Pavel s Čaputovou – nová komická dvojica na svetovej scéne


   Je veľmi užitočné nazrieť spätne do histórie, aby sme si ozrejmili, čo sa aktuálne deje   Washingtonská svetovládna klika totiž svoje triky nemení. Americký politológ a kultúrny kritik, Michael Parenti, tie triky opísal v pozoruhodnej knihe „Smrť národu – útok na Juhosláviu“. Medzi ne patrí aj masívna lživá propaganda. Poznáme to už od roku 1999, keď sme na kongrese PEN International (jedinej celosvetovej spisovateľskej organizácie pod záštitou UNESCO so zameraním na slobodu slova) vo Varšave boli konfrontovaní so správou, že NATO ospravedlňuje svoje bombardovanie Juhoslávie (a aj Kosova s následkami takto „chránených“ Albáncov) lživými správami hovorcu NATO Sheu, ževraj albánski spisovatelia v Kosove boli hromadne zatýkaní. A tí sa to dozvedeli doma z televíznej stanice CNN! Hovoril som o tejto propagandistickej lži na konferencii NATO v Garmich-Parterkirchene pri príležitosti 10 rokov od vstupu viacerých krajín strednej a východnej Európy a Sheov zástupca, Poliak, túto informáciu nepoprel!

 

 

 

   Niekto, v centrále dezinformácií svetového formátu v Langley, má zvrátený zmysel pre cynizmus. Michael Parenti to opisuje podrobne, čo predstavím čoskoro, pretože podobnosť zámerne umelo vyvolaného útoku na Juhosláviu a súčasnými vojnovými udalosťami na Ukrajine je jednoducho ohromujúca. Z tohto pohľadu má „turistická výprava“ Pavla s Čaputovou celkom iné rozmery. Uvážme to spolu:

+ Prezidentský úrad u nás i v Čechách nemá žiadnu každodennú výkonnú moc.

+ Pavel s Čaputovou nemohli na Ukrajine v týchto dňom riešiť nič praktické – my sme vďaka admirálovi všetkých spojených pltí na Váhu, Jarkovi, kompletne odzbrojení a Česi takisto nemajú, čo praktického vojenského Zelenskému režimu ponúknuť.

+ Tak načo by tam chodili?

+ Odpoveď nájdeme, ak si uvedomíme, že obaja sú len figúrkami Washingtonu v nimi rozohranej geo-politickej hre proti Rusku, Najlepšie sa na to hodia takí, čo majú maslo na hlave (Pavel vítal sovietskych okupantov v roku 1968 ako „přátele“), alebo sú takí prostoduchí naša Barbina z prezidentského paláca.

+ Washington si vybavuje svoje záujmy cez takýchto pajácov. Pavel je tu na to, aby vulgárne napadal Rusko (čo by oni nikdy neurobili, aby si neuzavreli možnosti budúcej dohody, tak ako sa to stalo za Kubánskej krízy, okrem toho sa pokúšajú Rusko uvariť ako žabu na miernom ohni), no a naša Barbina Zuzanka vie byť skvelo „zhrozená“ výhradne tým, na čo jej ukážu a naopak slepá k tomu, čo nechcú, aby svet cez jej „zhrozenosť“ videl.

+ Ideálna dvojica na propagandistickú jazdu na Ukrajinu. Prečo?

+ Obyvatelia strednej a východnej Európy, ale hlavne s Ukrajinou susediacich krajín, začínajú mať dosť tejto hry, kde do kotla mohutne prikladá aj likvidátorka prosperity Európskej Únie, pani Lajnová.

+ Vďaka sociálnym sieťam (ktoré bruselskí papaláši na pokyn tých washingtonských tak neznášajú) sa títo obyvatelia dozvedajú o zverstvách ukrajinských nacistov na rusky hovoriacich občanov Ukrajiny už od roku 2014.

+ Ani to by s nimi až tak nepohlo, ale majú pred očami privilégiám ukrajinských utečencov, z ktorých niektorí ich masívne zneužívajú (napríklad výletov z Ľvova do Prahy, vybratie si podpory, nákupov a návratu späť). Navyše sa  celom tomto priestore nebezpečne rozťahuje ukrajinská mafia vyzbrojená Zelenského režimom a voľným prechodom Shengenských hraníc bez kontroly.

+ Ale ešte zásadnejšie je ohrozenie priamo týchto obyvateľov podvodným importom ukrajinského obilia a ďalším potravinových komodít. Len si pripomeňme, že to boli západné krajiny a EU, ktoré jačali o dušu, že bez ukrajinského obilia bude AFRIKA hladovať. A Rusi na to skočili pod sľubom, že keď oni uvoľnia vývoz ukrajinského obilia loďami, tak aj oni budú môcť vyvážať svoje potravinové produkty a chemikálie. To im sľúbila dohody garantovná OSN, ktorá sa (pochopiteľne, veď OSN existuje z vôle Washingtonu) masívne zneužíva! Jednak loďami „s dvojitým dnom“, ktoré privážajú utajene na Ukrajinu zbrane a až potom si berú obilie. A hlavne tým, že sa toto obilie dostáva opäť ilegálne do susedných krajín s efektom zruinovania miestneho poľnohospodárstva (ako to vidíme u nás). No a Rusi zachraňujú svojím obilím Afriku, čo vo Washingtone vedeli od počiatku, než spustili túto falošnú kampaň.

+ Takže obraz Zalenského režimu, ako ho doteraz maľovala západná jednoúčelová propaganda, sa dramaticky mení. Najvyšší čas použiť „spiacich agentov“ v ornamentálnych úlohách prezidentov banánových republík pod kuratelou USA. A tak Petr so Zuzankou poslušne vyštartovali prekryť svojou návštevou hroziacu katastrofu v potenciálnej vzbure občanov strednej a východnej Európy voči tejto špinavej americkej hre. Sú na to ako stvorení. Pavel je predsa v týchto veciach priamo školený NATO (spomeňme si na Sheu a jeho lži) a našej Barbine môžete nahovoriť čokoľvek, taje prostoduchá.

+ A tak tí dvaja otvorili „turistickú sezónu“ po pamätných miestach vojnou zničenej Ukrajiny. Prečo „turistickú“? Pretože v tomto majú Ukrajinci už dlhoročnú skúsenosť. Vodia totiž turistov za nemalé peniaze do Černobyľu, ktorý umelo udržiavajú ako „Zakázanú zónu“, hoci tam už desaťročia žiadna rádioaktivita nie je. A dobre na tom zarába miestna mafia! „Černobyľská lož“ je tak notoricky známa, že sa príklady ocitli aj v mojej knihe „V tieni Černobyľa“.

   A tak vodia našu Barbinu Zuzanku od hrôzy k hrôze a ona sa vzorovo hrozí. Mimochodom, keď Putin navštívil utajene Mariupol, stretol sa aj s miestnymi obyvateľmi, ktorí dostali nové byty po tých, ktoré im delostreľbou zblízka zničili ustupujúce ukrajinské jednotky od zlosti s ústupu a pri vedomí, že sa sem už nevrátia. To veľmi pripomína nacistické praktiky za II. svetovej vojny. Samozrejme, že tejto návštevy sa chytila proruská propaganda. No a západná kontra-propaganda, ktorú naša nesvojprávna RTVS tak ochotne preberá aj so všetkými účelovými dezinformáciami, vyhlásila, že tí občania boli preoblečení herci!!! To môže napadnúť len niekoho, kto tento trik už použil, alebo mieni použiť.  A keďže ten cynický zmysel pre detaily kohosi v centrále CIA neprestal baviť, dozvedáme sa z úst našej Barbiny hrozný príbeh ukrajinskej ženy, ktorú vraj ruskí vojaci znásilnili a následkom toho potratila?!! Naozaj hrozné, keby sme sa nedočítali od v úvode citovaného amerického autora, že počas etnickej vojny v Juhoslávii vojaci zámerne znásilňovali ženy patriace k nepriateľskej strane, aby rodili „ich“ deti a ony aj porodili! A možno práve toto by sa v Donecku a Luhansku o ešte väčších zverstvách spáchaných ukrajinskými neonacistami a Zelenského režimom už od roku 2014 naša „progresívna“ Barbina dozvedela, ale to vo svojom „turistickom“ programe naša Barbina od ambasády za plotom nedostala. A tak vzorne plnia s Petr-Pavlom úlohu propagandisticky prekryť rúcajúci sa mýtus o anjelskej krajine pod vedením na bielom prášku spoza oceánu závislom hercovi z kyjevského paláca. Veď on je s českým Petrom a našou Barbinou rovnaký štatista v geo-politickej hre umelo vyvolanej a rozohranej tými, čo ovládajú senila Bidena. Mimochodom, ukrajinská generála prokuratúra vraj vedie 75 TISÍC trestných stíhaní voči vojnovým zločinom, ktorých sa mali dopustiť ruskí vojaci. Aj toto zaznelo vďaka skvelým hereckým výkonom Petr-Pavla a našej „progresívnej“ Barbine, inak by tá správa bez povšimnutia zapadla. No a ten cynik v Langley sa musí od smiechu váľať po zemi. Vo vojnou skúšanej krajine, kde väčšina bežných služieb nefunguje, sa také množstvo trestných činov nedá poriadne ani zaznamenať, nieto ešte vyšetriť. Ale tento trik už poznám z vyššiezmienenej knihe. A o tom si povieme čoskoro viac…

 

   O autorovi citovanej knihy: Michael Parenti bol vychovaný v taliansko-americkej rodine v New Yorku, o ktorých napísal. Získal titul bakalársky titul zo City College v New Yorku, magisterský titul z Brown University a titul PhD v odbore politológie na Yale University. Dlhé roky vyučoval politické a spoločenské vedy na rôznych vysokých školách. Nakoniec sa na plný úväzok venoval písaniu, prednáškam verejnosti a politickému aktivizmu. Je autorom 23 kníh a mnohých ďalších článkov. Jeho diela boli preložené do najmenej 18 jazykov. Parenti prednáša často po celých Spojených štátoch aj v zahraničí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Gustáv Murín

O AUTOROVI

Gustáv Murín (1959, Bratislava), vedec (RNDr., PhD.) a zároveň úspešný spisovateľ. Debutoval v roku 1989 v češtine, na Slovensku bola kniha zakázaná. Doteraz vydal 70 kníh (z toho 7 v češtine, 2x anglicky, po jednej bulharsky, vo francúzštine, v hindí, holandsky, chorvátsky, maďarsky, nemecky, rusky, srbsky, španielsky a taliansky). Celkove sa predalo viac než 275 000 výtlačkov všetkých kníh autora. Vydal tiež 71 E-kníh, 9 audio-kníh, 8 DVD a 4 knihy v Braillovom písme. Až 486 textov autora bolo preložených do 51 jazykov. Literárne prezentácie absolvoval v 85 mestách a obciach Slovenska a 30 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
Viac informácií na https://tulacky.net/.
Texty v iných jazykoch: http://muringustav.blogspot.com.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 211

Celkové hodnotenie: 23.81

Priemerná čítanosť: 2774

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Fehérváry je pripravený posilniť SR: "Uvidíme, čo povie klub"

    0icon

    Washington 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Seth Wenig)   Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry je pripravený posilniť reprezentačný tím na MS v Česku (10.- 26. mája). Po…

    Otec nórskych bežcov čelí obvineniam zo zneužívania

    0icon

    Nórska polícia v pondelok obvinila Gjerta Ingebrigtsena zo zneužívania svojej rodiny. Otec atlétov Jakoba, Henrika a Filipa Ingebrigtsenovcov mal páchať násilie na synoch počas ich…

    Fízeľ po bronze z ME verí, že dokáže zdolať každého, OH má takmer isté

    0icon

    Banská Bystrica 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Ján Krošlák)   Slovenský džudista Márius Fízeľ po zisku bronzovej medaily na majstrovstvách Európy v Záhrebe v kategórii…

    Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia, chrípku a CHPO stúpla

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR - Pavel Neubauer)   Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 17. kalendárnom týždni tohto roka v porovnaní s predchádzajúcim…

    Gašpar: Slovensko zaznamenalo nárast nelegálnej migrácie z Ukrajiny o 82 percent

    0icon

    Slovensko zaznamenalo od začiatku roka nárast nelegálnej migrácie z Ukrajiny o 82 percent. Na rokovaní bezpečnostných a obranných parlamentných výborov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v…

    Raši vo Svidníku: na bezpečnejšie cesty a miestne komunikácie mieri 143 miliónov eur

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook/Richard Raši)   Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši a štátny tajomník rezortu Michal Kaliňák sa dnes…

    Sagan chce v Pierre Baguette odovzdať skúsenosti mladým pretekárom

    0icon

    Žilina 29. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR - Henrich Mišovič)   Prvotná úloha nového slovenského tímu Pierre Baguette je výchova a podpora mladých cyklistov. Súčasťou stajne je…

    Zúfalosť a zúfalci

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)   Pôvodne som chcel dnešný môj komentár venovať zániku dvojbodkovej inštitúcie. Kto pozná moje články o tejto otázke, keď…

    V prípade minuloročného zjazdu KSS zastavili trestné stíhanie

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024  (TASR/HSP/Foto:Facebook)   Trestné stíhanie v prípade minuloročného zjazdu Komunistickej strany Slovenska (KSS) v Banskej Bystrici bolo zastavené. Vyplýva to z informácií,…

    Koho financuje americká ambasáda? Mazák skončí a ako skončí Matovičovský sudca Kliment?

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TScreenshot)   Pred voľbami sme našim voličom sľubovali, že príjmeme slovenskú verziu zákona FARRA, teda zákona, ktorý platí v USA, v…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Marek Brna

    Erik Majercak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA