Žiadam guvernéra NBS, aby neodstúpil!!! Stojí za kauzou Zelenáč Lipšic?

Stále platí prezumpcia neviny. Prvý pokus o odstránenie P. Kažimíra (ďalej len P.K) z funkcie guvernéra NBS sa uskutočnil vlani v lete, kedy bol obvinený z podplácania na základe výpovede kajúcnika F. Imreczeho. Generálna prokuratúra ešte minulý rok v dôsledku zistených porušení zákona v neprospech obvineného zrušila obvinenie voči P.K. Obvinenie podľa prvého námestníka generálneho prokurátora Jozefa Kanderu vzniklo len na základe výpovedí jediného spolupracujúceho obvineného. Treba poznamenať, že Lipšicobijci idú P.K po krku už od roku 2021. Špeciálna prokuratúra zlyhala vo viacerých prípadoch, ktoré boli právne spackané. Spravodlivé by preto teda bolo, keby si Daniel Lipšic dal odchod z úradu, do ktorého bol dosadený politickými obštrukciami a z vôle svojich kumpánov. O tom, že úrad špeciálnej prokuratúry je spolitizovaný niet pochýb. Okrem toho Lipšic sa dlho pohybuje v prostredí spravodajských služieb. Svoju utajenú kariéru pravdepodobne začal v Prešove počas výkonu vojenskej služby. V roku 1998 na neho spracovalo Vojenské obranné spravodajstvo Memorandum tajného spolupracovníka pod krycím menom Zelenáč. S vysokou pravdepodobnosťou je naviazaný na CIA alebo iné západné tajné služby. Predpokladám, že záznamy má aj v SIS, pokiaľ neboli skartované.

V prípade P.K boli porušené viaceré jeho práva podľa Európskeho dohovoru o ľudských právach (EDĽP). V tomto dokumente sa v článku 48 – Prezumpcia neviny a právo na obhajobu okrem iného hovorí:

 

1. Každý, kto je obvinený, sa považuje za nevinného, kým jeho vina nebola preukázaná zákonným spôsobom. Každý, kto je obvinený, má zaručené právo na obhajobu.

 

2. Každý, kto je obvinený z trestného činu, sa považuje za nevinného, dokiaľ jeho vina nebola preukázaná zákonným spôsobom.

3. Každý, kto je obvinený z trestného činu, má tieto minimálne práva:

a) byť bez meškania a v jazyku, ktorému rozumie, podrobne oboznámený s povahou a dôvodom obvinenia proti nemu;

b) mať primeraný čas a možnosti na prípravu svojej obhajoby;

c) obhajovať sa osobne alebo s pomocou obhajcu podľa vlastného výberu, alebo pokiaľ nemá prostriedky na zaplatenie obhajcu, aby sa mu poskytol bezplatne, ak to záujmy spravodlivosti vyžadujú;

d) vypočúvať alebo dať vypočúvať svedkov proti sebe a dosiahnuť predvolanie a výsluch svedkov vo svoj prospech za rovnakých podmienok, ako svedkov proti sebe.

Na stránke www.epravo.sk sa hovorí o tom, kedy sa môže forma trestného rozkazu používať. Ide pritom o zrýchlenú formu využívania tohto inštitútu. Trestný rozkaz možno uložiť páchateľovi trestného činu vo veciach, ktoré nie sú dôkazovo a skutkovo náročnými prípadmi. Možno ho uložiť v prípade, že skutkový stav je dôkazmi spoľahlivo preukázaný, napríklad keď je nepochybné, že sa skutok stal, že skutok je trestným činom podľa osobitnej časti zákona č. 300/2005 Z. z. Trestného zákona a že tento skutok spáchal obvinený.

Znamená to, že sudca musí mať o vine P.K nezvratné dôkazy. P.K však bol obvinený zo závažného trestného činu bez možnosti svojej obhajoby. Okrem toho rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Beží lehota ôsmich dní, v ktorej môže obvinený podať odpor. Nepochybujem o tom, že ho P.K podá. Domnievam sa tiež, že súd, ktorý vo veci rozhodol nemá také dôkazy, ktoré by jednoznačne vinu P.K preukázali. Jednoducho preto, že podľa môjho skromného názoru nemôže byť dôkazný materiál iba zo zdroja tzv. kajúcnika. Žiadny kajúcnik nie je dôveryhodná osoba, pretože ide o obvineného, ktorý sa snaží svoj trest znížiť aj udávaním nevinných osôb. V minulosti sa dokonca stalo, že kajúcnik dokonca podával údajné dôkazy na politickú objednávku. Štatút kajúcnika treba zrušiť ako nedôveryhodný. V prípade P.K ide o kajúcnika bývalého šéfa Finančnej správy SR Imreczeho, ktorému mal dať P.K údajne 50 000 eur. Ak si pozriete v odkaze priesery Imreczeho, tak zistíte, že ide ozaj o nedôveryhodnú osobu. Ale takých je medzi kajúcnikmi mnoho. Napríklad kajúcnicke eso Ľudovít Makó, ktorý mal vypovedať v 86 zločineckých skutkoch. Tento bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy si život užíva plnými dúškami a nakupuje v najdrahších obchodoch. Dobre sa pozná aj s Imreczem. V base však nesedí. Prečo asi?

Celá kauza vyzerá tak, že súčasná demisná vláda potrebuje na poste guvernéra NBS zabetónovať svojho človeka. A to ešte do volieb, lebo po voľbách to možné už nebude, keďže slovenský volič spláchne protislovenské strany do politickej žumpy.

Akonáhle bol opäť P.K obvinený, súčasná besná vládna mafia s pomocou korporátnych médií proti nemu rozpútala nevídaný lynč. Žiadajú jeho odchod z funkcie, hoci mu zatiaľ nič právoplatne nebolo dokázané. Okrem toho sa nemôže brániť lebo bol proti nemu využitý zrýchlený postup odsúdenia formou trestného rozkazu. Advokát P.K tvrdí, že kauza je postavená na výpovedi jediného kajúcnika. Teda na vode.

Podľa Pravdy Špeciálna prokuratúra nie je s uznaním viny spokojná a voči rozhodnutiu podala odpor. Lipšicova totalitárna úderka nespí. Rada guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) nemá vo zvyku zasahovať do interných vyšetrovaní štátu a zrejme sa k veci vyjadrí až v prípade, ak by došlo k právoplatnému odsúdeniu P.K. Je veľmi opatrná, keďže určite najmenej dva roky sleduje snahy súčasnej demisnej vlády o politické odstránenie slovenského guvernéra NBS. Demisná vláda môže prezidentke navrhnúť odvolanie P.K až v prípade právoplatného odsúdenia. V tomto prípade by súhlas na zbavenie funkcie musela vydať aj Rada guvernérov ECB.

Osobne si myslím, že táto kauza bude obrovskou hanbou a zlyhaním vlády i prezidentky. Keby si bol P.K vedomý svojej viny a boli by proti nemu podané nezvratné dôkazy, už dávno by z funkcie odišiel.

Pozrime sa teraz na niektoré vyjadrenia politikov:

Americká guvernérka štátu Slovensko Čaputová sa vyjadrila, že P.K by mal zvážiť odstúpenie z funkcie. Keďže P.K nebola právoplatne dokázaná vina, je vyjadrenie Čaputovej len politický nátlak kaviarenského typu. Neviem či za tým stojí slovenská sorosovská mafia, ale možné je, že Čaputová a spol. už majú svojho človeka, ktorého chcú na tento post dosadiť. Okrem toho Čaputová by mala už dávno odstúpiť zo svojej funkcie napríklad za podozrenie zo spoluzodpovednosti pri rozširovaní nákazy Covidu keď v kritickom období pozvala na Slovensko pápeža. Na stretnutí s ním sa „miesili“ tisíce ľudí, ktorí mohli nákazu rozšíriť. Tiež nesie s vládou spoluzodpovednosť za novodobú okupáciu vojakmi NATO, rozmiestnenie zbraní NATO na Slovensku, odoslanie stíhačiek na Ukrajinu a podpis tzv. obrannej dohody (DCA) s USA, ktorá zasahuje do práv občanov garantovaných ústavou. Jej ignorácia ako aj ignorácia vlády a parlamentu 35 zásadných pripomienok Generálnej prokuratúry je v politike prejavom totality, aká v histórii SR ešte nebola.

Provládny plátok Aktuality vo svojom príspevku – „Strana Demokrati: Toto je škandál. Kažimír musí odstúpiť“ sa Heger správa podobne ako Čaputová. Vyvíja tlak na odstúpenie P.K. Takže pánom redaktorom plátku Aktuality odkazujem, že skutočným škandálom je, Slovensko riadi amatér Heger, ktorého stranu Demokrati nikto nevolil. Škandálom je aj jeho spoluzodpovednosť na tisíckach obetí, ktorí zomreli počas Covidu, a ktorí mohli žiť, keby vláda prijala vhodné opatrenia na zabránenie šírenia a liečby ľudí. Škandalózna je celá demisná vláda, ktorá mala odísť najneskôr po troch mesiacoch ako jej bola vyjadrená nedôvera. Je výrazom politickej tuposti ak niekto z nedôveryhodnej vládnej koalície tvrdí, že dôvera SR bude ohrozená ak P.K neodstúpi. Nedôveryhodná vláda si myslí, že v zahraničí požíva dôveru. Nepožíva ju doma a ani v zahraničí. Iba u svojich zahraničných pánov. A to je tiež ohromný škandál. Podľa Hegerových slov je neprijateľné, aby v právnom štáte zastával P.K funkciu guvernéra. Hegerovi odkazujem, že je zodpovedný za postupnú likvidáciu právneho štátu. Jeho vyhlásenie, o právnom štáte je v dnešných podmienkach choré a zaslúži si pozornosť psychológa alebo psychiatra.

Viac na:

https://www.aktuality.sk/clanok/ftBZRvS/peter-kazimir-podplacal-rozhodol-sudca-prokuratorovi-sa-trest-mali/

https://fra.europa.eu/sk/eu-charter/article/48-prezumpcia-neviny-pravo-na-obhajobu

https://www.epravo.sk/top/clanky/trestny-rozkaz-5076.html

https://sita.sk/guvernera-narodnej-banky-kazimira-obzalovali-pre-podplacanie-imreczemu-mal-priniest-50-tisic-eur/

https://sita.sk/kazimir-je-vinny-z-podplacania-sudca-ho-odsudil-trestnym-rozkazom-2/

https://sita.sk/imrecze-je-vinny-z-prijimania-uplatku-do-vazenia-nepojde-a-ma-zaplatit-penazny-trest-202-tisic-eur/

https://www.aktuality.sk/osobnost/ludovit-mako/

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/663672-caputova-aj-heger-vyzyvaju-kazimira-k-zlozeniu-funkcie-fico-za-nim-stoji-je-obetou-zneuzivania/

Lipšic bol tajným spolupracovníkom vojenského spravodajstva s krycím menom Zelenáč (infovojna.bz)

 

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Ivan Štubňa

O AUTOROVI

Vyštudovaný psychológ so skúsenosťami v oblasti podnikania, zahraničného obchodu, pôsobiaci niekoľko rokov v zahraničí a na ústredných orgánoch štátnej správy.
Záujmy: cyklistika,vysokohorská turistika, liečivé bylinky...a investigatívny blog

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 378

Celkové hodnotenie: 24.16

Priemerná čítanosť: 2413

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predaj softvéru na Deň práce: Office 2021 Pro len za 27,75 € a Windows 11 Pro len za 13,45 €. Kúpte si ho raz a používajte ho celý život!

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (PR článok/Foto:Godeal24)   Hľadáte platný produktový kľúč Office 2021? Operačný systém je pomalý? Vaše hľadanie sa končí tu! Upgradujte na lepší…

    Slovenský Patriot chce v EP presadzovať suverénnu zahraničnú politiku

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Miroslav Radačovský) Aktualizované 29. apríla 19:59 Jednou z hlavých priorít, ktoré chcú kandidáti strany Slovenský Patriot presadiť v Európskom parlamente (EP),…

    Rada RTVS mieni, že vedenie mohlo znížiť hospodársku stratu, manažment nesúhlasí

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Dôsledným priebežným sledovaním vývoja hospodárenia i správnymi manažérskymi opatreniami mohol manažment RTVS predísť, respektíve minimalizovať vykázanú stratu v…

    "Globálna vzbura proti Amerike": Prvé krajiny sa rozhodli pre rázne kroky. Kto sa k nim pridá?

    0icon

    Washington 29. apríla 2024 (HSP/Foto:twitter)   Africké a blízkovýchodné krajiny sťahujú zlaté rezervy zo Spojených štátov, čím oslabujú dolár   Africké a blízkovýchodné krajiny začali…

    Lipšic musel vysvetľovať najnovšiu kauzu. Uhrík reaguje: Čo robí ten chlap ešte na prokuratúre ?!

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR)   Predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa na sociálnej sieti pohoršoval nad správaním prokurátora Daniela Lipšica v pracovnom čase Poukázal…

    Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, Filip Kuffa hovorí o výmysloch

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Gregor Kuffa, brat a syn štátnych tajomníkov envirorezortu, sa zúčastňuje na oficiálnych rokovaniach,…

    Bild: Varšava je presvedčená, že Západ môže eskalovať konflikt na Ukrajine beztrestne

    0icon

    Varšava 29. apríla 2024 (HSP/Bild/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   „Máme na výber: buď porazená ruská armáda mimo Ukrajiny, alebo víťazná ruská armáda na hraniciach s Poľskom. A…

    Prečo tak strašne teraz záleží Naďovi na tom, aby to Kaliňák čo najrýchlejšie podpísal?

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: TASR: Pavel Neubauer, František Iván)   Exministrovi Jaroslavovi Naďovi zjavne mimoriadne záleží na tom, aby minister obrany Robert Kaliňák podpísal…

    Obľúbený francúzsky herec Gérard Depardieu skončil vo väzbe

    0icon

    Paríž 29. apríla 2024 (HSP/CNN/Foto:AP/Axel Schmidt)   Francúzskeho herca Gérarda Depardieua ráno zadržali v súvislosti s obvinením zo sexuálneho napadnutia dvoch žien. Je vo väzbe,…

    Koncom mája sa to začne

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service via AP)   Ruská federácia pripravuje koncom mája alebo v júni veľkú ofenzívu, uviedli zdroje z…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA