Národná petícia za zmenu – finta strany Hlasu – SD na občanov ?

Na tlačovej konferencií dňa 3.4.2023 pán Peter Pellegrini, predseda strany Hlas – SD oznámil, že strana spúšťa Národnú petíciu za zmenu. Význam uvedenej petície spočíva v tom, že súhlas občanov s tromi požiadavkami má viesť k tomu, aby vládna moc, ktorá vzíde z najbližších parlamentných volieb, sa dobrovoľne a iniciatívne zaviazala k tomu, že tri požiadavky z petície bude rešpektovať a podľa nich aj konať.

Čo plánuje Národnou petíciou za zmenu strana Hlas – SD zmeniť ? Na webovej stránke sa môže čitateľ dočítať, že Slovensko za posledné tri roky stagnuje. Jediným výsledkom Hegerovo – Matovičovej vlády je zdražovanie, kríza a chaos. My, ľudia, sme preto právom znepokojení a sklamaní. Takto pomenovaný problém Slovenska strana Hlas – SD chce rázne riešiť a preto jej stanovisko je jasné: musíme to zmeniť ! Samotná zmena má viesť k tomu, aby Slovensko sa dostalo na správnu cestu. Podľa strany Hlas – SD dostať sa na správnu cestu znamená zastaviť prepad životnej úrovne ľudí na Slovensku. Odpoveď na otázku, čo je správna cesta, nájde čitateľ v tretej nastolenej požiadavke zo strany občanov pre vládnu moc, ktorá vzíde z nadchádzajúcich parlamentných volieb. Táto tretia požiadavka sa týka zníženia platov politikom.

Ak som sa zmienil o tom, aká je tretia požiadavka strany Hlas – SD navrhnutá pre podporu zo strany občanov, tak je potrebné pripomenúť aj prvé dve požiadavky. Prvá požiadavka: zastaviť drastické zvyšovanie cien energií a potravín. K splneniu tejto požiadavky bude potrebné, aby štát získal kontrolu nad strategickými energetickými spoločnosťami a kontrolu nad trhom potravín. Druhá požiadavka: chrániť dôchodcov, rodiny a slabých pred zdražovaním a to vyplácaním 13. dôchodku a mimoriadnou finančnou pomocou.

Na prvý pohľad sa zdá, že uvedené tri požiadavky sú bohumilým činom strany Hlas – SD, ktorý je potrebné zo strany občanov SR bez rozmýšľania podporiť, pretože každý človek si v skutočnosti praje, aby sa jeho životná úroveň neznižovala. V konečnom dôsledku aby sa zastavil prepad životnej úrovne ľudí na Slovensku, tak pre stranu Hlas – SD je rozhodujúce, že sa vhodným spôsobom upraví materiálna podpora ľudí zo štátneho rozpočtu a zároveň bude mať štát v moci súkromné korporácie. A tak na webovej stránke k národnej petícií každú hodinu pribúdajú podpisy občanov, ktorí uvedené požiadavky pokladajú za veľmi dôležité pre konanie budúcej vlády. Lenže niečo dôležité nemusí byť podstatné a určujúce pre určité zásadné zmeny, aby sa Slovenská republika dostala na správnu cestu ! V čom vidím problém ?

Národná petícia za zmenu, ktorú spustila strana Hlas – SD, je zorganizovaná a navrhnutá tak, aby občania podporili uvedené požiadavky, ktorých obsah má svedčiť o tom, že sú dôsledkom iba určitých nezodpovedných či chamtivých rozhodnutí súkromných korporácií a nedostatočnej kontroly energetických spoločnosti zo strany štátnej moci. Národná petícia za zmenu vedie celkom nenápadne občanov k tomu, že majú uveriť rozprávke o tom, čo je príčina a čo je dôsledok v politike vládnej moci. Strana Hlas – SD za príčinu pokladá Hegerovo – Matovičovu vládu a za dôsledok jej vládnutia zdražovanie, krízu a chaos, ktoré v konečnom dôsledku znamenajú prepad životnej úrovne ľudí na Slovensku.

Pokiaľ ide o príčinu, občan veľmi ľahko doslova „naskočí“ na ponúknutú udicu, že príčinu treba hľadať vo vládnej moci a jej predstaviteľoch. A k tomu bude postačovať, aby po parlamentných voľbách bola menovaná taká vládna moc, ktorá zastaví prepad životnej úrovne. A aby bol dôsledok Hegerovo – Matovičovej vlády odstránený, tak podľa strany Hlas – SD bude postačovať riešiť iba tri uvedené požiadavky. V skutočnosti bude potrebné splniť iba prvé dve požiadavky, pretože tretia požiadavka je vo vzťahu k samotným politikom iba reštrikčná, pretože za nezastavenie prepadu životnej úrovne vládna moc má samu seba potrestať iba znížením svojich platov.

Na prvý pohľad a z formálneho hľadiska vyzerá, že Národná petícia za zmenu cez presadenie uvedených požiadavok a jej zdôvodnenie, vyzerá v poriadku a niet čo jej vytknúť. V skutočnosti Národná petícia za zmenu v sebe skrýva veľké tajomstvo politiky, ktoré sa nesmie pred občanmi odhaliť. Čoho sa týka tajomstvo politiky, ktorá v skutočnosti má byť predmetom určitej zmeny ? Tajomstvo vládnej politiky či politiky aj niektorých opozičných strán sa dotýka problematiky skutočných príčin určitých javov a procesov, ktoré sa odohrávajú v spoločnosti. Každý občan by si mal postaviť otázku, čo je príčinou zdražovania,určitej krízy a chaosu v spoločnosti.

Strana Hlas – SD jasne označila, že príčinou je Hegerovo – Matovičova vláda ! To by malo občanom Slovenskej republiky postačovať k tomu, aby sa rozhodli podporiť tri požiadavky Národnej petície za zmenu. Lenže finta politiky strany Hlas – SD spočíva v tom, že Hegerovo – Matovičova vláda, ako príčina, predstavuje iba personálne označenie politického a štátneho subjektu, ktorý má povinnosť realizovať určitú politiku. V skutočnosti sa musíme dopracovať k poznaniu, aká politika bola realizovaná zo strany vládnej moci, ktorá mala za dôsledok prepad životnej úrovne ľudí na Slovensku. Strana Hlas – SD skutočnú príčinu či skutočné príčiny prepadu životnej úrovne ľudí na Slovensku nepomenovala, ak sa rozhodla vyhlásiť Národnú petíciu za zmenu. Prečo ? Je to iba náhoda, nedopatrenie alebo jednoducho aj zámer takto postupovať, ako sa rozhodla postupovať ?

Ja si dovolím pomenovať skutočné príčiny politiky vládnej moci na Slovensku, ktoré viedli k takým dôsledkom ako je zdražovanie, kríza či chaos. Z môjho pohľadu existujú dve základné príčiny, ktoré vyplývajú z realizácie dvoch zásadných politik našej vládnej moci, týkajúcich sa tak vnútornej ako aj zahraničnej politiky. O ktoré politiky ide, ktoré obyvateľstvu Slovenskej republiky výrazne škodia ? Ide o tieto dve politiky:

Prvá politika a najzákladnejšia: Vládna moc na Slovensku, a to nielen Hegerovo – Matovičova, ale aj predchádzajúca vládna moc, aktívne a bezvýhradne podporujú konfrontačnú politiku „demokratického“ Západu na čele s USA, NATO a EÚ proti Ruskej federácií. Táto politika bola „na ostro“ spustená do života obyvateľstva v Európe zorganizovaním štátneho prevratu v Kyjeve vo februári 2014 a nastolením Koloniálnej správy Západu nad Ukrajinou. Táto správa dostala za úlohu vyvolať vnútroštátny vojnový konflikt na Ukrajine, militarizovať tak celé východné krídlo Európy ako aj Ukrajinu, pripraviť Ukrajinu na vojnu s Ruskom, ovládnuť celé územie Ukrajiny, zapojiť do konfrontačnej politiky s Ruskom aj zorganizovanú Bukureštskú deviatku, prerušiť ekonomickú spoluprácu Európy a Ruskej federácie. Súčasťou konfrontačnej politiky je rozšírenie vojnového konfliktu na Ukrajine o účasť ruských ozbrojených síl v rámci ich misie demilitarizovať a denacifikovať Ukrajinu, proti ktorej sa postavil celý „demokratický“ Západ na čele s USA, NATO a EÚ.

Treba si uvedomiť, že tak Hegerovo – Matovičova vláda ako aj predchádzajúce vlády na čele s politickou stranou SMER – SD, sú na tom rovnako, pretože všetci sa v otázke členstva SR v NATO a v Európskej únií vymedzujú rovnako a zásadne: členstvo v NATO a v EÚ je nespochybniteľné, je zárukou našej skvelej budúcnosti a z tohto dôvodu nie je možné, aby sa občania SR mali mať právo do politiky spojenej s činnosťou v uvedených nadštátnych entitách miešať či vôbec o niečom rozhodovať. Takýto nedemokratický prístup k občanom potom politické strany vedie k tomu, že vo vzťahu k občanom, ako základu štátnej moci, pristupujú ako k nesvojprávnym, ktorí dostanú z času na čas možnosť sa nejakým spôsobom vyjadriť iba k druhoradým či treťoradým otázkam všeobecných podmienok života v spoločnosti.

Záver k prvej a najzásadnejšej príčine mnohých problémov obyvateľstva SR: Je potrebné, aby vládna moc v Slovenskej republike, ktorá vzíde z parlamentných volieb, sa zaviazala, a to v prvom rade, že sa nebude podieľať a teda aj aktívne podporovať konfrontačnú politiku „demokratického“ Západu na čele s USA, NATO a EÚ proti Ruskej federácií. Treba pripomenúť, že v záležitostiach členstva SR v NATO a v EÚ každá vládna moc na Slovensku postupuje svojvoľne a predovšetkým spôsobom, že stotožňuje členstvo SR s akýmikoľvek politickými a vojenskými aktivitami tak USA, NATO ako aj EÚ, nemá záujem o žiadne dôležité reformy v uvedených nadnárodných entitách a nemá vôbec záujem a spôsobilosť otázky fungovania NATO a EÚ predkladať na posúdenie s občanmi SR a vyžadovať si od nich aj dôležité a záväzné postoje, ktoré budú zástupcovia vládnej moci na rokovaniach aj rešpektovať a presadzovať. Zástupcovia vládnej moci na Slovensku vystupujú na rokovaniach v rámci NATO a EÚ ako delegovaní zákonodarcovia Slovenskej republiky, ktorí si prisvojili právo podieľať sa na nadštátnej tvorbe vôle, teda vystupujú ako zákonodarcovia !

Iniciatíva politickej strany Hlas -SD „Národná petícia za zmenu“ má v skutočnosti za úlohu nie usilovať sa o zrušenie konfrontačnej politiky „demokratického“ Západu s Ruskou federáciou, ale túto politiku ochrániť a pozornosť celej spoločnosti zamerať iba na zmiernenie dôsledkov z uvedenej politiky. Uvedenou petíciou majú občania za úlohu celkom nechtiac iba potvrdiť podporu konfrontačnej politiky Západu s Ruskou federáciou s podmienkou, že dôsledky takejto politiky sa musia zmierniť, aby dopad na život spoločnosti bol čo najmenej bolestivý. Musím konštatovať, že politici a členovia politických strán, ktorí nemajú záujem riešiť príčinu problémov, u mňa nemajú žiadnu dôveru. V prípade konfrontačnej politiky s Ruskou federáciou sa zahrávajú s ohňom, pretože za každých okolnosti ženú kyjevskú diktatúru, aby v zástupnej vojne dosiahla Ukrajina úspech a aby Koloniálna správa Západu nad Ukrajinou ostala zachovaná. Konfrontačná politika „demokratického“ Západu s Ruskou federáciou, ak bude dovedená do krajných pozícií, nám a celej Európe môže priniesť iba skazu.

II.

Druhá politika je nemenej škodlivá ako prvá: Pod vedením USA a EÚ sa od začiatku roka 2020 spustila realizácia globálnej politiky organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov vymyslenou „pandémiou“ koronavírusu. Príprava tejto globálnej politiky bola realizovaná už za predchádzajúcich vlád na čele s politickou stranou Smer – SD. Vládna moc sa pred rokom 2020 prípravami na „pandémiu“ určitého patogénu a na príprave vakcinácie obyvateľstva vôbec verejne nezaoberala, hoci rozhodujúcu úlohu v Európe zohrávala Európska únia, hoci je k tomu dostatok dôkazov. Hegerovo – Matovičova vláda globálnu politiku organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov vymyslenou „pandémiou“ koronavírusu prijala bez výhrad a na území Slovenskej republiky ju iniciatívne aj presadzovala.

Realizáciou globálnej politiky v rokoch 2020 až 2022 v skutočnosti išlo o nastolenie diktatúry nad obyvateľstvom národných štátov pod heslom globálnej ochrany zdravia a životov ľudí na našej planéte. Treba si všimnúť, že rozhodujúcu úlohu v nastoľovaní diktatúry nad obyvateľmi mnohých národných štátov zohral „demokratický“ Západ. Boj proti koronavírusu nadobudol v mnohých štátoch sveta prioritu nad zabezpečovaním ostatných všeobecných podmienok života ľudí. Používaním mocenských prostriedkov bola nabúraná bežná zdravotná starostlivosť založená na personálnom vzťahu pacient – lekár s klinickým vyšetrením a slobodnom prístupe k ochrane zdravia a životov jednotlivcov. Milióny ľudí boli prinútení k izoláciám, k noseniu rúšok či respirátorov, k účasti dať sa priebežne testovať a viackrát aj vakcinovať vakcínami, ktoré boli schválené iba na núdzové použitie.

Stali sme sa svedkami bezprecedentného prieniku do systému bežnej zdravotnej starostlivosti, do lekárskej praxe, masívnej regulácie zdravotnej starostlivosti vedenej nekvalifikovanými jednotlivcami a spolkami tak na nadnárodnej úrovni – počnúc takým miliardárom ako je Bill Gates, Svetovou zdravotníckou organizáciou, rôznymi nadnárodnými nadáciami pod patronátom farmaceutického Kartelu, inštitúciami Európskej únie – a pokračujúc predstaviteľmi národných vlád a ústavných činiteľov. Prvýkrát v našej histórií sa prezidentka SR, predseda NR SR, členovia vládneho kabinetu, poslanci NR SR, policajný zbor SR, súdna moc, lekárske komory, štátni úradníci verejného zdravotníctva, správcovia nemocníc, funkcionári vyšších územných celkov, funkcionári orgánov obcí a miest a média zapojili buď do určovania liečebných predpisov a postupov alebo do ich podpory, ktoré neboli založené na vedecky podložených informáciách alebo na skúsenostiach a výsledkoch, získaných v rámci klinických vyšetrení spadajúcich pod personálny vzťah pacient – lekár. Presadzovanie globálnej politiky organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu v podmienkach SR sa stalo hlavnou prioritou vládnej moci a jej prisluhovačov na rôznych úrovniach a pozíciach spoločenského, politického a ekonomického života spoločnosti.

Globálna politika boja proti koronavírusu sa stala mocenskou vojnou bohatých a mocných a ich prisluhovačov proti ľudskej populácií, výnosným spôsobom bezohľadného spôsobu kapitalistického podnikania. Výsledkom tejto vojny za obdobie troch rokov sú milióny zmrzačených či mrtvých ľudí. Súčasná vládna moc sa dokonca zdegenerovanou politikou boja proti koronavírusu chváli a pokladá to za svoj dôstojný vklad k ochrane zdravia a životov obyvateľov SR. Problémom je, že samotná globálna politika organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu nebola zrušená, ale iba v určitom smere pozastavená, pretože sa pripravujú ďalšie významné aktivity zo strany nadnárodných entít, farmaceutického Kartelu, Svetovej zdravotníckej organizácie či Európskej únie.

Zatiaľ bol v mnohých krajinách sveta splnený hlavný cieľ globálnej politiky boja proti koronavírusu, ktorý bol nastolený v dokumente z roku 2019 s názvom „Svet v ohrození“ a ktorý formulovala akási súkromná – privátna Globálna rada pre sledovanie pripravenosti. Tento cieľ súvisel s požiadavkou nanútiť každej vládnej moci vybudovať silný systém boja proti vraj rýchlo šíriacemu sa nebezpečnému patogénu. Hlavy štátov dostali od Globálnej rady úlohu ustanoviť vysoko postaveného dozorcu, ktorý bude mať patričnú autoritu a politickú ( ! ) zodpovednosť, aby mohol viesť celú vládu a celú ľudskú spoločnosť štátu a mohol bez námahy organizovať simulačné cvičenia za účelom, aby udržiaval v spoločnosti všetkých v stave pripravenosti. Vysoko postavený dozorca musel dávať na prvé miesto zainteresovanosť celej spoločnosti na boji proti koronavírusu.

Kto plnil úlohu vysoko postaveného dozorcu v Slovenskej republike ? Bola to inštitúcia Úrad verejného zdravotníctva na čele s jej hlavným hygienikom Jánom Mikasom, pod vedením ktorého celá spoločnosť sa povinne musela podriadiť všetkým nezmyselným nariadeniam. Pod vedením OSN, WHO a EÚ bol za aktívnej spolupráce našej vládnej moci vybudovaný silný systém riadenia, aby sme všetci boli pripravovaní na to najhoršie, pretože taký rýchlo sa šíriaci patogén vyžaduje prídavné požiadavky na prípravu, a najmä veľmi veľa finančných zdrojov. Tento systém riadenia pripravenosti každého štátu na mimoriadnu udalosť nezanikol, pretože pod vedením vládnej moci a vysoko postaveného kolektívneho dozorcu prenikol do celého systému poskytovania zdravotnej starostlivosti, ovplyvňuje aj naďalej prácu lekárov a celého zdravotníckeho personálu, správanie sa pacientov a správanie sa personálu k pacientom, keďže sa aj naďalej vyžaduje nosenie rúšok a dodržiavanie všelijakých postupov a vyhlásení.

Zásluhou presadzovania globálnej politiky organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu v podmienkach SR, sa pod vedením EÚ podarilo zatiahnuť krajinu do ďalších dlhov a záväzkov, ktoré boli prijaté z dôvodov finančného zabezpečenia boja proti „nebezpečnému“ koronavírusu. Slovenská republika zásluhou vládnej moci prišla o ďalšiu časť svojej štátnej suverenity, pretože sa v oblasti zdravotnej politiky a jej zabezpečenia úplne podriadila moci Európskej únie. Opatrenia vládnej moci a opatrenia hlavného dozorného orgánu prispeli k rozvratu všetkých stránok života spoločnosti, k nadmerným úmrtiam, k ekonomickým stratám, k porušovaniu ústavných práv a slobôd, k masovému zneužívaniu právomoci verejných činiteľov, k poškodzovaniu výchovno – vzdelávacieho systému, k rozvratu bežného systému poskytovania zdravotnej starostlivosti, založeného na personálnom vzťahu pacient – lekár s klinickým vyšetrením, k masovému poškodzovaniu zdravia ľudí nosením rúšok, permanentným testovaním a vakcináciou.

Keď teda strana Hlas – SD požaduje zmeny, tak je veľmi divné, že ani v prípade presadzovania globálnej politiky organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu ani slovom nikto z jej predstaviteľov nekecne, že je potrebné túto politiku definitívne zrušiť, vymazať z portfólia vládnej moci a viacerých politických strán a rázne žiadať verejné prehodnotenie politiky boja proti koronavírusu, vrátane toho, aby všetci extrémne angažovaní coviďáci boli braní na zodpovednosť a aby sa celý bežný systém poskytovania zdravotnej starostlivosti očistil od právnych nezmyslov a nezmyslov v oblasti vedy o medicíne.

Záver k druhej príčine mnohých veľkých problémov obyvateľstva SR: Je potrebné, aby vládna moc, ktorá vzíde z jesenných parlamentných volieb sa zaviazala, že s definitívnou platnosťou ukončí realizáciu globálnej politiky organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu, že zabezpečí, aby politika vládnej moci z rokov 2020 až 2022, organizovaná ako boj proti koronavírusu, bola verejne prehodnotená a aby z realizácie tejto politiky boli prijaté zásadné opatrenia k náprave. Nová vládna moc sa musí zaviazať, že všetky zásadné opatrenia povedú k tomu, aby na území Slovenskej republiky bola rešpektovaná posvätnosť a integrita vzťahu medzi pacientom a lekárom, rešpektovanie zásady „Najskôr neubližuj“ a sloboda pacientov a lekárov robiť informované lekárske rozhodnutia.

Nová vládna moc má deklarovať, že nebude podporovať ďalej presadzovať stratégiu liečby „jedná veľkosť pre všetkých“, ktorá vedie k zbytočným chorobám a úmrtiam, ale bude podporovať základné koncepty individualizovaného, personalizovaného prístupu k starostlivosti o pacienta, ktorý sa už pred vyhlásenou „pandémiou“ koronavírusu ukázal ako bezpečný a účinnejší. Nová vládna moc má deklarovať, že pre ochranu zdravia a životov ľudí a zabezpečenie úloh verejného zdravia bude zásadným spôsobom podporovať individualizovaný, personalizovaný prístup k starostlivosti o pacienta a nie na globálnych prístupoch, spojených s úsilím potierať štátnu suverenitu v oblasti zdravotnej politiky a iných dôležitých verejných politik.

Nová vládna moc musí jasne a verejne deklarovať, že jej povinnosťou bude v oblasti politiky účinne a efektívne riešiť vzťah národného a globálneho či nadnárodného. Nová vládna moc sa má vrátiť k svoje zodpovednosti za zdravotnú politiku a jej zabezpečenie na území Slovenskej republiky. Z tohto dôvodu sa musí prehodnotiť členstvo SR vo WHO, verejne sa budú musieť posudzovať také dokumenty ako je návrh novej Zmluvy o pôsobnosti WHO, spolupráca s farmaceutickými Kartelmi, pôsobnosť Medzinárodných zdravotných pravidiel. Mimoriadne dôležité bude potreba prehodnotiť pôsobnosť a úlohu EÚ v rámci realizácie globálnej politiky boja proti koronavírusu, vykonať zúčtovanie všetkých nákladových položiek, ktoré boli určené na presadzovanie globálnej politiky a to tak na úrovni štátneho rozpočtu ako aj dohodnutých záväzkov s Bruselom. Nová vládna moc bude mať povinnosť zaviazať sa, že celá organizačná štruktúra sformovaná počas nariadených simulačných cvičení z úrovne farmaceutického Kartelu a WHO bude zrušená.

Národná petícia za zmenu, ktorú spustila politická strana Hlas – SD, je zameraná iba k tomu, aby boli riešené dôsledky uvedených dvoch politik každej vládnej moci v SR najmä od roku 2014. O uvedených politikách – konfrontačnej politike „demokratického Západu s Ruskou federáciou a globálnej politike organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu – neexistuje žiadna zmienka. Strana Hlas – SD nemá záujem o takú iniciatívu občanov, ktorá pomôže odhaliť príčiny dôsledkov zlej politiky: prepadu životnej úrovne ľudí na Slovensku a ohrozenie ich bezpečnosti. Znamená to, že v skutočnosti uvedené dve politiky, ktoré presadzovala tak predchádzajúca vládna moc ako aj vládna moc súčasná, majú ostať ďalej chránené a občania SR sa k skutočnému posúdeniu politik, ktoré sa v skutočnosti majú čím skôr zrušiť, nesmú ani priblížiť.

Národná petícia za zmenu nie je o žiadnych skutočných zmenách v politickom programe vládnej moci, ktoré by v konečnom dôsledku boli v prospech obyvateľstva SR. Je to len ďalší pokus skupiny ľudí zjednotených pod jednou zo značiek sociálnej demokracie získať časť občanov na svoju stranu. Národnú petíciu za zmenu treba pokladať nie za veľký a zásadný politický počin, ktorý si bude vyžadovať v politickom konaní úprimnosť politikov a ich odvahu, ale iba za akýsi pohodený „pamlsek“, ktorý má upokojiť časť občanov, aby boli uspokojené ich základné inštinkty a potreby a potlačené túžby po poznaní a pravde o veciach verejných a ľudských. Strana Hlas – SD chce dostať Slovensko na správnu cestu. Bez zrušenia obidvoch vyššie uvedených politik to jednoducho nepôjde !

Konfrontačná politika „demokratického“ Západu proti Ruskej federácií ohrozuje mier v Európe, bezpečnosť obyvateľstva členských štátov EÚ a teda aj mier a bezpečnosť obyvateľstva Slovenskej republiky, pretože sa aktívnym presadzovaním tejto politiky naša vládna moc pustila do boja proti Ruskej federácií a teda za záujmy unipolárnej globalizácie na čele s USA. Je na škodu nás všetkých, že predstavu mnohých občanov o tom, že patríme k Západu, bez rozmyslu stotožňujeme s potrebou nekompromisne presadzovať konfrontačnú politiku Západu proti Ruskej federácií až do jej zničenia. Takouto bezzásadovou vernou súčasťou Západu by sme sa nemali snažiť za každú cenu byť a dokazovať svoju vernosť pánom z USA a Bruselu.

Globálna politika organizovania strašenia obyvateľstva národných štátov „pandémiou“ koronavírusu bola pripravená a realizovaná, rovnako ako konfrontačná politika, na Západe pod vedením zlom nasiaknutých ľudí z USA a EÚ. Je to organizovaná vojna proti ľudskej populácií na planéte pod zástavou boja za ochranu zdravia a životov ľudí a so zámerom nastolenia zdravotníckej diktatúry. Táto politika nebola zrušená, len po troch rokoch sa preskupujú sily a plánujú schváliť dokumenty, ktoré nastolenie globálnej diktatúry pomôžu nebadane presadiť. V samotnom celom bežnom systému poskytovania zdravotnej starostlivosti celý novo nastolený systém boja proti vraj rýchlo šíriacemu sa patogénu, ktorý bol realizovaný simulačnými cvičeniami pod vedením kolektívneho dozorcu – Úradu verejného zdravotníctva – na spôsob uzatvárania spoločnosti, obmedzovania životných aktivít ľudí, povinného nosenia rúšok, permanentného testovania a vakcinácie, ostal zachovaný a funkčný. Výsledkom globálnej politiky boja proti koronavírusu je aj to, že veľká časť obyvateľstva národných štátov, najmä na Západe, bola touto politikou výrazne bez odporu ovplyvnená a tak stopa v ľudskej myslí s vedomím povinnosti podriaďovať sa diktatúre ostala zachovaná a teraz je v stave driemoty.

Niektorí skúsení politici zo strany Hlas – SD vedia, že pre občana je ľahšie a pohodlnejšie vyjadriť sa k požiadavkám, ktoré súvisia s dôsledkami určitej politiky, ako požadovať skúmanie príčin zlých politik z nadnárodných pozícií a ich zrušenie. Národná petícia za zmenu, ktorú spustila strana Hlas – SD v tomto období, poslúži tomu, čo sa už dlhé roky nebadane proti občanom ako zdroja štátnej moci organizuje – cez politické strany, ktoré sa uchádzajú o moc v štáte, vytvárať také podmienky pre účasť občanov na správe veci verejných, ktoré pomôžu udržiavať občanov v stave ich primeranej debilizácie. Ako je vidieť aj na príklade Národnej petície za zmenu, debilizácie je proces, ktorý sa priebežne používa k tomu, aby si vládna moc robila politiku podľa svojich a cudzích záujmov, na vlastných obyvateľoch až tak nesmie zaležať, pretože tých je možné obetovať pre naplnenie záujmov bohatých a mocných. Farizejstvom je, že tí, čo proces debilizácie občanov v spoločnosti udržiavajú v chode, na plné ústa vykrikujú, že ochraňujú demokratický a právny štát a preto musia tvrdo bojovať proti dezinformáciám.

 

Dušan Hirjak

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidla preštudovali a porozumeli im.

author photo

Dušan Hirjak

O AUTOROVI

Som na starobnom dôchodku. Niekoľko rokov som pracoval ako tajomník OV SZM v Humennom, ako konštruktér vo Vihorlate, .n.p. Snina, ako predseda Odborovej rady na výstavbe VN Starina, ako tajomník MNV a potom 5 volebných období ako starosta obce Stakčínska Roztoka. V rokoch 1989- 1994 som diaľkovo študoval na PU v Prešove filozofiu. Získal som akademický titul Mgr. a PhDr. Píšem básne ( občas ), rekreačne behám a baví ma venovať sa politickým otázkam. Niekedy som bol radovým členom KSČ a členom ĽM ( počas práce vo Vihorlate 1977-1985 - stranícka úloha ). Manželka Anna je na dôchodku, celý život pracovala v NsP Snina ako ženská sestra. Mám dve dcéry: Tatianu a Natašu. Obidve žijú a pracujú v Bratislave. Mám tri vnúčatá. Žijem v svojom rodinnom dome v Snine.

AUTOR V ČÍSLACH

Počet článkov: 234

Celkové hodnotenie: 15.42

Priemerná čítanosť: 925

icon Top za 7 dní

iconNajnovšie z HS

icon Najčítanejšie z HS

  • POČASIE NA DNES

    FOTO DŇA

  • Vybrali sme

    Predaj softvéru na Deň práce: Office 2021 Pro len za 27,75 € a Windows 11 Pro len za 13,45 €. Kúpte si ho raz a používajte ho celý život!

    0icon

    Bratislava 30. apríla 2024 (PR článok/Foto:Godeal24)   Hľadáte platný produktový kľúč Office 2021? Operačný systém je pomalý? Vaše hľadanie sa končí tu! Upgradujte na lepší…

    Slovenský Patriot chce v EP presadzovať suverénnu zahraničnú politiku

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Miroslav Radačovský) Aktualizované 29. apríla 19:59 Jednou z hlavých priorít, ktoré chcú kandidáti strany Slovenský Patriot presadiť v Európskom parlamente (EP),…

    Rada RTVS mieni, že vedenie mohlo znížiť hospodársku stratu, manažment nesúhlasí

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)   Dôsledným priebežným sledovaním vývoja hospodárenia i správnymi manažérskymi opatreniami mohol manažment RTVS predísť, respektíve minimalizovať vykázanú stratu v…

    "Globálna vzbura proti Amerike": Prvé krajiny sa rozhodli pre rázne kroky. Kto sa k nim pridá?

    0icon

    Washington 29. apríla 2024 (HSP/Foto:twitter)   Africké a blízkovýchodné krajiny sťahujú zlaté rezervy zo Spojených štátov, čím oslabujú dolár   Africké a blízkovýchodné krajiny začali…

    Lipšic musel vysvetľovať najnovšiu kauzu. Uhrík reaguje: Čo robí ten chlap ešte na prokuratúre ?!

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR)   Predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa na sociálnej sieti pohoršoval nad správaním prokurátora Daniela Lipšica v pracovnom čase Poukázal…

    Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, Filip Kuffa hovorí o výmysloch

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Adriána Hudecová)   Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Gregor Kuffa, brat a syn štátnych tajomníkov envirorezortu, sa zúčastňuje na oficiálnych rokovaniach,…

    Bild: Varšava je presvedčená, že Západ môže eskalovať konflikt na Ukrajine beztrestne

    0icon

    Varšava 29. apríla 2024 (HSP/Bild/Foto:TASR/AP-Czarek Sokolowski)   „Máme na výber: buď porazená ruská armáda mimo Ukrajiny, alebo víťazná ruská armáda na hraniciach s Poľskom. A…

    Prečo tak strašne teraz záleží Naďovi na tom, aby to Kaliňák čo najrýchlejšie podpísal?

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Facebook/Foto: TASR: Pavel Neubauer, František Iván)   Exministrovi Jaroslavovi Naďovi zjavne mimoriadne záleží na tom, aby minister obrany Robert Kaliňák podpísal…

    Obľúbený francúzsky herec Gérard Depardieu skončil vo väzbe

    0icon

    Paríž 29. apríla 2024 (HSP/CNN/Foto:AP/Axel Schmidt)   Francúzskeho herca Gérarda Depardieua ráno zadržali v súvislosti s obvinením zo sexuálneho napadnutia dvoch žien. Je vo väzbe,…

    Koncom mája sa to začne

    0icon

    Bratislava 29. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Russian Defense Ministry Press Service via AP)   Ruská federácia pripravuje koncom mája alebo v júni veľkú ofenzívu, uviedli zdroje z…

    Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

    Marian Kotleba

    Milan Šupa

    Ivan Štubňa

    Gustáv Murín

    Dušan Hirjak

    Vášeň v Tebe

    Auto Trendy

    Reklama

    Armádny Magazín

    TopDesať

    FOTO DŇA