Bartalos, ale čo sa Vám nestalo p. Iliev.

Je dobré, aby sme sa učili z histórie, preto začnem skutkami apoštolov.

„V deň Turíc vystúpil Peter s jedenástimi a zvýšeným hlasom im povedal: „Nech teda s istotou vie celý dom Izraela, že toho Ježiša, ktorého ste vy ukrižovali, Boh urobil aj  Pánom aj Mesiášom.“ Keď to počuli, bolesť im prenikla srdce a povedali Petrovi a ostatným apoštolom: „Čo máme robiť, bratia?“ Peter im povedal: „Robte pokánie a nech sa dá každý z vás pokrstiť v mene Ježiša Krista na odpustenie hriechov a dostanete dar Svätého Ducha. Veď to prisľúbenie patrí vám a vašim deťom i všetkým, ktorých si povolá Pán, náš Boh.“ “(Sk 2, 14a, 36-39).

Na otázku „Mária čo sa Vám stalo ?“ sa dá odpovedať, že je pokrstená, robí pokánie a dostala dar Svätého Ducha. Pán Iliev, vy ak nerozumiete, že čo sa jej stalo, tak potom nerobíte pokánie a nedostali ste dar Svätého Ducha.

Vkročili ste na úroveň poznania, ktorú nepoznáte a nemáte s ňou žiadnu skúsenosť, tak preto nerozumiete, čo pani Bartalos hovorí. Potrebujete v danej oblasti skúsenostné poznanie.

Hovoríte, že Boh je láska a že miluje všetkých rovnako. Problém nie je v Bohu, ale v človeku. Boh miluje všetkých rovnako, ale nie všetci ľudia odpovedajú Bohu svojou láskou. Ak neprijmete Ježiša ako Spasiteľa už ste odsúdený.

 „Kto v neho verí, nie je súdený. Ale kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno Jednorodeného Božieho Syna.“ (Jn 3, 18)

„Ježiš odpovedal: “Veru, veru, hovorím ti: Ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do Božieho kráľovstva. Čo sa narodilo z tela, je telo, a čo sa narodilo z Ducha, je duch. Nečuduj sa, že som ti povedal: Musíte sa znova narodiť. (Jn 3, 5-7)

Pán Iliev nechajte si poradiť sv. Petrom a Sv. písmom a bude Vám to jasnejšie. To platí už 2000 rokov.

Hovoríte, že nie je ľahké byť LGBTI+.  Pre všetkých platí: „ Každý, kto pácha hriech, je otrok. (Jn 8, 34). Taký človek má potom aj myslenie otroka. Čo nie je čisté sa do neba nedostane.

„ Nemilujte svet, ani to čo je vo svete. Ak niekto miluje svet, nie je v ňom Otcova láska. Veď nič z toho čo je vo svete, ani žiadostivosť tela, ani žiadostivosť očí, ani honosenie sa bohatstvom nie je z Otca, ale zo sveta. A svet sa pominie, aj jeho žiadostivosť. Kto však plní Božiu vôľu ostáva naveky.“ (1 Jn 2, 16).

„ Ako sa mladík na svojej ceste udrží čistým? Tak, že bude zachovávať tvoje slová.“ (Žalm 119,9)

            „ A skutky tela sú zjavné: je to smilstvo, nečistota, chlipnosť, modloslužba, čary, nepriateľstvá, sváry, žiarlivosť, hnevy, zvady, rozbroje, rozkoly, závisť, opilstvo, hýrenie, a im podobné. O tom vám vopred hovorím, ako som už povedal, že tí, čo robia takéto veci, nedosiahnu Božie kráľovstvo. Ale ovocie Ducha je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, vernosť, miernosť, zdržanlivosť….“ (Gal 5, 19 – 23).

            Pán Iliev Ježiš Kristus prišiel s mocou. Nie je to iba teoretická náuka. „ Prišli ho počúvať a dať sa uzdraviť so svojich neduhov. A ozdraveli aj tí, ktorých trápili nečistí duchovia. A každý zo zástupu sa usiloval dotknúť sa ho, lebo vychádzala z neho sila a uzdravovala všetkých.“ (Lk 6, 18-19)

            Hovoríte, že LGBTI+ nemá rovnaké práva ako  majorita. Takéto právo neprináša človeku radosť a pokoj. Erotickú lásku je možné prežívať iba v posvätnom manželstve. Mimo manželstva to prináša otroctvo hriechu, nepokoj a v žiadnom prípade šťastie pre človeka. Nepodporujem takéto právo, pretože Vám doprajem pokoj, ktorý vie dať iba náš Pán Ježiš Kristus. 

Pán Iliev, dievčatá (vlastne dnes už mladé manželky) ako p. Mária Bartalos a p. Sima Magušinová sú naše vzory, ktoré si berieme  za príklad.

„ A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril.“ (Gen 1, 27)

            Pán Iliev, prajem Vám, aby sa Vám stalo to isté, čo p. Márii Bartalos, aby ste skúsili, aký dobrý je náš Pán Boh.

S úctou

 

Jozef Kuzma

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Jozef Kuzma

O AUTOROVI

Som znalec pre odvetvie statika stavieb
V r. 1992 som bol ústredný tajomník KDH a potom SKDH

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 9

Celkové hodnotenie: 17.45

Priemerná čítanosť: 4176

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Z boja o EP odstúpila jedna kandidátka

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jean-Francois Badias)   Z boja o europarlament odstúpila zatiaľ jedna kandidátka. Je ňou Gabriela Michaláková z kandidátnej listiny strany Slovenský patriot.…

    Saganov návrat v pretekoch Okolo Maďarska poznačil pád i defekt

    0icon

    Hajdúszoboszló 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/DUNA/MTI-Zsolt Czegledi)   Austrálsky cyklista Sam Welsford vyhral úvodnú etapu pretekov Okolo Maďarska. Jazdec tímu Bora-hansgrohe uspel v záverečnom špurte na…

    Z prvých peňazí zbierky Munícia pre Ukrajinu nakúpia delostreleckú muníciu

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot)   Doposiaľ vyzbierané peniaze z občianskej zbierky Munícia pre Ukrajinu poputujú na nákup delostreleckej munície. Použijú sa na ňu prvé…

    Vala Magátová bude novou riaditeľkou Slovakia Travel

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jakub Kotian)   Novou riaditeľkou agentúry Slovakia Travel sa stala Ivana Vala Magátová. V utorok (7. 5.) ju vymenoval…

    Grantový program ponúka 100 000 eur na ochranu klímy

    0icon

    Košice 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Energie-portal.sk)   Grantovú výzvu na zmiernenie klimatickej zmeny vyhlásila Nadácia VSE v spolupráci s Nadáciou E.ON. O granty sa môžu uchádzať…

    NAKA v súvislosti s bombovými hrozbami na školách zadržala 14-ročného mladíka

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením zo…

    Pri bombových hrozbách na školách šlo pravdepodobne o kybernetický útok

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)   V prípade utorkových (7. 5.) e-mailových bombových hrozieb na školách šlo s najväčšou pravdepodobnosťou o kybernetický útok. Informoval…

    Šimkovičovej ostrá reakcia k článku v Plus 7 dní

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Jaroslav Novák)   Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová sa ostro ohradzuje voči článku zverejnenom na webovom portáli www.plus7dni.pluska.sk s…

    Moskva vystrašila Britániu - a zvyšok Európy - až k strate reči

    0icon

    Moskva 8. mája 2024 (HSP/ria/Foto:TASR/AP-Vladimir Voronin)   V Európe sa deje niečo záhadné, myslí si komentátorka Ria Novosti Irina Alksnis Prešli už dva dni odvtedy,…

    Ruské prieskumné drony sa naučili prekonávať ukrajinský systém REB

    0icon

    Bratislava 8. mája 2024 (HSP/Foto:X@Bazilis)   Ruské prieskumné drony sa naučili prekonávať ukrajinský systém REB a lietajú do tyla ukrajinských ozbrojených síl na vzdialenosť 30…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Miroslav Urban

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Milan Náhlik

    Marian Kotleba

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA